Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@14:52:09 GMT

کودکان در تیررس چالش مرگبار «مومو»

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۷۲۰۰۰

کودکان در تیررس چالش مرگبار «مومو»

روزنامه همدلی ۲۷ مهر گزارشی منتشر کرد در گزیده‌ای از آن می خوانیم: بعد از فروکش کردن ماجرای نهنگ آبی که در چند سال گذشته نوجوانان را تحت تاثیری مرگبار قرار می‌داد، چالش جدیدی در فیس‌بوک و واتس‌آپ ایجاد شده به نام «مومو» که تصویری ترسناک از یک زن است. این چالش از طریق واتس‌آپ قابل انجام است. در واقع مومو یک اکانت واتس‌آپ است که در ابتدا کاربر یک لینک تماس از سوی مومو دریافت می‌کند و پس از شروع به گفت‌وگو از سوی حساب کاربری مومو پیام‌های تهدیدآمیز، خشونت‌بار و وحشتناک به کاربر ارسال می‌شود و فرد را به رفتارهای خطرناک دعوت می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عکس پروفایل مومو نیز عکسی به غایت ترسناک است. اما این عکس ترسناک فتوشاپ یا ویرایش شده نیست، بلکه عکس عروسکی ژاپنی از مجموعه آثار عروسک‌های نمایشگاه توکیو ژاپن است که قسمت‌هایی از آن بریده شده و تنها تصویر صورت زشت آن، در پروفایل قرار داده شده است. این عروسک در افسانه‌های ژاپنی، یک موجود وحشتناک و پرنده است که طبق افسانه‌ها، گاهی اوقات اقدام به دزدیدن بچه‌ها نیز می‌کرد.

تصویر مومو اولین بار در اینستاگرام فردی به نام ناناکو که یک عروسک‌ساز است منتشر شد و پس از آن به شهرت جهانی دست یافت و اکنون نماد چالشی شده که جان کودکان و نوجوانان را تهدید می‌کند. اما داستان خطرناک شدن «مومو» از فیس‌بوک آغاز شد. پس از معرفی و مشهور شدن این مجسمه، در یک گروه فیس‌بوک، کاربران برای ایجاد ارتباط با یک شماره ناشناس به چالش کشیده شدند. برخی از آن‌ها چنین بیان می‌کردند که اگر پیامی را برای مومو ارسال کنند، مومو پاسخ آن‌ها را با تصاویری وحشتناک، خشونت‌آمیز و حتی تهدید می‌دهد. در واقع‌ مومو تنها با یک پیام آغاز خواهد شد و فرستنده پیام نمی‌تواند پایانی برای آن در نظر بگیرد.

خشونت، ترس و اضطراب ارمغان مومو است

یک دکتر روان‌شناس‌ ایجاد ترس و اضطراب در میان کودکان و نوجوانان را مهم‌ترین تهدید مومو دانست. پریسا یاسمی‌نژاد به همدلی گفت: «ممکن است مومو باعث خودکشی کودکان و نوجوانان نشود، اما قطعا باعث ترس و وحشت آنان می‌شود.» این دکتر با اشاره به تجربه شخصی در برخورد با کودکانی که تحت تاثیر مومو دچار اختلال ترس و اضطراب شده بودند، ‌ افزود: «چند مورد بیمار در این زمینه به مطب بنده مراجعه کرده‌اند اما نه به خاطر دریافت پیام‌ از سوی مومو، ‌ بلکه به خاطر ترس، اضطراب و وحشت آنان از این چالش جدید و عکسی که به عنوان نماد این چالش استفاده می‌شود. یکی از نوجوانان مراجعه کننده به مطب هنگام قطع شدن برق در حد سکته ترسیده و جیغ کشیده بود. وقتی علت را پرسیدیم گفت قطعی برق را به مومو ‌نسبت داده و فکر کرده مومو آمده تا آنها را بکشد. همین ایجاد ترس و اضطراب آسیب است. مگر آسیب باید چگونه باشد؟»

وی ادامه داد: «بعضی از کودکان و نوجوانانی که مراجعه می‌کنند با وجود این که به این چالش هم دعوت نشده‌اند اما به دلیل این که عکس ترسناک مومو را دیده‌اند، ‌ یا به‌خاطر دعوت دوستان‌شان به این چالش، حتی با شنیدن اسم مومو از شدت ترس گریه و زاری می‌کنند به نحوی که این حجم ترس و اضطراب‌ درمان آنان را سخت کرده است. به همین دلیل من به خانواده‌ها توصیه می‌کنم اگر فرزندان آنان به این چالش دعوت نشده و عکس مومو را ندیده‌اند، به هیچ عنوان عکس مومو را به آنان نشان ندهند، چون ممکن است باعث کابوس‌های شبانه و ترس‌های روزانه آنان شود. فقط به فرزندانشان تاکید کنند که در صورت دریافت پیام و لینک از افراد و شماره‌های ناشناس آن را باز نکنند و بزرگ‌ترها را در جریان قرار بدهند.

