Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش فارس، بعد از تهدیدات وزارت خارجه آمریکا در خصوص راه‌اندازی سامانه‌های روسی «اس-۴۰۰» ترکیه، «جاناتان راث هافمن» سخنگوی ارشد پنتاگون نیز روز گذشته (جمعه) در گفت‌وگو با خبرگزاری روسی «تاس» به اخباری درباره اقدام ترکیه برای آزمایش سامانه‌های «اس-۴۰۰» برای اولین بار در حین رزمایش‌های نظامی واکنش نشان داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مقام پنتاگون هشدار داد که اوضاع پیرامون سامانه‌های دفاع موشکی اس-۴۰۰ روسیه، موانعی را در مسیر بهبود و پیشرفت روابط دوجانبه ایالات متحده و ترکیه ایجاد می‌کند.

سخنگوی پنتاگون در این خصوص گفت: «وزارت دفاع ایالات متحده از گزارش‌هایی درباره احتمال آزمایش سامانه دفاع هوایی اس-۴۰۰ توسط ترکیه آگاه است. اگر (این گزارش‌ها) صحیح باشد، وزارت دفاع به شدت این آزمایش را محکوم می‌کند. (موضع) ما کاملاً شفاف بوده است: "سامانه عملیاتی اس-۴۰۰ با تعهدات ترکیه بعنوان همپیمان آمریکا و ناتو سازگار نیست».

این مقام دفاعی آمریکا ادامه داد: «ما مخالف اقدام ترکیه در خرید این سامانه هستیم و عمیقاً نگران گزارش‌هایی مبنی بر اقدام ترکیه در راه‌اندازی این سامانه هستیم. این سامانه‌ها نباید فعال شوند. چنین اقدامی پیامدهای خطرناکی برای روابط امنیتی به همراه خواهد داشت. (حضور) ترکیه قبلاً از برنامه اف-۳۵ به حالت تعلیق درآمده است و اس-۴۰۰ همچنان مانعی برای پیشرفت‌ها در دیگر حوزه‌های موجود در روابط دوجانبه (آمریکا و ترکیه) محسوب می‌شود».

پیش از این نیز «مورگان اورتگاس» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در گفت‌وگو با خبرگزاری تاس هشدار داده بود در صورتیکه آنکارا سامانه اس-۴۰۰ را راه‌اندازی کند، با پیامدهای جدی مواجه خواهد شد.

مقام‌های آمریکایی در حالی به ترکیه هشدار داده‌اند که یک منبع نظامی دیپلماتیک روز جمعه به خبرگزاری تاس اطلاع داد که ترکیه برای اولین بار در حین رزمایش‌هایی که در بخش شمالی این کشور در منطقه «سینوپ» برگزار شد، سامانه اس-۴۰۰ را آزمایش کرد.

روسیه در سپتامبر ۲۰۱۷ گزارش کرد که قراردادی به ارزش ۲.۵ میلیارد دلار با ترکیه در زمینه تحویل سامانه‌های موشکی ضدهواپیمای اس-۴۰۰ به آنکارا،‌ منعقد کرده است و طبق این قرارداد آنکارا، یک مجموع سامانه موشکی اس-۴۰۰ را دریافت کرد.

توافق روسیه و ترکیه همچنین شامل انتقال بخشی از فناوری تولید سامانه اس-۴۰۰ به ترکیه نیز می‌شود.

ترکیه اولین کشور عضو ناتو محسوب می‌شود که سامانه‌های موشکی دفاع هوایی از روسیه خریداری کرده است و تحویل سکوهای پرتاب اس-۴۰۰ به ترکیه در ۱۲ ژوئیه ۲۰۱۹ (۲۲ تیرماه ۹۸) آغاز شد.

تصمیم ترکیه برای دستیابی به سامانه‌های اس-۴۰۰ با واکنش بسیار منفی ایالات متحده و به طوری کلی ناتو مواجه شد و واشنگتن از هر تلاشی برای منصرف کردن آنکارا از این قرارداد استفاده کرده است که با شکست مواجه شد و به همین دلیل واشنگتن در نهایت آنکارا را از برنامه تولید نسل پنجم جنگنده‌های اف-۳۵ حذف کرد.

      

منبع: اکوفارس

کلیدواژه: اس ۴۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۶۵۰۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حضور رسانه‌های ترکیه در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران

رسانه‌های ترکیه با حضور در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران به تهیه گزاش درباره محصولات نظامی بخصوص در حوزه موشکی و پهپادی پرداختند. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، رسانه‌های ترکیه نظیر NTV و CNNTURK با حضور در نمایشگاه دستاوردهای نظامی کشورمان به تهیه گزارش از تسلیحات ایران بخصوص در بخش های موشکی و پهپادی پرداختند.

موشکهای مورد استفاده ایران در عملیات وعده صادق مانند فاتح، خیبرشکن، عماد و پاوه از محصولات مورد توجه این رسانه ها بود.

پهپادهای غنیمتی از آمریکا که توسط ایران مهندسی معکوس شده است نیز از دیگر موارد مورد اشاره رسانه های ترکیه در این نمایشگاه بود.

پاسخ موشکی ایران به رژیم صهیونیستی در ترکیه بازتاب قابل توجهی داشت. بخشی آن را به عنوان یک نمایش یا تئاتر مورد انتقاد قرار دادند که توجه جهانی را از موضوع قتل عام مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی منحرف کرد اما بخش قابل توجهی نیز پاسخ یک کشور اسلامی به رژیم صهیونیستی دانستند که تاکنون بی سابقه بوده است.

فشار افکار عمومی در ترکیه به قطع روابط تجاری با رژیم صهیونیستی باعث شد تا اردوغان تصمیم به کاهش این روابط بگیرد.

تا ماه گذشته بیش از 60 درصد فولاد وارداتی رژیم صهیونیستی از ترکیه تامین می شد و حدود 40 درصد سوخت مورد نیاز این رژیم نیز از طریق ترکیه به آنها می رسید.

انتهای پیام/ 

دیگر خبرها

  • نگرانی پنتاگون از «تقویت» روابط روسیه و کره‌شمالی
  • رژیم صهیونیستی استفاده از سامانه «پاتریوت» آمریکا را کنار می‌گذارد
  • رسانه عبری: باکو میانجی بالقوه تل‌آویو و آنکارا است
  • سربازان زن صهیونیست به دلیل امتناع از حضور در جنگ در معرض بدرفتاری قرار دارند
  • مخالفان سوریه: موضع ترکیه در قبال ما ثابت است
  • پیشروی گسترده ارتش روسیه در 3 منطقه شرقی اوکراین
  • ترکیه از نخست‌وزیر هلند برای دبیرکلی ناتو حمایت می‌کند
  • حضور رسانه‌های ترکیه در نمایشگاه دستاوردهای نظامی ایران
  • درخواست دوباره زلنسکی برای دریافت تسلیحات
  • سنگ‌اندازی واشنگتن در توافق راهبردی عراق و ترکیه