Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-30@20:49:59 GMT

تحلیل 6 سیره کاربردی امام حسن مجتبی(ع)

تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۵۵۸۹۹

تحلیل 6 سیره کاربردی امام حسن مجتبی(ع)

خبرگزاری فارس ـ حجت‌الاسلام والمسلمین محمدتقی قادری: در آستانه شهادت سبط اکبر رسول الله صلی الله علیه وآله فرصت مهمی برای ارادتمندان آن حضرت است که بخشی از وقت خود را در شناخت سیره عملی آن حضرت قرار دهند بنابراین از این فرصت استفاده کرده و برای اخلاص و ادب پنج سیره عملی آن حضرت که کاربرد مهمی در رفتار ارادتمندان دارد را مورد تحلیل قرار می‌دهیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین سیره عملی امام ‌حسن مجتبی علیه السلام داشتن مقام وجه اللهی و وجه الخلقی است که سبب شده آن حضرت کانون توجه دوست و دشمن قرار بگیرد، چراکه مردم از نظر وجه اللهی و وجه الخلقی به دو دسته تقسیم می‌شوند.

دسته اول؛ کسانی هستند در مسیر وجه الخلقی و دستگیری از نیازمندان کارنامه درخشانی دارند و نیازمندان را شریک زندگی خودشان می‌دانند وآنان را سرسفره خودشان می‌نشانند و در این مسیر پیشتازند ولی از نظر وجه اللهی، توجه، معنویت، عبادت و کسب نورانیت حرفی برای گفتن ندارند و به طور کامل پیاده‌اند.

دسته دوم؛ کسانی هستند که در وجه اللهی در اوج قرار دارند، عبادت، نیایش، کسب معنویت و نورانیت قلبی حرف اول زندگی آنها است، کبوتر مسجدند ولی در وجه الخلقی  بخیل‌اند. حاضرند جان بدهند ولی حاضر نیستند فقیر و نیازمندی را هم سفره خودشان کنند، بلکه خسیس‌ هستند  اهل و عیال خویش را هم در سختی معیشتی قرار می‌دهند و فقط اهل تکاثرند، بلکه بدتر از این دیگران هم که می‌خواهند مواسات کنند رأی آنها را به هم می‌زنند و آنها را منصرف از دستگیری نیازمندان می‌کنند.

امام حسن مجتبی علیه السلام جامع بین وجه اللهی و وجه الخلقی بود به این معنا در وجه اللهی و توجه به حق تعالی، و نیز عبادت، نیایش، مناجات و سلوک معنوی آنچنان به پیش بود که غرق و محو تماشای جلال و جمال حق تعالی و در اوج سلوک معنوی و عرفانی قرار داشت؛ از همین رو در بیان توصیف حالات معنوی و عبادی آن حضرت امام صادق (علیه‌السّلام) می‌فرماید:

امام حسن(علیه‌السّلام) عابدترین، زاهدترین و برترین مردم زمان خویش بود، هرگاه حج به جا می‌آورد پیاده و گاهی پا برهنه بود، همیشه این گونه بود که اگر یادی از مرگ و قبر و قیامت می‌کرد گریه می‌کرد.

وقتی یادی از گذشتن از صراط می‌کرد، گریه می‌کرد، وقتی یادی از عرضه شدن در پیشگاه الهی برای حساب و کتاب می‌کرد، صدای حضرت بلند می‌شد، تا آنجا که غش می‌کرد و بیهوش می‌افتاد و هر گاه برای نماز می‌ایستاد، بند بند وجود او در مقابل خدایش می‌لرزید و هر وقت از بهشت و جهنم یاد می‌کرد، مانند مار گزیده می‌پیچید و از خداوند بهشت را درخواست می‌کرد.

آنچنان عاشق معنویت بود که روایت شده است پیاده به حج می‌رفت و گاهی نیز پا برهنه راه می‌رفت اما در توضیح دلیل این کار می‌فرمود: من شرم دارم خداوند را ملاقات کنم در حالی که پیاده به خانه او نرفته باشم. بنابر نقلی 20 بار و در نقل دیگری 25 بار با پای پیاده به سفر حج رفت.

