Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- در راستای توسعه کشاورزی و ساماندهی تولید و عرضه محصولات کشاورزی ارگانیک و گواهی شده، طرح ارتقای سلامت و کاهش آلاینده‌ها در ۸ محصول مهم کشاورزی استان بوشهر اجرا شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بوشهر ، در استان بوشهر با توجه به شرایط آب و هوایی و اقلیم ویژه در فصل پاییز و زمستان شرایط بسیار مناسبی برای تولید خارج از فصل محصولات سبزی و صیفی به ویژه گوجه فرنگی فراهم است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این میان آفات گیاهی از مهمترین عوامل محدودکننده کشت این محصول هستند و کشاورزان به روشهای گوناگون در حال مبارزه با آنها هستند؛ یکی از موثرترین و سریع‌ترین روش‌های مبارزه که از جمله زیان‌بارترین روش‌ها بوده، استفاده گسترده از آفت‌کش‌ها است.

درسال‌های اخیر و با توجه به تحقیقات انجام‌شده پیامدهای نامطلوب مصرف نهاده‌های شیمیایی از جمله پخش در روان‌آبها و تولید آلودگی آب و خاک، مسمومیت و مرگ‌ومیر جانوران، نفوذ به داخل بافت محصولات کشاورزی خصوصاً محصولاتی که مصرف تازه‌خوری دارند از جمله سبزیجات؛ پایداری در طبیعت، مسمومیت مزمن انسان و کاهش تدریجی توان تولید خاک ثابت شده است.

این امر همگان را برآن داشته تا با اعمال روشهای مدیریت تلفیقی برای دستیابی به بهترین شیوه کنترل آفات با کمترین زیان به محیط زیست با تلفیق روشهای مختلف که با هم سازگاری دارند محصولی سالم تهیه کنند.

در این راستا خسرو عمرانی، معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان بوشهر در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم راه‌حل برون‌رفت از بن‌بست مصرف ترکیبات شیمیایی را کاربرد کشاورزی کم‌نهاده دانست و اظهار داشت:این مهم نوعی کشاورزی بر پایه استفاده بهینه از منابع موجود محلی مانند اقلیم، خاک، آب، پوشش گیاهی، گیاهان  و جانوران بومی، نیروی کار، مهارتها و دانش بومی است و از نظر اقتصادی پربازده ، از نظر بوم شناختی سالم، از نظر فرهنگی پذیرفتنی و در بردارنده عدالت اجتماعی باشد مورد توجه قرار گرفته است .

عمرانی با بیان اینکه در این سامانه نهاده‌های برون مزرعه‌ای مانند کودهای معدنی، آفت کش‌ها و ماشین آلات ممنوع نیست گفت: این نهاده‌ها به‌عنوان مکمل منابع محلی با رعایت معیارهای کشاورزی پایدار استفاده می‌شود تا بتوان محصولات سالم گواهی شده که در مزارع با رعایت نکات بهداشتی و اجرای استانداردهای تولید می‌شوند و دارای حد مجاز از آلاینده‌ها و  باقیمانده سموم است تولید شود.

وی هدف و نتایج حاصل از طرح تولید محصول سالم را، ارتقای سطح سلامت جامع، جلوگیری از تخریب منابع، حفظ و ارتقای و حاصلخیزی درازمدت خاک و پایداری تولید دانست و بیان کرد: حفظ و تعادل اکوسیستم‌های کشاورزی، افزایش بهره‌وری عوامل مفید، کاهش فقر و ایجاد اشتغال، توسعه روشهای کنترل تلفیقی و مبارزه با آفات، جلوگیری از بروز مقاومت در آفات و ایجاد حالتهای طغیانی و جلوگیری از مسمومیت‌های حاد و مزمن ناشی از عملیات سمپاشی از دیگر اهداف تولید محصول سالم است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی استان بوشهر از اجرای طرح ارتقای سلامت و کاهش آلاینده‌ها در 8 محصول مهم کشاورزی استان بوشهر خبر داد و تصریح کرد:تولید محصول سالم و کافی در 8 محصول گوجه فرنگی و خیار گلخانه‌ای و بوته‌ای، سیب درختی، پیاز، سیب زمینی و پرتقال اجرا شده است.

