Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-27@17:02:10 GMT

گلایه فعالان فرهنگی از غربت شهید شیری

تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۴۷۴۷۳

گلایه فعالان فرهنگی از غربت شهید شیری

به گزارش خبرنگار مهر، در ایامی قرار داریم که پیکر یکی از شهدای مدافع حرم پس از ۵ سال از غربت سوریه به میهن بازگشته است و همه ی مردم چشم انتظار استقبال باشکوهی از شهید و فضاسازی شهری مناسبی هستند. این در حالی است که برخی فعالان فرهنگی در فضای مجازی گلایه‌های فراوانی نسبت به نهادهای مذهبی و جبهه‌های فرهنگی استان دارند که چرا در فضاسازی‌های شهری و بیلبوردهای شهر خبری از تصویر و نام این شهید نیست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حامد کبودوند، از فعالان فرهنگی استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار مهر در قزوین می‌گوید: اکنون عزیزان ما در استان‌های خوزستان و مازندران در حال فعالیت‌های گسترده هستند اما هنوز در استان قزوین شاهد اتفاق خاصی نیستیم.

وی افزود: یکی از اتفاقات خوبی که رخ داده این است که زکریا شیری جزو هشتک های بسیار پر بازدید شده است، این نشان از پتانسیل بسیار بالای فضای مجازی در استان قزوین دارد.

این فعال فرهنگی عنوان کرد: نکته دیگر اینکه با توجه به شیوع کرونا، محیط آرایی های شهری، برگزاری برنامه‌های مجازی و پویش‌هایی برای مراسم تدفین نیاز به تجمعات ندارد و می‌توان این برنامه‌ها را در دستور کار قرار داد. هم چنین برگزاری موکب‌های توزیع ملزومات بهداشتی به نام و یاد شهید نیز از جمله اقدامات حداقلی بود که می‌توانستیم انجام دهیم اما در حال حاضر شاهد انجام هیچیک از این برنامه‌ها نیستیم. حتی متأسفانه خانواده این شهید بزرگوار جهت وداع با پیکر شهید به مشهد هم اعزام نشدند و این دردناک است.

قاسم اللهیاری، یکی دیگر از فعالان فرهنگی استان قزوین در گفت و گو با خبرنگار مهر در قزوین می‌گوید: ما باید ابتدا درک کنیم که میزبان چه عزیزی هستیم، در آیات و روایات از شهید به عنوان ولی خدا بر روی زمین نام برده شده است، یعنی ما میزبان ولی خدا بر زمین هستیم که از یک غربت ۵ ساله بازگشته و در طول این ۵ سال این شهدا بنا بر روایات تنها یک زائر داشته‌اند و آن نیز مادرشان حضرت زهرا (س) بوده است. این عزیزان پس از یک غربت ۵ ساله که برای دفاع از کیان کشور و اسلام و دفاع از حریم اهل بیت رفته‌اند و اکنون در حال بازگشت هستند، لازم است استقبال باشکوهی از آنان داشته باشیم.

وی عنوان کرد: متأسفانه استقبالی که شایسته ولی خدا باشد را در شهر نمی‌بینیم. ضمن اینکه اطلاع رسانی به خانواده‌ی شهدا نیز می‌توانست بهتر از این باشد، هر چند در شهرهای دیگر نیز برخی از خانواده‌های شهدا از این موضوع گلایه مند بودند که از طریق رسانه‌ها متوجه شده‌اند که پیکر شهیدشان پیدا شده است.

این فعال فرهنگی افزود: در بحث استقبال نیز، آئین استقبالی که شایسته ی شهید است و فضاسازی‌هایی که باید در شهر انجام شود، انجام نشده است. ایستگاه‌های صلواتی، فضاسازی شهری و دیگر فعالیت‌ها باید طوری باشد که نشان از استقبال از این پیکر مطهر بدهد. نمی‌توانیم این استقبال را در نصب چند بنر خلاصه کنیم، بلکه لازم است ستاد استقبال تشکیل شود و هیئت‌ها و گروه‌های مردمی پای کار بیایند.

