Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری تسنیم: اخیرا ابهامات جدی در خصوص تخصیص نقدی ۱۲۰ میلیارد تومان در شرایط تنگنای مالی و کسری گسترده بودجه برای احداث یک دانشکده در تهران خبرساز شده است.

ابتدا در ۳۰ تیر ماه رئیس سازمان برنامه و بودجه طی ابلاغی به وزارت بهداشت تخصیص مذکور را از محل اعتبارات یک میلیارد یورویی تامین هزینه‌های مدیریت کرونا ابلاغ میکند، ولی ظاهرا بدلیل گلایه برخی مقامات ارشد دولتی تنها یک هفته بعد تخصیص مذکور لغو و ابلاغیه دیگری جایگزین می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در توضیحات تخصیص اولیه نوبخت اینگونه تصریح شده است: حسب دستور رئیس جمهور در تاریخ ۳۰ تیر ماه بابت "خرید" ساختمان و بهسازی دانشکده فناوری‌های نوین، ۱۲۰ میلیارد تومان نقدی با تخصیص ۱۰۰ درصدی و از محل منابع صندوق توسعه ملی.
اما این ابلاغ با واکنش مسئولان وزارت بهداشت و کش و قوس با برخی مقامات ارشد اجرایی مواجه میشود که منشأ اصلی این اختلاف نه بر سر اصل موضوع پرداخت ۱۲۰ میلیارد تومانی بلکه در خصوص منبع و منشأ تخصیص مذکور بوده است.
به همین دلیل حدود یک هفته بعد نوبخت تخصیص اولیه خود را اصلاح می‌کند، در این اصلاحیه مبلغ تخصیص یافته همان ۱۲۰ میلیارد تومان قبلی با میزان تخصیص ۱۰۰ درصدی است، اما این بار عنوان ردیف تخصیص به کمک به "طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای ملی و استانی که امکان اتمام آن‌ها در سال ۱۳۹۹ "وجود دارد تغییر میکند.
در توضیحات تخصیص جدید نوبخت به وزارت بهداشت آمده است: حسب دستور رئیس جمهور در تاریخ ۳۰ تیر ماه بابت "خرید" ساختمان و بهسازی دانشکده فناوری‌های نوین. اما در عنوان طرح در جدول تخصیص ابلاغی ذکر شده است: "احداث" دانشکده فن آوری‌های نوین.

همان‌طور که اشاره شد بعد از ابلاغ اولیه کش و قوس‌ها و یا به عبارت ساده‌تر اعتراض‌هایی به این نوع تخصیص وارد میشود. در همین راستا و بر اساس میثاق دسترسی آزاد به اطلاعات با توجه به غیر محرمانه بودن مکاتبه وزیر بهداشت، لازم است تا رئیس سازمان برنامه و بودجه در اولین گام برای شفاف سازی حداکثری جزئیات مکاتبه مذکور را اعلام نماید.

در این بین چند ابهام و سوال اساسی ایجاد میشود، که با توجه به حساسیت موضوع لازم است تا سازمان برنامه و رئیس این سازمان جناب آقای نوبخت شفاف سازی لازم را صورت دهند:


