Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-29@02:32:04 GMT

پایان کابوس ۲۰ ساله در محور تاکام ساری

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۴۶۳۳۲

پایان کابوس ۲۰ ساله در محور تاکام ساری

به گزارش ایرنا ، پروژه چهار خطه کردن محور ساری- تاکام که به نوعی ادامه عملیات اجرایی چهار خطه کردن مسیر ساری - سمنان  محسوب می شود سال ۸۴ در جریان سفر استانی دولت نهم مصوب شد ولی به علت اشکالات فراوانی که وجود داشت ، اجرای این پروژه ۲۱ کیلومتری سال ها تنها در حد کلنگ زنی رها شده بود.

قطار اجرایی این پروژه سرانجام با پیگیری مسئولان استانی اعم از اجرایی و مقننه در دولت دوازدهم روی ریل قرار گرفت و سرعت اجرای آن افزایش یافت به طوری که حدود نیمی از فعالیت های اجرایی ۱۷ کیلومتر مسیر افتتاح شده در روز ۲۹ خرداد سال جاری در فاصله خرداد ماه ۹۸ تا ۹۹ انجام شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

طبق آمار رسمی دولت برای افتتاح ۱۷ کیلومتر از محور چهار خطه ساری- تاکام حدود یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال در سخت ترین شرایط مالی کشور هزینه کرد.

کاهش بار ترافیکی و تلفات انسانی 
رییس پلیس راه استان مازندران سه ماه پس از افتتاح پروژه چهار خطه کردن این محور به خبرنگار ایرنا گفت : محور ساری- تاکام یکی از شریان های اصلی و برون شهری شهرستان ساری یا به عبارتی مازندران - سمنان محسوب می شود که در تعطیلات پایان هفته و مناسبتی با حجم زیاد ترافیک مواجه بود و به همین دلیل برای کاهش بار ترافیکی و تلفات انسانی پیشنهاد چهار خطه شدن این محور به طول ۲۱ کیلومتر  ارائه شد.
سرهنگ علیرضا قدمی افزود : تکمیل حدود ۱۷ کیلومتر از ۲۱ کیلومتر این محور آن هم پس از یک پروسه زمانی طولانی مدت نقش مهمی در کاهش بار ترافیکی و حتی تلفات انسانی در این محور تاکنون داشته است.

