Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@20:39:27 GMT

جنجال صلاحیت

تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۳۵۰۳۸

جنجال صلاحیت

جزییات «فروش 4 میلیاردی صلاحیت» در انتخابات اسفند 98 وگمانه زنیها  درباره تغییررهبری اصلاح طلبان از مهمترین عناوین روزنامه‌های امروز _ چهارشنبه ۲۳ مهرماه_ است.

مطبوعات و رسانه‌های آزاد و شفاف در هر جامعه‌ای از ارکان توسعه و دموکراسی محسوب می‌شود، لذا خبرگزاری ایمنا مرور بر بخشی از عناوین مطبوعات کشور را به صورت روزانه در دستور کار خود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روزنامه آرمان ملی در صفحه نخست امروز خود با تیتر «موسوی‌خوئینی‌ها قصد لیدری اصلاحات را ندارد» به بررسی گمانه زنی‌ها درباره تغییر رهبری اصلاح طلبان پرداخت و نوشت: اصلاح و بازنگری در جریان اصلاحات نکته‌ای است که اکثر اصلاح‌طلبان بر آن تاکید دارند و شاید یکی از موارد اصلاح و بازنگری بحث تغییر در رهبری اصلاحات باشد. از این رو است که برخی معتقدند که با وجود مسائل بر سر راه رئیس دولت اصلاحات اصلاح‌طلبان باید شخص جدیدی را جایگزین وی شود. از این رو برخی تحرکات آیت الله موسوی‌خوئینی‌ها را در راستای جانشینی رئیس دولت اصلاحات قلمداد می‌کنند. حجت‌الاسلام‌سیدمحمد علی ابطحی عضو مجمع روحانیون مبارز در این خصوص معتقد است: «ایشان شخصیت محترمی هستند اما لیدری به معنای اینکه رهبری حزبی و سیاسی یک جریان را به‌عهده بگیرند و در آن جریان فعال شوند، من چنین احتمالی نمی‌دهم.»

تاکنون بسیار در مورد تصمیم فردی یا خرد جمعی در بین اصلاح‌طلبان بحث و گفت‌وگو صورت گرفته است که در همه موارد قاطبه اصلاح‌طلبان بر این عقیده بوده‌اند که با احترام به رهبری رئیس دولت اصلاحات در این جریان اما خرد جمعی تصمیم نهایی را اتخاذ می‌کند و آن تصمیم به تأیید رئیس دولت اصلاحات می‌رسد. که خود ایشان نیز با این تصمیم بیشتر موافق است. با این حال چند وقتی است که برخی چهره‌های اصلاح‌طلب بر این عقیده‌اند که جریان اصلاحات لیدر یا رهبری می‌خواهد که بتواند از قدرت رسانه‌ای برخوردار باشد و بتواند مواضع جریان اصلاحات را در مسائل مختلف بیان کند. از همین جهت بود که عده‌ای بحث رهبری جمعی در جریان اصلاحات و انتخاب یک سخنگو را پیشنهاد دادند، اما این تصمیم مورد موافقت بسیاری از اصلاح‌طلبان قرار نگرفت. این در حالی است که تحرکات ماه‌های اخیر آیت الله موسوی‌خوئینی‌ها و دو بیانیه‌ای که پیرامون مسائل کشور و انتخابات ۱۴۰۰ از سوی وی منتشر شد برای بسیاری این شائبه را به وجود آورد که وی می‌خواهد در جریان اصلاحات تحرکات حزبی و جریانی خود را تقویت کند و پا جای رئیس دولت اصلاحات بگذارد.

رئیس دولت اصلاحاتی که ممنوع‌التصویر، ممنوع‌الگفت‌وگو و… است اما برعکس آیت الله موسوی‌خوئینی‌ها می‌تواند از این امتیازها در جریان اصلاحات برخوردار باشد. با این حال پس از اینکه این شبهه مطرح شد بسیاری از اصلاح‌طلبان نسبت به آن واکنش نشان دادند و رئیس دولت اصلاحات را نه صرفاً رهبر اصلاحات بلکه شخصیتی ملی معرفی کردند که او و جایگاهش به اصلاح‌طلبان در جامعه قوت و قدرت می‌دهد. چنانکه با یک تکرار در سال ۹۴ میلیون‌ها رأی به نفع اصلاح‌طلبان جابه‌جا می‌کند. لذا این مساله که کسی نمی‌تواند در جایگاه رئیس دولت اصلاحات بنشیند شبهه‌ای بیش نیست و خود اصلاح‌طلبان نیز می‌دانند که تنها شخص مورد اجماعشان خود او است.

