Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی از راه اندازی باشگاه‌های تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد و گفت: لغات پرتکرار در عناوین پایان‌نامه‌های دانشجویان شناسایی‌شده است که در موضوعات پرطرفدار شبکه‌هایی ایجاد خواهیم کرد.

گروه دانشگاه خبرگزاری آنا-محدثه حسینی؛ رویکرد جدید دانشگاه آزاد اسلامی فراتر از رسیدن به دانشگاه نسل سوم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آنچه مسئولان دانشگاه آزاد اسلامی هدف‌گیری کرده‌اند، رسیدن و تحقق دانشگاه حل مسئله است که برای دستیابی به این هدف باید پژوهش‌ها، پایان‌نامه‌ها و رساله‌های مقاطع تحصیلات تکمیلی خود را سامان‌دهی کند.

از همین رو طرح «پایش آزاد» مخفف «پژوهش اثرگذار یکپارچه شبکه‌ای دانشگاه آزاد اسلامی» در این دانشگاه اجرایی شد که هدف آن تبدیل چالش‌های کلان کشور به زمینه‌های پژوهشی است که استاد و دانشجو بتوانند بر اساس آن موضوع پایان‌نامه و یا رساله تعریف کنند.

یکی دیگر از گام‌های دانشگاه آزاد اسلامی برای تبدیل شدن به یک دانشگاه حل مسئله، شناسایی ظرفیت‌های خود برای پاسخگویی به نیاز کشور و ارتقای پژوهش‌های اساتید و دانشجویان این دانشگاه است. 

بیشتر بخوانید:

تأثیر کرونا بر نظام پایش آزاد و پایان‌نامه‌های دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی

از همین رو به گفتگو با «محمد علی‌اکبری»، رئیس دبیرخانه پایش آزاد دانشگاه آزاد اسلامی پرداختیم تا از برنامه‌ها و اهداف پیش‌روی این دانشگاه آشنا شویم. 

آنا: از برنامه‌های پیش روی سامانه پژوهشیار بفرمایید.

علی‌اکبری: اکنون بیش از 80 هزار پایان‌نامه و رساله در سامانه پژوهش‌یار ثبت‌شده است که بر اساس بررسی‌های انجام‌شده در دانشگاه آزاد اسلامی برخی از موضوعات پرطرفدار هستند، همانند موضوع بورس، اوراق بهادار و بانک.

لغات پرتکرار در عناوین پایان‌نامه‌های دانشجویان به‌صورت هوشمند در سامانه پژوهش‌یار شناسایی‌شده است. در نظر داریم در موضوعات پرطرفدار شبکه‌هایی با عنوان «باشگاه‌های تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی» ایجاد کنیم که افرادی که در یک حوزه فعالیت می‌کنند با یکدیگر در این شبکه‌ها ارتباط بگیرند.

حدود 10 درصد از پایان‌نامه‌های دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه بورس، اوراق بهادار و بانک می‌باشد و یکی از موضوعات پرطرفدار در این دانشگاه است. به‌طور مثال یک شبکه مجازی با عنوان شبکه سرای بورس ایجاد خواهیم کرد که هر یک از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی که پایان‌نامه و یا رساله‌‌اش در حوزه بورس باشد، در این شبکه عضو خواهد شد.  

آنا: موضوعات این شبکه‌ها بر چه اساسی انتخاب می‌شود؟

علی‌اکبری: موضوعات هر یک از این شبکه‌ها بر اساس لغات پرتکرار در عناوین پایان‌نامه‌ها و یا رساله‌های دانشگاه آزاد اسلامی انتخاب می‌شود. برخی اوقات نیز موضوعات به‌صورت خاص همانند «موضوع عاشورا»  و یا «دفاع مقدس» انتخاب می‌شوند. شاید در موضوعات خاص تعداد زیادی پایان‌نامه و رساله وجود نداشته باشد، اما می‌توان با همان تعداد کم نیز هسته‌ای ایجاد شود و آغاز به کار کنند. موضوعات موردتوجه کشور در انتخاب موضوع شبکه‌ها تأثیر به سزایی دارد.

