Web Analytics Made Easy - Statcounter

باتوجه به اینکه برنج و مواد غذایی نقش اساسی در زندگی مردم دارد نیاز است مسئولان نظارتی با جدیت بیشتر در این زمینه ورود پیدا کرده و با متخلفان برخورد لازم صورت گیرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از بلاغ، استاندارد، یکی از راه‌های تعریف کیفیت و از پایه‌های علم و فناوری است که در پیشرفت صنعت و اقتصاد نقشی بسیار مهم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



بسیاری چنین تصور می‌کنند که استاندارد فقط برای حفظ منافع مصرف کننده است و به نیازهای فردی و اقتصادی مصرف‌کنندگان توجه دارد اما استاندارد، استواری نظام صنعت و فناوری را برای پیشبرد و توسعه صنعت و اقتصاد فراهم می‌کند.

استاندارد، مطمئن‌ترین مسیر توسعه کشور بوده و باتوجه به اینکه در جهان صنعتی امروز همه چیز در حال تحول است رعایت استاندارد در محصولات امری ضروری به‌نظر می‌رسد.

یکی از مهمترین محصولاتی که نیاز به نظارت و استانداردهای لازم دارد صنایع غذایی است چراکه مورد استفاده همیشگی در سفره غذایی بوده و اگر این نظارت‌ها به درستی انجام نشود می‌تواند آسیب‌های زیادی به‌دنبال داشته باشد.

استاندارد به معنای بی‌نقص بودن کالا نیست

سیدرضا حجازیان رئیس اداره آموزش استاندارد استان مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ما اظهارکرد: تصور عمومی بین مردم وجود دارد که زمانی صحبت از یک کالای استاندارد می‌شود یعنی دیگر نباید هیچ نقصی در آن وجود داشته باشد اما این تصور دستی نیست.

وی خاطرنشان کرد: استانداردها یک فرآیندی هستند که پس از طی مراحل مختلف یک کالا یا یک خدمت موفق به کسب این نشان می‌شود که این مجوز نشان‌دهنده رعایت یک سری قوانین، الگوها و نظام‌ها توسط آن خدمت یا کالا بوده که توانسته پس از مجموعه کنترل‌ها، نظارت‌ها و بررسی‌ها از حد قابل قبول کیفی بالاتر برود.

رئیس اداره آموزش استاندارد استان مازندران با اشاره به اینکه نشان استاندارد به معنای سقف ایده‌آل و بی‌نقص بودن نیست، تصریح کرد: امکان دارد یک واحد تولیدی در بین تولیداتی که دارد برخی از آن‌ها دارای نشان استاندارد اما برخی دیگر با مغایرت‌هایی در رعایت مجوز تولیدات دیگر باشد.

حجازیان با بیان اینکه فرآیند صدور پروانه استاندارد برای یک محصول در واحد تولیدی دارای چندین مرحله متوالی است، تاکید کرد: بررسی صلاحیت هویت حقیقی یا حقوقی شرکت، اعزام کارشناسان استاندارد به محل واحد تولیدی برای نظارت، نمونه‌برداری از خط تولید، بررسی و جمع‌بندی از مستندات و تاییدیه نهایی از فرآیند صدور پروانه استاندارد برای یک واحد تولیدی است که با این نشان مجوز توزیع را پیدا می‌کند.

حدود هزار قلم کالا زیر چتر نظارتی استاندارد
وی با بیان اینکه صدور نشان استاندارد برای یک واحد تولیدی به معنای اتمام کار نیست، افزود: هر فصلی یک بار از واحدهای تولیدی بازدید و یا در سطح بازار از محصولات به‌صورت نامحسوس نمونه‌برداری می‌شود تا کنترل و پایش به‌خوبی انجام گیرد.

