Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران گفت: اگر ارز مورد نیاز برای واردات کنجاله سویا به موقع تامین شده بود علاوه بر عدم ایجاد بحران قیمت و کمبود کالا در بازار می‌توانستیم صرفه‌جویی ارزی ۱۰۰ میلیون دلاری برای کشور داشته باشیم. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو به نقل از روابط عمومی اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران (آوندا)، محمد مهدی نهاوندی با اعلام این مطلب اظهار کرد: برای واردات کنجاله سویا از ابتدای سال‌جاری تا ۱۲ مهر ماه حدود ۴۶۰ میلیون دلار ارز تامین شده که تامین ۱۵۰ میلیون دلار از این رقم در بازه زمانی ۱۵ شهریور ماه تا ۱۲ مهر ماه صورت گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: تاخیر در تامین ارز مورد نیاز از یک سو و تخصیص ارز‌های بعضا غیر قابل انتقال برای واردات کنجاله سویا از سوی دیگر باعث از دست رفتن فرصت خرید به موقع این نهاده شده و واردکنندگان را با افزایش چشم گیر قیمت‌های جهانی مواجه کرده است.

عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران اظهار کرد: هر چند بخشی از ارز‌های مورد نیاز برای واردات کالا‌های اساسی از سوی بانک مرکزی تامین شده است، ولی مساله اساسی این است که با زمان بر بودن جابجایی ارز به ویژه ارز‌های نامرغوب و تحمیل هزینه بعضا ۱۰ درصدی برای نقل و انتقال چنین ارز‌هایی نمی‌توان انتظار داشت که مشکلات قیمت و کمبود کنجاله سویا در بازار به سرعت برطرف شود.

نهاوندی ادامه داد: اغلب ارز‌های تخصیص یافته برای واردات کالا یا قابلیت جابجایی ندارد و یا در صورت جابجایی این پروسه چندین ماه زمان بر خواهد بود به همین دلیل در کوتاه مدت نمی‌توان انتظار داشت که مشکل کمبود کنجاله سویا در بازار داخلی بر طرف شود.

عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران تصریح کرد: نرخ خرید نهاده‌های دامی باید به تائید کارگروه ارزی برسد، اما افزایش چشمگیر قیمت‌های جهانی کنجاله سویا موجب شده تا برای واردکنندگان امکان خرید این محصول با نرخ‌هایی که قبلا به تائید کارگروه ارزی رسیده است، مهیا نباشد.

وی با اشاره به افزایش ۲۵ درصدی قیمت کنجاله سویا در بازار‌های جهانی خاطرنشان کرد: عبور از بحران‌های ایجاد شده در بازار کنجاله سویا مستلزم تامین ارز به موقع و مرغوب از سوی بانک مرکزی برای واردات است.

نهاوندی تصریح کرد: مشکلاتی که برای حلقه‌های مختلف زنجیره تامین تا مصرف نهاده‌های دامی ایجاد شده ناشی از این است که متاسفانه تصمیم گیرندگان کماکان به نظرات کارشناسی تشکل‌های تخصصی کم توجهی می‌کنند که این امر در شرایط حساس کنونی هزینه‌های بسیاری را به اقتصاد ملی کشور تحمیل می‌کند.

منشاء نهاده‌های موجود در بازار آزاد شناسایی شود

عضو هیات مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران با تاکید بر ضرورت اصلاح نظام توزیع و نظارت بر این فرآیند گفت: از سوی وزارت جهاد کشاورزی اصلاحاتی در سامانه بازارگاه انجام و بخشی از مداخلات دستی در تخصیص سهمیه‌ها حذف شد، اما همچنان روند توزیع و تخصیص سهمیه‌ها با سرعت لازم انجام نمی‌شود.

نهاوندی افزود: در حال حاضر یکی از سوالات اساسی که درباره توزیع نهاده‌های دامی در بازار مطرح می‌شود این است که چرا برغم واردات مناسب ذرت در سال جاری همچنان در بازار نهاده‌های دامی با کمبود این کالا مواجه هستیم که برای یافتن پاسخ این سوال لازم است تا روند توزیع نهاده‌های دامی و سهمیه‌ها از سوی وزارت جهاد کشاورزی مورد بازنگری قرار بگیرد.

وی ادامه داد: وزارت جهادکشاورزی باید پیگیر منشا نهاده‌های دامی موجود در بازار آزاد باشد، زیرا این اقلام با تمام مشکلاتی که وجود دارد، تامین می‌شود و برای توزیع در اختیار سامانه بازارگاه قرار می‌گیرد بنابراین عرضه کالایی که در اختیار سامانه بازارگاه قرار گرفته در بازار آزاد نشان دهنده اشکالات اساسی در این سامانه است که باید با قید فوریت اصلاح شود.

نهاوندی خاطرنشان کرد: ما اصل شفافیت و سلامت روند توزیع با نظارت و سیاست گذاری وزارت جهادکشاورزی را نیاز قطعی امروز برای اصلاح بازار نهاده‌ها می‌دانیم، ولی تا کنون این مهم تحقق پیدا نکرده است؛ هر چند اخیرا اقداماتی در زمینه اصلاح سامانه بازارگاه صورت گرفته است، ولی این میزان اصلاحات کافی نیست.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: واردات کنجاله سویا ارز نهاده های دام و طیور سامانه بازارگاه نهاده های دامی بازار آزاد برای واردات کنجاله سویا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۱۵۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۱ اردیبهشت ماه

امروز سه شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید در بازار آزاد تهران با قیمت ۴۲ میلیون تومان به فروش می‌رسد و هر گرم طلای ۱۸ عیار به مبلغ ۳ میلیون و  ۵۰۱ هزار تومان معامله می‌شود.

برای اطلاع از قیمت روز طلا و سکه به صفحه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان مراجعه کنید؛

محصول  نرخ
سکه تمام بهار آزادی طرح جدید (امامی) ۴۲ میلیون تومان
سکه تمام طرح قدیم ۳۸ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
نیم سکه بهار آزادی ۲۴ میلیون تومان
ربع سکه بهار آزادی ۱۵ میلیون تومان
سکه یک گرمی ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان
طلای ۱۸ عیار ۳ میلیون و ۵۰۱ هزار تومان
طلای ۲۴ عیار ۴ میلیون و ۶۶۸  هزار تومان
باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بانک و بیمه

دیگر خبرها

  • شناسایی، پایش و رصد تهدیدات موجود و پیش بینی تمهیدات مناسب
  • لیست کالاهای اساسی مشمول واردات با ارز ترجیحی اعلام شد
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۲ اردیبهشت ماه
  • زیرساخت استفاده از خودروهای برقی و هیبریدی موجود نیست
  • هشدار رئیس مجلس نسبت به ابهامات موجود در مورد یارانه دارو/ مبلغ 74 همت نمی‌تواند باعث کنترل قیمت و بازار دارو شود/ دولت برای کنترل قیمت بازار دارو 180 همت در نظر بگیرد
  • مدیریت «بازار دارو» یکی از اولویت‌های دولت است
  • قیمت سکه و طلا در بازار آزاد ۱۱ اردیبهشت ماه
  • ۱۰۰ هزار خانواده فاقد مسکن در لرستان شناسایی شده است
  • کف قیمت دلار کجاست؟
  • شناسایی ۳۳ مورد سه قلوزایی در لرستان