وی ادامه داد : انتظار می رود که با پیگیری مسئولان استانی و تحقق وعده مسئولان ملی برخی نواقص فعلی جاده شامل اجرای دور برگردان و روگذر و زیرگذر نیز عملیاتی شود و تلاش گسترده ای صورت گیرد تا چهار کیلومتر باقی مانده نیز خاتمه یابد تا تمام این محور چهار خطه زیر بار ترافیک قرار گیرد.
مدیرکل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان مازندران نیز گفت : آغاز عملیات اجرایی چهار خطه کردن محور ساری- تاکام شاید به حدود دو دهه می رسد ، ولی در یک سال گذشته با پیگیری استاندار مازندران و سایر مسئولان استانی و ملی به خصوص توجه وزارت راه و شهرسازی اجرای این پروژه سرعت گرفت و نتیجه آن نیز افتتاح حدود ۱۷ کیلومتر از ۲۱ کیلومتر طول این محور بود.
عباسعلی نجفی افزود : همزمان افتتاح ۱۷ کیلومتر از طول این محور ، کار جدا سازی و دو طرفه کردن محور با نیوجرسی انجام شد و این کار باعث شد تا ترافیک محور که در روزهای تعطیل به اوج می رسید و زمان طولانی از وقت رانندگان و مسافران را می گرفت ، کاهش یابد و علاوه بر آن از تلفات انسانی این محور نیز بشدت کاسته شود.
وی ادامه داد : جداسازی محور ساری- تاکام پس از افتتاح ۱۷ کیلومتر از چهار خطه کردن این پروژه ، تصادف رخ به رخ را که بیشترین تلفات انسانی در حوادث رانندگی مربوط به این نوع حادثه رانندگی است ، به طور کامل حذف کرد و چنانچه برخورد با نیوجرسی نیز براثر بی احتیاطی احتمالی رانندگی ایجاد شود نیز در حد مصدومیت خواهد بود.
نجفی گفت : البته این محور با وجود این که افتتاح شد و زیر بار ترافیک قرار گرفت، دارای برخی نواقص از جمله همسطح نبودن آسفالت جدید با قدیم ، نداشتن رو گذر و زیرگذر و دوربرگردان است که کارهای این بخش نیز از سوی پیمانکار در حال انجام است و تا زمانی که این نواقص بر طرف نشود، جاده تحویل موقت نخواهد شد.
مدیرکل راهداری مازندران اظهار داشت : اگرچه انتقاداتی از سوی برخی رانندگان برای برقراری ترافیک پیش از تکمیل نهایی محور وجود دارد، ولی بررسی کارشناسی نشان می دهد که همین میزان افتتاحی که ۸۰ درصد حجم مسافت محور را شامل می شود، توانست بار ترافیکی و تلفات انسانی را کاهش دهد و با محدودیت های مالی شاید امکان تکمیل کل محور زمان بیشتری نیاز داشت که می بایست از محور افتتاحی نیز نهایت استفاده انجام می شد.
نجفی خاطرنشان کرد : پیگیری استانی و ملی برای تخصیص اعتبار نهایی برای تکمیل چهار کیلومتر باقی مانده از این محور نیز در حال انجام است و امیدواریم با تخصیص به موقع بودجه این محور به طول کامل تکمیل و زیربار ترافیک قرار گیرد.
ادامه اجرای پروژه چهار خطه ساری- تاکام 
مدیرکل ساخت و توسعه راه‌ های منطقه شمال کشور هم گفت : اگرچه به دلیل مشکل اعتباری عملیات اجرایی این پروژه در مقایسه با انتظاری که برای تکمیل آن تا پایان سال جاری و یا حداکثر پایان دولت دوازدهم وجود داشت، سرعت ندارد، ولی پروژه متوقف نشده است.
حسین کلهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : پروژه چهار خطه کردن محور ساری- تاکام حدود ۲۱ کیلومتر  بود  که پس از بیش از ۱۰ سال مسکوت ماندن، در دولت دوازدهم به خصوص یک سال اخیر سرعت گرفت به طوری که  ۱۷ کیلومتر از این پروژه  به بهره برداری رسید.
 وی اظهار داشت : بر اساس برنامه ریزی وزارت راه و شهرسازی بقیه چهار کیلومتر باقی مانده پروژه هم در صورت تامین اعتبار می  توانست تا پایان سال جاری به بهره برداری برسد ولی تاکنون اعتبار تکمیلی از سوی سازمان برنامه و بودجه اختصاص داده نشد.
کلهر اعتبار مورد نیاز برای تکمیل این پروژه را حدود یکهزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و اظهار داشت : این محور علاوه بر زیرسازی و آسفالت چهار کیلومتر باقی مانده نیاز به زیر گذر ، روگذر و دور برگردان دارد که ضمن زمانبر بودن، نیاز به اعتبار بیشتری نیز دارد.
وی افزود : علاوه بر این ، بابت افتتاح ۱۷ کیلومتر از محور نیز حدود ۶۰۰ میلیارد ریال بدهی به پیمانکار وجود دارد و به همین دلیل هم اگر چه پروژه متوقف نشده ، ولی کارها با کندی  پیش می رود.

مدیرکل ساخت و توسعه راه های منطقه شمال کشور اظهار داشت : اگر اعتبار این پروژه مطابق با برنامه زمانبندی در اختیار وزارت راه و شهرسازی قرار بگیرد، پیش بینی می شود که بتوانیم چهار کیلومتر باقی مانده را تا پیش از پایان هشت ساله دولت دوازدهم تکمیل و بهره برداری کنیم.

 براساس اعلام رسمی در دولت یازدهم و دوازدهم بیش از ۱۰ هزار میلیارد ریال برای ساخت و توسعه راه های استان مازندران بدون احتساب هزینه تکمیل پروژه چهار خطه کردن محور سوادکوه - تهران و ۷۰ کیلومتر محور آمل- تهران ، اعتبار هزینه شد به گونه ای که حدود ۳۰۰ کیلومتر محور اصلی و یکهزار و ۴۰۰ کیلومتر محور روستایی در دولت تدبیر و امید احداث شد و زیر بار ترافیک قرار گرفت و پیش بینی می شود تا پایان دولت دوازدهم هم پروژه چهار خطه کردن محور هراز به عنوان یکی از پرترافیک ترین محورهای شریانی کشور نیز به بهره برداری برسد.
مازندران ۱۰ هزار و ۷۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی دارد که حدود سه هزار و ۶۰۰ کیلومتر از این محور را جاده های اصلی و مابقی را روستایی تشکیل می دهد.

