Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان، "صندوق فراستارگان" با بودجه ۵۰۰ میلیارد تومانی تشکیل شده است که هدف از تشکیل آن، حمایت از طرح‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان است. - اخبار اجتماعی -

احسان شیرنگی؛ مدیرکل اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی خبرگزاری تسنیم با تشریح وضعیت شرکت‌های دانش‌بنیان در این دانشگاه گفت: شرکت‌های دانش‌بنیان‌ معمولاً در پارک علم و فناوری دانشگاه مستقر می‌شوند و از امتیازات منطقه آزاد پارک استفاده می‌کنند، اما در طرح‌هایی که از دانشگاه ارائه شده و قابلیت تبدیل به محصولات ارزشمند را دارد، دانشگاه از آن شرکت‌ها حمایت خواهد کرد که این حمایت‌ها در قالب تامین بازار فروش، بازاریابی، تامین شرایط برای استفاده از آزمایشگاه‌ها و کارگاه‌های دانشگاه آزاد است تا بتوانند محصول خود را تولید کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به برنامه‌های بازاریابی دانشگاه برای حمایت از دانش‌بنیان‌ها، تصریح کرد: فضای کار اشتراکی، تجهیزات آزمایشگاهی، تجهیزات کارگاهی و حتی وکلای حقوقی دانشگاه نیز در اختیار تیم‌ها قرار می‌گیرد تا محصول ارزشمند خود را تولید کنند و بعد از آن نیز شروع به بحث فروش، بازاریابی و بازارسازی می‌کنیم؛ با صداوسیما هم مذاکراتی انجام داده‌ایم که با تولید برنامه‌هایی حول محور معرفی شرکت‌های دانش‌بنیان، موضوع بازاریابی آنها را نیز انجام بدهیم.

سراهای نوآوری؛ ایجاد یک اکوسیستم نوآوری برای تحقق کارآفرینی و اشتغال پایدار

شیرنگی با تشریح وضعیت سراهای نوآوری در دانشگاه آزاد، بیان کرد: سراهای نوآوری، ایده نابی بود که براساس آن "آیین‌نامه جامع بازار فناوری و سراهای نوآوری" در تاریخ 4/10/1398 مورد تأیید هیئت امنا قرار گرفت؛ سراهای نوآوری یک نهاد اجتماعی است که با ایجاد یک شبکه نوآوری، شامل آموزش‌های فناوری و خلاقیت، مراکز کسب و کار، مراکز نوآوری و شتاب‌دهنده‌ها، مراکز رشد، پارک علم و فناوری و با استفاده از زیرساخت‌های آزمایشگاهی، کارگاهی و تحقیقاتی و همچنین زیرساخت‌های تجاری‌سازی، زیرساخت‌های حقوقی، زیرساخت‌های مالی و با تمرکز بر روی یک حوزه فناورانه که منجر به پیشرفتی در آن منطقه جغرافیایی بشود، بنا شده است.

مدیرکل اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه سراهای نوآوری، بازار فناوری را در استان‌های مختلف ایجاد می‌کنند، افزود: این سراها با رویکرد گسترش و تقویت اقتصاد منطقه‌ای و با توجه به شرایط آن منطقه، ظرفیت‌ها و  پتانسیل‌هایی که منطقه دارد، ایجاد شده است.

وی با اشاره به آمار سراهای نوآوری در سطح کشور، تصریح کرد: بیش از 17 سرای نوآوری مصوب در کشور داریم که استان اصفهان بیشترین سرای نوآوری را در کشور دارد که این بستگی به ظرفیت استان‌های مختلف دارد.

شیرنگی با تأکید بر مسئله‌محور بودن این سراها گفت: سراهای نوآوری کمک می‌کنند دانشگاه‌ها به سمت یک دانشگاه حل مسئله پیش بروند؛ به عنوان نمونه در شهر کاشان که مرکز فرش ماشینی است، سرای نوآوری فرش ماشینی، در ملایر سرای مبل منبت، در کرج سرای مواد پیشرفته و در گرگان سرای نوآوری گیاهان زینتی ایجاد شده است که وظیفه همه این سراهای نوآوری ایجاد یک اکوسیستم نوآوری برای تحقق کارآفرینی و اشتغال پایدار است.

وی در همین رابطه افزود: در گرگان که سرای نوآوری گیاهان زینتی ایجاد شده است، ما شاهد آن هستیم هم مسائل مالی و هم حساب بانکی‌  آنها مستقل است و در واقع تیم‌های مختلف، ایده خود را می‌آورند و از هسته فناور تبدیل به واحد فناور می‌شوند  و با کار و فعالیت در فضاهای اشتراکی، در نهایت به صورت شرکت از آنجا خارج می‌شوند.