 رئیس اداره آموزش استاندارد استان مازندران گفت: باتوجه به اینکه واحدهای تولیدی استان محصولات خود را به خارج از استان نیز ارسال می‌کنند همکاران ما در استان‌های دیگر بر روی کالاهای عرضه شده در بازار نظارت لازم را انجام می‌دهند و نتیجه بررسی به استان تولید کننده محصول و سازمان استاندارد ارسال می‌شود.

حجازیان یادآور شد: سازمان ملی استاندارد و ادارات کل استاندارد استان ها بنابر قانون موظف هستند تا در رابط با محصولات مشمول مقررات استاندارد اجباری ورود کنند که حدود هزار قلم کالا را شامل می‌شود.

وی اظهارکرد: در کشور ما بسیاری از محصولات هستند که سازمان استاندارد به حکم قانون نمی‌تواند در این زمینه ورود پیدا کند و تصمیم‌گیری آن با شورای عالی استاندارد است.

وجود خلا قانونی برای نظارت بر استاندارد برنج
رئیس اداره آموزش استاندارد مازندران درخصوص چگونگی نظارت بر استاندارد محصولاتی مانند برنج گفت: محصولاتی مانند برنج و کالاهای دیگر نسبت به محصولاتی مانند شیر پاستوریزه متفاوت هستند چراکه برنج در سرشاخه‌های مزرعه، کارخانجات و فروشگاه‌ها تولید و عرضه می‌شوند.

حجازیان با بیان اینکه رعایت استاندارد برنج در مزرعه با همکاری جهاد کشاورزی صورت می‌گیرد و اختیاری است خاطرنشان کرد: کشاورزانی که الگوی استانداردها را رعایت کنند ما به‌عنوان ناظر پروانه استاندارد برنج سالم بدون سم برای آن‌ها صادر می‌کنیم.

وی تصریح کرد: نظارت استاندارد برنج در فروشگاه‌ها به عهده دانشگاه علوم پزشکی و سازمان غذا و دارو بوده و قانونی برای ورود سازمان ملی استاندارد نیست اما در کارخانجات تولیدی مورد نظارت قرار دارند.

استاندارد مواد غذایی خام رعایت نمی‌شود
رضا اسماعیل‌زاده کناری رئیس پژوهشکده صنایع غذایی مازندران در گفت‌وگو با خبرنگار ما درخصوص سلامت مواد غذایی موجود در بازار اظهار کرد: سلامت مواد غذایی به معنای داشتن ظاهری مطلوب و عاری از میکروب، کپک و مخمر نیست.

وی به نا آگاهی مردم نسبت به آنالیز مواد غذایی خام و محصولات غیرصنعتی اشاره کرد و افزود: سلامت محصولات باید پس از بررسی در مورد میزان ناخالصی، مقدار سموم مصرف شده در مراحل مختلف کشت و عاری بودن محصول از فلزات سنگین مشخص شود که متأسفانه امکان دانستن آن وجود ندارد و استانداردهای لازم در آن رعایت نمی‌شود.

رئیس پژوهشکده صنایع غذایی مازندران، غذا و موادغذایی را به دو بخش خام و فرآوری شده دسته‌بندی کرد و با بیان اینکه در زمینه عرضه مواد خام کنترل سلامت وجود ندارد، تصریح کرد: این گفته می‌شود که محصولاتی نظیر صیفی‌جات، سبزیجات و میوه‌های عرضه شده در بازار به لحاظ سلامت، تحت نظارت قرار گرفته‌اند سخنی کذب است.

اسماعیل‌زاده با اشاره به عرضه انواع محصولات غذایی در بازارهای هفتگی استان خاطرنشان کرد: هیچ‌گونه نظارتی بر روی محصولات از بابت صحت و سلامت مواد غذایی خام وجود نداشته و این موضوع در رابطه با تولیدکنندگان عمده و انبوه نیز صادق است.

وجود برخی شیطنت‌ها در صنایع فرآوری برای فرار از کنترل و نظارت
وی دلیل عدم نظارت را مربوط به تعریف نشدن برخی دستورالعمل‌ها دانست و تاکید کرد: اداره نظارت بر مواد غذایی تنها وظیفه کنترل و بررسی محصولات غذایی صنعتی و فرآوری شده را داشته و نظارت کیفی مواد غذایی در حیطه کاری این ارگان نیست.

