Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها- فریده خدادادی: بخش کشاورزی نقش مهمی در زمینه اقتصاد مقاومتی و توسعه کشور دارد. هر ساله با شروع فصل سرد و تغییرات آب و هوایی وجود مخاطرات و حوادث طبیعی آسیب‌هایی را به تولیدکنندگان این بخش وارد می‌سازد، سرما و یخبندان، یکی از مخاطرات اقلیمی است که همه ساله باعث ایجاد خسارت در بخش کشاورزی می‌شود به طوری که با کاهش دما محصولات آسیب دیده و میزان تولید کاهش پیدا می‌کند و خسارت بسیاری را به باغداران وارد می‌سازد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نمونه این خسارت‌ها را در سال‌های گذشته در باغات انار شهرستان ساوه و محصولاتی از این دست در استان مرکزی شاهد بودیم به همین دلیل کشاورزان باید نسبت به این مساله بسیار هوشیار باشند و توصیه‌های هواشناسی را جدی بگیرند. پیش از وارد آمدن هر نوع خسارت به باغداران و کشاورزان در فصل سرد مسئولین و برنامه‌ریزان در بخش‌های مختلف کشاورزی باید راهکارهای لازم متناسب با شرایط آب و هوایی را برای کشاورزان اتخاذ کنند. خبرنگار مهر در این خصوص با چند نفر از مسئولین استان به گفتگو پرداخته است.

۹۰ هزار بهره بردار کشاورزی در استان مرکزی

مدیر کل مدیریت بحران استانداری مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ۹۰ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی در این استان وجود دارد و معیشت افراد در برخی از شهرستان‌های استان از محل درآمدهای بخش کشاورزی تأمین می‌شود.

حمید غیاثی افزود: سرمازدگی هر ساله خسارت‌های فراوانی را برای بهره‌برداران بخش کشاورزی استان مرکزی به همراه دارد و نیاز است برای مقابله با این خسارت‌ها راهکارهای عملیاتی اندیشیده شود.

وی عنوان کرد: در حال حاضر با آغاز فصل پاییز و پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی مبنی بر بارش باران و کاهش نسبی دمای هوا بخشنامه و دستورالعمل‌های لازم از سوی ستاد مدیریت بحران استانداری مرکزی برای فرمانداران، شهرداران، دهیاران و تمامی دستگاه‌های اجرایی و اعضای ستاد مدیریت بحران شهرستان‌های مختلف استان مرکزی مبتنی بر آمادگی صددرصد مدیران اجرایی ارسال شده است.

۷۰ هزار از اراضی کشاورزی استان زیر کشت است

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: ۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان مرکزی زیر کشت محصولات باغی قرار دارد.

علی اصغر زارعی افزود: سرمازدگی از جمله تهدیدات محصولات کشاورزی در استان مرکزی است که در فصول سرد رخ می‌دهد.

وی گفت: محصولات بخش کشاورزی این استان سالانه بر اثر سرمازدگی از بین می‌روند که با رعایت اصول احداث مزرعه و باغ‌ها، بهره‌گیری از ارقام مقاوم به سرمازدگی و توجه ویژه به تغذیه گیاهان و بهره‌گیری از دانش شرکت‌های دانش بنیان می‌توان زمینه این خسارت‌ها را کاهش داد.

مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: بحث تغذیه در زمان خواب درخت اتفاق می‌افتد و باغداران باید به این نکته و استفاده از کودهای پتاس توجه کنند.

زارعی عنوان کرد: با توجه به اعلام سازمان هواشناسی مبنی بر روزهای احتمال بروز سرمازدگی باید باغداران از کودهای آمینو اسید به صورت محلول پاشی ۴۸ ساعت قبل از سرما روی درخت استفاده کنند.

به گفته وی محصولاتی که در برخی شهرستان‌های استان مرکزی هر ساله دچار سرمازدگی می‌شوند نشان دهنده آن است که محل کشت آنها مناسب نبوده و باید با جایگزین کردن محصولات، مالچ پاشی و بهره‌گیری از روش‌های مختلف زمینه کاهش خسارت به این بخش را فراهم کرد.

زارعی، نصب بخاری باغی در باغ‌ها، بهره‌گیری از چاهک معکوس برای ایجاد گردش هوا و استفاده از سامانه آبیاری قطره‌ای را از جمله راهکارهای مقابله با سرمازدگی عنوان کرد.

وی یادآور شد: با بهره‌گیری از روش‌های مختلف از جمله ایجاد دود در باغ‌ها با استفاده از روشن کردن کاه و کلش و مبارزه با علف‌های هرز کف باغات می‌توان از بروز خسارت در این اراضی جلوگیری کرد.

