Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش باشگاه خبرنگاران دانشجویی (ایسکانیوز)، روابط عمومی وزارت نفت با انتشار جوابیه‌ای در واکنش به گزارش خبرگزاری فارس با عنوان «دوگانه سازی کاذب برای نساختن پالایشگاه / آیا اصل ۴۴ مانع تسهیل‌گری برای پالایشگاه سازی بود؟» توضیحاتی را ارائه کرد. در جوابیه آمده است:

«مدیریت صنعت نفت با وجود درگیر بودن با تحریم‌های اقتصادی بی‌سابقه و به تعبیر درست‌تر جنگ اقتصادی تمام عیار، اجازه کمترین تعلل و توقف در تامین سوخت و ارائه خدمات به مردم و همچنین پیشبرد طرح‌های توسعه‌ای صنعت نفت در حوزه‌های مختلف اعم از بالادستی و پایین دستی را نداده است و در عین حال افتخارات بزرگی همچون خودکفایی در تولید گازوئیل و بنزین کشور، پیشی گرفتن از قطر در برداشت گاز از پارس‌جنوبی، دو برابر شدن ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی، اکتشاف ذخایر جدید نفت و گاز و اجرای طرح راهبردی افزایش ضریب برداشت از میادین نفت و گاز با مشارکت شرکت‌های داخلی و مراکز علمی و دانشگاهی را رقم زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تحقق این دستاوردها در شرایط سخت تحریم و جنگ اقتصادی در حالی است که خود تبدیل به معمایی برای مخالفین و منتقدین شده، به گونه‌ای که اخیرا شخصیتی وابسته به این جریان، مدیریت صنعت نفت و تحقق دستاوردهای بزرگ این صنعت را در شرایط سخت کنونی سوال برانگیز و مشکوک خوانده و مدعی شده که نمی‌توان هم در تحریم و جنگ اقتصادی بود و هم به دستاوردهای شگرف این چنینی رسید.

گزارش مورد نظر فارس در ابتدا سعی در متهم ساختن مدیریت وزارت نفت به دوگانه‌سازی در تصمیم‌گیری آنهم بین ساخت پالایشگاه و توسعه پتروشیمی و یا ساخت پالایشگاه و توسعه طرح‌های میادین مشترک دارد، درحالیکه نه به لحاظ سیاستگذاری راهبردی و نه به لحاظ عملیاتی و اجرایی، این دوگانه سازی‌ها برای مدیریت کنونی وزارت نفت موضوعیت نداشته و ندارد.

اگرچه تحریم‌های اقتصادی بر روند حرکتی و توسعه‌ای صنعت نفت در سال‌های اخیر تاثیرات زیادی داشته است اما کارکنان، مهندسان و مدیران این صنعت با وجود همه تنگناها و مشکلات تلاش کرده‌اند به صورت متعادل و هماهنگ چرخ‌های صنعت نفت را به حرکت درآورند و مانع از توقف یا رکود آن شوند. به طور طبیعی در این شرایط سخت و در حالی که صنعت نفت با محدودیت‌های متعددی مانند کمبود منابع مالی و سرمایه‌ای مواجه است، سعی در اولویت‌بندی با لحاظ منافع ملی و مقتضیات اقتصادی دارد. با وجود این عملکرد ۷ ساله صنعت نفت نشان می‌دهد که حرکت و پویایی در همه بخش‌های این صنعت اعم از بالاستی و پایین‌دستی ساری و جاری بوده و این شرایط سخت باعث نشده است که صنعت نفت در مسیر نامتوازن و نامتعادلی حرکت کند.

خبرنگار خبرگزاری فارس تلاش برای القای دوگانه‌سازی در صنعت نفت را با هدف تکرار اتهام پوچ عدم توجه وزارت به توسعه صنایع پالایشی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم دنبال می‌کند و سعی دارد این نتیجه را بگیرد که وزارت نفت در طول این سال‌ها برخلاف اسناد بالادستی مانند سیاست‌های کلان اصل ۴۴ قانون اساسی و همچنین برنامه ششم توسعه حرکت کرده است. این درحالی است که بند ۲-۱ ماده ۲ سیاست‌های کلان اصل ۴۴ صراحتا هر گونه سرمایه‌گذاری دولتی در حوزه پایین‌دستی نفت و گاز شامل صنایع پالایشی را ممنوع ساخته است.