رئیس کارگروه تخصصی صنایع غذایی مازندران، متولی عرضه و تولید محصولات خام در کشور را وزارت جهاد کشاورزی معرفی و تصریح کرد: البته امکاناتی که این ارگان در رابطه با سنجش موادغذایی در اختیار دارد در سطح پایینی است.

وی از کمبود امکانات آزمایشگاهی در مجموعه جهاد کشاورزی سخن گفت و اظهار کرد: امکان پایش محصولاتی مانند برنج که مورد استفاده زیاد در بین اهالی مازندران است توسط استاندارد وجود ندارد که این امر باید توسط جهاد کشاورزی انجام شود اما نبود چنین امکاناتی باعث شده تا این نهاد نتواند محصولات را تحت کنترل، نظارت و مراقبت خود گرفته و با نمونه‌برداری، صحت عرضه محصولات را مورد پایش قرار دهد.

اسماعیل‌زاده، موضوع نظارت را تنها در مورد محصولات صنعتی و فرآوری تعریف شده توصیف کرد و افزود: در این حوزه اداره‌های نظارت بر مواد غذایی و استاندارد با معین کردن حدود مجاز و محدوده‌های مشخص، فعالیت صنایع را تحت بازرسی و کنترل قرار داده‌اند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری با اقرار به وجود برخی شیطنت‌ها و فریبکاری‌های موجود در محصولات غذایی صنعتی و فرآوری شده خاطرنشان کرد: هر چند این دست از اتفاق‌ها بر مردم پوشیده نیست اما می‌توان گفت که حداقل یک سیستم نظارتی بر تولید و عرضه این محصولات وجود داشته اما در مورد عرضه مواد خام چنین نیست.

به گزارش بلاغ، باتوجه به اینکه برنج و مواد غذایی نقش اساسی در زندگی مردم دارد نیاز است مسئولان نظارتی با جدیت بیشتر در این زمینه ورود پیدا کرده و با متخلفان برخورد لازم صورت گیرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: استاندارد استان استاندارد برنج جهاد کشاورزی واحد تولیدی صنایع غذایی مواد غذایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۴۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟

تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که به طور طبیعی در بعضی از مواد غذایی وجود دارد و به منظور جلوگیری از بروز عوارض ناشی از کمبود منیزیم باید روزانه به مقدار لازم از آن استفاده کنید، مردها روزانه به ۴۲۰ میلی‌گرم منیزیم و زن‌ها به ۳۲۰ میلی‌گرم از آن نیاز دارند؛ تعیین زمان مناسب برای مصرف منیزیم به عوامل مختلفی از جمله سلامت فردی، سبک زندگی و عادت‌های غذایی بستگی دارد.

مصرف منیزیم هنگام صبح

مصرف منیزیم هنگام صبح می‌تواند انرژی را افزایش دهد و به بهبود خلق‌وخو کمک کند؛ منیزیم نقش مهمی در متابولیسم انرژی ایفا می‌کند، باعث بهبود فرایند تبدیل غذا به انرژی می‌‏شود و از عملکرد آنزیم‌های دخیل در تولید انرژی اولیه بدن پشتیبانی می‌کند؛ مصرف منیزیم در ابتدای روز به افزایش هوشیاری و تمرکز در طول روز کمک می‌کند.

مصرف منیزیم قبل از ورزش

مصرف منیزیم قبل از ورزش می‌تواند به بهبود عملکرد عضلات کمک کند، این ماده معدنی نقش مهمی در انقباض و آرامش عضلات برعهده دارد و برای حفظ عملکرد مناسب ماهیچه‌ها در طول ورزش ضروری است؛ علاوه بر این، منیزیم به تنظیم تعادل الکترولیت‌ها کمک می‌کند که برای هیدراتاسیون و عملکرد ماهیچه‌ها بسیار مهم است؛ مصرف منیزیم قبل از ورزش، از طریق مواد غذایی یا مکمل‌ها، ممکن است به جلوگیری از گرفتگی عضلات و کاهش خستگی کمک کند.

