Web Analytics Made Easy - Statcounter

نایب رییس شورای عالی اخلاق پزشکی با اشاره به زیرساخت‌های ارزشمند اخلاق حرفه‌ای در کشور، افزود: سامانه ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی، راه را برای بررسی اخلاقی سریع طرح‌های تحقیقاتی در موضوع کووید ۱۹ و نظارت بر آنان بسیار هموار کرده است.

خبرگزاری میزان - بنا بر اعلام پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باقر لاریجانی، نایب رییس شورای عالی اخلاق پزشکی، با ناشناخته دانستن ویروس کووید ۱۹ که منجر به علایم بالینی متفاوتی می‌شود، گفت: سیستم بهداشتی کل دنیا بر اثر کووید ۱۹ دچار چالش شده و اقتصاد کلان کشور‌ها و بسیاری از مشاغل با مشکلاتی جدی روبرو شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در ایران نیز با وجود ظرفیت خوب سیستم درمانی کشور، بخاطر شرایط تحریم اقتصادی از لحاظ نیروی انسانی، تجهیزات و منابع با چالش‌هایی مواجه هستیم.

بیشتر بخوانید: ماسک را هر چند ساعت یکبار باید تعویض کرد؟

وی نیاز به افزایش تست‌های غربالگری کووید ۱۹ را جهت شناسایی و کنترل کانون‌های بیماری را یک اولویت دانست و افزود: با توجه به شرایط تحریم نیاز است تمامی آزمایشگاه‌های تحقیقاتی به کمک سیستم سلامت کشور بیایند تا کنترل بیماری میسر گردد.

وی افزایش اعتماد جامعه و ارتقای همبستگی آحاد ملت با دولت را از رموز موفقیت مقابله با این ویروس دانست و گفت: برای فرهنگ سازی در این زمینه و تقویت روحیه ایثار مردم، به کمک رهبران مذهبی و علمای علوم اجتماعی و انسانی نیاز است.

سرپرست مرکز تحقیقات اخلاق و تاریخ پزشکی، مسائلی مانند توزیع و تخصیص منابع (در سطح خرد و کلان)، تریاژ بیماران برای دریافت منابع محدود مثل واکسن، ونتیلاتور و خدمات پیشرفته حیات، حفظ کرامت انسانی و اتونومی افراد و تصمیم‌گیری در مورد قرنطینه و محدودیت آمد و شد، تحقیقات و چگونگی آوردن آن‌ها بر بالین بیماران، استفاده از دارو‌هایی که اثر آن‌ها در این بیماری شناخته شده نیست، رازداری و حفظ محرمانگی اطلاعات و مواجهه با گروه‌های آسیب پذیر را از چالش‌های اخلاقی پیش رو دانست.

رییس پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم، با اشاره به اثرات نامساعد همزمانی بیماری‌های غیرواگیر و ویروس کووید ۱۹، حدود ۳۰ درصد از مرگ و میر‌های بیماران مبتلا به کرونا را منتسب به بیماری‌های غیرواگیر دانست و افزود: کنترل این بیماری‌ها در شرایط همه گیری از اهمیتی دوچندان برخوردار است.

وی همچنین گسترش پژوهش‌های اپیدمیولوژیک در زمینه کووید ۱۹ را ضرورتی دانست که در تصمیم گیری‌ها و سیاست گذاری‌های کشور نقش مهمی ایفا می‌کند.

لاریجانی با اشاره به زیرساخت‌های ارزشمند اخلاق حرفه‌ای در کشور، افزود: سامانه ملی اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی، راه را برای بررسی اخلاقی سریع طرح‌های تحقیقاتی در موضوع کووید۱۹ و نظارت بر آنان بسیار هموار کرده است.

وی گایدلاین ملاحظات اخلاقی در اپیدمی بیماری‌های عفونی را قابل تعمیم و استفاده در شرایط همه گیری کووید۱۹ دانست.

همچنین در ادامه این وبینار، حمیدرضا رشیدی نژاد، فوق تخصص بیماری‌های قلب و عروق و رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان،  میثم یوسفی، متخصص بیماری‌های عفونی و گرمسیری و مینا مبشر، دکترای اخلاق پزشکی، از دیگر اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به بحث و بررسی چالش‌های اخلاقی بالینی در همه گیری کووید۱۹ پرداختند.