در وجه الخلقی و مواسات با فقراء و نیازمندان نیز پیشتاز از همه بود و کسی را تا این حد ازآثار و گذشت یارای همراهی با او نبود که اینگونه از فقراء و محرومین دستگیری کند که کریمانه باشد، نیازمندان پیش از آنکه اظهار نیاز کنند مواسات کرده، بیش از نیاز دستگیری و برای اینکه با کمک‌رسانی شخصی و آبروی از او گرفته نشود پنهانی و دور از چشمان دیگران چراکه درگزارش آمده است امام حسن علیه السلام دوبار تمام ثروت خود را در راه خدا خرج کرد و سه بار دارایی‌‏اش را به دو نصف کرده، نیمی را برای خود گذاشت و نصف دیگر را در راه خدا انفاق کرد.

حضرت آنچنان ملجاء درماندگان، آرام‌بخش دل‌های دردمندان و امید تهیدستان بود که هیچ گاه نشد فقیری به حضور آن بزرگوار برسد و دست ‏خالی برگردد.

در همین مورد نقل کرده‌اند مردی به حضور امام حسن علیه السلام آمد و اظهار فقر و حاجت کرد. امام حسن علیه السلام دستور داد تا 50 هزار درهم، به اضافه 500 دینار به او بدهند. مرد سائل حمالی را صدا زد که پول‏‌هایش را برایش ببرد. امام مجتبی علیه السلام پوستین خود را هم به آن مرد داد و فرمود: این را هم به جای کرایه به آن مرد بده.

 

جاذبه و دافعه

سیره عملی امام ‌حسن  علیه السلام دیگر جاذبه و دافعه است چراکه مردم از نظر جذب و دفع به دسته‌های ذیل تقسیم می‌شوند.

دسته اول؛ کسانی هستند که در وجودشان نه جاذبه‌ای وجود دارد که بخواهند کسی را به خودشان جذب کنند و دلداده خود کنند و نه دافعه دارند که بخواهند کسی را دفع کنند، این افراد، آدم‌های بی‌خاصیتی‌اند که سنگ جلوی پا هستند هرکسی می‌رسد به آن پا می‌زند و می‌رود و مانند گوسفندی هستند هم در عزا کشته می‌شوند و هم در عروسی.

دسته دوم؛ کسانی‌ هستند هرچه بخواهی بار منفی اینکه مثل اینکه نافشان با دافعه بریده‌اند، منفی بافی می‌کنند و نقطه ضعف افراد را پیدا می‌کنند و آن را چند برابر بزرگ و طرد می‌کنند و منطق آنان فقط حذفی است و با مخالفین همان معامله‌ای می‌کنند که بامعاندین می‌کنند و برخوردش با منتقد همانی است که با برانداز می‌شوند از همین رو امام‌ علی علیه السلام در توصیف آنها می‌گوید: ناتوان‌ترین مردم کسى است که از دوست گرفتن عاجز باشد و ناتوان‌تر از او کسى است که دوستى را که بدست آورده تباه سازد و از دست بدهد. (نهج البلاغه)

 دسته سوم، کسانی هستند فقط جاذبه دارند، گروه خونی آنها با همه از هر دین و مذهب، و با هر مرام و مسلک و باهر خط و ربط می‌خواند و با همه اهل نشست و برخاست دارند و صاحب هیچ مسلک و خط خاصی نیستند و به اصطلاح اجتماعی‌اند.

آنچه که امام حسن علیه السلام را «حسن» کرد و کانون توجه همه قرار گرفت سیره و منش آن حضرت اسوه عملی قرار گرفت جاذبه بی‌نهایت و حداکثری و دافعه در حد ضرورت بوده است، چراکه امام علیه السلام در مقابله با بد خواهان که آگاهانه توطئه می‌کردند با قاطعیت برخورد می‌کرد و کوتاه نمی‌آمد ازهمین رو در گزارش آمده است: معاویه به مجرد اطلاع یافتن از شهادت امیرالمومنین(ع) و بیعت مردم با امام حسن(ع) دو جاسوس یکی از قبیله حمیر به کوفه و دیگری را از قبیله بنی‌قین به بصره اعزام کرد تا اطلاعات و اخبار را در اختیار او قرار دهند و امور را بر امام آشفته سازند.

