Web Analytics Made Easy - Statcounter

پنجاه و نهمین انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا سوم نوامبر، برابر با ۱۳ آبان، برگزار می‌شود، اما چه کسی رییس‌جمهور ایالات‌متحده را انتخاب می‌کند؟

خبرگزاری میزان- طبق گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، د‌ه‌ها نظرسنجی از سوی رسانه‌ها و موسسات مختلف برای سنجش رای مردم انجام می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکنون بیشتر نظرسنجی‌ها حاکی از پیشی گرفتن «جو بایدن» از «حزب دموکرات» از ”ترامپ“ رقیب ”جمهوری خواه“ است.

گرچه بازار نظرسنجی‌ها در رسانه‌ها داغ است، اما در عمل کسی برای آن‌ها اعتباری قائل نیست؛ دلیل این مسئله سیستم حاکم بر انتخابات آمریکاست که رای مردم در آن تعیین کننده نهایی نخواهد بود.

فرض کنید صبح روز سوم نوامبر است؛ مردم آمریکا از طریق «پست» یا از طریق حضور پای «صندوق‌های رای» اسم یکی از دو نامزد تعیین شده از سوی دو حزب جمهوری‌خواه و یا دموکرات را روی برگه رای می‌نویسند؛ اما این، پایان ماجرا نیست و آرای اکثریت رای‌دهندگان رییس جمهور را به کاخ سفید نمی‌فرستد.

بعد از آنکه در هر ۵۰ ایالت آمریکا مشخص شد که اکثریت آرا با کدام نامزد انتخابات است، تازه کار یک «مجمعِ انتخابیِ حزبی» آغاز می‌شود؛ یعنی کار «مجمع برگزیدگان» یا «کالج الکترال»؛ این گروه تعیین می‌کنند که کدام نامزد به کاخ سفید برود.

اعضای کالج الکترال (یا همان الکتورها) از سوی اعضای دو حزب جمهوری خواه و دموکرات در ایالت‎‌های مختلف انتخاب می‌شوند؛ تنها شرط انتخاب هم این است که برگزیدگان از «مقامات دولتی» نباشند. تعدادشان هم بسته به جمعیت هر ایالت است؛ هرچه ایالت پرجمعیت‌تر باشد، اعضای کالج الکترالش هم بیشتر می‌شود. در کل کالج الکترال ۵۳۸ عضو دارد که اگر ۲۷۰ نفر از آن‌ها به یک نامزد رای بدهند، پرونده انتخابات آمریکا با همان تعداد رای بسته می‌شود.

به تعبیر دیگر می‌توان گفت؛ آرای کالج الکترال ۱۱ ایالت پرجمعیت آمریکا برای تعیین سرنوشت انتخابات ایالات متحده کافی است. مثلا اگر نامزدی، اکثریت آرای مردم در ۱۱ ایالت پرجمعیت یعنی کالیفرنیا، نیویورک، تگزاس، فلوریدا، پنسیلوانیا، ایلی‌نویز، اوهایو، میشیگان، نیوجرسی، کارولینای شمالی و جورجیا را به‌دست بیاورد؛ "احتمالا" رییس ‌جمهور می‌شود، حتی اگر در ۳۹ ایالت کم جمعیت‌تر هیچ رأیی به‌دست نیاورده باشد! چرا که مجموع آرای الکترال آن ۱۱ ایالت به عدد ۲۷۰ می‌رسد و این حد نصابی است که نامزد برنده باید از مجموع ۵۳۸ رأی الکترال به‌دست بیاورد.

به این ترتیب، چون جمعیت ساکنان ۳۹ ایالتی که به نامزد برنده رأی نداده‌اند، از مجموع شهروندان ۱۱ ایالت اصلی بیشتر است، بنابراین نامزد برنده بدون اینکه رأی اکثریت مردم را به‌دست بیاورد با مجموع آرای الکترال ۱۱ ایالت پرجمعیت به کاخ سفید می‌رود.

بیشتر بخوانید: انتخابات آمریکا؛ ادعای ترامپ درباره تمایل ایران برای توافق

در آخرین انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، با اینکه هیلاری کلینتون حدود سه میلیون رایِ «مردم» را بیشتر از دونالد ترامپ کسب کرده بود، اما به دلیل «سیستم الکترال» نتوانستند اکثریت آرای الکتور‌ها را به دست بیاورد و به این ترتیب ترامپ رهسپار کاخ سفید شد.

جستجو در منابع خبری نشان می‌دهد، تاکنون پنج مرتبه و در سال‌های ۱۸۲۴، ۱۸۷۶، ۱۸۸۸، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۶ برنده بیشترین آرای مردمی با پیروز نهایی انتخابات متفاوت بوده‌است.