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی

مصرف منیزیم همراه با وعده‌های غذایی می‌تواند جذب و استفاده از آن توسط بدن را افزایش دهد، جذب منیزیم در روده کوچک اتفاق می‌افتد؛ مصرف مواد غذایی یا مکمل‌های غنی از منیزیم همراه با وعده‌های غذایی، به ویژه غذاهای حاوی پروتئین و چربی‌های سالم، ممکن است به بهبود جذب آن کمک کند؛ بنابراین توصیه شده است بعضی از مواد غذایی سرشار از منیزیم مانند سبزیجات برگ‌دار، آجیل، دانه‌ها و غلات کامل را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

مصرف منیزیم هنگام خواب

مصرف منیزیم قبل از خواب ممکن است باعث آرامش و بهبود کیفیت خواب شود، نتایج بررسی‌های انجام شده نیز نشان می‌دهد که منیزیم از چرخه طبیعی خواب و بیدار بدن پشتیبانی می‌کند؛ علاوه بر این، منیزیم به آرامش عضلات کمک می‌کند و با کاهش تنش عضلانی به بهبود کیفیت خواب کمک می‌کند، بنابراین می‌توان با مصرف منیزیم قبل از خواب به بهبود آرامش بدن و ذهن کمک کرد که منجر به افزایش کیفیت خواب می‌شود.

چه زمانی باید مصرف مکمل منیزیم را شروع کرد؟

مصرف منیزیم را بر اساس نیازهای بدن خود تنظیم کنید، در صورتی که علائمی مانند گرفتگی عضلات، خستگی یا دیگر علائم مربوط به کمبود منیزیم را تجربه کردید، مصرف منیزیم از طریق منابع غذایی یا مکمل‌ها را افزایش دهید؛ علاوه بر این، عواملی مانند استرس، فعالیت بدنی شدید و شرایط پزشکی ممکن است نیاز بدن به منیزیم را افزایش دهد.

کدام مواد غذایی حاوی منیزیم است؟

مواد غذایی سرشار از منیزیم برای بسیاری از عملکردهای بدن از جمله عملکرد عضلانی و عصبی، تنظیم قند خون و سلامت استخوان ضروری است؛ سبزیجات برگ‌دار مانند اسفناج و کلم پیچ، آجیل و دانه‌هایی مانند بادام، بادام هندی و تخمه کدو تنبل، غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای و کینوا، حبوبات مانند لوبیا و عدس، ماهی‌های چرب مانند سالمون و شکلات تلخ سرشار از منیزیم هستند و مصرف آن‌ها به بهبود سلامت عمومی افراد کمک می‌کند.

کد خبر 748594

دیگر خبرها

  • کانال‌های خبری برای دریافت مجوز اقدام کنند
  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی
  • بررسی بودجه آموزش و پرورش در لایحه ۱۴۰۳/ همان چالش همیشگی باطعم بی قانونی!
  • قاچاق چالش عمده در حوزه محصولات آرایشی و بهداشتی است
  • هشدار مرکز پژوهش های مجلس درباره سبد غذایی خانوار : کالری مصرفی نیمی از ایرانیان در سال ۱۴۰۱ کمتر از استاندارد بوده است
  • نظارت بهداشتی بر تولید فرآورده‌های غذایی در کارگاه‌های سنتی
  • چالش‌های قانونی جدید شهردار قم برای ادامه حضور در مدیریت شهری
  • قند پنهان در کدام یک از مواد غذایی وجود دارد؟
  • این ۵ ماده غذایی را که هرگز نباید دوباره گرم کرد
  • منیزیم را چه زمانی از روز مصرف کنیم؟