مدیرکل اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه هدف دانشگاه آزاد و مدیریت دانشگاه، حرکت به سمت یک دانشگاه فناورانه است، خاطرنشان کرد: ما به دنبال این هستیم صنایع را به دانشگاه بیاوریم، در واقع بازار فناوری یک هیئت مدیره دارد که یکی از اعضای هیئت مدیره بازار فناوری، افرادی هستند که در آن صنعت مشهور هستند وبه جای اینکه یک جوان را پشت درب کارخانه بفرستیم مدیرعامل آن کارخانه را به بازار فناوری آورده‌ایم.

شیرنگی با اشاره به حرکت دانشگاه به سمت بازار و ایجاد اشتغال تاکید کرد: هدف اصلی سراهای نوآوری ایجاد یک بازار درست و اشتغال پایدار است و در این زمینه به یک موفقیت نسبی در دانشگاه آزاد نیز رسیده‌ایم؛ در اغلب استان‌های کشور از جمله استان قزوین، البرز، خراسان، کرمان، هرمزگان، بوشهر، مرکزی، مازندران، گلستان و یزد همه دارای سراهای نوآوری هستند.

شتاب‌دهنده‌ها بازوان اصلی سراهای نوآوری

وی از نقش شتاب‌دهنده‌ها در موضوعات نوآوری گفت و تصریح کرد: شتاب‌دهنده‌ها به عنوان بازوان اصلی سراهای نوآوری عمل می‌کنند که نقش بسیار مهمی در این حوزه است؛ در واقع این شتاب‌دهنده‌ها نقش بازاریابی، بازارسازی، چگونگی تشکیل شرکت، نحوه سهام‌داری و تعاریف مجمع را دارند که این موضوعات را به  تیم‌های علمی آموزش خواهند داد.

مدیرکل اقتصاد دانش‌بنیان و توسعه سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان دانشگاه آزاد اسلامی از نقش سازنده معاونت فناوری دانشگاه در موضوعات دانش‌بنیان گفت و خاطرنشان کرد: بعد از تشکیل معاونت فناوری در دانشگاه، زیرساخت‌های دانشگاه در حال شکل‌گیری است و توسعه‌ای که در سراها در حال شکل‌گیری است، یک توسعه هوشمندانه و کیفی است، اما با توجه به اینکه دانشگاه سالیان سال صرفاً آموزشی و پژوهشی بوده است و حالا می‌خواهد به سمت یک دانشگاه کارآفرین برود، یک مقداری زمانبر خواهد بود.

شیرنگی با تشریح وظایف معاونت توسعه سرمایه‌گذاری دانش‌بنیان، تاکید کرد: مهم‌ترین وظیفه این معاونت توسعه مراکز رشد و توسعه شتاب‌دهنده‌ها  برای رسیدن طرح‌های دانش‌بنیان به محصول است؛ حمایت از  پارک علم و فناوری، توسعه شرکت‌ها و حمایت از آنها برای ایجاد زیرساخت‌های لازم، برای اینکه بتوانند در پارک علم و فناوری مستقر شده و نتایج مدنظر را کسب کنند، بخش دیگری از وظایف این معاونت است.

تشکیل صندوق فراستارگان با 500 میلیارد تومان بودجه برای دانش‌بنیان‌ها

وی با اشاره به تشکیل صندوق فراستارگان، بیان کرد: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر لزوم توجه به شرکت‌های دانش‌بنیان، "صندوق فراستارگان" با بودجه 500 میلیارد تومانی تشکیل شده و هدف از تشکیل آن، حمایت از طرح‌ها و شرکت‌های دانش‌بنیان است؛ با توجه به اینکه اعضای هیئت مدیره این صندوق تشکیل شده است و بودجه‌ای که از بخش‌های مختلف به این صندوق تزریق شده است، امیدواریم به‌زودی شاهد آغاز به کار صندوق باشیم.

گزارش/ اجازه ندهیم راه تنفس "دانش‌بنیان‌های ایرانی" مسدود شود!تامین اجتماعی در قبال دانش‌بنیان‌ها خلاف نص‌صریح قانون عمل می‌کند!/ عدم اعمال معافیت مالیاتی دانش‌بنیان‌هاتوزیع 15 هزار ماسک اهدایی مردم، بین کودکان کار

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری دانشگاه آزاد شرکت های دانش بنیان شرکت های دانش بنیان پارک علم و فناوری سراهای نوآوری دانش بنیان ها شتاب دهنده ها بازار فناوری سرای نوآوری ایجاد یک شرکت ها طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۶۸۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتصاب رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی

ایسنا/خراسان رضوی وزیر علوم ضمن تشکر از زحمات مسعود میرزایی شهرابی، در حکمی ۴ ساله "علی اسماعیلی" را به سمت رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب کرد.

