Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، از رشد متوسط سالانه ۵۴ درصدی سطوح تحت پوشش فعالیت های آبخیزداری و آبخوانداری در دو سال گذشته در مقایسه با متوسط بلندمدت سالانه در چهار دهه گذشته خبرداد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، «ابوالقاسم حسین پور» با اشاره به اهمیت توسعه طرح های آبخیزداری و آبخوانداری در کشور و ارتقای شاخص اجرای فعالیت از متوسط 700 هزار هکتار به یک میلیون و 300 هزار هکتار در سال اظهار کرد: منابع صندوق توسعه ملی سبب شد تا فعالیت آبخیزداری و آبخوانداری در کشور در سالهای گذشته حرکت رو به رشدی را آغاز و با ایجاد زیرساخت های جدید به منظور مهار سالانه دو میلیارد و 200 میلیون مترمکعب از بارش ها و سیلاب ها در سطح کشور، امیدواری را در جامعه آبخیزنشینان، بهره برداران عرصه های منابع طبیعی، تولیدکنندگان کشاورزی، روستایی و عشایری بهره مند از این گونه اقدام های زیربنایی افزایش داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموزش‌های بخش کشاورزی یک پارچه شد/ جدول دوره های آموزشی استانها

این مقام مسوول ضمن تشریح شرایط تغییرات و نوسان اقلیمی و تشدید وقوع سیلاب ها در کشور و تاکید بر ضرورت توسعه اقدام های پیشگیرانه و تاب آور در مدیریت سیل، اضافه کرد: سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور به عنوان ارگانی تخصصی که در ساختار سازمانی خود "دفتر کنترل سیلاب" دارد، مقوله سیل را مورد توجه قرار داده  و با رویکردی جامع نگر، ضمن کاهش سیل خیزی از منشاء در سطح حوزه های آبخیز و به تبع آن کاهش خسارات سیل، بهره برداری بهینه از فرصت سیلاب، با افزایش نفوذ آب به درون زمین، تقویت ذخیره آب در خاک و آبخوان چاه ها، چشمه ها و قنوات در جهت پایداری آب در چرخه طبیعت، بهبود تولید کشاورزی و احیای عرصه های منابع طبیعی، اقدام های موثری را به انجام رسانده است.

حسین پور گفت: امسال تا پایان آبان ماه بهره برداری از طرح های آبخیزداری و کنترل سیلاب در 24 حوزه آبخیز در 11 استان سیل خیز کشور در سطح 740 هزار هکتار را مشاهده خواهیم کرد و عملیات اجرایی آن در 6 ماهه نخست انجام و قبل از شروع فصل بارش خاتمه یافته و با ظرفیت مهار 570 میلیون متر مکعب سیلاب در سال، نقش موثری در ایمن سازی مناطق یاد شده در برابر مخاطرات سیل های احتمالی آتی ایفا می نماید.

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

مدیرکل دفتر کنترل سیلاب و آبخوانداری سازمان جنگل ها، با اشاره به کاهش اعتبارات این بخش در سال 99 و نیاز کشور به توسعه طرح های آبخیزداری و آبخوانداری به میزان حداقل سه میلیون هکتار در سال، خواستار توجه تصمیم گیران و برنامه ریزان به اینگونه اقدام های زیربنایی و اثربخش در لایحه بودجه سال آتی و برنامه هفتم توسعه کشور شد.

بنابراین گزارش طبق آمارها 382 سایت آبخوانداری و پخش سیلاب شامل 345 سایت اجرایی پخش سیلاب به وسعت 143 هزار هکتار و 37 ایستگاه آبخوانداری در زمره سایت های پژوهشی به مساحت 63 هزار هکتار در کشور اجرا و به بهره برداری رسیده است.

 آبخیزداری ویژگی‌های یک حوضه آبخیز و فرایند بررسی و اجرای طرح‌ها و برنامه‌ها با هدف توزیع پایدار منابع حوضۀ آبخیز و تضمین پایداری کارکردهای آن باتوجه‌به تأثیری است که بر جوامع گیاهی و جانوری و انسانی آن حوضه دارد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آبخیزداری و آبخوانداری کنترل سیلاب هزار هکتار طرح ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۷۶۵۵۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران

به گزارش خبرنگار مهر، بر اساس برآوردها هر ماه ۱۰ تن زعفران به صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود. علی حسینی گازار، عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران درباره صحت این موضوع به مهر گفت: قاچاق نمی‌تواند آمار داشته باشد چون اگر رسمی است چرا مانع آن نمی‌شوند. اعداد ذکر شده برآوردی اعلام می‌شود. به عنوان مثال صادرات رسمی به‌اضافه مصرف داخل با توجه به حجم کشت، عدد قاچاق برآورد می‌شود. اگر موانع صادراتی برداشته و صادرات شفاف انجام شود قاچاق هم برچیده می‌شود.

قاچاق قانونی

وی افزود: تعهد ارزی صادرکننده را ملزم می‌کند ارز را ۱۰ تا ۱۵ درصد کمتر از نرخ بازار آزاد به بانک مرکزی تحویل دهد که این خود گلایه‌هایی را به وجود آورده است. ضمن اینکه برای تحویل و دریافت پول هم به دلیل تحریم مشکلات بسیاری وجود دارد.

