Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-05@03:31:53 GMT

جنگ و صلح «به موقع» استراتژی عقل و دین

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۴۶۴۸۸

جنگ و صلح «به موقع» استراتژی عقل و دین

به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، یادآوری آنچه در تاریخ بر مسلمانان گذشته چندی است که در سخنرانی‌های حجت الاسلام «حسن روحانی» رییس جمهوری مورد توجه قرار می‌گیرد. به نظر می‌رسد هدف اصلی رییس جمهوری بیش از آنکه قیاس شرایط موجود و شرایط مقاطع مختلف تاریخ اسلام باشد، بیشتر در پی آن است که استراتژی‌های عقلایی اتخاذ شده از سوی پیامبر اسلام (ص) و ائمه معصومین را در برخورد با شرایط مختلف جامعه اسلامی، مقتضیات زمان و موارد تحمیل شده به مسلمانان، یادآوری کرده و در پی بهره‌گیری از آن‌ها در عصر کنونی باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس جمهوری در جلسه روز چهارشنبه هیات دولت با اشاره به سالروز وفات پیامبر اسلام درباره سیره ایشان، گفت: «پیامبر (ص) هم جنگ و هم صلح داشت. این مرد نمونه، هم عملیات تهاجمی و هم عملیات تدافعی داشت. این پیامبر، روزهایی پیروز شد و هم در روزهایی دچار شکست شد.»

حجت الاسلام همچنین به شرایط جامعه اسلامی در دوران امام حسن (ع) و انتقاداتی که برخی همراهان ایشان به صلح عقلایی امام دوم شیعیان داشتند، اشاره و تصریح کرد: «امام مجتبی (ع) به ما می‌آموزد که مرد جنگ باشیم به روز جنگ، و مرد صلح باشیم به روز صلح.   اگر در روز صلح، جنگیدیم و در روز جنگ، صلح کردیم، هر دو خطا و اشتباه است. به‌موقع باید بایستیم و بجنگیم و به‌موقع باید صلح کنیم.»

اشاره رییس جمهوری به عملکرد رهبران جامعه اسلامی در صدر اسلام می‌تواند به نوعی معرف خط مشی دولت را در هفت سال گذشته هم باشد. آن زمان که با اقتضای زمان صلح عقلایی را برگزید و جمهوری اسلامی به تعبیر رهبر معظم انقلاب در نرمشی قهرمانانه منافع کشور را تامین و سایه جنگ را از مرزهای ایران دور کرد. آن زمان هم که دشمن، راهی جز مبارزه و ایستادگی در برابر ملت ایران قرار نداد، در برابر زیاده‌خواهی‌ها ایستاد و شرایط جنگ در حوزه اقتصادی و حتی فرهنگی و رسانه‌ای اعلام کرد.

ایران در شرایط جنگ ایستاده است

دولت تدبیر و امید نزدیک به سه سال است که بر اساس سه اصل عزت، حکمت و مصلحت تعریف شده در دکترین دیپلماسی جمهوری اسلامی، در جنگی نابرابر مقابل زیاده خواهی‌های «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا ایستاده است. پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران با ۱+۵، تحریم‌های اقتصادی لغو شده با همین سند بار دیگر بازگشت و ترامپ نشان داد که نه تنها عهدشکن است بلکه به هیچ پروتکل بین المللی و توافقات انجام شده پایبند نیست. در چنین شرایط هم عقل و هم آموزه‌های دینی ایستادگی در برابر چنین فردی را واجب می‌دانست و دولت دوازدهم هم این ایستادگی را به عنوان استراتژی اصلی برگزید. این ایستادگی اما با توجه به زیرساخت‌های بیمار اقتصاد ایران چندان آسان نبود و پاندمی کرونا هم آن را دشوارتر از گذشته کرد. صادرات نفت ایران به صفر نزدیک شد، منابع مالی دولت از سیستم مالیات شکسته و بسته هم به دلیل رکود اقتصادی حاصل از کرونا با کاهش شدید روبرو شد، رقبای سیاسی هم در جهت تضعیف دولت در این جنگ نابرابر سنگ تمام گذاشته و می‌گذارند و این روزها به تعبیر «علیرضا معزی» معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر رییس جمهوری توهین‌ها به مرحله دهان‌دریدگی رسیده است. با این همه اما دولت با تمام قوا در پی حفظ داشته‌های کشور است. برای ریشه‌کنی فساد سامانه جامع تجارت مورد بهره‌برداری قرار گرفته و دولت بیشترین تمرکز خود را برای بهبود دولت الکترونیک اختصاص داده است. خرابی‌ها و خسارت‌های سیل‌های بی سابقه در کشور درحال ساخت و پرداخت با کیفیت بهتر است، بیش از سال گذشته از گندمکاران خرید می‌کند، نسبت به سال گذشته در تولید ۱۱ درصد و در فروش ١۴ درصد رشد تجربه می‌کند. در ۶ ماهه اول سال در بخش صنعت ۶.۴ رشد و در بخش فروش رشد ۸ درصدی؛ در بخش‌های مختلف فولاد از ۳ تا ۹درصد در ۶ ماهه گذشته نسبت به مدت مشابه در سال ۹۸ تولید اضافه داشته است. با همان برجام در کمایی که بسیاری در داخل همچنان به بهانه آن بر دولت و شخص رییس جمهوری با توهین آمیزترین ادبیات می‌تازند؛ ۲۷ مهرماه به تحریم‌های ده ساله علیه ایران در حوزه تسلیحات پایان خواهد داد و شاید برای نخستین بار است که در این جنگ دست‌کم در میدان دیپلماسی آمریکا را در شرایط آچمز قرار داده و متحدان را از اطرافش پراکنده ساخته است. دولت به حکم عقل و دین در شرایط جنگی به تمام توان و در عرصه عمل بی‌ادعا ایستاده است و امید دارد مدعیان سیاسی دستکم پس از هردوره توهین، کاری هم در راستای کمک به امور مردم انجام دهد.

