Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@20:00:07 GMT

توسعه همکاری‌های تجاری ایران و افغانستان

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۸۴۲۳۳

توسعه همکاری‌های تجاری ایران و افغانستان

وزیر نیرو با اشاره به برگزاری اجلاس ششم کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بین ایران و افغانستان در آینده نزدیک، گفت: مسایل مربوط به راه‌اندازی راه‌آهن هرات- خواف، همکاری‌های گمرکی، بازارچه‌های مرزی و مسایل مربوط به انرژی در این اجلاس بررسی خواهد شد.

به گزارش ایمنا، رضا اردکانیان با بیان اینکه بررسی مسائل مربوط به راه‌اندازی راه‌آهن هرات- خواف، همکاری‌های گمرکی، بازارچه‌های مرزی و مسائل مربوط به انرژی از جمله اقداماتی است که در ششم کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بین ایران و افغانستان انجام می‌شود، اظهار کرد: مسؤولیت کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و افغانستان در هفته‌های اخیر به پیشنهاد وزارت امور خارجه و تصویب هیأت وزیران به وزارت نیرو محول شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: بر این اساس فعالیت‌هایی آغاز شده که از جمله آن برگزاری نخستین نمایشگاه تخصصی برق و مخابرات بود که با حضور بیش از ۷۰ شرکت ایرانی در کابل برگزار شد و استقبال خوبی هم از آن شد.

وزیر نیرو گفت: اجلاس ششم کمیسیون مشترک هم به زودی در کابل برگزار می‌شود و تلاش خواهد شد در آن زمینه‌های مختلف همکاری را هم در بخش برق و انرژی و هم انرژی تجدیدپذیر به واسطه تونل مشترک باد که بین ایران و افغانستان وجود دارد و مستلزم سرمایه گذاری‌های مشترک است، پیگیری شود.

اردکانیان ادامه داد: همچنین در این اجلاس مسائل مربوط به برقراری راه آهن هرات- خواف و بحث‌های مربوط به همکاری‌های گمرکی، موضوع بازارچه‌های مرزی و نیز زنجیره اتفاقات خوب اقتصادی بین ایران و افغانستان پیگیری خواهد شد.

وی افزود: تلاش خواهد شد در این اجلاس بتوان به نقطه توافق نهایی دست یافته تا کارهای اجرایی سرعت گیرد.

وزیر نیرو گفت: موضوع سنکرون سازی شبکه برق ایران و افغانستان نیز از بحث‌هایی است که می‌توان در باره آن در این اجلاس به گفت و گو پرداخت.

افغانستان و ایران در بخش‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی با یکدیگر رابطه نزدیک و دوستانه‌ای دارند و دولت ایران طی ۱۹ سال گذشته در عرصه‌های مختلف با دولت افغانستان همکاری کرده است که از مهمترین آنها پروژه راه آهن هرات- خواف است. مقام‌های افغانستان اعلام کرده‌اند که دو کشور ایران و افغانستان، طی ماه آینده راه آهن هرات- خواف را افتتاح خواهند کرد و با آغاز به کار این خط آهن، تحول بزرگ تجارتی بین دو کشور رخ خواهد داد.

منبع: ایرنا

کد خبر 450570

منبع: ایمنا

کلیدواژه: وزير نيرو وزیر نیرو ایران ایران افغانستان ايران و افغانستان رضا اردکانیان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق بین ایران و افغانستان کمیسیون مشترک راه آهن هرات خواهد شد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۴۲۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان

در دیدار ناظر گمرکات آذربایجان‌غربی با سرکنسول کشورمان در جمهوری خودمختار نخجوان توسعه همکاری‌های مرزی بحث و بررسی شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از آذربایجان‌غربی، خالد جنگجو، امروز _یکشنبه نهم اردیبهشت_ در دیدار با سرکنسول کشورمان در جمهوری خودمختار نخجوان آذربایجان که به منظور بررسی زمینه‌های توسعه همکاری‌ها، مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان و راهکارهای مربوط به تسهیل تردد کامیون‌های حامل کالا و زوار اربعین برگزار شد، اظهار کرد: توسعه و تسهیل مناسبات گمرکی برای هر دو طرف مهم است.

ناظر گمرکات آذربایجان‌غربی افزود: توسعه مناسبات تجاری و اقتصادی بدون روان‌سازی و بهبود شرایط گمرکی میان دو طرف امکان‌پذیر نیست.

عزیز منصوری سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در جمهوری خودمختار نخجوان نیز در این دیدار به پیگیری‌های مستمر برای برگزاری نشست‌های مشترک گمرکی به عنوان یکی از مهمترین بخش‌های تأثیرگذار در مبادلات تجاری اشاره کرد.

به گزارش ایمنا، سال گذشته بیش از ۱۰ هزار نفر از زائران خارجی اربعین حسینی از مرزهای آذربایجان‌غربی به کربلا عازم شدند که بیش از دو هزار نفر از این زائران از اتباع جمهوری آذربایجان بودند.

کد خبر 748721

دیگر خبرها

  • عزم هیات تجاری الجزایر برای توسعه همکاری فناورانه با ایران
  • بررسی توسعه همکاری‌ها و مبادلات تجاری مرز پلدشت و نخجوان
  • توسعه روابط با کشورهای آفریقایی راهبرد اساسی ایران است
  • آفریقا؛ قاره فرصت ها؛ موانع همکاری های تجاری ایران و آفریقا چیست؟
  • وزیر صنعت: از کشور‌هایی کالا می‌خریم که از ما کالا بخرند
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ۱۵۳ میلیارد دلار؛ حجم تجارت خارجی ایران
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • ایران آماده تعامل است/ ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی داریم
  • هدفگذاری دولت برای توسعه همکاری تجاری با کشور‌ها