وی با اشاره به صادرات زعفران به افغانستان تصریح کرد: سالانه ۲۰ تا ۳۰ تن زعفران به شکل قانونی به افغانستان صادر می‌شود که باید پرسید آیا این کشور مصرف کننده این حجم زعفران است؟ علاوه بر اینکه کشاورزان این کشور به کمک پیاز زعفران ایرانی خود نیز تولید دارند.

حسینی گازار در توضیح بیشتر عنوان کرد: افغانستان با اجازه رسمی وزارت فلاحت خود زعفران ایرانی را به نام تولید افغانستان بسته بندی و دوباره به کشوری مانند هندوستان صادر می‌کند. این می‌شود که بخشی زیادی از این محصول گران بها رسمی و غیررسمی قاچاق می‌گردد.

وی گفت: مدیریت داخل به راحتی اعتبار ایران را تقدیم کشور دیگر می‌کند تا برای خود بازار سازی کند. به این ترتیب با محصول ایرانی برای خود ارزآوری دارد.

افت ۷۰ درصدی تولید زعفران

عضو هیأت رئیسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه تاریخ زعفران ایران قدمت ۳ هزار ساله دارد، گفت: بر اساس آمار وزارت جهاد کشاورزی و آمار مراکز دولتی، حدود ۱۲۳ هزار هکتار از سطح کشور زیر کشت زعفران است که باید بیش از ۱۰۰۰ تن زعفران برداشت شود در حالی که تولید فعلی یک چهارم این عدد بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تن است.

حسینی گازار افزود: بر اساس یک فرمول هر سال بین ۵ تا ۱۰ درصد سطح زیر کشت این محصول اضافه می‌شود چون مزارع هر چند سال یک بار باید جایگزین شوند و به نسبت این جایگزینی باید ۲ تا ۳ برابر سطح زیر کشت افزوده شود. بنابراین اگر تا چند سال قبل ۱۲۳ هزار هکتار سطح زیر کشت زعفران داشتیم قطعاً امروز این عدد به ۱۴۰ تا ۱۵۰ هزار هکتار رسیده است که باید ۱۰۰۰ تن محصول داشته باشد اما چرا فقط ۳۰۰ تن زعفران در کشور تولید می‌شود.

کشت سلیقه‌ای زعفران

این فعال در حوزه کشاورزی در ادامه سخنان خود یادآور شد: زعفران محصولی مناسب برای سرزمین‌های کم آب بوده زیرا در تابستان نیاز به آبیاری نداشته و در زمستان هم با بارش رشد می‌کند. همچنین کشت آن ویژه بوده و تا ۷ سال نیاز به کشت مجدد ندارد؛ تنها باید درست مدیریت شود.

وی گفت: در دهه ۵۰ تا ۶۰ عملکرد زعفران در هر هکتار بین ۶ تا ۷ کیلو گرم بود در حال حاضر با وجود افزایش سطح زیر کشت عملکرد به زیر ۳ کیلو گرم رسیده است. بر اساس آمار اعلامی مراکز دولتی از میزان کشت اینکه تولید ۲۲۰ تا ۲۳۰ تن زعفران در سال است یعنی عملکرد در هکتار حدود ۲ کیلو گرم بوده که با توجه به هزینه کرد در نیروی انسانی، انرژی، برق و… برای تولید ۱۰۰۰ تن برداشت، این عدد رضایت بخش نیست.

عضو هیأت رییسه شورای ملی زعفران با بیان اینکه درآمد کشاورز کاهش پیدا کرده که افزایش پیدا نکرده است، اعلام کرد: فعال این حوزه نیاز به آموزش دارد تا عملکرد در هکتار کشت خود را افزایش دهد وگرنه افزایش قیمت‌ها منجر به تورم می‌شود.

وی درباره وضعیت قیمت این محصول لوکس در بازار جهانی گفت: هر کیلو گرم زعفران حدود ۱۰۰ تا ۱۱۰ میلیون تومان بوده که تا ۵ ماه قبل این مبلغ، ۳۵ تا ۴۰ میلیون تومان بود. در واقع واسطه‌ها قیمت‌ها را در بازار مدیریت می‌کنند.

حسینی گازار با اشاره به فراگیری کشت زعفران در کشور اظهار کرد: افزایش قیمت، کشت زعفران را در کشور فراگیر کرده اما تولید سیستمی و اصولی نیست و هر کشاورز با به اشتراک گذاشتن تجربیات خود که همگی سلیقه‌ای است در بسیاری از استان‌ها تولید زعفران با عملکرد پایین در حال انجام است. این امر ناشی از عملکرد و سیاست گذاری نادرست نهادهای متولی است.

کد خبر 6091656 فاطمه امیر احمدی

دیگر خبرها

  • آزادسازی ۱۵ هزارمترمربع اراضی جنگلی در توسکستان/ ۳ اعیانی غیرمجاز تخریب شد
  • نرخ بیکاری در کشور به ۸.۱ درصد کاهش یافت
  • دلیل بارش‌های ناگهانی و سیل آسا در ایران چیست؟
  • ضرورت اجرای ۱۵۰ هزار هکتار طرح‌های آبخیزداری در شهرضا
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • خسارت ۸۳ میلیارد تومانی سیل به سازه‌های آبخیزداری زیرکوه
  • اجرای ۲۷ سازه آبخیزداری در استان اردبیل
  • تولید زعفران ۷۰ درصد افت پیدا کرده است/صادرات با نام دیگران
  • ۵۰ تن در هکتار فرسایش خاک به صورت نقطه‌ای در لرستان
  • فرسایش ۵۰ تن خاک در هکتار به صورت نقطه‌ای در لرستان