298 میلیارد ریال در اجرای طرح رونق تولید در استان بوشهر پرداخت شد سرمایه‌گذاری850 میلیارد تومانی برای جهش تولید در بخش کشاورزی استان بوشهر مبارزه با آفت ملخ در سطح 300 هزار هکتار اراضی استان بوشهر‌

عمرانی، هدف اجرای آن را شناسنامه‌دار کردن کلیه کشاورزان تولید کننده با هدف جلوگیری از عرضه محصول ناسالم و تسهیل برخورد با متخلفان دانست و بیان کرد:تامین سلامت محصولات کشاورزی از شروع تولید تا زمان عرضه، توانمندسازی، آموزش و ساماندهی مراکز مشمول قانون افزایش بهره‌وری بخش کشاورزی و منابع طبیعی برای پوشش سطح اجرای طرح تز دیگر اهداف آن است.

وی، توانمندسازی بهره برداران تحت پوشش سطح اجرای طرح با مشارکت در تامین مواد و عوامل بیولوژیک و غیرشیمیایی و کودهای زیستی و بهینه سازی سمپاش‌های آنها را از دیگر اهداف این طرح دانست و افزود: شناسایی وضعیت آلودگی خاک‌ها به فلزات سنگین به منظور تغییر ترکیب کشت مناطق آلوده و بسته‌بندی و برچسب‌گذاری و عرضه محصولات کشاورزی گواهی شده از اهداف مهم اجرای طرح ارتقای سلامت و کاهش آلاینده‌ها در  محصولات کشاورزی است.

انتهای پیام/190/س

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشاورزی استان بوشهر محصولات کشاورزی اجرای طرح

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۳۲۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد نجفی علمدارلو، قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی گفت: همزمان با مدیریت مصرف و کاهش واردات، برنامه‌ریزی صورت گرفته منجر به بهبود تجاری این بخش به میزان بیش از ۲ میلیارد دلار شده است.

وی افزود: بر اساس آمار گمرک، صادرات محصولات کشاورزی در سال گذشته ۶.۲ میلیارد دلار بوده که نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار افزایش را نشان می‌دهد.

نجفی گفت: همچنین میزان واردات در بخش کشاورزی در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، یک میلیارد دلار کاهش و در مجموع تراز تجاری ۲ میلیارد دلار بهبود یافته است.

وی با بیان اینکه کارشناسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مراقبت از شرایط فوق و تداوم آن نیازمند افزایش تولید است، گفت: تأمین مالی، ریالی، ارزی و به‌هنگامِ زنجیره تأمین محصولات کشاورزی، راهکار اساسی رشد تولید است.

قائم‌مقام معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی تصریح کرد: ارزش افزوده بخش کشاورزی با صادرات آن رابطه دوطرفه دارد و تجارب موفق نشان داده است، اختصاص ارز به نهاده‌های تولیدی بخش کشاورزی، اگر به لحاظ زمانی در اولویت تأمین و تخصیص قرار گیرد، منجر به کاهش واردات محصول نهایی و افزایش صادرات می‌شود.

کد خبر 6089969

دیگر خبرها

  • تن ماهی و رب گوجه چند درصد گران می‌شود؟
  • ۸۰۳ میلیون دلار محصولات شیلاتی از مازندران صادر شد
  • ۷۰ درصد پنبه کشور در گلستان تولید می شود
  • شرکت‌های دانش‌بنیان صنایع معدنی گرد هم می‌آیند
  • برداشت ۱۵ هزار تن گندم از مزارع استان بوشهر
  • پیش بینی تولید بیش از ۸۰۰۰۰ تن محصول گندم از شهر خوشه‌های طلایی
  • صادرات محصولات کشاورزی ایران از مرز ۶ میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار فراتر رفت
  • صادرات محصولات کشاورزی از مرز ۶ میلیارد دلار گذشت
  • خسارت جبران‌ناپذیره بهره‌برداران به دلیل کشت غیراصولی پسته
  • خسارت خشکسالی به ۱۴۰ هزار هکتار محصول گندم بوشهر