امام حسن(ع) از جریان آگاه شد و دستور داد مرد حمیری را از قبیله لحام در کوفه بیرون برانند، وی بلافاصله اخراج شد. سپس فرمان داد او را گردن زدند و طی نامه‌ای به بصره دستور اخراج جاسوس بنی‌قین را از قبیله بنی‌سلیم صادر فرمود، وی نیز اخراج و گردن زده شد.

امام نامه‌ای برای معاویه نوشت که در آن آمده بود: تو با جاسوسانی که بر من گمارده‌ای، گویی سر ستیز داری و من در این قضیه تردیدی ندارم، در انتظار چنین نبردی باش، به خواست خدا عملی خواهد شد.

ولی در برابر کسانی از دوستان ولی از روی ناآگاهی در مقام اعتراض، یا از دشمنان در مقام اهانت به آن حضرت برمی‌آمدند با آنها همان معامله‌ای نمی‌کرد که با دشمن می‌کرد بلکه باسعه صدر و شاد رویی با آنها برخورد می کرد تا در جبهه حق بمانند و جذب دشمن نشوند از همین رو در گزارش آمده است: «روزی امام حسن مجتبی علیه السلام سواره از راهی می‌گذشت. مردی شامی بر سر راه آن حضرت آمد و ناسزا گفت. وقتی که فحش‌هایش تمام شد، امام علیه السلام رو به او کرده و سلامش کرد! آنگاه خندید و گفت: ای مرد! فکر می‏ کنم در این جا غریب هستی... اگر از ما چیزی بخواهی، به تو عطا خواهیم کرد.

اگر گرسنه‌‌ای سیرت می‌کنیم، اگر برهنه‌‏ای می‌پوشانیمت، اگر نیازی داری، بی‌‏نیازت می‏‌کنیم، اگر از جایی رانده شده‌ای پناهت می‏‌دهیم، اگر حاجتی خواسته باشی برآورده می‏‌کنیم، هم ‏اینک بیا و مهمان ما باش. تا وقتی که این‏جا هستی مهمان مایی...

مرد شامی که این همه دل‏جویی و محبت را از امام مشاهده کرد به گریه افتاد و گفت: شهادت می‌دهم که تو خلیفه‏ خدا روی زمین هستی و خداوند بهتر می‌داند که مقام خلافت و رسالت را در کجا قرار دهد. من پیش از این، دشمنی تو و پدرت را به سختی در دل داشتم. اما اکنون تو را محبوب‌ترین خلق خدا می‌دانم.

آن مرد، از آن پس، از دوستان و پیروان امام علیه السلام به شمار آمد و تا هنگامی که در مدینه بود، همچنان مهمان آن بزرگوار بود(الکامل فی الادب، ج۱،ص۲۳۵).»

همچنین پس از صلح  با معاویه شخصیت‌های موجه از شیعیان چون حجر بن عدی، سلیمان صرد خزاعی، قیس بن سعد، که اعتراض به پذیرش صلح داشتند و برخی پرخاشگرانه به امام می‌گفتند یا مذل المؤمنین امام آنان را به دلیل اعتراض دفع نمی‌کرد و نمی‌فرمود شما پیاده نظام معاویه هستید بلکه در زیر چتر محبت خویش قرار می‌داد وآنها را توجیه می‌کرد و می‌فرمود: من دیدم میل و رغبت بیشتر مردم بر صلح است و جنگ را خوش نمى‌دارند و دوست نمى‌دارم آنان را به کارى که ناخوش دارند مجبور کنم و براى این صلح کردم که شیعیان مخصوص ما از کشته شدن محفوظ بمانند و مصلحت دیدم این جنگ‌ را به هنگام دیگرى موکول کنم.