روزنامه ابتکار در صفحه نخست امروز خود با تیتر «از کار دولتی می‌روم، از سیاست نه!» به بررسی اظهارات بیژن زنگنه پرداخت و نوشت: وزیر نفت در مورد احتمال نامزد شدنش برای انتخابات ریاست جمهوری گفت: بازنشستگی سیاسی معنا ندارد، اما با اتمام این دوره خود، هرگز وارد کار دولتی نخواهم شد. بیژن زنگنه در حاشیه مراسم اهدای ۱۴۱ دستگاه کمک تنفسی ویژه بیماران کرونایی، در جمع خبرنگاران گفت: خوشحالم که امروز وزارت نفت به رغم مشکلات مالی توانست در اجرای مسئولیت‌های اجتماعی خود ۱۴۱ دستگاه ونتیلاتور را به مناطق نفت‌خیز اهدا کند. ما همیشه خودمان را در کنار مردم احساس می‌کنیم. اکنون نیز تمام تلاش خود را برای تولید نفت گاز و مواد پتروشیمی و همچنین حفاظت از جان کارکنان و مردم انجام داده‌ایم.

وزیر نفت با بیان اینکه تلاش کرده‌ایم سوخت مردم به موقع تامن شده و مواد اولیه تأمین شود، گفت: در جبهه‌های مختلفی در نبرد هستیم و فشار مضاعفی بر ما وارد می‌کنند. مردم بدانند دشمنان هیچ رحم و علاقه‌ای به ملت ایران ندارند؛ این جنایت علیه بشریت در شرایط کرونا است. وی با بیان اینکه همکاران ما در دوران کرونا افزون بر اینکه با فداکاری، سوخت مورد نیاز مردم را تأمین کردند، مواد اولیه مورد نیاز کالاهای بهداشتی را نیز تأمین کرده‌اند، تصریح کرد: ما در جبهه‌های مختلفی در نبرد هستیم، شدیدترین فشارهای تاریخی را بر ما وارد می‌کنند.

زنگنه با بیان اینکه ما افزون بر مشکلات شدید اقتصادی با بیماری کرونا نیز روبه‌رو هستیم، تصریح کرد: امیدواریم با همکاری مردم در رعایت پروتکل‌ها که در صنعت نفت سختگیرانه اجرا شده و خوشبختانه اثربخش هم بوده از این بلای عالم‌گیر عبور کنیم.

روزنامه اعتماد در صفحه نخست امروز خود با تیتر «جنجال صلاحیت» به بررسی جزئیات «فروش ۴ میلیاردی صلاحیت» در انتخابات اسفند ۹۸ پرداخت نوشت: همه چیز با یک توئیت شروع شد. آن روزها هنوز دهمین دوره مجلس شورای اسلامی روی کار بود و کرسی‌های ساختمان هرمی شکل میدان بهارستان یک‌دست در قبضه اصولگرایان نبود. نمایندگان مجلس دهم هر کدام در نوع خود به پیگیری امور جاری جمهوری اسلامی مشغول بودند که محمود صادقی در قامت نماینده تهران با یک توئیت پای شورای نگهبان را به ماجرایی باز کرد که پیش از آن کسی جرأت بیان علنی‌اش را نداشت. این نماینده اصلاح‌طلب مجلس دهم، تیر ماه ۹۸ شخص آیت‌الله جنتی را مخاطب قرار داد و پس از اظهارات او درباره لزوم مقابله با فساد، خواستار بررسی «دلال‌های میلیاردی» شورای نگهبان شد. درخواستی که واکنش تند و تیز عباسعلی کدخدایی را در قامت سخنگو و قائم‌مقام دبیر شورای نگهبان به همراه داشت و او گفته‌های صادقی را «خواب و خیال» تفسیر و رسماً آنان را تکذیب کرد؛ تکذیبیه‌ای که که البته حدود یک ماه بعد در پی افشای ماجرای «هتل هویزه» و اطلاعیه دادستانی تهران و تأیید دستگیری ۱۲ نفر، چاره‌ای برای شورای نگهبان باقی نگذاشت جز تأیید خبر تخلفات در روند بررسی برخی صلاحیت.

