Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-05-04@13:44:59 GMT

کودکان روزانه به چند ساعت تحرک نیاز دارند؟

تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۷۴۵۹۱

آفتاب‌‌نیوز :

سیروان حسینی به مناسبت هفته تربیت بدنی به تشریح اهمیت تحرک و ورزش در کودکان پرداخت و اظهارکرد: جنب و جوش، بازی، تحرک، ورزش و فعالیت‌های بدنی بخش مهمی از زندگی کودکان است.

وی تصریح کرد: بسیاری از کودکان کمتر از هفت سال، تا پیش از شیوع کرونا روزانه چندساعت را در مهد کودک، پارک‌ها و یا باشگاه‌های ورزشی به تحرک و فعالیت بدنی مشغول بودند، اما با شیوع این بیماری اکنون بیشتر وقتشان را در خانه سپری می‌کنند که این مسئله بیشتر بین کودکان آپارتمان نشین دیده می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس کمیته توسعه ورزش و فعالیت بدنی کودکان استان اضافه کرد: هرچند میزان تحرکی که کودکان ما در مهدکودک‌ها، باشگاه‌های ورزشی و پارک‌ها داشتند، در حد ایده عالی نبود، اما در مجموع راضی کننده بود.

وی با بیان اینکه طبق آمارها حدود 10 درصد از کودکان کرمانشاهی در معرض خطر چاقی قرار دارند، عنوان کرد: وجود این فعالیت‌های بدنی باعث می‌شد تا حداقل این آمارها افزایش پیدا نکند، اما با شیوع کرونا و کاهش میزان تحرک کودکان، اکنون ترس از افزایش قابل توجه این آمارها وجود دارد.

حسینی به نقش مهم والدین در تحرک و فعالیت بدنی کودکان در ایام شیوع بیماری کرونا اشاره کرد و گفت: هر کودک باید حداقل بین دو تا سه ساعت در طول روز تحرک، ورزش و فعالیت بدنی داشته باشد، لذا می‌طلبد والدین در این ایام که باشگاه‌های ورزشی و مهدکودک‌ها بسته شده‌اند و از سوی دیگربه دلیل وضعیت شیوع کرونا امکان بازی کودکانشان در پارک‌ها فراهم نیست، آنها را پُرتحرک نگه دارند.

وی افزود: بازی‌های زیادی در فضای مجازی وجود دارد که والدین می‌توانند با الگوبرداری از آنها کودکانشان را وادار به تحرک کنند. همچنین برخی بازی‌ها مانند بازی بادکنک، توپ و سبد، بازهای تعادلی مثل نگه داشتن یک شی مانند کتاب روی سر و راه رفتن و... نیز می‌تواند در این ایام به والدین کمک کند.

رئیس کمیته توسعه ورزش و فعالیت بدنی کودکان یادآورشد: داشتن دو تا سه ساعت تحرک به نحوی که ضربان قلب کودک از حالت طبیعی آن بیشتر و دمای بدنش افزایش پیدا کند کافی است، اما به شرط اینکه در کنار آن تغذیه و خواب مناسبی هم داشته باشند.

وی تاکید کرد: اگر شرایط زندگی خانواده‌ها در فضای آپارتمانی بگونه ای است که امکان جنب و جوش زیاد کودکاشان و انجام ورزش فراهم نیست، می‌توانند از پارکینگ آپارتمانشان با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و حفظ فاصله گذاری اجتماعی استفاده کنند.

حسینی با بیان اینکه والدین باید بپذیرند که کودکانشان در این ایام به همراهی بیشتری از سوی آنها نیاز دارند و باید کمبودهایشان را جبران کنند، افزود: بازی و تحرک برای کودکان درست همانند خوراک و لباس یک ضرورت است که باید به آن توجه کنند.

رئیس کمیته توسعه ورزش وفعالیت بدنی کودکان درادامه به برخی اقدامات این کمیته برای ایجاد تحرک بین کودکان کرمانشاهی در این ایام هم اشاره کرد و گفت: طی هشت ماه گذشته برنامه‌های مختلفی را از طریق فضای مجازی برگزار کردیم تا خانواده‌ها را تشویق کنیم با فرزندانشان بازی کنند.

وی افزود: برگزاری جشنواره‌ها، مسابقات، چالش ها و معرفی انواع بازی‌ها از جمله برنامه‌هایی بوده که دراین مدت اجرا کرده‌ایم تا والدین برای تحرک فرزندانشان در این ایام کرونا پای کار بیایند که خوشبختانه استقبال بسیار خوبی را نیز از سوی خانواده‌های کرمانشاهی شاهد بودیم و فیلم بازی خود با کودکانشان را برای ما ارسال می‌کردند.