 

جهاد در اوج اقتدار و صلح در اوج نرمش قهرمانه

سیره عملی امام حسن علیه السلام دیگر جهاد در اوج اقتدار و صلح در اوج نرمش قهرمانه است چرا که برای امام آنچه اصل و قاعده بود عمل به تکلیف و وظیفه بود و اگرنه جنگ و صلح هیچکدام اصل  غیر قابل تغییر نیست بلکه تابع مقتضیات و شرایط است.

از همین رو امام‌ علیه السلام در همان روزهای اول خلافت 6 ماهه‌اش چون شرایط و زمینه جنگ با رأس فتنه‌گران معاویه بن ابی سفیان آماده می‌دید با بسیج عمومی و سازماندهی دقیق نظامی و با نصب فرماندهان مجرب در رأس سپاه جمعیت 60 هزار نفره به استعداد 6 لشکر به سمت خط مقدم نبرد با لشکر100 هزار نفره معاویه حرکت درآورد و حتی برای یک روز این جهاد عظیم را به تأخیر نینداخت.

معاویه که می‌دید محاسباتش غلط در آمد چراکه فکر نمی‌کرد امام علیه السلام بتواند در آغاز خلافتش قدرت سازماندهی و بسیج چنین نیروی عظیمی را داشته باشد و مطمئن شده بود که با چنین چینش فرماندهان و سازماندهی سپاه کوفه در برابر سپاه شام اگر جنگ آغاز شود او بازنده در جنگ خواهد بود، برای اینکه جنگ آغاز نشود از راه فریفتن و خریدن فرماندهان امام وارد شد.

او با شایعه‌پراکنی در پشت خط توسط عوامل نفوذی مبنی بر اینکه امام پیشنهاد صلح داده است درحالی خود کاغذ سفید برای امام فرستاده و پیشنهاد صلح داده بود توانسته بود سپاه امام علیه السلام را در مقابلش قرار دهد تاجایی که زمینه برای به شهادت رساندن امام علیه السلام یا تحویل آن حضرت به معاویه توسط سپاه امام علیه السلام فراهم شده بود.

امام در چنین شرایط پیچیده که خطر جنگ داخلی را جدی می‌دید  برای این که معاویه به اهدافش شوم خود دست پیدا نکند و جنگ داخلی بین سپاه واقع نشود صلح پیشنهادی معاویه را بر پایه مصلحت و دور اندیشی بانرمش قهرمانه پذیرفت و از ملامت سیاسیون هم نترسید.

انتهای پیام/78003*40

منبع: فارس

کلیدواژه: امام دستگیری شهادت مجتبی علیه السلام امام حسن علیه السلام مجتبی علیه السلام امام علیه السلام کسانی هستند حسن مجتبی ع وجه اللهی امام حسن ع همین رو سیره عملی آن حضرت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۵۵۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»

وبگاه المیادین در گزارشی به تاثیر عملیات وعده صادق پرداخته و نتیجه گیری می کند علی‌رغم تحریم‌ها، ایران توانسته است اقتصادش را دگرگون سازد و همچنین موفق شد معادله سیاسی علیه رژیم صهیونیستی را با عملیات وعده صادق تغییر دهد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، وب‌گاه شبکه خبری المیادین در تحلیلی نوشته است که آخرین تحولات بین تهران و تل‌آویو بازتابی از تغییر استراتژی قبلی ایران در مقابله با رژیم صهیونیستی است که شامل تغییر آنچه مقامات ایرانی «صبر استراتژیک» می‌نامیدند، می‌شود.

به گفته المیادین، برد گسترده عملیات موشکی که در اعماق سرزمین‌های اشغالی انجام شد نشان می‌دهد که ایران به دنبال ایجاد بازدارندگی علیه رژیم اسرائیل و سیاست‌های نظامی متحدان غربی‌اش در خاورمیانه است. با این ملاحظه دیدگاه ایران برای ما روشن می‌شود: عصر تحول آغاز شده است و آینده نظم امنیتی منطقه بدون حفظ منافع سیاسی و اقتصادی ایران پایدار نخواهد بود.

