Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-09@00:30:13 GMT

استاد دانشگاه رازی کرمانشاه کارواش سبز ساخت

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۴۶۸۳۵

استاد دانشگاه رازی کرمانشاه کارواش سبز ساخت

به گزارش خبرنگار ایرنا؛ مصرف بهینه آب و نیز کنترل فاضلاب‌های خانگی و صنعتی جزو شاخص‌های توسعه پایدار است و با توجه به کمبود منابع آب و کم بارش بودن اکثر مناطق کشور و نیز آلودگی‌های زیست محیطی ناشی از رهایی افسار گسیخته فاضلاب در دل طبیعت دیگر نمی‌شود دست روی دست گذاشت و باید برای حل این مشکلات کاری کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دکتر «علی‌اکبر زینتی‌زاده‌لرستانی» استاد دانشکده شیمی دانشگاه رازی کرمانشاه یکی از همین افرادی است که دغدغه‌اش کاهش مصرف آب و نیز تصفیه فاضلاب است.

او روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت که چند سالی است بر روی طرح کارواش سبز کار می‌کند تا بتواند تا ۹۰ درصد مصرف آب را کاهش دهد.

به گفته وی سال گذشته این کارواش با ۲۷ میلیون تومان سرمایه‌گذاری ساخته شده تا در دانشگاه رازی مورد استفاده قرار بگیرد.

زینتی‌زاده سیستم کار کارواش را براساس انعقاد الکترونیکی برای جداسازی ضایعات جامد و استفاده از بستر لجن شیمیایی برای جداسازی مواد شوینده موجود در آب اعلام کرد و افزود: این دستگاه ضمن مصرف کمتر انرژی فضای کمی را نیز اشغال می‌کند و می‌توان روزانه تا ۱۵۰ خودرو را با آن شست.

تصفیه فاضلاب دیگر مزیت این دستگاه

این استاد دانشگاه تاکید کرد که این دستگاه کارواش بار ترکیبات سمی هیدروکربنی موجود در پساب‌های شهری را کاهش می‌دهد و می‌توان گفت علاوه بر مصرف بهینه آب به تصفیه فاضلاب نیز کمک می‌کند.

زینتی‌زاده در خصوص استفاده کارواش‌های سطح شهر از این تکنولوژی نیز گفت: واقعیت این است که افراد با حداقل سرمایه به سراغ شغل کارواش می‌روند لذا استفاده از اینگونه تکنولوژی‌ها نیازمند همکاری شرکت آب و فاضلاب و شهرداری و اعطای تسهیلات به افراد است.

تصفیه فاضلاب به شکل بیولوژیکی دیگر طرحی بود که وی به آن اشاره کرد و گفت: به غیر از فاضلاب صنایع شیمیایی عمده فاضلاب‌های تولیدی ترکیبات آلی دارند که می‌توان آنها را از طریق بیولوژیکی تصفیه کرد.

زینتی زاده افزود: هدف‌گذاری این طرح فاضلاب صنایع مختلف، کارخانجات لبنی، رستوران ها، بیمارستان ها و به طور کل جاهایی است که به شبکه تصفیه فاضلاب وصل نیستند.

این استاد دانشگاه شتابزدگی در توسعه و عدم تهیه پیوست های زیست محیطی را از عوامل اصلی رشد سرمایه گذاری صنعتی در اطراف رودخانه ها دانست و گفت: توجه به محیط زیست و تصفیه فاضلاب از الزامات رویکرد توسعه پایدار است.

وی با اشاره به عبور رودخانه های آبشوران و قره سو از دل شهر کرمانشاه و ریزش فاضلاب های خانگی و صنعتی در این رودخانه ها بیان داشت: وضع به گونه ای شده که آرزوی همه ما دیدن طبیعت سرسبز در اطراف شهرهای محل سکونتمان است.

کلانشهر کرمانشاه کمبود آب دارد

به گزارش ایرنا؛ استان کرمانشاه ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن در ۱۴ شهرستان، ۸۶ دهستان و ۲ هزار و ۵۹۵ آبادی دارد و ۲.۴ درصد جمعیت کشور در این استان ساکن هستند که از این تعداد ۷۵ درصد در نقاط شهری و ۲۵ درصد در نقاط روستایی زندگی می کنند.

کلانشهر کرمانشاه که یک میلیون نفر از جمعیت ۲ میلیونی استان را در خود جای داده است اکنون با مشکل کمبود آب شرب روبرو است و براساس اعلام مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان کرمانشاه؛ نیاز آبی شهر کرمانشاه حدود ۱۳۷ میلیون متر مکعب است که حدود ۴۳ میلیون مترمکعب آن از چاه‌های میان دربند، ۳۷ میلیون مترمکعب هم از دیگر چاه ها، سرابها و یک قنات تامین می شود و قرار بود حدود ۶۳ میلیون مترمکعب هم سد گاوشان تامین شود که اکنون از محل این سد حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ متر بر ثانیه یعنی ۲۵ تا ۳۰ میلیون مترمکعب آب وارد مدار می شود و مشکلات کمبود آب کلانشهر کرمانشاه اکنون از این محل است.

