Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها ـ سومین حرم اهل بیت این روزها سوگوار اهل بیت به ویژه علی‌بن‌موسی‌الرضا (ع) است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، وقتی از دنیا خسته‌ایم، وقتی دلشکسته‌ایم، وقتی گره به کارمان افتاده این پنجره فولاد شماست که مرهم دلهایمان است. شما، آقا جان برای ما ایرانی‌ها سلطانی، سلطان کرم، سلطان رأفت و مهربانی؛ در تواریخ و کتاب‌ها خوانده‌ایم که گدا جز درگاه سلطان راهی ندارد و ما نیز جز درگاه تو راهی و پناهی نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر سال هر کجای دنیا بودیم، هر گرفتاری و مشکلی داشتیم به شوق دیدن دوباره ضریحت و عزاداری در صحن و سرایت به سوی مشهد پرواز می‌کردیم اما امسال ویروس منحوس کرونا سبب شده همه از دور و از قاب تلویزیون به گنبد و بارگاهت چشم بدوزیم و اشک را با سرانگشت حسرت پاک کنیم.

امسال فضای مجازی برای ما راهی برای ابراز دلتنگی ست، پست‌ها و وضعیت‌هایی که دلتنگی‌مان را برای دیدن دوباره صحن و سرایت فریاد می‌زند اما امیدمان باز به دستان شماست تا این فراق و دوری تمام شود و ما دوباره پروانه‌وار دور ضریحت بگردیم.

اما شاید شیرازی‌ها و استان فارسی‌ها شانس بیشتری دارند که میزبان برادر بزرگ شما هستند. برادری که به حق و به گواه همه بزرگان شیعه علمدار کربلای رضوی است. آنگاه که پس از شهادت امام موسی کاظم (ع) مردم برای بیعت آمدند فرمود « امام بر حق علی‌بن‌موسی‌ الرضا(ع) است» و همه را برای بیعت به نزد شما آورد و شما برایش اینگونه دعا کردید « خدا حق تو را ضایع نگذارد که حق ما را ضایع نکردی».

ما شیرازی‌ها هر وقت دلتنگ حرم شما می‌شویم، راهی صحن و سرای احمدبن‌موسی(ع) می‌شویم و امروز نیز حرم مطهر شاهچراغ(ع) میزبان عزاداران شماست.

حجت‌الاسلام احمد سلامی، معاون فرهنگی حرم مطهر احمدی در گفت‌وگو با تسنیم درباره برنامه‌های تدارک دیده شده در این روز و روزهای آخر ماه صفر اظهار داشت: برنامه‌های متعددی برنامه‌ریزی شده که از جمله آن برگزاری برنامه سخنرانی و عزاداری به مدت 11 شب در دهه آخر ماه صفر است.

وی با بیان اینکه در این مدت هر شب بعد از نماز مغرب و عشا این برنامه‌ها با حضور مداحان و سخنرانان برجسته اجرا شده است، گفت: برای مراسم شهادت امام رضا (ع) نیز امروز بعد از نماز ظهر و عصر برنامه سخنرانی توسط حجت‌الاسلام و المسلمین میرزای محمدی را برگزار شده و در شام شهادت حضرت نیز علاوه بر سخنرانی و عزاداری مراسم  لاله گردانی توسط خادمیان حضرت شاهچراغ(ع) برگزار می‌شود.

معاون فرهنگی آستان مقدس احمدی و محمدی با اشاره به اینکه با توجه به شیوع بیماری کرونا برنامه‌ها در بیرون از فضای آستان مقدس و در فضای مجازی نیز دنبال شده است، افزود:  در سایت اینترنتی شاهچراغ(ع) چند مسابقه پیرامون حضرت امام حسن(ع)، پیامبر اکرم(ص) و امام رضا(ع) بارگذاری شده است.

سلامی با اشاره به برنامه « من تلاوت قرآن را دوست دارم» بیان کرد: این برنامه نیز در سایت بارگذاری شده که برای محرم و صفر تدارک دیده شده که افراد با ثبت نام در طرح در ختم قرآن و هدیه به ساحت حضرت امام حسین(ع) شرکت می‌کنند که تاکنون 20 ختم قرآن انجام شده است.

ماموستا محمودی: امام رضا(ع) همواره مورد ستایش بزرگان و علمای اهل‌سنت بوده است10 ویژگی اعضای جامعه اسلامی از دیدگاه امام رضا (ع)ماموستا کلشی‌نژاد: فرمایشات امام رضا(ع) نزد بزرگان اهل‌سنت از جایگاه والایی برخوردار است

به گفته وی در فضای بیرون از آستان نیز گروه هادیان نور حرم مطهر در مناطق محروم برنامه عزاداری و معرفت‌افزایی را دنبال می‌کنند و با توجه به شیوع بیماری برنامه‌ها در فضای مجازی و بیرون از آستان افزایش داشته است تا مردم بتوانند از دور زیارت و شرکت در برنامه‌ها را انجام دهند.

