Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمود واعظی درباره پرداخت ۱۲۰ میلیار تومانی به دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی مدعی شد این اعتبارات براساس چارچوبی است که خدمت رهبری نوشته‌ایم. ادعایی که با سیره رهبر انقلاب درباره صندوق توسعه ملی در تناقض است. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم، هفته گذشته انتشار اسناد پرداخت 120 میلیارد تومان به ساخت و ساز در دانشکده فناوریهای نوین دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در کشور خبرساز شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال تلگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

جدیدترین خبرها و تحلیل‌های ایران و جهان را در کانال اینستاگرامی تسنیم بخوانید. (کلیک کنید)

علت اهمیت پرداخت این مبلغ از دوجهت بود، یک اینکه براساس اسناد منتشر شده  پرداخت این مبلغ به دانشگاه از محل اعتبارات کرونایی و از منبع یک میلیارد یورویی که قرار بود از صندوق توسعه ملی به مبارزه با کرونا اختصاص یابد، داده شده است و از سوی دیگر، برخی از تشکل‌های دانشجویی خواستار شفاف‌سازی این پرداخت با مسئله عضویت دختر حسن روحانی در هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی بودند. 

خانم مریم روحانی چند ماه پیش در دانشکده فناوریهای نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی به عنوان عضو هیات علمی بکارگیری شده است که 7 مرداد خبرگزاری تسنیم، در گزارشی به این موضوع پرداخته بود که نام خانم مریم روحانی در سایت این دانشگاه به‌عنوان  عضو هیئت علمی درج شده است.

سند جدید درباره ماجرای هیئت علمی‌شدن دختر روحانی/ ابهامات تشدید شداختصاصی/ دختر روحانی عضو هیئت علمی شهید بهشتی شد؟!

 

با انتشار این خبر، محمود واعظی رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور در توجیه پرداخت 120 میلیارد تومان از محل اعتبارات کرونایی به یک دانشکده، مدعی شد اعتباراتی که از محل صندوق توسعه ملی تخصیص داده می‌شود و هر اتفاقی که بیفتد بر اساس چارچوبی است که خدمت رهبری نوشتیم و بر اساس محور و دستورات ایشان از اعتبارات این صندوق استفاده می‌شود.

توجیه پرداخت به یک دانشکده آن هم از محل اعتبارات کرونایی و در شرایطی که کشور با مشکلات معیشتی و هزینه‌های بسیاری و کسری بودجه روبه‌رو است علامت سوال‌های زیادی را در اذهان پدید می‌آورد اما ادعای هماهنگی چنین پرداخت‌هایی با مقام معظم رهبری در حالی است که اداره و ریاست این صندوق دست دولت است و تنها در برخی موارد خاص رهبر انقلاب اجازه برداشت می‌‌دهند و در همین موارد هم رهبر انقلاب منتقد رویه حاکم بر برداشت‌های مختلف از صندوق بوده‌اند. 

ایشان سال گذشته(28 آبان) در دیدار با کارآفرینان و تولیدکنندگان به بی‌اثر شدن و کم‌خاصیت شدن صندوق توسعه اشاره کرده و فرمودند: "معنای صندوق توسعه‌ی ملّی این است که هر سالی چند درصد از درآمد نفت را ما از اختیار دستگاه‌های مصرف‌کننده خارج کنیم، بگذاریم در یک صندوقی؛ البتّه آن صندوق هم دست دولت است، منتها مصرف آن صندوق، دیگر مصرف در امور جاری نیست... دولتی‌ها در همه‌ی دوره‌ها -نه فقط دولت کنونی- سرِ قضایای مختلف می‌آیند اصرار می‌کنند که [برداشت کنند]؛ قانونی هم نیست؛ چون قانونی نیست، به بنده مراجعه می‌کنند؛ اگر قانونی بود که برمی‌داشتند؛ چون قانونی نیست برای اینکه یک‌ جوری درست بشود، به بنده مراجعه می‌کنند و اصرار، التماس که این مشکل است و شما اجازه بدهید ما مثلاً فلان مقدار از صندوق توسعه برداریم. متأسّفانه صندوق توسعه کم‌اثر شده، کم‌خاصیّت شده. بنده هم گفته‌ام وقتی شخص رئیس‌جمهور به من بنویسد که این ضرورت است، اضطراری است، من قبول می‌کنم، من موافقت می‌کنم که این کار انجام بگیرد. البتّه صندوق دست خود دولت است؛ رئیسش را هم دولتی‌ها می‌گذارند؛ اداره‌اش هم دست آنها است، دست ما نیست، منتها اجازه‌ی برداشت در این شکلِ غیر قانونی را حقیر بایستی متحمّل بشوم و اجازه‌اش را بنده باید بدهم."

همچنین رهبری سال 98 نیز در جواب نامه رئیس جمهور برای برداشت از صندوق توسعه که آسان‌ترین راه برای جبران بودجه دولت‌هاست، پیشنهاد دادند که از محل‌های دیگری از جمله " پنج درصد مقرر در بودجه‌ی عمومی کشور برای جبران خسارت حوادث غیرمترقبه"، "جابجایی در ردیف‌های بودجه‌های عمرانی" و "بیمه‌ها و تسهیلات بانکی" اقدامات لازم را برای جبران خسارات آغاز کنند.

