Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایرنا، حیدرعلی بلوجی در نشست کمیته خلع سلاح مجمع عمومی سازمان ملل متحد در واکنش به اظهارات نماینده آلمان و دولت مستعفی یمن این مطلب را مطرح کرد.

وی اظهارات طرف یمنی را پوچ دانست که ارزش پاسخ دادن ندارد و افزود: فقط می‌خواهم یادآوری کنم که هیچ چیز نمی‌تواند این درجه از نقض حقوق بشر بین‌المللی و حقوق بشردوستانه بین‌المللی را توجیه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دیپلمات جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: بسیار تاسف آور است که آنها تصدیق می‌کنند کشور دیگری را برای مداخله نظامی در کشورشان دعوت کرده‌اند و از آنها نمی‌خواهند بمباران و تحمیل فشار اقتصادی را که باعث شد شدیدترین بحران انسانی تاریخ در یمن اتفاق بیفتد، متوقف کنند.

بلوجی همچنین در پاسخ به اظهارات نماینده آلمان که از برنامه موشکی ایران ابراز نگرانی کرده و آن را با قطعنامه ۲۲۳۱ ناسازگار دانسته بود، گفت: وضعیت دفاعی ما ناشی از محاسبه ژئواستراتژی هوشیارانه و اعتقادات اخلاقی و مذهبی و همچنین مبتنی بر تجربه قابل توجه تاریخی است.

وی افزود: در زمان تهاجم‌های صدام حسین به ایران، وی شهرهای ما را موشک باران کرد ، برخی از آنها دارای اجزای شیمیایی بودند که توسط برخی از کشورهای غربی از جمله ایالات متحده و آلمان تهیه شده بودند.

نماینده ایران در کمیته یکم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، ادامه داد: در نتیجه این حملات، غیر از صدها هزار انسان بی‌گناه ایرانی که مستقیم جان خود را از دست دادند ، ۱۰۰ هزار نفر قربانی شدند که هنوز هم رنج می برند.

بلوجی تاکید کرد: آلمان باید نسبت به نقش خود در کمک به صدام برای تجهیز سلاح‌های شیمیایی و ارتکاب جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت پاسخگو باشد.

وی یادآور شد: با این وجود، ایران حتی از خرید ابتدایی‌ترین ابزار دفاع شخصی برای جلوگیری از حداقل تهاجم، منع شد. اعمال چنین محدودیت‌هایی علیه ایران توسط همه کشورهای غربی هنوز ادامه دارد.

رایزن ایران در سازمان ملل متحد اظهار کرد: علاوه بر تجاوزهای صدام که به طور موثر توسط آمریکا و متحدان منطقه‌ای آن پشتیبانی می‌شد، طی ۴۰ سال گذشته، ایران در چند مورد تحت مداخلات نظامی آمریکا بوده است.

بلوجی افزود: در طول آن دهه‌ها، ما با تهدیدهای مداوم ایالات متحده نیز روبرو بودیم، به ویژه از طریق شعار منسوخ همه گزینه ها روی میز است.

وی با یادآوری درخواست "کشورهای خاص منطقه از ایالات متحده برای حمله به ایران"، ادامه داد: علاوه بر این، ما می‌خواهیم به دهه‌ها تهدید اسرائیل علیه ایران اشاره کنیم که آخرین مورد آن استفاده از سلاح اتمی و تهدید ایران به نابودی هسته‌ای بود.

نماینده ایران در کمیته یکم مجمع عمومی سازمان ملل متحد، اضافه کرد: این قطعا آرزو است. بنابراین برای مقابله با محدودیت‌های مداوم در به دست آوردن سلاح‌های دفاعی ضروری، از یک سو و دفاع از ملت خود در برابر ادامه تهدیدات خارجی، از سوی دیگر آموخته‌ایم.

بلوجی تصریح کرد: ما فهمیدیم که هیچ مقام ایرانی نمی‌تواند مردم خود را در منطقه‌ای بی‌ثبات چون خلیج فارس، بی دفاع رها کند. مسئولیت اصلی ما حفاظت از شهروندان است. بنابراین ما سیستم دفاع موشکی بومی خود را توسعه داده‌ایم که یک برنامه قانونی، مشروع و حق ذاتی ما تحت ماده ۵۱ منشور سازمان ملل است.