محمد امیری مقدم، معاون فرهنگی اجتماعی سپاه صاحب الامر (عج) استان قزوین اما نظر دیگری دارد. وی در گفت و گو با خبرنگار مهر در قزوین می‌گوید: فعالان فرهنگی استان در رابطه با بحث فضاسازی شهری قدری تعجیل کرده‌اند و مطالبی در فضای مجازی مطرح شده است، این در حالی است که بحث فضاسازی شهری برای شهید شیری از روز گذشته آغاز شده است.

وی افزود: ما برای تشییع زمان بیشتری نسبت به استان‌های دیگر داریم، زیرا تشییع شهید شیری شنبه یعنی روز شهادت امام رضا (ع) است و این درخواست خانواده‌ی شهید بوده است به دلیل ارادتی که ایشان به امام رضا (ع) داشته‌اند. ما با توجه به اینکه زمان بیشتری برای تبلیغات و فضاسازی شهری داشتیم، هنوز تصمیم گیری های لازم نشده بود و امروز تصمیمات لازم در این خصوص انجام شده است و قرار است برنامه‌های گسترده‌ای در سطح استان و شهرستان‌های آبیک، البرز، تاکستان، قزوین و شهر اقبالیه برگزار شود و از امروز به صورت گسترده فضاسازی شهری صورت بگیرد.

موضوع استقبال بد از پیکر مطهر شهید نه تنها مربوط به شهید شیری، بلکه در تشییع سردار شهید محمدرضایی نیز این امر تکرار شد و گلایه خانواده شهدا را به دنبال داشت. همین امر باعث حساسیت خانواده شهدا و فعالان فرهنگی شده و امیدواریم در روزهای پیش رو این خلأ مرتفع شود.

کد خبر 5048836

منبع: مهر

کلیدواژه: زکریا شیری قزوین شهدای مدافع حرم ویروس کرونا اربعین 99 شیراز بوشهر اربعین حسینی شیوع کرونا آمار کرونا گرگان مجلس شورای اسلامی شهرکرد کرمانشاه شهدای مدافع حرم ستاد ملی مقابله با کرونا سیستان و بلوچستان فعالان فرهنگی فضاسازی شهری فرهنگی استان استان قزوین خبرنگار مهر شهید شیری برنامه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۴۷۴۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»

نمایندگان پارلمان اروپا روز پنجشنبه با صدور قطعنامه‌ای جانبدارانه، پاسخ ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی علیه کنسولگری کشورمان در سوریه را محکوم کردند و خواستار خویشتن‌داری طرف‌ها و جلوگیری از تشدید تنش‌ها شدند.

در این قطعنامه که یک نسخه آن در تارنمای پارلمان اروپا منتشر شد، قانون‌گذاران اروپایی خواستار تشدید سیاست شکست خورده تحریم ایران شدند. آنها در تداوم حمایت تمام‌قد غرب از رژیم تروریستی صهیونیستی به ابراز تاسف از تجاوز این رژیم علیه کنسولگری ایران بسنده و اشاره کرده‌اند که اصل مصونیت اماکن دیپلماتیک باید طبق قوانین بین المللی رعایت شود.

گفتنی است که ایران با بهره گیری از حق ذاتی دفاع از خود مبتنی بر ماده ۵۱ منشور ملل متحد و در پاسخ به تجاوزات نظامی مکرر رژیم اسرائیل، به ویژه حمله نظامی علیه مکان دیپلماتیک ایران که در روز ۱۳ فروردین ماه (اول آوریل ۲۰۲۴) در نقض آشکار حقوق بین الملل و بند ۲ منشور ملل متحد صورت گرفت و متعاقب آن ناتوانی شورای امنیت برای اتخاد تدابیر لازم برای محکومیت و مسئولیت پذیر کردن متجاوز، مجموعه‌ای از حملات نظامی علیه اهداف نظامی در سرزمین‌های اشغالی را انجام داد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که به اهداف و اصول حقوق بین الملل و منشور ملل متحد متعهد است، اما در بکار گیری حق ذاتی دفاع از خود بر اساس حقوق بین الملل در هنگام ضرورت تردید نخواهد کرد.