برچسب‌ها کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان انجمن سلامت خانواده ایران روان درمانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان انجمن سلامت خانواده ایران روان درمانی کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان انجمن سلامت خانواده ایران روان درمانی اخبار کنکور کودکان و نوجوانان ترس و اضطراب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۲۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی

به گزارش خبرآنلاین، نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که یک آزمایش انجام شده توسط ابزار هوش مصنوعی روی یک قطره خون خشک شده می‌تواند سه نوع سرطان مرگبار را تشخیص دهد.

همشهری آنلاین در گزارشی نوشت: محققان چینی دریافتند این ابزار می‌تواند سرطان روده، معده و پانکراس را در عرض چند دقیقه شناسایی کند.

به نوشته روزنامه سان، این مطالعه که در نشریه «نیچر ساستینبیلیتی» (Nature Sustainability) منتشر شده ، به بررسی این موضوع می‌پردازد که چگونه یک آزمایش جدید می‌تواند با استفاده از عملکردهای خون خشک شده سه بیماری مرگبار را غربالگری کند. در این آزمایش از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل نشانگرهای زیستی در خون استفاده می‌شود.

محققان شرکت کننده در این مطالعه تخمین می زنند که اگر این آزمایش‌ها در کشورهای کمتر توسعه یافته انجام شود، نسبت موارد سرطان روده تشخیص داده نشده می تواند از ۸۴ به ۲۹ درصد کاهش یابد.

این محققان اعلام کردند این آزمایش با استفاده از توانایی هوش مصنوعی همچنین می‌تواند به کاهش موارد تشخیص داده نشده سرطان در کشورهای کمتر توسعه یافته در سراسر جهان تا ۵۵ درصد کمک کند. رومین وانگ، نویسنده اصلی این تحقیق، از دانشگاه شانگهای جیائو تونگ، گفت: بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان نرخ بالایی از عدم تشخیص بیماری سرطان را تجربه می‌کنند. این نیاز به ابزارهای تشخیصی را نشان می‌دهد که دقت و مقرون به صرفه بودن را افزایش دهد. رویکرد ما امکان تشخیص سرطان های متعدد را در عرض چند دقیقه با هزینه مقرون به صرفه می‌دهد.

اگر سرطان زودتر تشخیص داده شود، نرخ بقای بیماران بسیار بیشتر خواهد بود، به همین دلیل محققان دائما به دنبال بهبود روش‌های آزمایش این بیماری هستند. اکثر آزمایش‌های خون فعلی برای این بیماری‌ها از خون مایع برای شناسایی نشانگرهای سرطان استفاده می‌کنند که به اندازه کافی برای تشخیص هر یک از سرطان‌های روده، معده و پانکراس به صورت جداگانه قدرتمند نیستند. دکتر چائویوان کوانگ، از کالج پزشکی آلبرت انیشتین، که در این تحقیق شرکت نداشت، گفت: استفاده از خون خشک شده می‌تواند بازی را تغییردهد.

او گفت که خون خشک شده را می توان با هزینه بسیار کمتر و با تجهیزات بسیار ساده‌تر جمع‌آوری، ذخیره و حمل کرد. دکتر کوانگ به لایو ساینس گفت: این می‌تواند به در دسترس بودن آزمایش‌های تشخیص زودهنگام سرطان در سراسر جهان کمک کند.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1899356

دیگر خبرها

  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • تصادف مرگبار در محور دره شهر بدره
  • وزیر علوم: کنکوری‌ها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
  • وزیر علوم : کنکوری‌ها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
  • تشخیص سه سرطان مرگبار با هوش مصنوعی
  • کنکوری‌ها اضطراب نداشته باشند/ فرصت جبران وجود دارد
  • راه مهار اضطراب در آزمون سراسری
  • چگونه می‌توان قهوه نوشید و بی‌خواب نشد؟
  • سیل در جنوب چین مرگبار شد (فیلم)
  • ۱۶ کشته و ۲۸ مفقود درپی واژگونی قایق پناهجویان