علاوه بر این بند ۲ بخش الف ماده ۴۴ برنامه ششم توسعه به صورت مشخص تصریح می‌کند : «دولت مکلف است به منظور افزایش ارزش افزوده انرژی و تکمیل زنجیره ارزش در طول اجرای قانون برنامه اقدام‌های زیر را انجام دهد: تسهیلات لازم برای ایجاد ظرفیت پالایش مقدار دو میلیون و هفتصد هزار بشکه در روز نفت خام و میعانات گازی با ضریب پیچیدگی بالا توسط بخش غیردولتی را به نحوی برنامه‌ریزی و اجرا کند تا ترکیب تولید فرآورده آن‌ها اساساً به محصولات سبک‌تر و میان تقطیر اختصاص یابد و سهم نفت کوره در الگوی پالایش از ده درصد (۱۰%) بیشتر نشود». چنانکه از این ماده قانونی بر می‌آید دولت مکلف به ایجاد تسهیلات لازم برای ایجاد ظرفیت پالایشی توسط بخش غیردولتی شده است. در واقع ظرفیت پالایشی کشور بر اساس این ماده باید تا پایان برنامه یعنی سال ۱۴۰۰ به ۲ میلیون ۷۰۰ هزار بشکه برسد.

ظرفیت پالایشی کشور تا سال ۹۶ در حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه بوده که این میزان تا سال ۹۹ به حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه رسیده است. افزایش ۳۵ درصدی ظرفیت پالایشی کشور در طول سال‌های اخیر مدیون بهره‌برداری از پالایشگاه ستاره خلیج فارس و همچنین نوسازی و بهسازی پالایشگاه‌های فعال کشور می‌باشد. در صورتی که طرح پالایشی سیراف با ظرفیت در حدود ۴۰۰ هزار بشکه به مرحله نهایی می‌رسید، کل اهداف برنامه ششم توسعه در رساندن ظرفیت پالایشی کشور به ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه محقق میشد، اما تحریم‌های اقتصادی و محدودیت منابع مالی تاکنون مانع از پیشرفت این طرح بر مبنای برنامه  زمان‌بندی شده است.

با این وجود در صورت ایجاد گشایش‌های مالی این طرح نیز با سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی به سرانجام خواهد رسید. علاوه بر این برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته توسط وزارت نفت در قالب قانون «حمایت از توسعه صنایع پتروپالایشی با استفاده از سرمایه‌های مردمی» و اجرای طرح‌های پتروپالایشی در سواحل و همچنین توسعه طرح‌های پالایشی فعلی، ظرفیت صنعت پالایشی کشور را تا سقف ۴.۵ میلیون بشکه افزایش می‌دهد.

در کنار این دستاوردهای کلان، صنعت پالایشی کشور رکوردها و دستاوردهای بزرگی را تجربه کرده که در تاریخ صنعت نفت بی‌سابقه است. با راه‌اندازی و بهره‌برداری از واحدهای ارتقای کیفیت فرآورده‌های نفتی از سوی شرکت پالایش و پخش، ظرفیت تولید بنزین از ۵۶ میلیون لیتر به ۱۱۵ میلیون لیتر و گازوئیل از ۹۴ میلیون لیتر به ۱۲۵ میلیون لیتر در روز رسیده است، همچنین  میزان تولید بنزین با استانداردهای زیست‌محیطی یورو ۴ روزانه ۹۱ میلیون لیتر و میزان تولید گازوئیل با همین استاندارد به ۵۴ میلیون لیتر در روز رسیده است که با بهره‌برداری از طرح تصفیه هیدروژنی نفت گاز در پالایشگاه اصفهان، ۲۰ میلیون لیتر دیگر به آن افزوده خواهد شد.

افزایش بهره‌وری، کاهش و بهینه‌سازی مصرف انرژی در پالایبشگاه‌های ۱۰ گانه کشور و استقرار سیستم مدیریت انرژی بر مبنای ایزو ۵۰۰۱ در ۸ پالایشگاه کشور، انتقال روزانه ۷ هزار متر مکعب فرآورده از پالایشگاه‌ها به مجتمع‌های پتروشیمی به عنوان خوراک، تثبیت جایگاه سهم سی‌ان‌جی در سبد سوخت به‌عنوان سوخت ملی، بهره‌برداری از هزار کیلومتر خط لوله انتقال نفت خام به پالایشگاه‌ها و انتقال فرآورده‌های پالایشی در دو سال گذشته، توزیع روزانه بیش از ۲۵۰ میلیون لیتر انواع فرآورده‌های نفتی اصلی در سراسر کشور در قالب ۳ هزار و ۹۹۰ جایگاه عرضه بنزین، ۲ هزار و ۴۹۳ جایگاه عرضه سی‌ان‌جی، ۵۰ مرکز سوخت‌گیری هواپیمایی، افزایش ظرفیت ذخیره‌سازی فرآورده‌های نفتی به میزان ۱۳ میلیارد لیتر، افزایش تعداد جایگاه‌های عرضه‌کننده نفت گاز یورو ۴ از ۱۶۶ باب در سال ۹۷ به ۵۰۰ باب و قرارداشتن بیش از ۸۰ درصد شهرهای کشور تحت پوشش بنزین با استانداردهای زیست‌محیطی یورو ۴، از  اقدامات و دستاوردهای بزرگ صنعت پالایشی کشور در طول ۷ سال گذشته است.

