Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس قطب علمی ترانسژنزیز دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان درباره فروش اسپرم توسط این مرکز گفت: اگر مجوز بهره‌برداری صادر شود، مجوز فروش و صادرات اسپرم هم به این مرکز داده خواهد شد تا اسپرم‌هایی را که تولید و منجمد کرده‌ایم به فروش برسانیم.

گروه استان‌های خبرگزاری آنا - مجتبی آزادیان؛ کشت سلول فرآیندی است که سلول‌ها در شرایط کنترل‌شده و بیرون از محیط طبیعی رشد داده می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کشت سلول انسانی اساس تولید واکسن حیاتی و دیگر محصولات زیست‌فناوری است و به همین دلیل آزمایشگاه کشت سلولی و بافت «قطب علمی ترانسژنزیز» دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) با هدف انجام پروژه‌های نوین در عرصه‌های علوم زیستی و کشت انواع سلول راه‌اندازی شد.

خبرنگار آنا به‌منظور بررسی مأموریت‌ها، اهداف، برنامه‌ها و دستاوردهای قطب علمی ترانسژنزیز دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) با اکبر پیرستانی رئیس این مرکز به گفتگو نشسته است که مشروح آن را می‌خوانید.

آنا: لطفاً قطب علمی ترانسژنزیز دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) را معرفی و مأموریت‌ها و برنامه‌های این قطب را تشریح کنید.

پیرستانی: زمانی که دانشجوی دکتری تخصصی بودم، در پژوهشکده رویان کار می‌کردم و به همراه دیگر محققان پیگیر یکسری اهداف بودیم و بنده مجری طرح تولید نخستین گوساله آزمایشگاهی بودم. در حقیقت در تولید جنین آزمایشگاهی در گوساله که به نام «بووانا» به دنیا آمد، از سوی دانشگاه به‌عنوان مجری شرکت داشتم و به‌صورت مشارکتی با مؤسسه رویان فعالیت می‌کردم.

در حقیقت، زمان‌هایی از هسته‌های اصلی پژوهشکده رویان بودم و بسیاری از دوستان ما در قسمت‌های مختلف بودند و «دکتر نصر» یکی از استادان راهنمای بنده بود.

پس از آن به‌دلیل اینکه تخصص ما در زمینه سلولی و مولکولی و جنین و باروری و ناباروری بود، سال 94 با حمایت‌هایی که از طرف معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان) و سازمان مرکزی انجام شد، موفق شدیم موافقت‌نامه‌ای را در ارتباط با قطب علمی ترانسژنزیز بگیریم.

این قطب از سال 94 راه‌اندازی شد و با حمایت‌هایی که از سوی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی و هم از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شد، توانستیم با تخفیفات ویژه‌ای تجهیزات آن را خریداری کردیم.

در قطب علمی ترانسژنزیز در زمینه بسیاری از کارهای سلولی ملکولی که در ارتباط با مهندسی ژنتیک است، شروع به فعالیت کردیم و کارهای خوبی انجام گرفت.

اخذ 2 مجوز از وزارتخانه برای تولید و انجماد اسپرم

از اتفاقاتی که برای نخستین بار در ایران در قطب علمی ترانسژنزیز اتفاق افتاده است، اخذ دو مجوز از وزارتخانه برای تولید و انجماد اسپرم گوسفند و بز و یک مجوز دیگر در ارتباط با تولید و انجماد اسپرم در اسب بود که این برای نخستین‌بار است وزارتخانه این مجوز را به یک مرکز خصوصی می‌دهد.

در ایران عمدتاً کسی در این رشته فعالیت ندارد؛ البته چند مکان هستند که این کار را به‌صورت غیرقانونی انجام می‌دهند؛ اما در قطب علمی ترانسژنزیز موافقت اصولی‌ برای انجام کار اخذ شده است.

در موضوعاتی مانند آندرولوژی دامی و آزمایشگاه کشت سلولی و بافت، تولید و انجماد در حیوانات مختلف خیلی خوب کار کرده‌ایم. حتی در زمینه حیات وحش هم خوب کار کرده‌ایم.

سال 97 دوباره در بحث اسپرم حیوانات نادر که در اصفهان تا حدودی وجود داشتند و حتی در حال انقراض بودند، برای مثال اسپرم بز آلپاین وحشی و بز وحشی سانن زرد را گرفته و منجمد کردیم. اکنون هم این کارهای سلولی مولکولی را  انجام می‌دهیم.