اکبر اعلمی نیز آن روزها همپای محمود صادقی به این پرونده ورود کرد و در کانال تلگرامی خود ابعاد بیشتری را از جزئیات ماجرای هتل هویزه افشا کرد اما گفته‌های او و نوشته‌های صادقی نیز نتوانست پاسخگوی ابهامات و پرسش‌هایی باشد که افکار عمومی را درگیر خود کرده بود تا جزئیات بیشتر از سوی قوه قضائیه اعلام شود.

روزنامه شرق در صفحه نخست امروز خود با تیتر «دولت شعارهای زیبا» به بررسی عملکرد دولت نهم پرداخت و نوشت: محمود احمدی‌نژاد، نامی ناآشنا در انتخابات ۸۴ به حساب می‌آمد و در میان نامزدهای انتخابات نهم ریاست‌جمهوری روی کاغذ از کمترین شانس برخوردار بود، اما در عین ناباوری یکباره در انتخاباتی که به دور دوم کشید، توانست هاشمی‌رفسنجانی را شکست دهد. وی در دور اول با کسب ۱۹ درصد آرا پس از اکبر هاشمی‌رفسنجانی (۲۱ درصد) نفر دوم شد و به دور دوم انتخابات راه یافت. در دور دوم، با کسب ۱۷ میلیون و با فاصله هفت‌میلیونی از هاشمی‌رفسنجانی توانست رئیس‌جمهور ایران شود. شهردار وقت تهران، زمان ورود به انتخابات به‌رغم تلاش‌های او و حامیان پیدا و پنهانش، نه‌تنها از سوی هیچ‌یک از گروه‌های اصولگرا معرفی نشد، بلکه حتی آبادگران (که حامی جدی او در شهرداری بودند) هم حمایت از وی را تکذیب کردند تا او ظاهراً «مستقل» وارد عرصه انتخابات شود؛ البته یارانی هم داشت که سخت حمایتش می‌کردند. شاید بزرگ‌ترین حامی او «مصباح‌یزدی» بود که در تاریخ ششم تیر ۸۴ (سه روز پس از انتخابات و پیروزی احمدی‌نژاد) گفت: خداوند احمدی‌نژاد را ذخیره‌ای برای امروز جامعه ما قرار داد. یکی از موافقان او، فاطمه رجبی، همسر غلامحسین الهام است که با انتشار کتابی، احمدی‌نژاد را «معجزه هزاره سوم» نامید. هاشمی یک روز پس از شکست، تلفنی به احمدی‌نژاد تبریک گفت و البته در گفت‌وگویی اعلام کرد «به دادگاه عدل الهی شکایت می‌برم». وی افزود: آنها که برای تضعیف رقیب از راه تضعیف انقلاب وارد شدند، چون می‌دانستند او در هر حالت از انقلاب اسلامی دفاع می‌کند و ابایی از برعهده‌گرفتن مسئولیت‌ها ندارد و آنها که به‌گونه‌ای بی‌سابقه با هزینه‌های ده‌ها میلیاردی از بیت‌المال، اینجانب و بستگانم را ظالمانه تخریب کردند و آنها که با استفاده زیاد از امکانات نظام به صورت سازماندهی‌شده و نامشروع در انتخابات دخالت کردند. تردیدی ندارم که جزای چنین ظلمی به کشور و مردم و من، جز خسران دنیا و آخرت نخواهد بود. نه هاشمی، بلکه کمتر کسی فکر می‌کرد استاندار جوان دولت هاشمی و مسئول ستاد انتخاباتی هاشمی در انتخابات ششم ریاست‌جمهوری در منطقه نارمک این‌چنین با تخریب هاشمی و جلب نظر عوام راهی پاستور شود.

روزنامه کیهان در صفحه نخست امروز خود با تیتر «ا عتراف روسیه به شکست آتش‌بس در قره‌باغ سلاح‌های ممنوعه وارد جنگ شد!» به بررسی نقض آتش بس در منطقه قره باغ پرداخت و نوشت: «سرگئی لاوروف» دیروز در دیدار با «زهراب مناتساکانیان» وزیر خارجه ارمنستان، تصریح کرد که آتش‌بس در منطقه قره باغ کوهستانی به طور کامل رعایت نمی‌شود و جنگ همچنان میان دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان ادامه دارد.