باز هم جهت یادآوری و تاکید می‌شود که این دستاوردها همه در شرایط سخت تحریمی و تنگناهای مالی و البته با همت و تلاش همکاران این صنعت ظهور و بروز یافته است. ندیدن این دستاوردها و بی‌توجهی به آنها به طور قطع با هیچ منطق و اصولی منطبق نبوده و نتیجه‌ای جز سیاه‌نمایی و تحریف و در عین حال خالی کردن پشت جهادگران صنایع پالایشی کشور  نخواهد داشت هرچند فرزندان ملت در صنعت نفت و گاز  بارها ثابت کرده‌اند که هیچ مانعی بر سر راه آنها در مسیر توسعه کشور و خدمت به مردم پایدار نخواهد بود.

جهت اطلاع خبرگزاری فارس که به قوانین و اسناد بالادستی برای کوبیدن وزارت نفت استناد کرده و بعضا از آن بهره‌برداری سیاسی می‌نماید، یادآور می‌شود که بند ۳ بخش الف ماده ۴۴ (همان ماده‌ای که خبرگزاری فارس به آن در حوزه صنایع پالایشی استناد می‌کند)، تکلیفی به دولت در حوزه توسعه صنایع پتروشیمی کرده است که بدین شرح است : «دولت مکلف است برای جلب سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی، برای افزایش ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی جدید به نحوی برنامه‌ریزی و اجرا کند که تا آخر اجرای قانون برنامه، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور به ۱۰۰ میلیون تن افزایش یابد».

صنعت پتروشیمی کشور با وجود همه مشکلات و چالش‌ها در ۸ سال گذشته بالاترین میزان رشد را تجربه می‌کند و با توکل به خدا تا سال آینده و قبل از اتمام برنامه ششم توسعه، ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی کشور به ۱۰۰ میلیون تن خواهد رسید که این میزان تولید به معنای افزایش بیش از دوبرابری ارزش محصولات پتروشیمی تولیدی کشور (۲۵ میلیارد دلار) نسبت به سال ۹۲ خواهد بود».

انتهای پیام/

حامد افروغ کد خبر: 1077125 برچسب‌ها وزارت نفت پالایشگاه نفت شرکت ملی نفت ایران

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: وزارت نفت پالایشگاه نفت شرکت ملی نفت ایران ظرفیت تولید محصولات پتروشیمی ظرفیت پالایشی کشور برنامه ششم توسعه بهره برداری صنایع پالایشی خبرگزاری فارس بخش غیردولتی میلیون لیتر دوگانه سازی هزار بشکه شرایط سخت وزارت نفت نفت و گاز صنعت نفت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۴۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟

 به گزارش اتاق خبر به نقل ازگسترش نیوز :تولید گاز برای خوراک پتروشیمی ها، اقدام مناسبی است که در دست اقدام قرار دارد و می تواند پتروشیمی ها را تامین کند.

مهدوی ابری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند علاوه بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

احمد مهدوی‌ابهری دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی در مراسم امضای تفاهم‌نامه طرح‌های توسعه ۱۶ میدان‌های گازی کشور اظهار داشت: امروز شاهد حرکتی سازنده و اقتصادی برای کشور در اوضاع جنگ اقتصادی و سیاسی هستیم.

وی با اشاره به منابع غنی هیدروکربوری ایران افزود: باید از این نعمت به‌شکلی مطلوب حفاظت و استفاده کرد. بهره‌گیری صحیح از منابع هیدروکربوری به‌منزله تبدیل آن‌ها به ارزش‌ افزوده است تا اقتصاد کشور شکوفا شود.