وی ادامه داد: شایان ذکر است که کل هزینه‌های دفاعی ما بخشی از هزینه مشتریان ایالات متحده در همسایگی ما است که برای خرید پیچیده‌ترین سلاح‌ها به ارزش صدها میلیارد دلار از جمله موشک‌های دوربرد مسابقه می‌دهند.

این دیپلمات ایران در سازمان ملل اضافه کرد: با توجه به نقش موشک‌ها در وضعیت دفاعی، برنامه موشکی ایران یک توانایی دفاعی معمولی است. موشک‌های آن فقط برای اهداف دفاعی است و وسیله‌ای موثر برای بازدارندگی در برابر تهدیدات خارجی است.

بلوجی با بیان اینکه تصمیم آگاهانه ایران در تمرکز بر دقت و نه بُرد، توانایی پاسخ دقیق را فراهم کرده است، گفت: سلاح‌های هسته‌ای نیازی به دقیق بودن ندارند اما کلاهک‌های معمولی لازم است. تنها کاربردی که ایران از آغاز جنگ هشت ساله تحمیلی از موشک انجام داده است، اقدام نظامی محدود و سنجیده در دفاع مشروع از خود است.

وی افزود: تلاش‌ها برای نشان دادن موشک‌های بالستیک ایران به عنوان یک تهدید منطقه‌ای، یک سیاست فریبنده و خصمانه است.

نماینده ایران در کمیته خلع سلاح در پاسخ به استدلال مطرح شده درباره قطعنامه ۲۲۳۱ و پرتاب موشک بالستیک ایران هم گفت: قطعنامه فقط از ایران می‌خواهد که هیچ فعالیتی در رابطه با موشک‌های بالستیک "طراحی شده" برای توانایی حمل سلاح هسته‌ای انجام ندهد.

بلوجی افزود: ایران بارها اعلام کرده است که هیچ یک از موشک‌های بالستیک آن به گونه‌ای طراحی نشده‌اند که چنین قابلیتی داشته باشند. ما به قطعنامه ۲۲۳۱ (۲۰۱۵) و به تعهدات بین‌المللی خود احترام می‌گذاریم.

پربیننده ترین بایدن یا ترامپ؟/ کشورهای اروپایی خواستار پیروزی کدام نامزد انتخاباتی هستند؟ ترامپ علیه بایدن یک برگ دیگر رو کرد حامی بانفوذ ترامپ: بایدن قاطعانه در انتخابات پیروز می‌شود اصابت موشک جنگ قره‌باغ به منزل مسکونی در خداآفرین +عکس ترامپ: در صورتی قدرت را تحویل می‌دهم که انتخابات سالم برگزار شود/ بایدن: آمریکا اکنون بیش از هر زمان دیگر منزوی است

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: آلمان مجمع عمومی سازمان ملل نقض حقوق بشر برنامه موشکی ایران خلع سلاح برنامه موشکی مجمع عمومی سازمان ملل متحد قیمت طلا قیمت لوازم خانگی سهام عدالت سازمان ملل متحد ایالات متحده موشک ها سلاح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۱۰۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه

وزیر امور خارجه انگلیس با هشدار درباره پیامدهای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست تروریستی این کشور برای روابط دیپلماتیک لندن با تهران، گفت که این اقدام به نفع انگلیس نیست.

به گزارش ایسنا، در پی برخی درخواست‌های ضدایرانی برای قرار دادن نام سپاه پاسداران ایران در فهرست تروریستی کشورهای اروپایی، "جیمز کامرون" وزیر امور خارجه انگلیس گفت که تحریم‌های فعلی علیه این شاخه نظامی ایران کفایت می‌کند و اقدام یاد شده مانع گفت‌وگوی تهران و لندن از کانال‌های دیپلماتیک و تضعیف جایگاه انگلیس خواهد شد.


پرداختن دوباره به موضوع این اقدام علیه سپاه پاسداران پس از پاسخ ایران به حمله رژیم صهیونیستی به ساختمان کنسولگری ایران در دمشق انجام شد. ایران طی عملیات "وعده صادق" حملات موشکی و پهپادی گسترده‌ای را علیه اهدافی دز اراضی اشغالی در پاسخ به این اقدام متجاوزانه رژیم صهیونیستی انجام داد.

مقامات ایران این عملیات را "پاسخی مشروع" و "در چارچوب بند ۵۱ منشور سازمان ملل" تلقی کردند.