با توجه به این سیره رهبری درباره صندوق توسعه ملی و مخالفت ایشان با برداشت‌های بی‌رویه، بلاشک ادعای هماهنگی با ایشان برای چنین هزینه‌کردی از محل صندوق، خلاف واقع است. لذا بهتر است رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور به‌جای هزینه کردن از نام رهبر انقلاب در توجیه بخشش 120 میلیار تومانی به یک دانشکده، درباره علت چنین پرداختی آن هم در شرایطی که کشور با موج سوم کرونا روبه‌رو شده است توضیح قابل قبولی دهد چراکه اساساً هزینه کردن برای احداث یا تجهیز یک دانشکده باید از محل هزینه‌های جاری یا عمرانی باشد نه صندوق توسعه که برای شرایط خاص استفاده می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صندوق ذخیره ارزی رئیس جمهور محمود واعظی صندوق ذخیره ارزی رئیس جمهور محمود واعظی صندوق توسعه ملی صندوق توسعه رهبر انقلاب شهید بهشتی یک دانشکده رئیس جمهور هیئت علمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۱۳۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پرداخت ۱۰۰۰ میلیاردی تسهیلات در آران و بیدگل

فرماندار آران و بیدگل از پرداخت بیشش از یک هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش تولید در سال گذشته خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از آران و بیدگل، علی اکبر رضایی ظهر امروز در کارگروه کشاورزی و منابع طبیعی شهرستان آران و بیدگل، ضمن اشاره به شعارهای اعلامی از سوی رهبر معظم انقلاب، اظهار داشت: اگر ما با توجه به سیاست‌های نظام مقدس جمهوری اسلامی یک سری اهداف را تامین کنیم، باید آمادگی برای خودکفایی در زمینه قوت مردم را داشته باشیم.

وی افزود: حوزه جهاد کشاورزی با قوت مردم ارتباط مستقیم دارد و با توجه به شعار سال باید هدف‌گذاری مشخص شود و با توجه به تشکیل قرارگاه جهش تولید با مشارکت مردم از جهاد کشاورزی در رابطه با وضعیت موجود اطلاعات خواسته شده است تا بر این اساس بتوان هدف‌گذاری کرد.

فرماندار شهرستان آران و بیدگل با بیان اینکه سال گذشته بالای یک هزار میلیارد تومان تسهیلات به واحدهای تولیدی در این شهرستان پرداخت داشتیم، ابراز داشت: لازم است امور آموزش به صورت ویژه به آن پرداخته شود و در بحث مجوزهای اتاق اصناف نیز باید احتیاط لازم صورت پذیرد.

وی گفت: در بحث واگذاری امور نیز اگر بخواهیم حرکتی انجام شود باید کار را به مردم واگذار کرد و قوانین دست و پاگیر و بروکراسی اداری مانع می‌شود که اهداف مد نظر مقام معظم رهبری محقق شود و از این رو فارغ‌التحصیل رشته‌های جهاد کشاورزی فاقد کار مقرر شده است تا شناسایی و با ایجاد شرکت تعاونی برای آنان اشتغال‌زایی ایجاد شود.

رضایی ضمن اشاره به ناهماهنگی بین امور آب و جهاد کشاورزی تصریح کرد: بحث دامداری‌های سنتی و صنعتی کاشان باید تعیین تکلیف شود و برای دریافت خدمات یک سری مشکلاتی وجود دارد که باید تمهیدات ویژه در این زمینه پیش‌بینی شود.

وی ضمن اشاره به تغییر کاربری اراضی کشاورزی تاکید کرد: یک سری مسائل وجود دارد که برای مصادیق تغییر کاربری باید مد نظر قرار بگیرد و از این رو یک سری بازنگری در این زمینه لازم است تا مردم در این زمینه با مشکل روبه‌رو نشوند.

انتهای پیام/803/

دیگر خبرها

  • پرداخت بیش از ۲۱ هزار فقره تسهیلات توسط صندوق‌های قرض الحسنه
  • ماجرای صف انتظار زوجین و تاخیر در پرداخت وام ازدواج پیگیری شد
  • درویش با یحیی گل‌محمدی دوباره تماس گرفت
  • ماجرای سرقت مجسمه ۵ میلیاردی مرد مجسمه ساز چه بود؟
  • گلایه مدیر کل برای استفاده نکردن نهادها از صندوق ملی محیط‌زیست
  • ماجرای ناپدید شدن مجسمه ۵ میلیاردی یک هنرمند
  • فیلم/ شوخی گل آقا با امام خمینی با این ولخرجی‌ ورشکست نشوید؟
  • پرداخت ۱۰۰۰ میلیاردی تسهیلات در آران و بیدگل
  • پرداخت وام ودیعه مسکن به دانشجویان متاهل در شش ماهه نخست امسال
  • پرداخت ۱۷ میلیارد تومان غرامت به کشاورزان مه‌ولاتی