«علیرضا کاکاوند» همچنین در مورد شبکه فاضلاب این کلانشهر با اعلام اینکه رفع کامل مشکل شبکه فاضلاب کلانشهر کرمانشاه هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌خواهد، گفت: اکنون عمده فاضلاب شهر کرمانشاه وارد رودخانه‌های قره‌سو و آبشوران می‌شود که نارضایتی‌هایی را به دنبال داشته است.

وی افزود: با ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار می‌توانیم ۱۹ نقطه انفصال را به هم وصل کرده و با راه‌اندازی ۲ ایستگاه پمپاژ حداقل فاضلاب را از شهر کرمانشاه بیرون برده و کمی از نارضایتی مردم کم کنیم.

وی در ادامه با اشاره به پروژه‌های در دست انجام احداث تصفیه خانه در استان کرمانشاه، گفت: همچنین اگر ۵۰ میلیارد تومان اعتبار در اختیار داشته باشیم می‌توانیم چهار تصفیه خانه هرسین، جوانرود، تازه‌آباد و روانسر را به بهره‌برداری برسانیم.

استان کرمانشاه ۳۷۰ هزار مشترک آب دارد که از این تعداد ۲۲۰ هزار مشترک مربوط به کلانشهر یک میلیون نفری کرمانشاه است.

برچسب‌ها سازمان حفاظت محیط زیست دانشگاه رازی آب و فاضلاب کرمانشاه پروندهٔ خبری کارنامه دولت تدبیر در سینه ستبر ایران سال ۹۹؛ سال جهش تولید

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان حفاظت محیط زیست دانشگاه رازی آب و فاضلاب کرمانشاه سازمان حفاظت محیط زیست دانشگاه رازی آب و فاضلاب کرمانشاه اخبار کنکور کلانشهر کرمانشاه میلیون مترمکعب شهر کرمانشاه دانشگاه رازی تصفیه فاضلاب رودخانه ها زینتی زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۶۸۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اساتید برتر دانشگاه دامغان تقدیر شدند

به گزارش خبرنگار مهر، همزمان عصر سه شنبه و مقارن با هفته معلم، مراسم تجلیل از اساتید و اعضای هیأت علمی برتر مجموعه دانشگاه دامغان برگزار شد.

این آئین که در سالن همایش‌های دانشگاه دامغان با حضور اساتید و دانشجویان برگزار شد از ۲۰ استاد نمونه و سرآمد و ارتقا یافته قدردانی شد.

رئیس دانشگاه دامغان در این مراسم به کسب رتبه جدید این دانشگاه اشاره کرد و گفت: در لیست «نیچر ایندکس» که در سال ۲۰۲۳ منتشر شده است، دانشگاه دامغان در جایگاه نهم مؤسسات آموزشی کشور قرار گرفته است

اسلامی بیان کرد: دانشگاه‌ها علاوه بر مأموریت گسترش کمی و کیفی آموزش و پیگیری راهبرد آموزش‌های کاربردی و مهارت‌محور، نقش تربیت صحیح نسل را نیز بر عهده دارد.

حجت السلام رستمیان مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه دامغان گفت: معلمی با شأن بلند تعلیم و تربیت، ادامه مسیر رسالت انبیای الهی است و رسالت انبیای الهی برداشتن جهل و غفلت از جامعه بشری بوده و این در پرتو تعلیم و تربیت صحیح قابل دستیابی است.‌

وی هدف نهایی از کسب علم و عالم شدن را رسیدن به رشد و عقلانیت دانست و یکی از جلوه‌های آن را تمرکز تلاش‌ها و آثار استاد شهید مطهری بر این محور بسیار مهم معرفی کرد.

کد خبر 6099750

دیگر خبرها

  • اجرای پروژه‌های فاضلاب رشت با قراردادی بالغ بر ۱۴۰۰ میلیارد تومان
  • ۵۰۰ هکتار از مزارع کشاورزی لرستان با فاضلاب آبیاری می‌شود!
  • وارد مدار شدن خط انتقال مجتمع آبرسانی حسین زائری دشتی
  • فاضلاب شهر بندر عباس سر و سامان می گیرد
  • اساتید برتر دانشگاه دامغان تقدیر شدند
  • حل مسائل کشور در حوزه زلزله‌های بزرگ ۵ کلانشهر ایران
  • موضوع مسکن کارکنان نیروی انتظامی استان بررسی شده است
  • دومین مرحله از عملیات امحاء مزارع آلوده به فاضلاب در شمال غرب کلانشهر شیراز
  • پاسخ عجیب آبفا خوی به بوی بد فاضلاب: مربوط به برخی فصول سال است!
  • تصفیه فاضلاب ١١ شهر و روستای استان همدان