Web Analytics Made Easy - Statcounter

نتایج مطالعات محققان نشان می‌دهد آینده روش‌های اصلاح ژن تا حدود زیادی به نتایج کارآزمایی‌های بالینی در حال انجام در این حوزه بستگی دارد، چرا که تأیید نهایی در خصوص میزان کاربرد این روش‌ها به همین نتایج بستگی دارد.

به گزارش ایسنا، بیماری‌های تک‌ژنی نتیجه جهش در یک ژن خاص هستند، به همین دلیل تنها امید برای درمان آنها، یا دست کم کاهش عوارض ناشی از آنها، استفاده از روش‌های اصلاح ژن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با این دیدگاه و با توجه به نتایج امیدبخش اخیر در حوزه اصلاح ژن و ابداع روش‌هایی مانند CRISPR/Cas9، TALENs و ZFNs در این زمینه، پژوهشگران توانایی اصلاح نقایص ژنتیکی در شرایط آزمایشگاهی و در محیط بدن موجودات زنده را کسب کرده‌اند.

 کارآزمایی‌های بالینی که از ابزارهای یاد شده برای درمان بیماری‌های ژنتیکی استفاده می‌کنند گواهی بر موثر بودن این روش‌ها هستند. با این همه همچنان چالش‌های زیادی در خصوص بی‌خطر بودن استفاده از این روش‌ها و هدایت درست ابزار اصلاح ژن به محل جهش، پیش‌روی پژوهشگران این حوزه است.

به منظور جمع‌بندی اطلاعات موجود در این زمینه و فراهم کردن راهنمای مناسبی برای دانشجویان و پژوهشگران، رویا رمضان‌خانی، دکتر حامد میرزایی، دکتر مسعود وثوق و همکارانشان در پژوهشگاه رویان، دانشگاه علوم پزشکی کاشان و انیستیتو سلول‌های بنیادی بلژیک، اقدام به نگارش مقاله‌ای مروری در این‌ باره کردند که در مجله بین‌المللی Clinical Genetics به چاپ رسیده است. در این مقاله به تاریخچه، طبیعت، روش‌های انتقال و کاربردهای ابزارهای اصلاح ژن در شرایط آزمایشگاهی و در بدن موجودات زنده پرداخته شده و کارآزمایی‌های بالینی انجام شده معرفی شده‌اند.

بنا بر اعلام روابط عمومی پژوهشگاه رویان، جمع‌بندی این داده‌ها نشان می‌دهد، آینده روش‌های اصلاح ژن تا حدود زیادی به نتایج کارآزمایی‌های بالینی در حال انجام در این حوزه بستگی دارد، چرا که تأیید نهایی در خصوص میزان کاربرد این روش‌ها به همین نتایج بستگی دارد.


انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: پژوهشگاه رویان اصلاح ژن کارآزمایی های بالینی اصلاح ژن روش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۴۸۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

در جست‌وجوی مزاج معتدل

  هرغذایی که می‌خوریم، مراحلی را برای هضم طی می‌کند که یکی از این مراحل، هضم کبدی است: «در هضم کبدی براساس ماده غذایی خورده‌شده، چهار نوع مایع تولید می‌شود که به آنها اخلاط‌می‌گویند.در واقع کبد، کارخانه تولید اخلاط است و وجود هر چهار خلط در بدن، ضروری است.» این را محسن عزیزی، متخصص طب سنتی می‌گوید که معتقد است این اخلاط حد معینی دارند و اگر از حد خود فراتر روند یا کاهش پیدا کنند، سبب ایجاد تغییراتی در مزاج و در نتیجه عامل تغییراتی در وضعیت سلامت جسم و حالات روانی شخص می‌شوند. او از انواع خلط به جام‌جم می‌گوید:«خلط دم که مزاج گرم و مرطوب دارد و جایگاه آن در عروق است. خلط صفرا که دارای مزاج گرم و خشک بوده و جایگاه آن درکیسه صفراست. خلط سودا که دارای مزاج سرد و خشک بوده و جایگاه آن در طحال است و درنهایت خلط بلغم که مزاج سرد و مرطوب دارد وجایگاهش درغدد لنفاوی است.» به حاصل ترکیب کیفیت‌های گرم، سرد، رطوبت و خشکی،مزاج یا طبع می‌گویندکه درانسان تمام چهار کیفیت وجود دارد و درطول حیات، میزان‌شان کم و زیاد می‌شود و به اصطلاح شخص سوءمزاج پیدا می‌کند. موضوعی که این روزها به معضل تبدیل شده و افزایش غلبه سرد مزاجی در جامعه به‌وفور دیده می‌شود. 
     