در این سیستم حتی ممکن آرای اکثریت مردم در ایالات‌های پرجمعیت هم باز تعیین کننده نباشد! مثلا اگر در ایالتی مثل کالیفرنیا، اکثریت مردم به نامزد «الف» رای بدهند، آیا اعضای کالج الکترال آن ایالت هم لزوما باید به همان نامزد رای بدهند؟ پاسخ خیر است. یعنی هرچند هدف تشکیل کالج الکترال این است که نخبگان یک حزب بر اساس «رای اکثریت مردم یک ایالت»، رییس جمهور را انتخاب کنند، اما قانون اعضا الکتور‌ها را مجبور به انتخاب نامزدِ موردِ قبولِ اکثریت نمی‌کند و آن فرد ممکن است روی «برگ رای نهایی» اسم نامزد «ب» را بنویسد. اسم اش را هم می‌گذارند «بی‌وفایی»؛ هرچند این کار مجازات دارد و باعث می‌شود آن فرد در دوره بعدی به عنوان عضو کالج الکترال انتخاب نشود، اما سرنوشت رییس جمهور منتخب تغییر نمی‌کند و ساکن چهارسال آینده کاخ سفید آن کسی است که اعضای کالج الکترال انتخاب کرده اند.

یعنی لابی‌ها، رشوه‌ها، تهدیدها، فشار‌ها و... می‌تواند یک الکتور را به نحوی تحت تاثیر قرار دهد، که خلاف رای اکثریت مردم یک ایالت انتخاب کند؛ بنابراین مردم آمریکا رای می‌دهند به این امید که شاید اعضای مجمع برگزیدگان (کالج الکترال) گوشه چشمی به رای اکثریت مردم ایالت بیندازند و نام نامزد مورد نظر آن‌ها را روی برگه رای خودشان بنویسند.

برخی کارشناسان معتقدند، این سیستم که ۳۰۰ سال پیش بنیان گذاشته شده است، ایرادات بسیار زیادی دارد و این فرض را تقویت می‌کند که یک سیستم کاملا مخفی در تحلیل نهایی با اراده خودش، رییس جمهور را انتخاب می‌کند.

انتهای پیام/

 

برچسب ها: انتخابات آمریکا انتخابات 2020

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: انتخابات آمریکا انتخابات 2020 اعضای کالج الکترال انتخابات آمریکا رای اکثریت مردم ایالت پرجمعیت دست بیاورد رییس جمهور ۱۱ ایالت کاخ سفید رای مردم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۱۸۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هاله غریط استعفا داد + جزئیات

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از وبگاه این وزارتخانه نوشت که هاله غریط معاون مدیر مرکز رسانه‌های منطقه‌ای در دبی نیز بوده و حدود ۲ دهه پیش به عنوان یک مقام سیاسی و حقوقی به وزارت امور خارجه پیوسته است.

هاله در پلتفرم شبکه اجتماعی لینکدین نوشت: در آوریل ۲۰۲۴ پس از ۱۸ سال خدمت برجسته در اعتراض به سیاست آمریکا در غزه استعفا دادم.

سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در پاسخ به سوالی درباره این استعفا در کنفرانس مطبوعاتی روز پنجشنبه گفت که این وزارتخانه کانال‌هایی برای تبادل نظر کارمندان خود در صورت توافق نداشتن با سیاست‌های دولت دارد.

استعفاهای قبلی

حدود یک ماه قبل از آن، آنیل شلین از دفتر حقوق بشر وزارت خارجه استعفای خود را اعلام کرد و جاش بول، مقام وزارت خارجه نیز اکتبر گذشته استعفا کرد.

طارق حبش، یکی از مقامات ارشد وزارت آموزش آمریکا-آمریکایی فلسطینی الاصل- ژانویه گذشته از سمت خود استعفا کرد.

ایالات متحده به دلیل حمایت از رژیم اشغالگر به دلیل تجاوز مستمر به غزه که منجر به شهادت بیش از ۳۴ هزار شهروند فلسطینی شده که بیشتر آنها زن و کودک هستند مورد انتقاد فزاینده بین‌المللی و گروه‌های حقوق بشری قرار گرفته است.

رویترز گفت که با افزایش تلفات جنگی، گزارش‌هایی از نشانه‌هایی از مخالفت در دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا وجود دارد.

نوامبر گذشته، بیش از هزار نفر از مقامات آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده، وابسته به وزارت خارجه، نامه‌ای سرگشاده را امضا کردند که در آن خواستار آتش‌بس فوری شدند.

کد خبر 847245 منبع: ایسنا برچسب‌ها ایالات متحده آمریکا فلسطین فلسطین - حماس

دیگر خبرها

  • اختلاف ها حل نشد اما واشنگتن و پکن مسیر گفت و گو را انتخاب کردند
  • پولیتیکو : مرد شماره دو روسیه از ولادیمیر پوتین هم ترسناک تر است/ نیکلای پاتروشف استفاده از سلاح هسته ای را تبلیغ می کند
  • هاآرتص: اسرائیل دانشگاه‌های آمریکا را از دست داده است
  • کمک‌ های جدید آمریکا چه معنایی برای اوکراین و پوتین دارد؟
  • کمک‌های جدید واشنگتن چه معنایی برای کی‌یف و پوتین دارد؟
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می‌سازد
  • آمریکا "هواپیمای روز قیامت" جدید می سازد
  • پنج سناریوی عجیب انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا
  • به وقتِ بیداری
  • هاله غریط استعفا داد + جزئیات