معاون فرهنگی حرم مطهر شاهچراغ(ع) همچنین از اطعام در دهه آخر صفر خبر داد که  در 5 شب آخر در مجموع 5 هزار دست غذا بین زائران و مجاوران و مردم محروم با مشارکت فعال اداره اوقاف توزیع شده است.

احیای هویت معنوی بین‌الحرمین

مصطفی مشفقیان معاون فرهنگی و روابط عمومی نهاد نماینده ولی فقیه در فارس نیز در گفت‌وگو با تسنیم ضمن اشاره به برنامه‌های اجرا شده توسط این نهاد در دهه آخر ماه صفر گفت: با ابتکار و نظر آیت‌الله دژکام نماینده ولی فقیه در فارس و امام جمعه شیراز، امسال این شهر برای نخستین بار پس از ده‌ها سال شاهد احیای هویت معنوی و مذهبی بین‌الحرمین بود. 

به گفته وی با همکاری و مشارکت سازمان‌ها و ارگان‌های مختلف، موکب‌های عزاداری و مراسمات خوبی در بین‌الحرمین این شهر در دهه آخر ماه صفر به مدت بیش از ده شب برگزار شد.

مشفقیان افزود: مطابق نظر نماینده ولی فقیه و در پی درخواست‌های بی‌شمار مردمی، تلاش می‌شود با همکاری ارگان‌های مسئول ضمن زدودن آسیب‌های اجتماعی و فرهنگی از منطقه بین‌الحرمین، هویت دینی و مذهبی آن را احیا کنیم و این مکان تاریخی را به محلی برای اجتماعات عظیم مردمی در آینده شیراز تبدیل کنیم.

این روزها و ایام شهادت اهل بیت فرصت مناسبی است تا همه ما شیرازی‌ها بیشتر به گرد حرم احمدبن‌موسی(ع) بگردیم و یادمان نرود که بین‌الحرمین شیراز دومین بین‌الحرمین در دنیای اسلام است و احیای آن، احیای معنویتی از جنس رحمت پیامبر(ص)، کرم و بخشش امام حسن(ع) و رافت و مهربانی امام رضا(ع) و رشادت و ایثار و فداکاری امام حسین(ع) است.

انتهای پیام/424/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: معاون فرهنگی بین الحرمین آخر ماه صفر امام رضا ع دهه آخر برنامه ها شاهچراغ ع حرم مطهر اهل بیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۴۳۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ستون خیمه هویت ایرانی شعر است/فصل دوم برنامه به اوایل تابستان خواهد رسید + فیلم

علی زارعان: همه چیز جامعه ما از شعر است. فلسفه آن از شعر است، ادبیات و هویت آن نیز همینطور. بسیاری از ضرب‌المثل‌هایی که ما در زندگی روزمره استفاده می‌کنیم، برگرفته از مصراع‌های شعرها است و از نظر من ستون خیمه هویت ایرانی شعر است.

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو-سید رضا میرجعفری، علی زارعان تهیه‌کننده برنامه «سرزمین شعر» در گفت‌وگویی با دانشجو پیرامون وجه تمایز این برنامه با مجموعه‌های مشابه گفت: من برنامه‌هایی که در حوزه شعر هستند را به 3 دسته تقسیم می‌کنم: برنامه‌های برای شعر، برنامه‌های درباره شعر و برنامه‌های به بهانه شعر. این تقسیم بندی به قضاوت درست ما در مورد برنامه‌های تلوزیونی پیرامون شعر، کمک می‌کند.

وی ادامه داد: برنامه‌های به بهانه شعر، برنامه‌هایی هستند که برای مثال در کنار جشنی، از یک شاعر نیز دعوت می‌شود. برنامه‌های درباره شعر، برنامه‌هایی مثل تفسیر مثنوی در شبکه 4 هستند. اما «برای شعر»، موضوع مغفولی بوده است. مخاطبان مشتاق این سبک از برنامه بوده‌اند اما رسانه هنوز به قالبی نرسیده بود که طبق آن بتواند یک شاکله منظم و تکرارپذیر را برای مخاطب ایجاد کند.

زارعان خاطرنشان کرد: این سبک از برنامه‌ها در طول این این 45 سال به ندرت وجود داشت. کاری که فقط برای شعر باشد را می‌توان در برنامه «قندپهلو» دید که آن هم فقط در دایره شعر طنز است.

تهیه‌کننده «سرزمین شعر» اظهار داشت: برنامه ما ابتدا در شورای عالی شعر وزارت ارشاد مطرح شده بود و ما به یک طرح کلی از «سرزمین شعر» رسیده بودیم. «سرزمین شعر» یک برنامه استعدادیابی نیست اما از ساختار تَلِنت برخوردار است و ما به این جمع بندی رسیده بودیم که چنین فرمی، می‌تواند مقبول و فرآیند ساز باشد.

