Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،مرتضی حیدری فرماندار قم درجلسه ستاد مدیریت بحران قم در سالن کرامت استانداری،گفت: ساماندهی کارگران ساختمانی یک موضوع مستمر و در حال پیگیری است.

فرماندار قم عنوان کرد: آماده‌سازی میدان نبوت برای استقرار و ساماندهی کارگران از جانب این افراد مورد استقبال قرار نگرفت، در خیابان ۱۵ خرداد نیز محلی برای استقرار کارگران فصلی در نظر گرفته شده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته حیدری، سامانه‌ای در دست طراحی است که با راه‌اندازی آن اطلاعات تمام کارگران ساختمانی در آن ثبت و مساله کاریابی از طریق آن انجام خواهد گرفت.

فرماندار قم تصریح کرد: اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم مهم‌ترین نقش را در ساماندهی کارگران فصلی دارد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم نیز در بخشی از این جلسه،گفت: بالاتر بودن درصد استفاده از ماسک در قم از میانگین کشوری نشان می‌دهد رسانه‌های این استان عملکرد مطلوب‌تری از سایر استان‌ها داشته‌اند.

سید موسی حسینی کاشانی ادامه داد: بعد از ایام عزاداری ماه صفر، در تمام سازه‌های شهری بنر‌ها و اطلاعیه‌های هشدار کرونا نصب خواهد شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی قم نیز دراین جلسه ابراز کرد: برخی از توقعاتی که شهرداری و مسئولان استان در ساماندهی کارگران از این اداره کل دارند کاملا نا به‌جا و بازی با کلمات است.

او اضافه کرد: در تمام شهر‌های کشور ساماندهی کارگران ساختمانی بر عهده شهرداری است، اما در استان قم شهرداری گام‌های زیادی در این زمینه برنمی‌دارد.

معاون خدمات شهری شهرداری قم نیز با اشاره به مساله ساماندهی کارگران فصلی یادآورشد: اولویت اصلی قم در این رابطه، ساماندهی این افراد از طریق سامانه‌های هوشمند است.

سید امیر سامع گفت: هم‌اکنون میدان نبوت و میدان ۱۵ خرداد برای ساماندهی و استقرار کارگران ساختمانی در نظر گرفته شده‌است، استقرار کارگران فصلی در این مکان‌ها درصورتی‌که همراه باکار روزانه برای آن‌ها نشود سبب ایجاد توقع در بین کارگران فصلی خواهد شد.

مدیرکل مدیریت بحران قم نیز دراین جلسه گفت: هفته گذشته بیشترین میزان پلمب واحد‌های صنفی و آموزشگاه‌های خصوصی از آغاز شیوع کرونا در قم انجام‌گرفته است.

محسن اوروجی اضافه کرد: برای الزام بیشتر اصناف و مردم به رعایت دستورالعمل های بهداشتی باید حداقل درصد رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی در قم ۷۰ درصد در نظر گرفته شود.

مدیر معارف قرآن و عترت حرم حضرت معصومه (س) نیز در بخشی از این جلسه گفت: با آغاز فصل سرما اغلب شبستان‌های حرم مطهر رضوی تا ۱۰ متری مرقد مطهر بازگشایی‌شده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌اشرف عبدی اضافه کرد: با بازگشایی شبستان‌های حرم رضوی مردم از مسئولان استان قم نیز انتظار دارند تا دستور بازگشایی شبستان‌های حرم مطهر حضرت معصومه (س)‌را صادر کنند.

به گفته او، مردم نسبت به تعطیلی طولانی‌مدت شبستان‌های حرم مطهر در کنار باز بودن سایر اصناف و مشاغل گلایه دارند.

عبدی یادآور شد:سیاست غلط اجرایی استان سبب شده تا امروز وضعیت کرونایی قم به این شرایط برسد.

به گفته او، روزانه صد‌ها نفر برای بازگشایی شبستان‌های حرم مطهر به دفتر تولیت و مدیران حرم مطهر مراجعه می‌کنند.

«ویروس کرونا»، موسوم به «کووید ۱۹» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (۲۴ آذر ۹۸) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۳۰ دسامبر سال ۲۰۱۹ (۹ دی ۹۸) به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواسته‌شده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.

انتهای پیام/ح

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: فرماندار قم کارگران ساختمانی ویروس کرونا شبستان های حرم مطهر کارگران ساختمانی ساماندهی کارگران کارگران فصلی ویروس کرونا قم نیز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۳۹۵۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک گفت: در صنعت استان بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، علی قیاسی عصر امروز در نشست با اصحاب رسانه اظهار داشت: 23 هزار و 180 نفر  عضو خانه کارگر اراک هستند که حدود 12 هزار نفر از این تعداد فعال هستند و به طور مداوم حق عضویت خود را پرداخت می‌کنند. پرداخت حق عضویت برای مدت سه سال، 400 هزار تومان و برای یک سال 200 هزار تومان است.