تغییر جنسیت مرغ‌ها از تخم‌مرغ

کارهای ژنتیکی هم در ارتباط با بحث دامی در رابطه با انتساب دی‌ان‌ای و در بحث دزدی‌هایی که در مورد اسب انجام می‌گیرد و اینکه تشخیص دهیم پدر و مادرها یکی هستند، انجام می‌دهیم.

یک‌سری کارهایی در بحث فعالیت‌های دانشجویی هم در این قطب انجام می‌شود، به‌طور مثال یکی از کارهایی که خیلی تیپیک بود و در قسمت چیکن ریسرچ ما این اتفاق افتاد، در مورد تغییر جنسیت مرغ‌ها از تخم‌مرغ بود که سعی می‌کردیم همه تخم‌مرغ‌ها را از لحاظ ماهیتی و فنوتیپی به جنس نر تبدیل کنیم؛ چراکه جوجه‌هایی که اکنون در مرغداری‌ها ریخته و پرورش داده می‌شوند، عمدتاً جنس نر هستند و ماده نیستند.

موفق شدیم این موضوع را نه به لحاظ ژنتیکی؛ اما به‌واسطه آنزیم‌ها و با دستکاری‌هایی که انجام شد، اینها را به نر تبدیل کنیم و ضریب تبدیل‌های آنها نیز خیلی خوب بود.

ورود به موضوع تولید بذر زعفران گواهی‌شده در ایران

در قسمت گیاهی‌ هم همکاران ما ورود کردند و در ارتباط با کشت باغ خیلی خوب در حال فعالیت هستند.

جدیداً در این مرکز با همکاری مرکز تحقیقات گیاهان دارویی برای نخستین بار وارد موضوع تولید بذر زعفران گواهی‌شده در ایران شده‌ایم و همه اقدامات آن در این مرکز انجام شده است؛ البته خیلی‌ها دارند بذر تولید می‌کنند؛ اما اصلاً گواهی‌شده نیست.

مورد بعدی درباره کار همکاران در این مرکز روی موضوع کشت‌بافت یک‌سری از گیاهان خاص و گیاهان دارویی است.

از دیگر کارهایی که در مرکز انجام می‌شد؛ اما اکنون به‌دلیل هزینه بالا و نیز اینکه یک‌سری از مواد آن در دسترس ما نیست، بحث تولید جنین آزمایشگاهی بود که اکنون تمام امکانات آن را داریم؛ اما متأسفانه دیگر نمی‌توانیم تولید کنیم؛ چراکه بعضی از محیط‌های کِشت آن خارجی است.

البته تا حدودی وارد این موضوع شدیم که خودمان رقیق‌کننده‌های خاص را بسازیم، رقیق‌کننده‌هایی که مربوط به اسپرم و کشت‌هایی که مربوط به جنین است را تا حدودی انجام می‌دهیم؛ اما عملاً کارهای ما در این زمینه خیلی آهسته‌تر شده است.

فعالیت‌های پژوهشی ما که در ارتباط با تولید مقاله و انتشار و چاپ کتاب است، شامل موارد متعددی است که در حال اتفاق افتادن است.

آنا: آیا همکاری مرکز با نهادها و مراکز علمی مناسب بوده است؟

پیرستانی: با مراکز بسیاری در ارتباط هستیم. با یک مرکز در آلمان طرح مشترک داشتیم که حتی همکار ما شاهین اقبال‌سعید در این زمینه فرصت مطالعاتی داشتند که یک مؤسسه تحقیقات کشاورزی بود.

در اصفهان هم با بسیاری از مراکز در تماس هستیم. مرکز تحقیقاتی گیاه، مرکز تحقیقاتی کشاورزی استان، جهاد استان و با دامپزشکی استان تفاهم‌نامه داشته و فعالیت مشترک داریم.

آنا: آیا در بخش درآمدزایی هم دستاوردی در این مرکز داشته‌اید؟

پیرستانی: کارگاه‌هایی که اینجا برگزار می‌شود، عمدتاً عملی است و سال گذشته پیش از شیوع کرونا، بیشترین کارگاه‌های آموزشی را در حیطه‌های مختلف داشتیم که یکی از راه‌های درآمدزایی ما بود.

راه دیگر درآمدزایی مرکز، بخش تحقیقات دانشجویانی است که در حال انجام پایان‌نامه‌های خود هستند و حتی دانشجویان خیلی از آزمایش‌هایی را که متوقف کرده بودیم، انجام می‌دهند.