-چه عواملی باعث شد تا سیار به عنوان مجری انتخاب شود؟

زارعان در پاسخ به سوال دانشجو در مورد علت انتخاب محمدمهدی سیار به عنوان مجری این برنامه گفت: اگر می‌خواستیم برنامه‌ای بسازیم که در حوزه شعر و ادبیات بوده و میزان سرگرمی آن محدود باشد و بتوانیم با آن به هدف نهایی که حمایت از شعر معاصر و تغییر سلیقه مخاطب نسبت به آن است، برسیم، لازم بود که فردی مولف را انتخاب کنیم.

وی افزود: آقای سیار ابتدا در مقابل اینکه اجرا کنند، مقاومت داشتند اما با قبول کردن این پیشنهاد، شاهد هستیم که با گذشت 30 قسمت از برنامه، به یک پختگی در اجرا رسیدند و می‌توان گفت در آخرین برنامه‌ها، ما به یک کشف جدید در حوزه اجرا هم رسیدیم.

زارعان همچنین پیرامون چرایی انتخاب علیرضا افتخاری برای حضور در این برنامه توضیح داد: مناسب‌خوانی از سنت‌های قدیمی و تاریخی شعرخوانی بوده که شاعر یک فرد را با خود در محفل شعر برای خوب خواندن شعر به اشکال مختلف از جمله آوازخوانی همراه می‌کرد.

وی ادامه داد: ما به این نتیجه رسیدیم که در فضای برنامه سرزمین شعر به فردی نیاز داریم که فضای کلماتی شعرخوانی ما را تلطیف کند و آوازخوانی را هم به برنامه اضافه کند و برای این هدف بود که شاعر شنیدنی را دیدنی کنیم.

تهیه‌کننده «سرزمین شعر» گفت: علیرضا افتخاری با اشتیاق زیاد در این برنامه حاضر شد و باعث گرمی برنامه سرزمین شعر شد. از نظر من حضور آقای افتخاری، یک افتخار برای برنامه «سرزمین شعر» بود.

زارعان همچنین اشاره کرد که فصل دوم برنامه «سرزمین شعر» اوایل تابستان از شبکه چهار سیما پخش خواهد شد.

-چه کنیم که حوزه شعر چه در فضای مجازی و چه در رسانه ملی بیشتر جریان ساز شود؟

وی در پاسخ به سوال دانشجو گفت: همه چیز جامعه ما از شعر است. فلسفه آن از شعر است، ادبیات و هویت آن نیز همینطور. بسیاری از ضرب‌المثل‌هایی که ما در زندگی روزمره استفاده می‌کنیم، برگرفته از مصراع‌های شعرها است و از نظر من، ستون خیمه هویت ایرانی شعر است. اگر این واقعیت انکار ناپذیر را قبول کنیم، هرچقدر که برای شعر ارزش قائل شویم، به هویت خود ارزش داده‌ایم.

زارعان اظهار داشت: اگر می‌خواهیم جامعه جوان و نوجوان کشور را هویت‌مند سازیم، هر اندازه که روی حوزه شعر سرمایه گذاری کنیم، کم گذاشته‌ایم.

وی در مورد پیشنهادات خود در این حوزه نیز در پایان توضیح داد: پیشنهاد من این است که کسانی که در سایر حوزه‌ها مشغول هستند، از این فرآیند حمایت کنند. همین حالا هم «سرزمین شعر» با حمایت همراه اول روی آنتن مانده است. اگر این حمایت‌ها قطع شود، طبیعتا افت خواهد کرد.

پیشنهاد دوم من این است که بیایند دنباله زنجیره ارزش محتوایی را پیش ببرند. اگر شب شعرها و جمع‌های شاعرانه و ناشران با «سرزمین شعر» همراهی کنند، قطعا این برنامه نیز مشتاقانه با آ‌ن‌ها همراهی خواهد کرد و این فرآیند تک محور رسانه، به فرآیندی چند محور تبدیل خواهد شد.

اگر بتوانیم زنجیره ارزش افزوده را تکمیل کنیم، می‌توانیم امیدوار باشیم که نسل آینده از شعر معاصر ایران، بهره‌مند‌تر خواهد بود.

دیگر خبرها

  • خلیج فارس جزو هویت ملی ایران
  • ۵۷ سال؛ میانگین سنی حجاج ایرانی در سال ۱۴۰۳
  • روحانیون کاروان‌های حج مشعل داران معارف و مناسک هستند
  • عابدینی: برند معنوی باشگاه پرسپولیس را فروختند/ با اهدای ۵ درصد سهام به پیشکسوتان شق‌القمر می‌کنند
  • نقاره‌زنی در اردبیل احیا می‌شود
  • احیا و بازسازی ۵۰ قنات قدیمی در شهر باشت
  • مقرأة الحرمین؛ طرح آموزش قرآن به ۶ زبان زنده دنیا
  • نماینده سابق مجلس عزادار شد /پیام لاریجانی
  • پاسداران بیانات رهبری را برای خود حجت شرعی می‌دانند
  • ستون خیمه هویت ایرانی شعر است/فصل دوم برنامه به اوایل تابستان خواهد رسید + فیلم