Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، هادی بیگی‌نژاد عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی امروز (سه‌شنبه) ۲۲ مهر در جلسه نخبگانی بررسی وضعیت عدم خام‌فروشی با محوریت قانون حمایت از توسعه صنایع پایین‌دستی نفت خام و میعانات انرژی اظهار داشت: شرکت ملی نفت طبق قانون باید ۱۴.۵ درصد از درآمد فروش نفت را بگیرد ولی اگر این بخش سهم را از آنان بگیریم آنها برای سرمایه‌گذاری دچار مشکل خواهند شد؛ تولید نفت برای شرکت ملی نفت هزینه دارد و نمی‌توانیم این هزینه را به آنها ندهیم اما پیشنهاد می‌شود سهم وزارت نفت از فروش دیگر میعانات را افزایش دهیم تا پوشش دیگر هزینه‌های‌شان را بدهد تا آنها بتوانند برای سرمایه‌گذاری در بخش‌های پالایشی کشور اقدامات لازم را انجام دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر یک بخش خصوصی قوی در کشور پیدا شود که با مجوز لازم بتواند پالایشگاه بسازد و امکان صادرات فرآورده را داشته باشد حتی اگر با این شرط که هزینه‌های استحصال نفت را به شرکت نفت بدهد و مالیاتش را هم تقدیم دولت کند می‌تواند در زمینه توسعه صنایع پالایشگاهی در کشور نقش خوبی را ایفا کند اما نباید دولت از آن سهمی را مطالبه کند. 

عضو کمیسیون انرژی مجلس تصریح کرد: به نظر می‌رسد برای دل کندن دولت از تصدی‌گری در بخش‌های نفت و گاز کشور ترس وجود دارد. 

نماینده ملایر در مجلس گفت: اختلاف اصلی در قانون توسعه پتروپالایشگاه‌ها مربوط به بخش خصوصی است که باید مشخص شود آیا دولت بنا دارد به بخش خصوصی کمک کند یا خیر و اگر دولت به این بخش کمک کرد در آن صورت درخواست و مطالبه سهمش را هم دارد چرا که ممکن است بگوید چون به بخش خصوصی کمک کرده‌ام و اعتبار داده‌ام بایستی از این کار سهمی ببرم. 

وی افزود: پالایشگاه‌های واگذار شده به بخش خصوصی به معنی واقعی واگذار نشده‌اند چرا که دولت هم‌اکنون ادعا داشته و سهم از آنها می‌خواهد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس گفت: به نظر می‌رسد دولت تاکنون فکری برای شفاف‌سازی نقش خودش در نفت و گاز و صنایع مرتبط با آن نکرده و عملاً‌ مسائل مرتبط با آن روشن نیست. 

بیگی‌نژاد اضافه کرد: اگر می‌خواهیم واقعاً بخش خصوصی حقیقی به توسعه پالایشگاه‌ها در کشور اقدام کرده و به این میدان ورود کند باید بگوییم که خوراک اعطایی به آنان به قیمت واقعی واگذار شود و آنان در زمینه فروش فرآورده‌شان به داخل و خارج از کشور آزادانه عمل کنند. ضمن اینکه باید این بخش از نقدینگی بازار استفاده کند نه از اعتبارات دولتی.

وی افزود: تا زمانی که نقش وزارت نفت در حوزه نفت و گاز مشخص نشده و درباره عملکردش شفاف نباشد نمی‌توانیم برای توسعه بیشتر امیدوار باشیم به همین جهت بایستی حساب‌های قبلی و بعدی این وزارتخانه با پروژه‌های مختلف نفت و گاز اعم از پتروشیمی و پالایشگاه روشن شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مجلس شورای اسلامی انرژی مجلس هادی بیگی بخش خصوصی نفت و گاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۱۱۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عزم جزم دولت برای به سرانجام رساندن مینی پالایشگاه دهدشت

معاون اجرایی رئیس‌جمهور گفت: دولت برای به سرانجام رساندن پروژه‌های راکد و کلان نظیر مینی پالایشگاه دهدشت پای کار است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کهگیلویه و بویراحمد، محسن منصوری، عصر امروز_ یکشنبه، دهم اردیبهشت_ در آیین کلنگ‌زنی مینی پالایشگاه دهدشت، اظهار کرد: اتفاقات بزرگی در حوزه‌های مختلف در حال انجام است و کشور در مسیر پیشرفت است.