حل مشکل وارداتی اسپرم گوسفند و بز در ایران

حتی در حال انجام آنالیزهای اسپرمی در استان اصفهان با نرم‌افزار بودیم؛ اما متأسفانه یک مقدار به‌واسطه اینکه این کار خیلی حیاتی و دقیق است، از ما شکایت شد و اجازه ادامه فعالیت در این زمینه را از ما سلب کردند. اکنون منتظر هستیم تا مجوز صادر شود و موضوع تفسیر و آزمایش اسپرم را انجام دهیم.

مورد بعدی موضوع فروش اسپرم است که اگر مجوز بهره‌برداری صادر شود، مجوز فروش اسپرم هم به مرکز داده خواهد شد تا بتوانیم اسپرم‌هایی را که تولید و منجمد کرده‌ایم، به فروش برسانیم. اگر در این زمینه ورود کنیم، خیلی از موارد وارداتی اسپرمی در ایران به‌ویژه در زمینه گوسفند و بز را حل خواهیم کرد.

آنا: در بخش صادرات محصولات چه‌طور؟ آیا ورود کرده اید؟

پیرستانی: اگر مجوز بهره‌برداری را به ما بدهند، می توانیم در موضوع صادرات هم ورود کنیم. از سال 95 تاکنون به‌دنبال این قضیه هستم و سال 97 به‌طور جدی پیگیر آن بودم تا موفق شدم موافقت اصولی‌ آن را بگیریم. اکنون مدت دو سال است که برای گرفتن مجوز دوندگی می‌کنیم؛ اما فقط اذیت می‌کنند؛ البته این را می‌دانیم که گرفتن این مجوز مقداری سخت است؛ اما مرکز ما شرایط اخذ مجوز را دارد. به هر حال در سازمان‌هایی که مربوط به این قضیه هستند، کارها یک مقدار لاک‌پشتی پیش می‌رود.

اگر این مجوز را بگیریم قطعاً و یقیناً صادرات را هم خواهیم داشت، به‌ویژه که در میان کشورهای اطراف‌مان می‌توانیم تکنولوژی مرتبط با انجماد اسپرم را به خوبی های‌تِک کنیم.

یک طرح هم با کشور عراق برگزار کردیم که در ارتباط با بوفالو یا گاومیش بود که در صورت اخذ این مجوزها، آن را هم شاید بتوانیم عملیاتی کرده و به انجام برسانیم.

آنا: به پایان‌نامه‌های دانشجویی و طرح‌های تحقیقاتی استادان چه میزان اهمیت می‌دهید؟

پیرستانی: بهترین انیمال‌لب یا موش‌خانه یا لانه حیوانات کوچک را داریم که با توجه به شرایط کرونا مقداری فعالیتش کم شده است؛ اما در اینجا تولید موش سوری را داریم که همکاران تولید کرده و به فروش می‌رسانند و همه امکانات و زیرساخت‌هایش را داریم. اگر کرونا برطرف شود، خیلی از کارهای مرکز دوباره روی غلتک خواهد افتاد.

به‌صورت جدی روی این موارد کار می‌کنیم؛ اما یک‌سری از کارها بسیار کند و لاک‌پشتی پیش می‌رود که امیدوارم سرعت بگیرد. در این مرکز همیشه سعی کرده‌ایم که پویایی خود را حفظ کنیم.

انتهای پیام/4103/4062/

منبع: آنا

کلیدواژه: صادرات فروش اسپرم دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خوراسگان مجوز بهره برداری دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان خوراسگان دانشگاه آزاد اسلامی تولید و انجماد اسپرم گواهی شده انجام شد کشت سلول یک سری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۱۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا قرار دادن نان در فریزر آن را سالم‌تر می‌کند؟

به تازگی در فضای مجازی ادعا شده است که انجماد نان در واقع آن را سالم‌تر می‌کند و در برخی موارد به تحقیقاتی اشاره می‌شود که این ادعاها را تأیید می‌کند. اکنون یک متخصص پاسخی روشن به این موضوع داده است.

به گزارش ایسنا، آیا منجمد کردن نان آن را سالم‌تر می‌کند و به همان خوبی است که در رسانه‌های اجتماعی پیشنهاد می‌شود؟

دوین میلر(Duane Mellor) سرپرست بخش پزشکی و تغذیه دانشکده پزشکی استون در دانشگاه استون(Aston) به این پرسش پاسخ داده است.