باید ارزش‌افزوده  80  هزار پایان‌نامه و رساله در سامانه پژوهشیار را شناسایی کنیم، برای دستیابی به این ارزش‌افزوده باید علاقه‌مندی‌های خانواده دانشگاه آزاد اسلامی را شناسایی کنیم، این علاقه‌مندی همان ظرفیتی است که می‌توان از آن استفاده کرد و به ارزش‌افزوده دست‌یافت.

اکنون‌که تعداد زیادی پایان‌نامه و رساله در زمینه بورس در دانشگاه آزاد اسلامی انجام می‌شود، نشان‌دهنده ظرفیت و پتانسیل دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه بورس است. پس از شناسایی ظرفیت‌هایی که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد باید به آن جهت‌دهی کنیم.

آنا: این شبکه‌ها در چه بستری ایجاد می‌شود؟

علی‌اکبری: این شبکه‌های مجازی می‌توانند توسط باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی و یا در بستر سامانه دان ایجاد شوند. اکنون به‌صورت آزمایشی در حوزه یادگیری عمیق با همکاری باشگاه پژوهشگران جوان شبکه ایجاد کرده‌ایم که اساتید و دانشجویان مرتبط با این حوزه در این شبکه عضو شوند.

آنا: گام بعدی پس از شناسایی موضوعات پرطرفدار در سامانه پژوهشیار چیست؟

علی‌اکبری: دانشگاه آزاد اسلامی می‌تواند شبکه‌های موازی در موضوعات مختلفی همانند بورس، یادگیری عمیق و دانش آموزان و... را راه‌اندازی کند، در گام بعدی می‌توان پایان‌نامه‌ها و یا رساله‌های ثبت‌شده در سامانه پژوهشیار را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم، در این بخش چکیده‌های این پایان‌نامه‌ها به‌صورت هوشمند مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

آنا: ماحصل راه‌اندازی این شبکه‌ها چیست؟

علی‌اکبری: این شبکه‌ها منجر به افزایش کیفیت پژوهش‌های اساتید و دانشجویان می‌شود، زیرا در این شبکه‌ها افراد آگاه با یکدیگر صحبت می‌کنند و از آخرین دستاوردهای هم آگاه می‌شوند و همین امر به‌صورت ناخودآگاه منجر به ارتقا کیفیت پایان‌نامه‌ها و یا رساله‌های دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی می‌شود.

همچنین راه‌اندازی این شبکه‌ها منجر به شناسایی افراد قوی در هر رشته می‌شود؛ به‌طور مثال در حوزه بورس متوجه می‌شویم که چه تعداد استاد در دانشگاه آزاد اسلامی حضور دارند که به‌صورت تخصصی در این حوزه فعالیت می‌کنند.

ارتباط با بیرون از دانشگاه نیز توسط این شبکه‌ها قوی‌تر می‌شود؛ به‌طور مثال زمانی که بورس نیاز به پژوهش و یا انجام تحقیق داشته باشد؛ ما با استفاده از شناخت ظرفیت‌های خود در این شبکه‌ها می‌توانیم برای انجام پژوهش‌ها مختلف اعلام آمادگی کنیم. با استفاده از راه‌اندازی این شبکه‌ها متوجه می‌شویم که در دانشگاه آزاد اسلامی چه تعداد پایان‌نامه و نیروی متخصص در یک حوزه مشخص داریم و منجر به شناسایی نیروهای واجد شرایط در یک حوزه می‌شود.

آنا: این شبکه‌سازی در چه مرحله‌ای قرار دارد؟

علی‌اکبری: در همین راستا طی همکاری با حجت‌الاسلام حسن خیری رئیس مرکز مطالعات، برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی پایان‌نامه‌ها و رساله‌های در حوزه عاشورا و اربعین را شناسایی کردیم. با صاحبان این پایان‌نامه‌ها و رساله‌ها تماس گرفته شد و شبکه‌ای که مدنظر قرار داشتیم را به‌صورت واقعی ایجاد کردیم و این افراد در کلاس‌هایی حضور پیدا می‌کنند و با یکدیگر آشنا شدند.

در این شبکه اساتید و دانشجویان فعال در حوزه عاشورا و اربعین را شناسایی و به مرکز مطالعات برنامه‌ریزی و تعالی علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی معرفی کردیم. همچنین ممکن است در آینده موضوعاتی را به این شبکه تزریق کنیم به‌طور مثال بخواهیم در بعد اجتماعی و یا فرهنگی عاشورا و اربعین پژوهش انجام دهند. این شبکه‌سازی به‌صورت دستی انجام شد؛ اما در شبکه‌سازی که در نظر داریم، همه این امور به‌صورت هوشمند انجام می‌شود.