حسینی یادآورشد: مجموعه اقداماتی که دراین ایام داشتیم، باعث شد تا در پویش سراسری "آماده باش"، در رده بندی کلی بین همه استانهای کشور در بخش کمیته توسعه ورزش و فعالیت بدنی کودکان پس از استان‌های مرکزی، آذربایجان شرقی و غربی در جایگاه چهارم قرار بگیریم.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: تحرک فعالیت بدنی فعالیت بدنی کودکان کمیته توسعه ورزش ورزش و فعالیت بدنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۴۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است

ایتنا - سازمان جهانی بهداشت گزارشی را منتشر کرده است که تأیید می‌کند بین همه‌گیری کووید-۱۹ و افزایش نرخ چاقی کودکان ارتباط وجود دارد.
بنابر اعلام سازمان جهانی بهداشت، یافته‌های این مطالعه که روی ۵۰ هزار کودک در ۱۷ کشور اروپایی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ انجام شده است نشان می‌دهد شیوع کرونا منجر به زمان شرکت کودکان در فعالیت بدنی، صرف زمان بیشتر پای صفحه نمایش‌های الکترونیکی و در نتیجه افزایش چاقی کودکان در سراسر اروپا شده است.

این سازمان می‌گوید این چاقی در پسران و دختران ۷ تا ۹ ساله شایع بوده است.

این مطالعه نشان داد که در طول مدت همه‌گیری و قرنطینه‌های ناشی از آن، بیش از یک سوم از کودکان (۳۶ درصد) زمان بیشتری را برای حضور آنلاین، انجام بازی‌های کامپیوتری، استفاده از رسانه‌های اجتماعی یا تماشای تلویزیون در روزهای هفته گذرانده‌اند.

۳۴ درصد از کودکان ۷ تا ۹ ساله نیز در روزهای شنبه و یکشنبه زمان این فعالیت‌های خود را افزایش دادند.

طبق یافته‌های منتشره، تقریباً یک سوم (۲۸ درصد) از کودکان به طور قابل توجهی زمان کمتری را در فعالیت‌های خارج از منزل در طول هفته و تقریباً یک چهارم (۲۳ درصد) زمان کمتری را در تعطیلات آخر هفته در خارج از منزل گذرانده‌اند.

با این حال همه نتایج این تحقیق تلخ نیست. برخی از جنبه‌های مثبت همه‌گیری کووید-۱۹ این بوده که تقریباً یک سوم (۳۰٪) خانواده‌ها افزایش در تهیه غذاهای خانگی را گزارش کردند. امری که نشان از مصرف غذاهای سالم‌تر به جای غذاهای فرآوری شده و حاوی درصد بیشتری نمک و شکر بوده است.

 

۲۹ درصد از پاسخ دهندگان گفته‌اند که به عنوان یک خانواده با هم غذا می‌خورده‌اند و ۲۶ درصد نیز گفته‌اند هم‌اکنون نیز به برخی عادات شکل‌گرفته در طول همه‌گیری از جمله آشپزی و پختن غذا با فرزندان خود ادامه می‌دهند.

دکتر کرملین ویکراماسینگ، مشاور منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در امور تغذیه، فعالیت بدنی و چاقی، در این باره گفت: «چشم‌اندازی که این گزارش ترسیم می‌کند بسیار ظریف است؛ در برخی کشورها تغییرات مثبتی رخ داده است مانند اینکه خانواده‌ها بیشتر با هم غذا می‌خورند، اما یافته‌های نگران‌کننده‌ای نیز وجود دارد از جمله افزایش عادات غذایی ناسالم و زمان بی‌تحرکی.»

وی اضافه کرد: «ما نمی‌توانیم این روندها را نادیده بگیریم. امیدوارم این گزارش زنگ خطری را به صدا درآورد و ما را وادار به انجام اقدامات فوری برای بهبود الگوهای تغذیه و فعالیت بدنی کند.»

دکتر آنا ریتو، رئیس مرکز همکاری سازمان بهداشت جهانی برای تغذیه و چاقی کودکان، نیز گفت: «این مطالعه و یافته‌های آن اولین دیدگاه در نوع خود را از پیامدهای جسمی و روانی همه‌گیری برای کودکان مدرسه‌ای با تمرکز بر بیماری طولانی‌مدت و پرخطر چاقی به ما می‌دهد.»

وی که در تهیه این گزارش مشارکت داشته است اضافه کرد: «اطلاع‌رسانی به کشورهای عضو درباره شواهد ملموس از پیامدهای مشکل‌ساز تغییرات رفتاری مبتنی بر بیماری همه‌گیر جهانی، ما را قادر می‌سازد تا با استراتژی بهتر و همدلی بیشتری برای بحران‌های بهداشتی آینده آماده شویم.»

پیش از این نیز گزارش شده بود که کووید-۱۹ با تاخیر رشد در کودکان صفر تا ۵ ساله مرتبط است.

دیگر خبرها

  • سازمان جهانی بهداشت: همه‌گیری کرونا باعث افزایش چاقی در کودکان شده است
  • نیاز مرغ روزانه کشور کمتر از ۷ هزار تن است
  • ورزش درمانی برای رفع کف پای صاف
  • ۷۹ درصد افراد جامعه ما کم تحرک هستند
  • کودکان گمشده غزه؛ در حسرت دیدار پدر و مادر
  • ساعت پخش زنده بازی رم و بایرلورکوزن از تلوزیون + شبکه ورزش و پخش آنلاین
  • فعالیت تبلیغی ۵۲۰ مبلغ در ایام شهادت امام صادق(ع) در خراسان جنوبی
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟
  • هر روز چقدر باید بنشینیم، بخوابیم، بایستیم و ورزش کنیم؟ علم پاسخ می دهد
  • فیلسوفان بزرگ دربارۀ «ورزش» چه می‌گویند؟