 

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی گفت: وزارت نفت با وجود جنگ اقتصادی و تحریم‌ها، حرکت‌های بسیار ارزشمندی در کشور انجام داده است؛ ازجمله توسعه فازهای پارس جنوبی، به‌ویژه فاز ۱۴ که بدون حضور خارجی‌ها به سرانجام رسید.

وی با اشاره به توانایی‌های بالای صنعت پتروشیمی در کشور، گفت: پتروپالایشگاه کنگان، پالایشگاه بیدبلند خلیج‌فارس و پتروشیمی کاویان، بدون حضور خارجی‌ها، از سوی صنعت پتروشیمی اجرا شده‌اند، بنابراین صنعت پتروشیمی توانایی فنی لازم برای اجرای طرح‌های توسعه میدان‌های گازی کشور را نیز دارد.

وی بیان کرد: با توجه به ناترازی گاز در کشور، پتروشیمی‌ها برای هر ۲ راهکار سرمایه‌گذاری در میدان‌های نفت و گاز و بهینه‌سازی مصرف گاز اعلام آمادگی کرده‌اند.

دبیرکل انجمن صنفی کارفرمایی صنعت پتروشیمی تصریح کرد: خوشبختانه در سه ماه گذشته، جهاد و تحول انقلابی برای کوتاه‌کردن فرایند دریافت مجوزها در وزارت نفت شکل گرفت و قدردان وزیر نفت برای ایجاد این تحول هستیم. این اقدام در اقتصاد ملی مؤثر است و خوراک پایدار برای پتروشیمی‌ها تأمین خواهد شد.

وی افزود: برای تحقق شعار سال، فضای کسب‌وکار مناسب لازم است، تا درنتیجه بخش خصوصی و مردم نیز وارد سرمایه‌گذاری در صنعت شوند.

مهدوی سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در توسعه میدان‌ها را حرکتی همسو با شعار سال دانست و گفت: با این اقدام بخش خصوصی وارد یکی از حساس‌ترین سرمایه‌گذاری‌های صنعت می‌شود که افزون بر رفع نیاز صنعت پتروشیمی، به اقتصاد ملی نیز کمک خواهد شد.

وی همچنین گفت: تحقق افزایش تولید گاز از میدان‌های گازی می‌تواند علاوه بر تأمین خوراک مجتمع‌های پتروشیمی، ناترازی گاز کشور را نیز رفع کند.

وی یادآور شد: معنای سرمایه‌گذاری صنعت پتروشیمی در بالادست نفت این نیست که پروژه‌های توسعه‌ای این صنعت کند یا متوقف شود، بلکه هردو همسو با هم پیش می‌روند.

شرکت‌های پتروشیمی‌ بسته به نوع تولیدات، هیدروکربن‌های نفت یا گاز طبیعی را دریافت و آن را تبدیل به فرآورده‌های پتروشیمی می‌کنند. بنابراین خوراک در واقع همان مواد اولیه برای تولید برخی محصولات پتروشیمی است. شرکت‌های پتروشیمی بسته به نوع و ماهیت، خوراک گازی یا مایع مصرف می‌کنند. شرکت‌های پتروشیمی‌ بسته به نوع تولیدات، هیدروکربن‌های نفت یا گاز طبیعی را دریافت و آن را تبدیل به فرآورده‌های پتروشیمی می‌کنند. بنابراین خوراک در واقع همان مواد اولیه برای تولید برخی محصولات پتروشیمی است. شرکت‌های پتروشیمی بسته به نوع و ماهیت، خوراک گازی یا مایع مصرف می‌کنند

 

 

دیگر خبرها

  • واردات ۳ میلیارد دلار بنزین در سال گذشته
  • راهکار رفع ناترازی سوخت، اصلاح زیرساخت‌ها به‌منظور مصرف بهینه است/ لزوم حمایت از احداث صنایع پالایشی کوچک
  • هدر رفت ۲۵ میلیون دلاری بنزین در سال
  • ریشه ناترازی بنزین در مصرف بی‌رویه است
  • رشد اقتصادی پایدار در صنعت نفت با بهینه‌سازی مصرف انرژی
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • ساخت ١٤٠ هزار واحد مسکونی برای کارگران صنعتی
  • زمین ساخت ۱۴۰ هزار مسکن کارگران تامین شد
  • اختصاص زمین برای ساخت ١٤٠ هزار واحد مسکونی کارگران بخش صنعت در کشور
  • افزایش تولید گاز / خوراک پتروشیمی ها تامین شد؟