کارشناس اداره کل هواشناسی استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: با سرد شدن هوا تغییرات آب و هوایی نیز رخ می‌دهد و گاهاً ممکن نقشه‌های هواشناسی وجود سامانه‌های بارشی را نشان دهد به همین دلیل با کاهش دما ممکن است به محصولات کشاورزی و باغی کشاورزان خسارت وارد شود.

رضا مرادی افزود: اداره کل هواشناسی در این گونه موارد اخطارهای لازم را به کشاورزان گوشزد می‌کند.

وی ادامه داد: به کشاورزان توصیه می‌شود محصولات دپو شده از مزارع و باغات به انبارهای استاندارد انتقال دهند و از محل‌های خشک کردن کشمش در برابر بارش محافظت کنند و در صورت امکان برداشت محصولات زراعی و باغی را با مشورت کارشناسان کشاورزی داشته باشند.

این کارشناس هواشناسی تنظیم دمای گلخانه‌ها و آماده کردن وسایل گرمایشی را از دیگر راهکارها برای کشاورزان برشمرد.

به گزارش مهر، با توجه به سپری شدن روزهای پایانی نخستین ماه فصل پاییز و سرد شدن هوا در روزهای آتی احتمال کاهش دمای بیشتری وجود دارد و پیش از وارد آمدن هر نوع مخاطره و آسیب به محصولات کشاورزی کشاورزان باید توصیه‌های فوق را جدی بگیرند تا ثمره زحمات آنها به هدر نرود، از این رو آموزش این راهکارها به کشاورزان توسط سازمان جهاد کشاورزی بسیار ضروری است.

کد خبر 5048266

منبع: مهر

کلیدواژه: کشاورزی سرمازدگی محصولات کشاورزی اراک ویروس کرونا اربعین 99 شیراز آمار کرونا اربعین حسینی بوشهر شیوع کرونا گرگان مجلس شورای اسلامی شهرکرد کرمانشاه ستاد ملی مقابله با کرونا شهدای مدافع حرم سیستان و بلوچستان کشاورزی استان مرکزی بهره گیری بخش کشاورزی خبرنگار مهر خسارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۲۳۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آمادگی تمامی دستگاه ها برای کمک به  کشاورزان  در بارندگی پیش رو

محمد خانچی معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار با اشاره به جلسات مدیریت بحران برای مقابله با خسارت های احتمالی بارش های اخیر از هماهنگی های صورت گرفته بین دستگاه های خدمت رسان خبر داد و گفت: بعد از اعلام سازمان هواشناسی در خصوص بارندگی های پیش رو جلسات هماهنگی مقابله با خسارت های ناشی از بارندگی در استانداری خوزستان آغاز و تمامی دستگاه های اجرایی به حالت آماده باش درآمده و تمام امکانات آن ها برای جلوگیری از خسارت بسیج شده اند، امیدواریم بارش اخیر موجب برکات فراوانی برای استان و مقابله با تنش های آبی پایین دست کرخه باشد و تابستان اخیر با کمترین مشکل سپری شود.

خانچی با بیان اینکه امسال بارندگی خوبی در استان داشتیم و سطح زیر کشت قابل ملاحضه بود اما بارندگی پیش رو برای کشاورزان نگرانی هایی را به وجود آورده است، ادامه داد: کشاورزان تلاش کردند با برداشت محصول از آسیب آن جلوگیری کنند،با تدابیر استاندار قرارگاهی در حوزه معاونت اقتصادی تشکیل و شاهد هم گرایی و هماهنگی بیش از پیش دستگاه های اجرایی در سطح استان و کشاورزان بودیم که در جهت مدیریت و کمک به انتقال گندم کشاورزان به سیلوهای سرپوشیده صورت گرفت.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار می‌گوید: به دلیل اینکه حجم بالای گندم ها در برخی از نقاط بالا بود، انتقال تمام محصولات به سیلوها موفقیت آمیز نبوده است ضرورت دارد کشاورزان، مجموعه ادارات استان از جمله تعاون روستایی تمهیدات لازم جهت پوشاندن محصولات انجام شود تا خسارتی به کشاورزان وارد نشود.

باشگاه خبرنگاران جوان خوزستان اهواز

دیگر خبرها

  • با اختراع جید سونی هرکجا که هستید خنک می‌شوید!
  • خام فروشی محصولات یکی از عوامل اصلی درآمد پایین کشاورزان
  • عدم پرداخت خسارت کشاورزان زرندی از سال ۱۴۰۱
  • رئیس اتاق اصناف کشاورزی مشکلات کشاورزان را به معاون وزیر منتقل کرد
  • هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی؛ احتمال خسارت به محصولات کشاورزی
  • دولت تا حد امکان برای برنج و چای «خرید تضمینی» نخواهد داشت
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • کشاورزان مکلف به نظارت بر استخرهای کشاورزی
  • آمادگی تمامی دستگاه ها برای کمک به  کشاورزان  در بارندگی پیش رو
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی