Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهاب خدامرادی مسوول گروه حمل‌ونقل هوشمند ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس درباره استفاده و اهمیت به روز رسانی سیستم‌هایحمل‌و نقل هوشمند، گفت: هوشمندسازی حمل‌ونقل یکی از ابزارهای مهم توسعه یافتگی کشورها است؛راهی که می‌تواند مصداق و نمادی برای مدیریت هوشمند شهری باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال‌ها است همه کشورها به این حوزه ورود کرده و برنامه‌ها و طر‌ح‌های مختلفی برای اجرایی شدن آن در نظر گرفته‌اند. 

* برداشتن گام‌های بزرگ در حوزه حمل‌ونقل هوشمند

وی افزود: البته  مسیر برای رسیدن به جایی که بتوان گفت حمل‌ونقل هوشمند در کشور محقق شده طولانی است؛ البته گام‌های بزرگ و خوبی در این مسیر برداشته شده است که  ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم به عنوان نهادی پیشرو در این حوزه تلاش می‌کند نقش یک واسطه‌گر و جاذب، توانمندی‌ها و ظرفیت‌های موجود نهادهای مرتبط با حوزه حمل و نقل هوشمند را ایفا کند.

مسوول گروه حمل‌ونقل هوشمند ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی  به زیست بوم حوزه حمل‌ونقل هوشمند و فعالیت‌های این ستاد اشاره کرد و گفت: اقداماتی در ۴ سطح ترویج، آموزش، توسعه زیست بوم و تعریف پروژه‌های عملیاتی انجام می‌شود که  کارهای ترویجی ستاد با برگزاری رویدادهای استارتاپی و کارآفرینی برای شناسایی تیم‌های علاقمند و توانمند در این حوزه شروع شده است.

وی در ادامه گفت: همچنین شرکت در نمایشگاه‌های مختلف و معتبر داخلی و خارجی که خط و ربط آن به این حوزه‌ حمل و نقل هوشمند می‌رسد را در اولویت کاری قرار داده‌ایم. نمایشگاه‌هایی در حوزه فناوری‌های اطلاعات و ارتباطات داریم که در این نمایشگاه‌ها معمولا به صورت تعاملی حضور داریم و ستاد با ایجاد پاویونی فضا را برای معرفی محصولات و خدمات دانش‌بنیان‌های این حوزه فراهم می‌کند. شناسایی نمایشگاه‌های بین‌المللی را هم دنبال می‌کنیم تا از این طریق راه برای توسعه صادرات محصولات دانش‌بنیان باز شود. مسیری که به رونق اقتصادی کشور می‌انجامد. 

مسوول گروه حمل‌ونقل هوشمند ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی اضافه کرد: ساماندهی سایت خبری ستاد از دیگر اقداماتی است که در اولویت کاری قرار گرفته و از این طریق آخرین اخبار فناوری را بازتاب می‌دهیم. در تلاش هستیم سایت را به شکلی تعاملی اداره کنیم تا شرایط برای ارائه اطلاعات و خدمات شرکت‌های دانش‌بنیان فراهم شود تا سازمان‌ها و نهادهای مرتبط بتوانند از اطلاعات استفاده کنند. خدامرادی افزود: برای ترویج مفاهیم هوشمندسازی حوزه حمل‌ونقل فصلنامه‌ای تدوین کرده‌ایم که در آن مباحث تخصصی حوزه منعکس می‌شود. این فصلنامه فضایی برای ارائه آخرین اخبار و اطلاعات داخلی و خارجی مربوط به حوزه حمل‌ونقل  است. 

* از برگزاری وبینار تا شناسایی زیست بوم فناوری و نوآوری

وی گفت: تاکنون موفق به برگزاری ۵ وبینار تخصصی در زمینه حمل‌ونقل هوشمند شده‌ایم؛ همچنین رویدادهای فناورانه‌ای در حوزه‌های استانداردسازی حمل و نقل جاده‌ای، راهکارهای حمل و نقل هوشمند بار، کلان داده‌های حمل و نقل، مدیریت هوشمند ناوگان و بررسی راه‌کارهای توسعه محصولات صادرات حمل و نقل هوشمند که از یک ماه پیش تاکنون با حضور فعالان و افراد مرتبط برگزار شده است. 

مسوول گروه حمل‌ونقل هوشمند ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل‌ونقل پیشرفته معاونت علمی  در ادامه گفت: ستاد توسعه فناوری‌های فضایی و حمل و نقل هوشمند معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حمایت از پایان‌نامه‌های مرتبط با حمل و نقل هوشمند را هم با امضای تفاهم‌نامه با دانشگاه‌های کشور دنبال می‌کند و با این کار در تلاش هستیم تا مسیر اجرایی و تجاری‌سازی پایان‌نامه‌های دانشجویی را فراهم کنیم. 