آمریکا نام سپاه پاسداران را در فهرست تروریستی خود قرار داده است اما موضوع انجام شدن این اقدام علیه یکی از شاخه‌های رسمی نیروهای نظامی جمهوری اسلامی ایران توسط کشورهای اروپایی، طی دو سال گذشته و در پی مداخله‌جویی مقامات غربی در امور داخلی ایران با ادعای "نقض حقوق بشر" در ایران نیز مطرح شد.


"جوزپ بورل" مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این باره گفته بود که "نمی‌توانیم بگوییم چون از شما خوشمان نمی‌آید، تروریست می‌خوانیمتان" و با تاکیو بر وجود مبنایی قانونی برای این اقدام، گفت که "باید حکم یک دادگاه در این زمینه وجود داشته باشد."


شبکه اسکای‌نیوز در این باره گزارش داد: کامرون با حضور در کمیته دفاعی و روابط خارجی مجلس اعیان انگلیس گفت که تروریستی اعلام کردن سپاه پاسداران ایران ضرورتی ندارد و وضعیت فعلی که کلیت این گروه در آن تحت تحریم است، کفایت می‌کند.


کامرون به این کمیته گفت: تمامی کارهایی که باید برای فشار آوردن به ایران انجام دهیم و با آن اطمینان داشته باشیم که هر جایی که اقدامی غیرقانونی انجام دادند، علیه آن‌ها اقدام کنیم، به واسطه مقررات تحریمی‌ای که آن را تقویت کرده‌ایم، پابرجا است.


او گفت: ما کلیت سپاه پاسداران ایران را تحریم کرده‌ایم. وقتی از نهادهای قضایی، پلیس و اطلاعاتی می‌پرسم که آیا این کار اضافی برای اقدام علیه این افراد هنگام انجام دادن کارهایی که مورد تاییدمان نیست، نیاز است یا نه، پاسخشان منفی است.


وزیر امور خارجه انگلیس با هشدار درباره پیامدهای این اقدام برای روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس گفت: در واقع، این نوع محکومیت باعث پایان دادن به روابط دیپلماتیک خواهد شد و این در حالی است که ما همین حالا هم روابط دیپلماتیک مختصری داریم و من به عنوان کسی که مکالمات زیادی با وزیر امور خارجه ایران داشته است، می‌گویم که ما الان واقعا امکان داشتن این مکالمه را داریم.


او ادامه داد: وقتی قرار است برای گسترش درگیری‌ها تلاش کنیم، وقتی قرار است پیام مستقیمی به ایران منتقل کنیم، می‌خواهم خودم کسی باشم که این مکالمه را انجام می‌دهد. نمی‌خواهم به همتای فرانسوی‌ام زنگ بزنم و بگویم "ممکن است این پیام را به ایرانی‌ها منتقل کنی؟"


کامرون گفت: فکر می‌کنم این به نفع بریتانیا نیست و باعث تقویت رویرکردمان نمی‌شود، بلکه آن را تضعیف می‌کند.


او همچنین مدعی شد که مقامات ایران گاهی برای تفسیر کردن پیام کشورهایی که با آن‌ها روابط دیپلماتیک ندارند، با او تماس می‌گیرند و می‌پرسند "از نظر شما معنای این چه می‌تواند باشد؟"


کامرون با این ادعا می‌گوید که به همین دلیل مایل است خود با همتایان ایرانی‌اش گفت‌وگو کند.


انتهای پیام

دیگر خبرها

  • هشدار وزیر خارجه انگلیس درباره پیامدهای تروریستی خواندن سپاه
  • جشنواره «هات‌داکس» در ایستگاه پایانی؟/ گرفتاری‌های تهدید کننده
  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه
  • مخالفت وزیرخارجه انگلیس با تروریستی خواندن سپاه پاسداران
  • لهستان: برای طرح اشتراک‌گذاری هسته‌ای ناتو آماده‌ایم
  • اصابت موشک روسیه به قلعه هری پاتر + فیلم
  • هزینه گران مقابله با پهپادهای ایران روی دست آمریکا | تصویر و مشخصات سلاح های موشکی و لیزری
  • مولدسازی دارایی‌ها سیاستی کارآمد برای حل مشکلات محلات کم‌برخوردار ارومیه
  • رسانه‌های تل‌آویو حمله موشکی به شهرک صهیونیست نشین شتولا را تایید کردند
  • رسانه‌های تل آویو حمله موشکی به شهرک صهیونیست نشین شتولا را تایید کردند