تغییراتی که پس از ۷ اکتبر (طوفان الاقصی) و تلاش رژیم صهیونیستی برای شکست حماس رخ داد، تنها به ایجاد رویکرد امنیتی استراتژیک جدید ایران سرعت بخشید. نیروهای مسلح یمن با ارتش خود و رزمندگان مقاومت انصارالله مستقیماً علیه رژیم صهیونیستی به درگیری پیوستند و منافع این کشور را در تنگه باب المندب تهدید کردند که به طور همزمان باعث جلب توجه جهانیان شد.

المیادین معتقد است که تهران از طریق روابط راهبردی خود با صنعا به دیگران این پیام را می‌دهد که تحرکات علیه منافع خود در منطقه را ساده نمی‌گیرد. کشورهای غربی اکنون به خوبی از این واقعیت آگاه هستند و با توجه به نگرانی‌های فزاینده خود در مورد ضررهای اقتصادی ناشی از خطرات پیش روی امنیت تجارت دریایی، در هفته‌های اخیر به طور فزاینده‌ای بر رژیم اسرائیل فشار آورده‌اند تا عملیات نظامی خود در غزه را کاهش دهد.

بر اساس این گزارش، دولت اخلالگر نتانیاهو شدیدترین آسیب را متحمل شد که ممکن است منجر به برکناری او در اواسط جنگ شود. نتانیاهو برای غلبه بر این بحران سعی کرد گوشه امنی برای خود خلق کند و با هدف قرار دادن مستقیم کنسولگری ایران در دمشق و افزایش تنش‌ها، سعی کرد مخالفان را کنترل کند.

تغییر در معادله سیاسی-راهبردی

المیادین تصریح کرده که حمله به کنسولگری ایران در دمشق در اول آوریل از یک سو منجر به شهادت هفت تن از نظامیان ایرانی شد، اما از سوی دیگر مقامات ارشد ایران مانند رهبر معظم انقلاب اسلامی، آیت‌الله علی خامنه‌ای آن را حمله به حاکمیت و سرزمین ایران خواندند. به عبارت دیگر، رژیم صهیونیستی از خطوط قرمز ایران فراتر رفت و پاسخ قاطع ایران را برای حفظ معادله راهبردی تثبیت شده و تعیین مرزهای مشخص در برابر سیاست تجاوزکارانه رژیم اسرائیل ضروری کرد.

به گفته این شبکه خبری، در روزهای اولیه پس از حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران، کارشناسان واکنش ایران را ارزیابی کردند اما نظرات متناقضی از خود نشان دادند. برخی حدس می‌زدند که برای جلوگیری از تشدید تنش‌ها یا رویارویی مستقیم نظامی علیه ایالات متحده واکنش ایران محدود خواهد بود. در همین حال، برخی از مقامات غربی تا آنجا پیش رفتند که تهران را از پاسخگویی به رژیم اسرائیل با استناد به هشدارهایی درباره عواقب آن منصرف کنند. اما واکنش ایران بعداً نشان‌دهنده یک شوک در واقعیت بود و تحلیل‌های متفاوتی از ایران را برانگیخت.

حملات موشکی و پهپادی گسترده‌ای که از خاک ایران علیه پایگاه‌های نظامی رژیم اسرائیل انجام شد دیگر جای بحث برای تحلیلگران و مقامات در سراسر جهان نگذاشت. عملاً شکست پدافندی رژیم اسرائیل و اصابت چندین موشک ایرانی به اهداف نظامی، صحنه آشکاری از ضعف پدافند اسرائیل را ترسیم کرد. این نتیجه‌گیری، بدون توجه به ادعای دروغین رژیم صهیونیستی مبنی بر شکست حمله ایران یا مداخله چندین کشور به ویژه آمریکا، فرانسه و انگلیس که در جریان این حمله از رژیم اشغالگر دفاع کرده‌اند، صورت می‌گیرد.