به گزارش خبرگزاری دانشجو، لاوروف که بامداد شنبه هفته جاری از توافق آتش‌بس میان دو جمهوری آذربایجان و ارمنستان خبر داده بود، با اشاره به نقض این توافق توسط طرفین گفت: «جمعه و شنبه گذشته (۱۸ و ۱۹ مهرماه)، ما در این ساختمان (وزارت خارجه روسیه) با یکدیگر بودیم. توافق مهمی با ابتکار عمل (ولادیمیر) پوتین حاصل شد. اما، شاهدیم که این توافق به طور کامل رعایت نمی‌شود و جنگ همچنان ادامه دارد».

تبادل آتش میان ارتش‌های ارمنستان و جمهوری آذربایجان در منطقه قره باغ همچنان ادامه دارد. به گزارش خبرگزاری فارس، وزارت دفاع ارمنستان با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد: «دشمن از نظر نیروی انسانی و تجهیزات نظامی متحمل خسارات سنگینی شد. (جمهوری) آذربایجان، صبح امروز دو مرتبه حملات توپخانه‌ای انجام داد. یگان‌های ارتش، با اقدامات مناسب، این عملیات را متوقف کردند.»

علاوه‌بر آن، ایروان اعلام کرد که ۵۱۴ خودروی زرهی جمهوری آذربایجان را از زمان آغاز دور جدید تنش‌ها (۶ مهرماه) تاکنون منهدم کرده است.

وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز دیروز نیروهای مسلح ارمنستان را به حملات خمپاره‌ای به منطقه «آغدام» در خط تماس قره باغ کوهستانی متهم کرد.

خبرگزاری روسی تاس نیز گزارش داد، اوایل صبح دیروز چند بمب در شهر «استپاناکرت» (خان کندی) مرکز قره باغ کوهستانی منفجر شد و آژیرهای خطر در سراسر این شهر به صدا درآمد.

کد خبر 449795

منبع: ایمنا

کلیدواژه: روزنامه روزنامه اعتماد روزنامه ابتکار روزنامه شرق روزنامه آرمان ملی روزنامه کیهان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق رئیس دولت اصلاحات جمهوری آذربایجان جریان اصلاحات موسوی خوئینی ها پرداخت و نوشت شورای نگهبان اصلاح طلبان احمدی نژاد آیت الله قره باغ آتش بس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۵۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هادی طحان نظیف عضو حقوقدان و سخنگوی شورای نگهبان صبح یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۲در نخستین نشست خبری خود، به گزارشی از نظرات اخیر شورای نگهبان درباره مصوبات مجلس شورای اسلامی پرداخت و گفت: طرح ساماندهی بازار زمین، مسکن و اماره بها که از سال گذشته میان محلی و شورای نگهبان در رفت و آمد بود، در نهایت خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد و امیدواریم این طرح به اهداف خود دست یابد.

تشکیل سازمان «سپند» به تایید شورای نگهبان رسید

بنابر روایت ایسنا، وی افزود: طرح تشکیل سازمان پژوهش و نوآوری دفاعی (سپند) نیز در جلسه اخیر شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفت و مغایر با موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد. لایحه ارجاع اختلاف شرکت مهندسی گاز ایران با هند به داوری نیز مورد تایید شورای نگهبان قرار گرفت. طرح اصلاح ماده ۱۰۴ قانون مجازات اسلامی نیز است سوی شورای نگهبان نگهبان مورد بر سی قرار گرفت که به تایید شورا نرسید. همچنین اصلاح قانون نظام صنفی کشور نیز با ایراداتی از سوی شورای نگهبان مواجه شد.

وی همچنین گفت که شورای نگهبان نسبت به قانون مصباح نشان صنفی ابهاماتی وارد کرده است.

سخنگوی شورای نگهبان افزود: دو طرح تامین مالی تولید و زیرساخت‌ها و استفساریه ماده ۵ قانون بیمه‌های اجتماعی کارگران اجتماعی و همچنین لایحه دو فوریتی تمدید امرای قانون اساسنامه شرکت ملی پست و لایحه ارجاع اختلاف توانیر و شرکت گنت ترکیه به داوری خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد.