وی افزود: شاید روزگاری از کهگیلویه و بویراحمد به‌عنوان منطقه محروم یاد می‌شد اما امروز باید با افتخار بگوییم که کارهای بزرگی در حوزه‌های اشتغال، کشاورزی، صنعتی، عمرانی و سایر حوزه‌ها در این استان انجام و یا در حال انجام است.

معاون اجرایی رئیس‌جمهور روند کار پتروشیمی دهدشت و پروژه‌های عمرانی، آب و راه را مطلوب دانست و گفت: استان کهگیلویه و بویراحمد از هر جهت دارای ظرفیت است؛ در برهه‌هایی نسبت به به‌کارگیری این ظرفیت‌ها شاید نارسایی وجود داشت، اما عزم دولت سیزدهم باعث شد تمام این ظرفیت‌ها و ذخایر و منابع خدادادی رو به نفع مردم استفاده کنیم و کارهای بزرگی که سال‌ها معطل شده را بتوانیم مدیریت کنیم.

منصوری خاطرنشان کرد: پروژه پتروشیمی گچساران سال‌ها معطل مانده بود که رئیس جمهور دستور داده و نزدیک به ۱۷ هزار میلیارد تومان منابع در طول یک سال اختصاص پیدا کرد تا پروژه تکمیل شود و همین کار باید در پتروشیمی دهدشت تکرار شود.

وی به احداث مینی پالایشگاه دهدشت اشاره کرد و گفت: مجوزات اصلی از جمله مجوز وزارت نفت مجوز محیط‌زیست واگذاری زمین و سایر حوزه ها انجام شده است.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه پروژه باید به بهترین شکل پیش رود، گفت: کشور وقت آزمون و خطا ندارد، اینکه بعد از دو سال ببینیم به هر دلیلی کار پیش نرفته اجحاف در حق مردم است؛ فرآیند عملیاتی این پروژه هرچه سریع‌تر آغاز شود تا مردم به عینه مشاهده کنند و متوجه حجم کار و تجهیز و فعالیت کارگاه شوند.

منصوری با بیان اینکه ما به استان کهگیلویه و بویراحمد تعلق خاطر ویژه‌ای داریم، تصریح کرد: تمام ظرفیت دولت را به خدمت این کار و این استان می‌آوریم تا بتوانیم گوشه‌ای از نارسایی‌ها را برطرف کنیم.

کد خبر 749173

دیگر خبرها

  • واردات خودرو‌های کارکرده در انتظار ابلاغ دولت به وزارت صمت
  • بخش‌خصوصی به‌شرط وجود زیرساخت‌ها، تجارت خارجی کشور را توسعه می‌دهد
  • عزم جزم دولت برای به سرانجام رساندن مینی پالایشگاه دهدشت
  • توسعه شرق کشور در گرو حل مسائل مشترک استان های شرقی
  • مینی پالایشگاه دهدشت کلنگ‌زنی شد
  • تفاهم‌نامه همکاری ستاد توسعه اقتصاد دانش‌بنیان و پالایشگاه نفت آبادان امضا شد
  • مردم باید ثمره کلنگ زنی ها را ببینند/ لزوم تحقق پروژه ها
  • پالایشگاه‌های فراسرزمینی، استراتژی مهم دولت سیزدهم در افزایش صادرات نفت
  • گام عملی برای جهش تولید
  • در ۸ سال دولت احمدی‌نژاد، قیمت نان ۳۲ برابر شد!