به‌زودی طی یک برنامه‌ای خروجی پژوهش‌های پایان‌نامه‌های فوق‌لیسانس در رساله‌های دکتری دانشگاه آزاد اسلامی در حوزه عاشورا و اربعین را ارائه خواهیم کرد.

آنا: هدف‌گذاری شما از راه‌اندازی این شبکه‌ها چیست؟

علی‌اکبری: در گام اول و دوم، شناسایی نیروهای متخصص و ارتقای آن‌ها را در نظر داریم و در گام سوم استفاده از این پتانسیل که در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد. به‌طورکلی هدف از راه‌اندازی این شبکه‌ها شناخت، تقویت و جهت‌دهی منابع انسانی در دانشگاه آزاد اسلامی است که در گام بعدی ارتباط این افراد را با محیط بیرون از دانشگاه‌ها ایجاد کنیم. بخشی از وظیفه ایجاد ارتباط محققین با بیرون از دانشگاه بر عهده دانشگاه است.

انتهای پیام/4084/

منبع: آنا

کلیدواژه: دانشگاه آزاد اسلامی دکتری پایان نامه رساله طرح پایش دانشگاه آزاد اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی راه اندازی این شبکه ها اساتید و دانشجویان سامانه پژوهشیار سامانه پژوهش پایان نامه ها پایان نامه راه اندازی حوزه بورس پایان نامه طور مثال پایش آزاد علی اکبری پژوهش ها رساله ها ظرفیت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۲۴۱۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است

وزیر کشور با بیان اینکه مناطق آزاد از ارکان اقتصاد مقاومتی است، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند مناطق آزاد و ویژه باید در جذب فناوری‌های پیشرفته،جذب منابع خارجی، توسعه صادرات و توسعه تولید عملکرد بالایی داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی، احمد وحیدی شامگاه _ پنجشنبه ششم اردیبهشت_ در همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور اظهار کرد: همه گام‌های رشد و ارتقا را جمهوری اسلامی طی کرده و در قله‌ها به‌سر می‌برد اما کاستی و کمی هنوز در حوزه اقتصاد وجود دارد. مقام معظم رهبری فرموده‌اند یکی از مسائل ما استحکام اقتصادی است و اقتصاد باید درخور آرمان‌های کشور باشد. یک کشور با آرمان‌ها، رسالت و انتظارات جهانی باید اقتصاد کافی و چشم‌نواز داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه امروز جمهوری اسلامی قدرت کاملاً تصویب شده و مقتدری دارد، افزود: به خصوص بعد از عملیات وعده صادق نوع نگاه کشورها، ملت‌ها و نوع اشتیاق آنها به جمهوری اسلامی متفاوت شده‌است. همیشه در هر مرحله‌ای قدرت و اقتدار را تجربه کرده‌ایم و تحسین جهانیان و ملت‌های آزاده و غیر وابسته و وابسته برانگیخته و ما امروز هم در همان مسیر اقتدار هستیم.

ما در حوزه‌های سیاسی دفاعی، امنیتی، علمی و فرهنگی بسیار در موقعیت‌های خوبی به‌سر می‌بریم. ما پیام انقلاب اسلامی و رسالت انقلاب اسلامی را داریم. آینده روشن انقلاب اسلامی را به جهانیان نشان دادیم.

کدام کشور می‌تواند مانند ایران ظرفیت سیاسی، استقلال سیاسی و مانورهای سیاسی داشته باشد و همه از منظر خدا خواهی و سعادت بشری است. در حوزه امنیت و دفاعی و علمی در نرخ رشد در جهان اول هستیم.

وزیر کشور تاکید کرد: در اقتصاد ظرفیت‌ها فراوان است. ما از نظر تولید ناخالص و قدرت خرید با توجه به آنچه سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است در رتبه ١٩ قرار داریم. جهاد امروز ما مهم است و باید ظرفیت‌های بالقوه را بالفعل تبدیل کنیم و کشور را در حوزه اقتصادی بر قله‌های افتخار بنشانیم. البته دشمن در مقابل سنگ اندازی می‌کند و نمونه آن تحریم‌ها است و موارد غیر تحریم هم وجود دارد اما اینها نباید از تلاش‌های ما بکاهد.

وحیدی ادامه داد: جهاد مهم شکل گرفته است و هر کس مسئولیت‌هایی دارد و شما عزیزان جایگاه بسیار مهمی در این جهاد دارید و باید گام‌هایی در حرکت‌های بزرگ اقتصادی بردارید. مناطق آزاد و ویژه پرچم داران و بخش مهم، نقطه تعیین کننده و پیشران بزرگ در اقتصاد هستند.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد از ارکان اقتصاد مقاومتی هستند، تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند مناطق آزاد و ویژه باید در جذب فناوری‌های پیشرفته، جذب منابع خارجی، توسعه صادرات و توسعه تولید عملکرد بالایی داشته باشند. ما باید برای تحقق تک تک این موارد هدف گذاری، نقشه راه و برنامه اقدام مشخص داشته باشیم. از گذشته نسبت به این مناطق نظر بدبینانه ایجاد شده است و برگشت این نکته و نشان دادن ظرفیت بالای این مناطق بار سنگینی است که بر دوش شما عزیزان افتاده است.

وزیر کشور خاطرنشان کرد: الحمدلله برخی مناطق رشد خوبی داشتند و این نشان دهنده این است که حرکت‌های خوب آغاز شده و این حرکت‌های خوب باید مستمر، هدفمند با برنامه و با اصرار و پیگیری دنبال شود. دشمن قصد دارد از حوزه مناطق آزاد و ویژه به کشور آسیب برساند، تا کشور نتواند رشد کند از این رو باید هدفمند و با برنامه جلو برویم. مناطق ویژه باید موضوع محور و هدفمند حرکت کنند و مناطق آزاد به صورت عمومی کار کنند.

وی با تاکید ورود بخش خصوصی به مناطق ویژه، ادامه داد: ما مناطق ویژه زیادی داریم که هنوز راه اندازی نشدند و باید بخش خصوصی در این زمینه ورود پیدا کند. ما باید به صورت هدفمند ظرفیت‌های مناطق ویژه را بسنجیم و عمل کنیم. سرمایه گذاران ایرانی زیادی داریم که سرمایه‌های خود را در کشورهای دیگر سرمایه گذاری کردند. برای مناطق آزاد و ویژه جذب سرمایه مهم است.

وی با بیان این موضوع که باید یک منطقه آزاد را به عنوان شهر هوشمند معرفی کنیم تا الگویی برای شهرهای دیگر ما باشد، گفت: در این مناطق باید

شهرک‌های اربعینی ایجاد کنیم و باید گفت که لیستی از فعالیت‌های متعدد وجود دارد که می‌توان در این مناطق اجرا کرد. همچنین برای توسعه حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی اقدام جدی صورت گیرد. رسیدگی به مردم بومی نیز باید در اولویت قرار گیرد. امنیت و محورهای حقوقی که مطرح شد نیز باید رسیدگی شود. همچنین این موضوع که منطقه‌ای نصف آزاد است و نصف دیگر آزاد نیست نیز باید بررسی شود زیرا مشکلاتی برای آنها ایجاد شده که باید حل شود. زیرا آثار آن مردم را اذیت خواهد کرد.

در پایان این همایش از برخی مناطق آزاد و ویژه که شامل مناطق ویژه اقتصادی سلفچگان، سهلان، گرمسار و مناطق آزاد ارس، اروند بودند، تقدیر شد.

کد خبر 747981

دیگر خبرها

  • آغاز انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی
  • انتخاب رشته داوطلبان دکتری تخصصی دانشگاه آزاد اسلامی تا ۱۰ اردیبهشت
  • تشکیلات‌، شبکه‌ و جریان‌‍سازی ۳ اصل مهم در دانشگاه‌های آذربایجان غربی
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • شهردار مشهد: سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود
  • رشته مهندسی اینترنت اشیا در دانشگاه آزاد قوچان راه اندازی شد
  • سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود
  • راه اندازی سایت شبکه‌های تخصصی سمن‌های جوانان
  • آغاز ثبت نام آزمون زبان دکتری تخصصی دانشگاه پیام نور
  • امضای تفاهم‌نامه علمی پژوهشی دانشگاه آزاد و دادگستری شاهرود