مزاجی این‌چنین سرد
خوب است بدانید بیشتر از نیمی از وزن انسان آب است و این میزان در هر شخصی تفاوت دارد. با افزایش حجم آب در بدن، بلغم هم از تعادل خود خارج می‌شود و ویژگی‌هایی را در بدن ایجاد‌می‌کند:هیکل بلغمی‌ها، معمولا تپل است و بدن پرچربی دارند. پوست سفید رنگ دارند و در لمس، پوست بدن‌شان سرد و مرطوب و نرم است. موهای کم پشتی دارند و دهان‌شان مرطوب است. این افراد آنقدرها تشنه نمی‌شوند و خواب آنها سنگین و زیاد است.
این‌طور که عزیزی می‌گوید، افراد با مزاج سرد، احساس کسلی وبی‌حالی دارند و تمایل به خوردن شیرینی، ادویه‌جات و گرمی‌جات در آنها زیاد است. در فصل زمستان خیلی اذیت می‌شوند، زیرا مستعد ابتلا به بیماری‌های رماتیسمی و مشکلات گوارشی هستند و با خوردن سردی‌ها دچار مشکل می‌شوند.آنها نبض ضعیفی دارند، کم انرژی، کم‌جنب و جوش، فراموشکار و کند ذهن هستند. قریب به اتفاق متخصصان حوزه طب سنتی معتقدند اگر تعادل میان اخلاط و مقدار آنها یا کیفیت هر یک از اخلاط به‌هم بخورد، موجب بیماری در بدن می‌شود که باید به وسیله تغذیه و سبک زندگی، اصلاح شود. 

مزاج سودا
اماسوداهم یکی دیگرازخلط‌های سردمزاج است.درعروق انسان‌های معتدل،یک ماده‌سیاه‌رنگ‌که اصطلاحا به‌آن سودا می‌گویند وجود دارد. محسن عزیزی می‌گوید:«آثارسودادربدن باریکی وکشیدگی بدن وانگشتان ودرشتی مفاصل است.درمغز وروان و شخصیت‌فرد هم موجب درونگرایی بیش از حد، ترس، غصه و حرص می‌شود. کم‌خوابی، خیالبافی و منفی‌نگری هم از دیگر نشانه‌هایی است که می‌توانند خبر از افزایش سودا و مزاج سرد‌فرد داشته باشد.اما آنچه اهمیت دارد این است که مزاج سودا به خودی خود در حالت متعادل اثرات نامطلوب ندارد و زمانی اثرات مخربی بر سلامت‌فرد پیدا خواهد کرد که سبک زندگی نادرستی را در پیش گرفته باشد‌؛ مصرف مکرر تغذیه‌های صنعتی، خواب بی‌کیفیت، نگرانی و اضطراب مداوم، مصرف بیش از حد یخ و غذاهای فریز شده، کشیدن سیگار و... همه از عواملی است که به این اثر مخرب سرد‌مزاجی بر سلامت، دامن می‌زند. موضوعی که با اصلاح سبک زندگی و الگو قرار دادن یک زندگی آرام و تغذیه سالم، می‌توان به بالا بردن کیفیت سلامت جسمی و روحی بدن افراد کمک قابل توجهی کرد. 

دیگر خبرها

  • رویای خرید برای تهرانی‌ها / ۵ میلیارد بدهید، صاحب خانه شوید
  • تضمین حیات شهری با افزایش درختان
  • منافع شخصی دلیل عدم عمل به قانون در شهرداری ها / استمرار کاهش کیفیت زندگی در کلانشهرها و شهرها /نتایج وخیم عدم مشارکت در انتخابات شوراها
  • رشد اقتصادی کشور در گرو بهبود شرایط زندگی کارگر است
  • عادت‌هایی که خواب راحت را از شما می‌گیرند
  • مرکز رشد فناوری‌های بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افتتاح شد
  • نوسازی پیاده‌رو‌های خیابان ۱۹ دی قم
  • نحوه نظارت بر صحت نتایج آزمایش‌ها در آزمایشگاه‌های پزشکی
  • در جست‌وجوی مزاج معتدل
  • پیاده‌روهای خیابان ۱۹ دی قم نوسازی می‌شود