در حکم انتصاب محمدعلی زلفی‌گل خطاب به علی اسماعیلی آمده است:

پس از حمد خدا و درود و صلوات بر محمد و آل محمد(ص)، نظر به مراتب تعهد، تخصص و تجربه جناب‌عالی و با عنایت به پیشنهاد معاون محترم فناوری و نوآوری به موجب این حکم به مدت ۴ سال به عنوان رئیس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب می‌شوید. امید است با توجه به راهبردهای اساسی دولت مردمی، نقش شایسته در تحقق اهداف نظام علم و فناوری و نوآوری به ویژه توسعه پارک و مراکز رشد و حل مشکلات پیش روی شرکت‌ها و موسسات دانش بنیان مستقر در پارک ایفا کنید.

در این حکم، بر محورهای زیر به عنوان ماموریت رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی تاکید شده است:

تعامل و تکامل هم‌افزا با استانداری، دانشگاه‌ها و سایر دستگاه‌های اجرایی، صنایع خصوصی و دولتی.

ایجاد زیرساخت‌های مناسب برای پارک به منظور ارتقای کمی و کیفی  خدمات مورد نیاز توسعه کسب‌وکار شرکت‌ها و واحدهای فناور

بسترسازی نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای ظهور و بروز نوآوری

مشارکت و ایفای نقش موثر در ارتقای زیست‌بوم نوآوری و فناوری منطقه

طراحی سازوکار لازم جهت تربیت نیروی انسانی متخصص در سطوح و حوزه‌های مختلف مورد نیاز پارک علم و فناوری

 توجه ویژه به معضل بیکاری و تلاش برای ایجادطرح‌های اشغالزایی دانش‌بنیان و تغییر فرصت کارجویی به کارآفرینی

 تدوین سازوکار علمیاتی جهت تحقق مرجعیت و دیپلماسی فناوری و نوآوری و رصد فناوری‌های نوظهور

 بهره‌گیری از ظرفیت‌های بخش خصوصی و غیردولتی در راستای تحقق اقتصاد دانش‌بنیان

تلاش در جهت اموریت‌گرایی پارک و ایجاد قطب‌های فناوری

سیاستگذاری، برنامه‌ریزی و جذب فن‌آموز، دستیار و پسادکتری فناوری

مهندسی پروژه‌های کلان فناوری و تبدیل آنها به ریزپروژه‌ها و واگذاری آنها به شرکت‌های دانش‌بنیان جهت اجرا.

امید است با استعانت از خدای سبحان، درایت جنابعالی و همکاری و همراهی با روسای دانشگاه‌ها پارک‌های علم و  فناوری، نقشی اساسی در  تحقق اهداف نظام علم و فناوری و ارتقای عملکرد این حوزه ایفا نمایید.

به گزارش روابط عمومی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، علی اسماعیلی زاده آمل_ 1363 دانش‌آموخته مهندسی هوافضا و عضو هیات علمی دانشگاه فردوسی مشهد با مرتبه استادیار است که پیش از این نیز معاون توسعه فناوری پارک علم و فناوری خراسان رضوی بود. وی همچنین حدود 10 سال تجربه کار در زیست‌بوم فناوری و استارتاپی در خارج از کشور را دارد و بیش از 90 مقاله علمی پژوهشی در نشریات علمی بین‌المللی منتشر کرده است.

از افتخارات کسب‌ شده اسماعیلی می‌توان به دانشجوی نمونه کشوری، پژوهشگر برتر دانشگاه فردوسی مشهد، دانش‌آموخته برتر بنیاد ملی نخبگان و جوان ایرانی برتر در حوزه فناوری‌های نوین در خارج از کشور اشاره کرد.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • بازدید رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی از دانش‌بنیان‌های شهرک صنعتی هشتگرد
  • نقش‌آفرینی دانش‌بنیان‌ها در زمینه جهش تولید و رفع نیاز اساسی کشور
  • بومی سازی کاتالیست‌هایی که در تولید بنزین استفاده می‌شود
  • بومی‌سازی کاتالیست‌هایی کاربردی در تولید بنزین توسط محققان یک شرکت دانش‌بنیان
  • رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
  • انتصاب رییس پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • انتصاب رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی
  • همکاری ۴۲ گانه برنامه آبادیران و بهزیستی برای رفع چالش‌های حوزه معلولین
  • رونمایی از هفت محصول دانش بنیان کشاورزی در دهکده فناوری و نوآوری کشاورزی خراسان رضوی
  • پرداخت ۳ همت تسهیلات به دانش‌بنیان‌ها