طحان نظیف با اشاره به اساسنامه‌های بررسی شده از سوی شورای نگهبان گفت: اصلاح اساسنامه صندوق حمایت از قهرمانان و پیشکسوتان ورزش کشور، اصلاح اساسنامه صندوق نوآوری و شکوفایی، اصلاح اساسنامه سازمان منطقه آزاد تجاری و صنعتی اردبیل و همچنین اصلاح اساسنامه سازمانهای مناطق آزاد کیش،قشم، ارسباران، جلفا و انزلی نیز خلاف موازین شرع و قانون اساسی شناخته نشد

وی با بیان این‌که « ۳ استعلام از دیوان عدالت اداری از سوی فقهای شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته است» اظهار کرد: دو مورد از این موارد خلاف موازین شرع شناخته نشد و یک مورد بر خلاف موازین شرع تشخیص داده شد.

فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز شد

به گزارش ایسنا سخنگوی شورای نگهبان در پاسخ به پرسشی درباره تمهیدات شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: در انتهای هفته مرحله دوم انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی برای تعیین تکلیف ۴۵ کرسی باقیمانده در ۱۵ استان برگزار می‌شود؛ در ۸ خوزه انتخابیه که بالای دو نفر از داوطلبان آن‌ها تعیین تکلیف نشدند (تبریز، ری، آبادان، شیراز، کرمانشاه، خرم‌آباد، قائم شهر و ملایر) انتخابات بصورت تماماً الکترونیک برگزار می‌شود.

طحان نظیف افزود: از امروز فرصت ثبت‌نام نمایندگان کاندیداها در سامانه داوطلب آغاز می‌شود.

وی با بیان این‌که «تعداد ناظران شورای نگهبان برای دور دوم انتخابات بیش از ۴۰ هزار نفر هستند»، عنوان کرد: در مرحله قبل همه موارد تخلفاتی که به شورای نگهبان اعلام شد، مورد بررسی قرار گرفت؛ برخی از موارد در روز انتخابات و طی تذکر، برخی با اعزام بازرس و باز شماری و برخی دیگر نیز به دستگاه قضا ارجاع شد.

هنوز بررسی لایحه عفاف و حجاب به اتمام نرسیده است

سخنگوی شورای نگهبان درباره آخرین وضعیت لایحه عفاف و حجاب تاکید کرد: اخیرا اصلاحیه مجلس را در این خصوص دریافت کردیم و در حال رسیدگی هستیم هنوز بررسی به اتمام نرسیده است؛ تا اینجای کار برخی از ایرادات شورای نگهبان همچنان به قوت خود باقیست که عمدتا این موارد شامل مواد ۴۷ و ۴۸ است.

ادامه دارد ...

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902985

دیگر خبرها

  • ترامپ سر به سر ایران خواهد گذاشت؟ /هشدار رسانه اصلاح طلب به دولت رئیسی درباره ۲ خطر در کمین ایران
  • اصلاح‌طلبان؟ خیر، متشکرم!
  • ادعای‌های متعارض اصلاح‌طلبان در خصوص انتخاب هیئت رئیسه مجلس/ از نگاه چپ‌ها قالیباف با پایداری ائتلاف می‌کند یا با اعتدالی‌ها؟
  • حال و هوای انتخاباتی در ۱۵ استان
  • واکنش به اظهارات حسن روحانی درباره دلایل رد صلاحیت خود | آخرین وضعیت لایحه حجاب | شورای نگهبان به مصوبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان ایراد گرفت؟
  • توضیحات مهم سخنگوی شورای نگهبان درباره لایحه عفاف و حجاب/ تشکیل سازمان «سپند» تأیید شد
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای ۲۰ ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • افغانستانی‌ها بمانند یا بروند؟!/ ردّ پای 20 ساله لیدر اصلاح‌طلبان در مشکلات مردم و ایران
  • آنچه باید درباره انتخابات 21 اردیبهشت‌ بدانید | معرفی 6 فهرست انتخاباتی در دور دوم
  • محمود احمدی‌نژاد استعفا می‌دهد؟ جنجال بزرگ آقای سیاست‌مدار