برچسب‌ها سازمان برنامه و بودجه وزارت راه و شهرسازی مازندران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان برنامه و بودجه وزارت راه و شهرسازی مازندران سازمان برنامه و بودجه وزارت راه و شهرسازی مازندران اخبار کنکور پروژه چهار خطه کردن محور افتتاح ۱۷ کیلومتر وزارت راه و شهرسازی بار ترافیک قرار بار ترافیکی دولت دوازدهم تلفات انسانی میلیارد ریال بهره برداری ۲۱ کیلومتر محور ساری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۶۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع ۱۰ نقطه حادثه‌خیز آذربایجان شرقی تا پایان سال‌جاری

ایسنا/آذربایجان شرقی وزیر راه و شهرسازی گفت: ۷۲۵ نقطه حادثه خیز کشور و ۱۰ نقطه در این استان رفع شده و ۱۰ نقطه دیگر نیز امسال در دستورکار قرار گرفت.

مهرداد بذرپاش، عصر جمعه، هفتم اردیبهشت ماه، در پایان سفر یک روزه خود به آذربایجان شرقی،  با بیان اینکه پیشرفت خوبی را در پروژه کنارگذر ایلخچی شاهد هستیم، گفت: محورهای مواصلاتی، آزادراه تبریز-زنجان مشکل جدی دارد و سرمایه گذار شریک این پروژه برای رفع مشکلات ورود نمی‌کرد که در این راستا تصمیم گرفتیم خودمان وارد شویم.

به گزارش ایسنا، وی افزود: در مسکن، بخش قابل توجهی زمین تامین شده و شهرهای مرند و مراغه که کمبود زمین دارند با توافق از طریق ماده ۱۰ قانون جهش تولید حل می‌شوند. تاکید شده که هرجا نیاز به الحاق محدوده شهری باشد صورت گیرد. 

وی با اشاره به اینکه اضافه شدن هزار و ۴۰۰ هکتار زمین روستاییبا به طرح نهضت ملی مسکن باعث رشد قابل توجه این طرح شده است، ادامه داد: منتظر خبرهای خوبی در ماه‌های آتی هستیم.

بذرپاش از تخصیص هزار و ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای پروژه‌های راه‌های استان در سفر امروز خود خبر داد.

وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: قطعه ۶ آزادراه تبریز-ارومیه با تزریق مالی از طریق ماده ۵۶ و ردیف بودجه و قیر رایگان تقویت خواهد شد.

وی بیان اینکه یک رام قطار به مسیر خاوران تهران اضافه می‌شود، اذعان کرد: محور مراغه-هشترود در مراحل پایانی قرار دارد و در عرض چند ماه آینده آماده افتتاح می‌شود. باند رفت محور تبریز_صوفیان سریعتر به اتمام رسیده و باند برگشت تا هفته دولت افتتاح خواهد شد.

وی از تمدید تخفیف ۵۰ درصدی در عوارضی آزادراه تبریز_سهند تا پایان سالجاری خبر داد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تعامل دستگاه‌های اجرایی با شوراها افزایش یابد
  • چهارخطه شدن ۱۰ کیلومتر از محور رامشیر - ماهشهر تا پایان سال
  • ۱۰ کیلومتر از محور رامشیر - ماهشهر تا پایان سال چهارخطه می شود
  • وقوع ۱۳ حادثه رانندگی در استان سمنان/ واژگونی خودرو صدر حوادث است
  • ۱۰ کیلومتر از محور رامشیر - ماهشهر تا پایان سال چهارخطه می‌شود
  • رفع ۱۰ نقطه حادثه‌خیز آذربایجان شرقی تا پایان سال‌جاری
  • کندوان یکطرفه شد
  • کندوان یک‌طرفه شد
  • ۱۰ کیلومتر از محور رامشیر به ماهشهر به تا پایان سال چهار خطه می شود
  • امسال بسیاری از پروژه‌های نیمه تمام حوزه راهسازی پایان می یابد