المیادین تاکید کرده است که این حمله در واقع گامی عظیم در شکل‌گیری معادله‌ای جدید برای ایجاد تعادل بین قدرت‌های منطقه‌ای بود. هشدار ایران به واشنگتن نسبت به مداخله در مناقشات منطقه‌ای، قطعه دیگری به این دومینو اضافه کرد که اکنون با عقب‌نشینی آمریکا تکمیل شده است.

علاوه بر اعتماد مقامات ایرانی به توانایی‌ها و قدرت نظامی خود، به نظر می‌رسد ایران برای ماه‌ها آماده این مرحله می‌شد و تشدید تنش‌ها را به عنوان یکی از سناریوها پیش‌بینی کرده بود. پس از دهه‌ها تحریم‌های شدید اقتصادی، رژیم صهیونیستی انتظار داشت محاسبات ایران در خصوص تلافی با توجه به نگرانی از افزایش مشکلات اقتصادی متفاوت باشد. آنها حدس می‌زدند که این عملیات تأثیر کمی بر رژیم صهیونیستی داشته باشد، اما حمله موشکی گسترده ایران ثابت کرد که بر این نگرانی‌ها غلبه کرده است.

تحول اقتصادی علی‌رغم تحریم‌های یک‌جانبه

المیادین در بخش پایانی تحلیل خود نوشته است که رسانه‌های ایران گزارش‌های متعددی منتشر کرده‌اند که نشان می‌دهد دولت ابراهیم رئیسی طی چند ماه گذشته به میزان قابل توجهی ذخایر ارزی خود را افزایش داده و به بخش قابل‌توجهی از وابستگی خود به صادرات پایان داده است. اما کارت قوی‌تر روی میز، تغییر ذخایر دارایی‌های خارجی در بانک مرکزی بود، زیرا کشورهای تحریم شده سعی دارند بدون ایجاد بحران اقتصادی با تبدیل ذخایر خود به طلا و فلزات گرانبها تعداد زیادی از تحریم‌های اعمال شده علیه خود را خنثی کنند.

این شبکه خبری مدعی است که اطلاعات به اشتراک گذاشته شده توسط منابع معتبر خارجی حاکی از آن است که بانک مرکزی ایران طی سه ماه گذشته در اقدامی بی سابقه، ذخایر طلا و فلزات گرانبها خود را افزایش داده است. این نشان می‌دهد که ایران با وجود فشار تحریم‌های ایالات متحده، در حال کار بر روی یافتن روشی مطمئن برای تأمین مالی تجارت خارجی است و با شروع از بخش خصوصی و تجارت غیرنفتی، به تجار ایرانی اجازه داده است تا خریدهای ارزی خود را با طلا بپردازند.

در همین راستا، ثبات و کاهش ارزش دلار آمریکا در بازار ایران پس از حمله رژیم صهیونیستی و واکنش ایران نیز نشانگر موفقیت بانک مرکزی در مهار اثرات اقدامات سیاسی بر بازار و موفقیت ایران در جلب مجدد اعتماد تجار است. عملیات رژیم صهیونیستی در ۱۹ آوریل ثابت کرد که مقامات این رژیم با تغییر در ایده‌های قبلی خود در مورد عزم ایران برای پاسخ نظامی مواجه شده‌اند که جایگاه رژیم غاصب را روی صفحه شطرنج با ایران متزلزل کرده است.

کد خبر 748570

دیگر خبرها

  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سوگواره شعر «صادقانه ها» در قم برگزار می‌شود
  • لزوم توسعه زیرساخت‌های اقامت و حمل و نقل در خراسان رضوی
  • حرکت دسته عزاداری در روز شهادت امام جعفر صادق (ع) در تهران برگزار می شود
  • تقویم نجومی امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • اجرای ۳۵۰ برنامه توسط آستان قدس رضوی در ایام دهه کرامت
  • پاسداران خود را در راه امنیت مردم فدا می‌کنند
  • تاریخ شهادت امام جعفر صادق(ع) ۱۴۰۳ + زندگینامه و احادیث
  • تیتر خاص رسانه عربی درباره ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»
  • تیتر خاص رسانه عربی در مورد ایران/ تحلیل وضعیت اقتصادی پس از «آغاز عصر تحول»