وی افزود: خانه کارگر اراک تشکل ساکن و راکدی نیست و 2 بار در سال مراسمی را برگزار می‌کند. خانه کارگر استراحتگاه‌هایی را برای کارگران و خانواده‌های آنها در نظر  گرفته است. سامانه رفاهی ایرانیان برای کارگران ساختمانی راه اندازی شده است که کارگران باید ابتدا در این سامانه ثبت نام کنند این سامانه بیمه کارگران ساختمانی را مادام العمر می‌کند.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: سال گذشته 3 هزار و 650 نفر کلاس آموزشی رایگان اعم از کلاس‌های کمک درسی، کامپیوتر، خیاطی و غیره برای خانواده‌های عضو خانه کارگر اراک برگزار شد که امیدواریم تا پایان سال افزایش صد برابری داشته باشد.

قیاسی بیان کرد: کارگران ساختمانی استان مرکزی 13 هزار و 250 نفر هستند که از خدمات بیمه‌ای استان استفاده می‌کنند. در شهرستان اراک 4 هزار و 300 کارگر از بیمه استفاده می‌کنند. از اواخر سال 99 هیچ کارگر ساختمانی بیمه نشده است که سازمان تأمین اجتماعی این مهم را به جهت کسری منابع اعلام نکرده است، در حالی که سازمان تأمین اجتماعی ملزم به بیمه کردن تمام کارگران ساختمانی است.

وی ادامه داد: سال گذشته سازمان تأمین اجتماعی 12هزار میلیارد تومان در استان مرکزی پرداخت کرده است. این سازمان یک سازمان هزینه درآمدی است و ساختار سازمان تأمین اجتماعی باید اصلاح شود اما این اصلاح نباید منجر به نادیده گرفتن حق کارگر شود.

دبیر اجرایی خانه کارگر اراک تصریح کرد: 50 درصد حوادث کارگاهی و 55 درصد فوت حوادث کارگاهی در سطح کشور مربوط به کارگران ساختمانی است که وضعیت استان مرکزی نیز به همین صورت است. در استان مرکزی 12 هزار نفر پشت نوبت بیمه قرار دارند که 4 هزار نفر مربوط به شهر اراک است. 

قیاسی افزود: سال 1401  نیز 57 درصد افزایش حقوق وجود داشت، ولی تورمی ایجاد نشد. تورم امسال 45 درصد بود، اما دستمزد پایه تنها 35 درصد افزایش یافت و سایر سطوح در نظر گرفته نشد و رشد نداشت که این امر برای بخش تولید ضرر دارد. متأسفانه اصل سه‌جانبه‌گرایی رعایت نمی‌شود چراکه اگر در قانون کار اصل سه جانبه‌گرایی تعریف شده بود تعیین دستمزد به این صورت نبود. دولت نباید در تعیین دستمزد دخالت داشته باشد.

 وی بیان کرد: صنعت استان حال خوبی ندارد. در صنعت بیماری با عنوان بیکاری پنهان وجود دارد که کمتر مورد توجه قرار گرفته است که در سال‌های آینده مشکلاتی را به همراه خواهد داشت. یکی از مشکلات بزرگ جامعه کارگری بحث مسکن است. مسکن کارگری برای صنعت در نظر گرفته شده اما برای کارگران ساختمانی لحاظ نشده است. 

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • دو هزار کارگر ساختمانی در میاندوآب بیمه ندارند
  • قانون بیمه‌ کارگران ساختمانی ابلاغ شد
  • اختصاص ۳۰۰ نفر بیمه به کارگران ساختمانی در کردستان
  • قانون اصلاحی بیمه‌های اجتماعی کارگران ساختمانی ابلاغ شد
  • افزایش ۳۰۰ نفری سهمیه بیمه کارگران ساختمانی در کردستان
  • اختصاص سهمیه ۳۰۰ نفری بیمه برای کارگران ساختمانی کردستان
  • ۲۵ هزار کارگر ساختمانی در کردستان بیمه ندارند
  • همزمان با هفته کارگر از کارگران نمونه خلیل‌آباد تجلیل به عمل آمد
  • بیش از ۱۳ هزار کارگر ساختمانی در مرکزی تحت پوشش بیمه هستند
  • استان مرکزی دارای بیکاری پنهان است