نمایندگان پارلمان اروپا در بخش دیگری از قطعنامه جانبدارانه‌ای که امروز صادر شد، ضمن تکرار ادعا‌های بی‌اساس و سیاه‌نمایی درباره نقش ایران در منطقه، از تصمیم اخیر شورای وزیران امور خارجه اتحادیه برای تشدید سیاست شکست‌خورده تحریم ایران استقبال کرده و خواستار افزودن فوری نام اشخاص و نهاد‌های نظامی ایرانی در فهرست تحریم‌ها شدند.

آنها همچنین درخواست غیرقانونی افزودن نام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فهرست سازمان‌های به اصطلاح تروریستی را تکرار کرده و از جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا خواستار اقدام در این زمینه شدند.

بر اساس گزارش‌ها بورل قرار است فهرست تحریم‌های جدید علیه ایران را در پی عملیات وعده صادق ارائه کند؛ وی با این حال تصریح کرده است که شناسایی سپاه پاسداران به‌عنوان نهاد به اصطلاح تروریستی، بدون حکم دادگاه امکان پذیر نیست.

او هفته پیش در نشست با خبرنگاران در این باره گفت: ما به حکمی نیاز داریم که نشان دهد سپاه ایران در یک پرونده تروریستی دخیل بوده است. در شرایط کنونی چنین پرونده‌ای موجود نیست و من به همکارانم گفتم که پاسخ همانی که است چند ماه پیش اعلام شد.

قانون‌گذاران اروپایی در فراز دیگری از این قطعنامه به توافق سال ۹۴ اشاره کرده و بدون توجه به خروج یکجانبه ایالات متحده آمریکا از این توافق و بدعهدی کشور‌های اروپایی عضو برجام، خواستار پایبندی کامل ایران به تعهدات خود شدند.

گفتنی است که ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشار‌های ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً در تاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشور‌های اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند. اما با توجه به اینکه کشور‌های اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرد، اما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده است.

این درحالیست که ایران با وجود بدعهدی طرف مقابل، حداکثر شجاعت و بصیرت خود را با موافقت برای مشارکت در مذاکرات وین با هدف حفظ توافق برجام نشان داد، اما تجربه ماه‌ها مذاکرات در وین ثابت کرد کاخ سفید به دلیل مشکلات داخلی و فشار رژیم صهیونیستی قدرت تصمیم‌گیری برای بازگشت به توافق هسته‌ای را ندارد.

جمهوری اسلامی ایران تاکید دارد که اگر طرف آمریکایی واقع‌بینانه عمل کند، امکان دستیابی به توافق نهایی وجود دارد. توافق مد نظر ایران سندی است که علاوه بر تضمین طرف‌های مقابل به پایبندی، تحریم‌ها را به صورت موثر و قابل‌راستی آزمایی رفع کند.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • ساخت یک شهرک جدید؛ تهدیدی برای شهر باستانی جیرفت!
  • فعالان ستاد اقامه نماز جمعه خاش تجلیل شدند
  • آیین نقاره زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • گلایه امام جمعه یاسوج از فرسودگی ناوگان حمل و نقل شهری
  • گلایه امام جمعه یاسوج از فرسودگی ناوگان حمل و نقل شهری یاسوج
  • انعکاس مشکلات شما در صدای مردم ششم اردیبهشت ماه استان قزوین
  • نقاره‌زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • فضاسازی تبلیغی پارلمان اروپا علیه عملیات «وعده صادق»
  • دوره آموزشی «حسنه ماندگار» ویژه خادمیاران و فعالان فرهنگی اجتماعی
  • برگزاری نشست هم اندیشی استاندار با فعالان محلات استان قزوین