به گفته وی، دلیل علمی پشت این موضوع در واقع صحیح است، هرچند کمی گیج کننده به نظر می‌رسد. اما اثرات واقعی سلامتی این کار به اندازه‌ای که گفته می‌شود قابل توجه نیست.

میلر می‌گوید: هنگامی که نان پخته می‌شود، خمیر مرطوب و پر از حباب را به یک نان نرم تبدیل می‌کند. حرارت فر به همراه آب خمیر باعث می‌شود نشاسته موجود در آرد منبسط شده و ژلاتینه شود. وقتی آرد را به سس اضافه می‌کنیم و آنقدر می‌پزیم تا غلیظ شود نیز همین اتفاق می‌افتد.

این نشاسته‌های ژلاتینه شده راحت‌تر هضم می‌شوند و پردازش گلوکز(قند) موجود در این نشاسته‌ها را برای سلول‌های ما آسان‌تر می‌کند. این امر در مورد بسیاری از غذاهای نشاسته‌ای تازه پخته شده صادق است، به ویژه آنهایی که فیبر کمی دارند مانند سیب زمینی یا مانند نان سفید که از آردهای ریز آسیاب شده تهیه می‌شوند.

برخی شواهد نشان می‌دهد که این نوع گلوکزِ به سرعت در دسترس ممکن است سطح انسولین را درست بعد از خوردن غذا افزایش دهد. اگرچه انسولین مهم است، زیرا به سلول‌های ما کمک می‌کند از گلوکز برای انرژی استفاده کنند یا آن را برای انرژی بعدی ذخیره کنند، اما انسولین بیش از حد می‌تواند باعث احساس گرسنگی و احتمالاً افزایش وزن شود.

نکته اینجاست که هنگامی که غذاهای حاوی این نشاسته‌های ژلاتینه شده خنک می‌شوند، نشاسته‌های منبسط شده دوباره جمع می‌شوند و به چیزی تبدیل می‌شوند که به عنوان نشاسته مقاوم شناخته می‌شود. شکستن این نشاسته‌های جمع شده برای آنزیم‌های دستگاه گوارش ما سخت‌تر است، به این معنی که سلول‌های ما به سختی می‌توانند قند موجود در این نشاسته‌ها را کنترل کنند. این بدان معناست که نشاسته‌های مقاوم پس از خوردن کمتر باعث افزایش قند خون و انسولین می‌شوند.

میزان توانایی تشکیل نشاسته مقاوم به دمای پخت نان و نگهداری آن در یخچال یا فریز کردن آن بستگی دارد. سرعت انقباض در فریزر تقریبا دو برابر یخچال است، به این معنی که نشاسته مقاوم‌تری تشکیل می‌شود.

افزون بر این، انجماد نان، آب را به دام می‌اندازد و آن را تازه‌تر و نرم‌تر از زمانی که آن را در یخچال نگهداری می‌کنیم، نگه می‌دارد، چرا که در یخچال یا محیط خانه، آب موجود در نان از دست می‌رود و باعث سفت و خشک شدن نان می‌شود.

آیا باید نان خود را منجمد کنید؟

یک مطالعه بر روی ۱۰ فرد سالم به تأثیر منجمد کردن نان سفید پرداخت. آنها نان‌های خریداری شده در فروشگاه را با نان خانگی مقایسه کردند.

برای نمونه‌های نان خانگی، انجماد و دوباره گرم کردن نان میزان افزایش قند خون را طی ۲ ساعت تا ۳۱ درصد کاهش داد. جالب اینجاست که حتی برشته کردن نان تازه نیز افزایش گلوکز را تا ۲۵ درصد کاهش داد.

این تأثیر زمانی که نان خانگی و سنتی منجمد، یخ‌زدایی و سپس برشته شد حتی بیشتر بود و قند خون را تا ۳۹ درصد کاهش داد. این اثر به طور بالقوه می‌تواند به کاهش احساس گرسنگی کمک کند، زیرا سطح گلوکز و انسولین پس از خوردن نان یخ‌زده افزایش نمی‌یابد.

اما هنگامی که از نان سفید تجاری و فروشگاهی استفاده شد، انجماد قبل از برشته کردن، واکنش قند خون بدن را بهبود نبخشید. این می‌تواند منعکس کننده روش‌های مختلف تولید نان تجاری در مقایسه با نان خانگی و سنتی باشد. مواد مورد استفاده یا روش پخت و سرد شدن نان ممکن است اثر انجماد را بر تشکیل نشاسته مقاوم کاهش دهد. در هر حال دلایل آن کاملاً روشن نیست.