خدامرادی در پایان گفت: شناسایی زیست بوم فناوری و نوآوری حمل و نقل هوشمند هم اولویت دیگری است که اجرایی شدن آن را در ستاد پیگیری می‌کنیم که این کار به تنوع محصولات این حوزه اضافه می‌کند. به طوری که با شناسایی نیازها و معرفی آن به توانمندان این حوزه، فضا برای رفع به موقع چالش‌ها ایجاد می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: دانش بنیان استارتاپ حمل و نقل هوشمند حوزه حمل ونقل نمایشگاه ها حوزه حمل زیست بوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۵۵۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مصطفی میلانی با اشاره به ظرفیت بالای اصفهان در زمینه مواد و ساخت، نقش ستادهای معاونت علمی به‌ویژه ستاد مواد را حمایت از فناوری‌های اولویت‌دار کشور عنوان کرد و افزود: تجاری‌سازی، تأمین مالی، ارتباط سازی بین شرکت‌ها با ارگان‌های دولتی و اطلاع‌رسانی د ستاوردهای فناوری از جمله اقدامات ستاد در جهت توسعه فناوری‌های حوزه مواد و ساخت است.

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری به برگزاری نشست‌های نخبگانی و استفاده از ظرفیت‌ها و پیشنهادهای فعالان این حوزه اشاره و خاطرنشان کرد: ستاد مواد آمادگی دارد تا با برگزاری جلسات و رویدادهای تخصصی، در راستای رفع مشکلات شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان گام بردارد.

تأکید بر اهمیت شیرین‌سازی آب و توسعه سرامیک‌های پیشرفته

دبیر ستاد فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته، شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی، توسعه سرامیک‌های پیشرفته، تکمیل زنجیره ارزش محصولات پتروشیمی و جلوگیری از خام‌فروشی را از جمله اولویت‌های ستاد برشمرد.

میلانی تصریح کرد: با توجه به خشکسالی‌های اخیر، فناوری‌های شیرین‌سازی آب از اهمیت بالایی برخوردار هستند و ستاد مواد آماده است تا از طرح‌های فناورانه در این زمینه حمایت کند.

همچنین وی بر آمادگی ستاد برای تسهیل فرآیند تأمین مالی، ضمانت قراردادها و پذیرش ریسک فناوری‌های نوین تأکید کرد و همکاری شرکت‌های دانش‌بنیان شهرک برای توسعه فناوری‌های مواد و ساخت را خواستار شد.

اصفهان، قطب توسعه فناوری‌های مواد و ساخت کشور

وی در ادامه با اشاره به حضور شرکت‌ها و مراکز فناور متعدد در اصفهان، گفت: استان اصفهان به لحاظ زیرساخت‌های صنعتی و تحقیقاتی و ظرفیت نیروی انسانی متخصص، یکی از قطب‌های اصلی کشور در حوزه فناوری‌های مواد و ساخت محسوب می‌شود.

میلانی افزود: شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به عنوان یکی از موفق‌ترین مراکز رشد و پارک‌های فناوری کشور، نقش مهمی در توسعه فناوری‌های پیشرفته مواد و ساخت ایفا می‌کند و ستاد مواد آمادگی دارد تا با حمایت از شرکت‌های مستقر در این شهرک، زمینه تجاری‌سازی دستاوردهای فناورانه آنها را فراهم آورد.

لزوم توجه به مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی

دبیر ستاد توسعه فناوری‌های مواد و ساخت پیشرفته با تأکید بر اهمیت مدیریت پسماندها و پساب‌های صنعتی، گفت: با توجه به تعدد صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و نیروگاه‌ها در اصفهان، لازم است تا فناوری‌های مربوط به مدیریت، تصفیه و بازیافت پسماندها و پساب‌های صنعتی در اولویت قرار گیرد.

به گفته وی، ستاد مواد علاوه بر حمایت‌های مالی، آماده است تا با برقراری ارتباط میان شرکت‌های دانش‌بنیان و صنایع، زمینه تجاری‌سازی و اجرای طرح‌های فناورانه در حوزه مدیریت پسماند را تسهیل کند.

میلانی در پایان بر لزوم تقویت زیست‌بوم نوآوری و فناوری در استان اصفهان تأکید کرد و مشارکت همه دستگاه‌ها و سازمان‌های متولی را در این زمینه خواستار شد.

کد خبر 6090203 مهتاب چابوک

دیگر خبرها

  • همکاری‌ های ایران و کوبا در حوزه حمل‌ ونقل توسعه می‌یابد
  • حمایت از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • حمایت معاونت علمی از طرح‌های شیرین‌سازی آب و مدیریت پساب‌های صنعتی
  • متخصص حوزه انفورماتیک سلامت بیان کرد؛ نقش آزمایشگاه های پزشکی هوشمند در تشخیص بیماری ها
  • کارخانه نوآوری اصفهان هوشمند راه‌اندازی می‌شود
  • مراکز برتر مشاوره و سبک زندگی دانشگاه‌های کشور در زاهدان معرفی شدند
  • هوشمندسازی خدمات حوزه مشاوره و سلامت دانشجویی با به‌کارگیری هوش مصنوعی
  • گام بلند شهرداری اصفهان در بودجه‌ریزی حوزه فناوری اطلاعات
  • شهر هوشمند را تبدیل به تجربه عملیاتی کردیم
  • هوشمندسازی به خوبی در شهر تهران پیش نرفت/ آینده جهان به سمت تکنولوژی و فناوری است