گریز از صلح عقلانی نیست

همان عقل سلیمی که دولت و نظام جمهوری اسلامی را از مذاکره دوباره به حاکم عهدشکن آمریکا برحذر می‌دارد، تامین منافع جامعه اسلامی را اولویتی می‌داند که برای تامین آن در صورت ایجاب باید به گفت و گو و صلح هم تن داد. صلح عقلانی سیره ائمه و از آموزه‌های دین است. دولت هم بارها در برابر پیشنهادات مختلف مذاکره تاکید کرده است که برای آغاز هرگونه گفت و گویی باید عهدشکنی‌ها پایان یافته، تحریم‌ها ملغی شده و حقوق مردم ایران به رسمیت شناخته شود. موضع دولت دربرابر جنگ و صلح مشخص بوده و بارها از سوی رییس جمهوری و دیگر اعضای کابینه اعلام شده است اما عده‌ای با نادیده گرفتن ایستادگی در برابر زیاده‌خواهی‌های آمریکا و انتخاب شرایط جنگی البته نابرابر، دولت تدبیر و امید را متهم به صلح طلبی غیرعقلانی و ترس می‌کنند. همین اتهام‌زنی‌ها سبب می‌شود گروهی از مخالفان از حد و حدود قانون و انصاف و حتی عقلانیت دور شده و شدیدترین انتقادها را علیه دولت به کار برند و به بهانه مخالفت و لجبازی با دولت، قانون و الزامات آن را هم نادیده گیرند. چنین رویه‌ای نه تنها عقلایی به نظر می‌رسد بلکه با سیره رسول خدا هم در تناقض است. سیره‌ای که قانون جامعه اسلامی را مقدم بر هر نوع تصمیم دیگری می‌دانست. تداوم این قانون شکنی‌ها شاید یکی از دلایلی باشد که رییس جمهوری به سیره پیامبر اسلام اشاره کرده و تاکید کند: «پیامبر (ص) حکومت را بر مبنای قانون و پیمان اداره می‌کرد، ایشان پیامبری بود که وقتی با مردم مکه صلح کرد، قرآن آن فتح مبین نامید و بزرگترین پیروزی‌های پیامبر (ص) در سایه آن صلح به دست آورد، بیش از آنچه در میدان جهاد کسب کرد.»

دایه‌های مهربان‌تر از مادری که تنها هنر خود را دمیدن در شیپور جنگ می‌دانند و شاید حیات اقتصادی و سیاسی خود را در آن می‌بینند شاید لازم است بار دیگر منش رسول خدا را در برخورد با شرایط مرور کنند و استراتژی‌های متنوع ایشان را در تامین منافع جامعه اسلامی به خود یادآوری کنند. از این رهگذر شاید از اتهام زنی و توهین دست بردارند و اجازه بدهند تمرکز دولت در شرایط کنونی به مهار دشواری‌های مردم اختصاص یابد.

برچسب‌ها برجام علیرضا معزی دولت تدبیر و امید دونالد ترامپ دولت دوازدهم سامانه جامع تجارت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: برجام علیرضا معزی دولت تدبیر و امید دونالد ترامپ دولت دوازدهم سامانه جامع تجارت برجام علیرضا معزی دولت تدبیر و امید دونالد ترامپ دولت دوازدهم سامانه جامع تجارت اخبار کنکور جامعه اسلامی رییس جمهوری شرایط جنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۶۴۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت، تصویب شد

معاونت حقوقی ریاست جمهوری از تصویب لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت خبر داد.

به گزارش ایسنا، با حضور وزرای دادگستری، ارتباطات و معاون حقوقی، برخی معاونان رئیس‌جمهوری، اعضای کمیسیون حقوقی و قضایی دولت و با مشارکت رئیس مرکز ملی فضای مجازی و برگزاری ٨ جلسه سه‌ساعته در روزهای تعطیل رسمی، لایحه «حفاظت از داده‌های شخصی» به تصویب این کمیسیون رسید.

این لایحه یکی اقدام‌های مهم برای حفاظت از حقوق مردم در فضای مجازی و افزایش اعتماد به سکوهای بومی است. این لایحه بعد از تصویب در هیئت دولت برای تصویب نهایی به مجلس شورای اسلامی ارسال می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی تصویب شد
  • تصویب لایحه «حفاظت از داده‌های شخصی» در کمیسیون حقوقی دولت
  • لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت، تصویب شد
  • دولت نسبت به بهره برداری به موقع سد دیورش رودبار اهتمام دارد
  • بازدید رییس سازمان تبلیغات اسلامی از حوزه آزمون قرآنی در مشهد
  • آخرین وضعیت تقسیم استان‌های کرمان و تهران از زبان معاون پارلمانی رییس جمهور
  • جدیدترین اظهارات معاون پارلمانی رییس جمهور در خصوص تقسیم استان‌های کرمان و تهران
  • کلانشهر تهران ۱۱ هزار دستگاه اتوبوس برقی نیاز دارد
  • روایتگری جزء اولویت‌های مسئولان باشد
  • ضرر ۲ میلیارد دلاری ونزوئلا به دلیل تحریم‌ها