۱- ضرورت پرداخت ۱۲۰ میلیارد تومان نقد در شرایط کمبود و کسری شدید بودجه در شرایط تحریم اقتصادی و فشار معیشتی چیست؟ درحالی که اولویت‌های جدی و مهمتری در نظام درمان وجود دارد.
۲-ضروری است در راستای اجرای دسترسی آزاد به اطلاعات متن نامه درخواست وزیر بهداشت (که در متن تخصیص‌ها به آن اشاره شده و دارای طبقه بندی نیست) منتشر شود چرا که به سوالات و ابهامات پاسخ خواهد داد. لازم به ذکر است مهمترین ابهام تغییر سریع تخصیص ابلاغی است.
۳- دلیل تناقض در عناوین ذکر شده در جدول تخصیص‌های ابلاغی چیست؟ بالاخره دستور رئیس جمهور برای خرید ساختمان و بهسازی آن است یا برای احداث دانشکده؟ توضیحاتی که در تخصیص‌های مورد اشاره ذکر شده از شفافیت کافی برخورد دار نیست. در واقع رابطه شفافی بین احداث، خرید و بهسازی به عنوان عبارت‌هایی که در ابلاغیه نوبخت آمده وجود ندارد. به صورت ساده‌تر اینکه بالاخره قرار است ساختمانی جدید خریداری شود و یا یک ساختمان و تجهیزات آن بهسازی شود.
۴- اگر تخصیص حسب دستور رئیس جمهور برای خرید ساختمان است، مگر خرید ساختمان جدید بر اساس ضوابط اجرایی بودجه ممنوع نیست؟
۵- اگر تخصیص برای احداث ساختمان دانشکده است، با توجه به ماهیت ردیفی که کمک از آن هزینه شده یعنی کمک به طرح‌های تملک سرمایه‌ای که در سال ۱۳۹۹ قابلیت اتمام و بهره برداری دارد می‌بایست اولا گزارشی از میزان پیشرفت ساخت دانشکده با مستندات ارایه شود و ثانیا مشخص شود که ایا این دانشکده قابلیت تکمیل در ماه‌های باقیمانده را دارد یا خیر؟
۶- در متن ابلاغیه نوبخت به از محل نقدینگی "حساب خاص" با تایید رئیس جمهور اشاره شده است، ماجرای حساب خاص چیست؟ چه تعداد حساب خاص در کشور وجود دارد و منابع ورودی این حساب‌ها چیست و محل مصرف این منابع کجاست؟

منبع: فردا

کلیدواژه: حساب خاص روحانی نوبخت ۱۲۰ میلیارد تومان دستور رئیس جمهور حساب خاص

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۴۳۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده‌اند بخوانند

محمد باغستانی اظهار داشت: مکاتبات ما با ۸ شرکت که سود سهام عدالت را پرداخت نکردند ادامه دار است.

به گزارش جماران، وی افزود: افراد به چند دلیل سود سهام عدالت را دریافت نخواهند کرد که از جمله دلایل دریافت نکردن سود عدالت می‌توان به شش مورد درج شماره شبای نادرست، حساب بانکی مشترک، راکد بودن حساب، حساب بلندمدت، حساب بانکی مسدود و داشتن حساب ارزی اشاره کرد.

او در ادامه می‌گوید: اگر افراد حدودا تا یک هفته قبل از واریز سهام عدالت اطلاعات حسابی خود را بروز و مشکلات را رفع کنند سود برای آن‌ها واریز می‌شود همچنین همراه با این سود، سنوات گذشته را هم دریافت خواهند کرد.

سود سهام که رئیس سازمان بورس در رابطه با واریز مرحله سوم آن به تازگی گفته بود: امیدواریم تا خرداد بتوانیم سود‌ها را جمع آوری و مابقی سود سهام را پرداخت کنیم البته باید زمان دقیق آن را شورای عالی بورس مشخص کند.

دیگر خبرها

  • ریالی از مطالبات گندمکاران پرداخت نشده است
  • ۱۰ همت برای پرداخت فوق‌العاده شغل پرستاران تخصیص یافت
  • طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی باید اجرایی شود/ تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی را متوقف کنید
  • کشف ۸۱۶ میلیارد ریال پولشویی در زاهدان
  • حواله علی پی
  • ۷۸ مصوبه سفر دولت به مازندران کامل اجرا شده است
  • آزادی ۲ زندانی جرائم غیر عمد در همدان
  • کارخانجات تمام بدهی چایکاران را پرداخت کنند
  • افرادی که سهام عدالت دریافت نکرده‌اند بخوانند
  • واکنش یک روحانی به ماجرای مسلمان شدن ژوزه مورایس