سایر تحقیقات جدیدتر نیز نتایج مشابهی را نشان داده‌اند. بنابراین اگرچه برخی از مطالعات کوچک هستند، اما تأثیری که انجماد بر نان دارد، ثابت به نظر می‌رسد و به طور کامل در آزمایشگاه بررسی شده است.

اما شایان ذکر است که این اثرات تنها تا چند ساعت پس از خوردن نان وجود دارد. بنابراین در حالی که منجمد کردن نان قبل از خوردن ممکن است به کاهش سطح قند خون در یک وعده غذایی کمک کند و تأثیر کمی در وعده غذایی بعدی داشته باشد، اثرات طولانی مدت آن بر اشتها، افزایش وزن یا خطر ابتلا به برخی بیماری‌ها مانند دیابت نوع ۲ شناخته شده نیست و احتمالاً بسیار اندک است.

نشاسته مقاوم را می‌توان در بسیاری دیگر از غذاهای نشاسته‌ای پخته شده و سرد مانند سیب زمینی، ماکارونی و برخی(نه همه) انواع برنج یافت. به نظر می‌رسد که برنج باسماتی نسبت به انواع برنج‌های دیگر نشاسته مقاوم‌تری دارد.

نشاسته مقاوم علاوه بر اینکه تجزیه سخت‌تری نسبت به نشاسته تازه پخته شده دارد، مواد مغذی را برای میکروب‌های ساکن در روده بزرگ ما فراهم می‌کند. این به حفظ تعادل سالم باکتری‌ها در روده ما کمک می‌کند. سپس این باکتری‌ها مواد شیمیایی را بر روی سلول‌های پوشش روده بزرگ آزاد می‌کنند که به ما در حفظ متابولیسم سالم کمک می‌کند.

همچنین نشان داده شده است که نشاسته مقاوم با افزایش حساسیت به انسولین به عملکرد بهتر انسولین کمک می‌کند. این می‌تواند به بدن ما کمک کند تا قند خون را به طور موثرتری استفاده کند که با سلامتی بیشتر مرتبط است، زیرا می‌تواند به طور موثرتری به عنوان سوخت توسط عضلات ما استفاده شود.

مزایای نشاسته مقاوم حتی ممکن است به سایر جنبه‌های متابولیسم ما نیز گسترش یابد، زیرا ممکن است به کاهش کلسترول نیز کمک کند. تصور می‌شود که این اثر ناشی از اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه است که باکتری‌های روده هنگام تخمیر نشاسته‌های مقاوم تولید می‌کنند. سطوح پایین کلسترول می‌تواند به معنای کاهش خطر بیماری قلبی باشد.

در مجموع، در حالی که این تغییرات ممکن است کاملاً چشمگیر به نظر برسند، اما کوتاه مدت هستند. بنابراین تأثیر آنها بر سلامت بلندمدت ما کمتر است. اما این بدان معنا نیست که نان مصرفی خود را منجمد نکنید.

قرار دادن یک قرص نان در فریزر می‌تواند مضرات مواد غذایی را با مزایای اضافی برای سلامتی حتی اگر اندک باشد، کاهش دهد.

کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: اشتباهات اکثر خانم‌ها و آقایان هنگام شستشو و طبخ مرغ چگونه از هدر رفتن مواد غذایی جلوگیری کنیم؟ معجزه لیموی منجمدشده برای سلامتی

دیگر خبرها

  • ۱۰میلیون قطعه جوجه‌ریزی در لرستان/ صادرات مرغ افزایش می‌یابد
  • معلمان سلبریتی که نمی‌شناسید!
  • پذیرفته‌شدگان آزمون سردفتری صلاحیت علمی دارند/ چرا سازمان ثبت اسناد و املاک بهانه‌تراشی می‌کند؟
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • عرضه شمش طلای تولید داخل از هفته آینده در مرکز مبادله/ آغاز حراج سکه از ۱۷ اردیبهشت
  • سیزتا مورودر ؛ خودرو خاصی که احتمالا نمی شناسید! (عکس)
  • رفع یک مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • رفع مشکل حوزه دامپزشکی پس از نیم قرن
  • آشنایی با روش میکرواینجکشن در لقاح مصنوعی
  • آیا قرار دادن نان در فریزر آن را سالم‌تر می‌کند؟