گفتنی است، وبینار چالش‌های اخلاقی بالینی در پاندمی کرونا؛ دوراهه‌ها و تصمیم سازی، با حضور دکتر باقر لاریجانی، نائب رییس شورای عالی اخلاق پزشکی، به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان، بصورت مجازی برگزار شد.

انتهای پیام/

برچسب ها: وزارت بهداشت کرونا

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: وزارت بهداشت کرونا اخلاق پزشکی بیماری ها همه گیری کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۵۴۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شناسایی ۶۰ شهید خدمت | ساخت ۱۱ هزار مسکن

به گزارش جام جم آنلاین، صبح امروز نشست خبری رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور در آستانه هفته بسیج سازندگی برگزار شد.

محمد زهرایی در این نشست در پاسخ به پرسش خبرنگار جام جم آنلاین مبنی بر اینکه تاکنون چند نفر از جهادگران شهید در کشور شناسایی شده اند، عنوان کرد: تا مدتی پیش برای شناسایی افرادی که در گروه‌های جهادی دچار حادثه شده بودند، اقدامی انجام نشده بود. اما از حدود شش سال پیش که در بسیج سازندگی فعالیت خود را آغاز کرده ام، اقدامات لازم برای شناسایی این افراد در دستور کار قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه در حدود شش سال گذشته شهدای جهادگری شناسایی شده اند که مربوط به دهه هفتاد هستند، ادامه داد: به این ترتیب تاکنون ۶۰شهید جهاد خدمت در کشور شناسایی شده اند.

 رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور یادآور شد: برای شناسایی شهدای جهادگر قواره‌ای تهیه و در ستاد کل نیرو‌های مسلح نیز مطرح شده است.

زهرایی عنوان کرد: در واقع برای شهید محسوب شدن این افراد مواردی در نظر گرفته شده است، برای نمونه شخصی شهید شناخته می‌شود که با حکم در گروه‌های جهادی شرکت کرده باشد.

وی خاطرنشان کرد: علاوه بر این فرد جهادگر باید در عرصه دچار حادثه شده و با گروه جهادی ثبت شده همراه شده باشد.
رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور گفت: برای این مهم نیز قانون را اصلاح کرده ایم، زیرا در قانون بسیج سازندگی سال ۹۸ به بحث درمان و شهید شناخته شدن جهادگران اشاره‌ای نشده بود.

زهرایی ادامه داد: بنابراین از نمایندگان مجلس تقاضا داریم رسیدگی به این مهم را هر چه زودتر در صحن مجلس مطرح کنند.

 همه با هم برای خدمت رسانی

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با اشاره به اینکه شعار امسال در نظر گرفته شده برای هفته بسیج سازندگی «همه با هم برای خدمت‌رسانی» است، یادآور شد: بسیج مردمی‌ترین تشکیلات انقلابی است، تشکیلاتی که به الگویی برای بلاد اسلامی تبدیل شده است.

 وی با اشاره به اینکه سال گذشته بیش از ۳۳ هزار مسکن از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره) ساخته شد، عنوان کرد: از این تعداد ۱۱ هزار مسکن توسط بسیج سازندگی احداث شده است.

زهرایی با بیان اینکه سال گذشته در گسترش کمی ۱۱ هزار گروه جهادی به جمع ما پیوستند، توضیح داد: اکنون در سامانه اطلس بیش از ۶۲ هزار گروه جهادی ثبت شده که ۵۱ هزار گروه فعال هستند.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور عنوان کرد: سال گذشته جشنواره جهادگران در ۴۴ نقطه از کشور برگزار شد و اختتامیه این جشنواره در هفته بسیج برگزار می‌شود.
 وی با اشاره به گسترش کیفی یادآور شد: برای این مهم اقشار تخصصی را پای کار آوردیم و در هفته بسیج سازندگی از مدرسه‌ای که مدرسه جهاد است و رویکرد آموزشی دارد رونمایی می‌شود. 

 زهرایی به دیگر اقدامات جهادگران اشاره کرد و گفت: سال گذشته ۳۴ هزار جهیزیه تهیه و اهدا شد. علاوه بر این ۴ میلیون بسته معیشتی بین نیازمندان توزیع شد.

 رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور با بیان اینکه ما موضوع اشتغال را هم دنبال می‌کنیم، ادامه داد: بیش از ۲۰ هزار پروژه سازندگی در سال گذشته اجرا شد و در این مدت زمینه آزادی ۲۹۰۰ زندانی هم فراهم شد.
 وی با اشاره به قرارگاه اقتصاد مقاومتی بیان کرد: در این قرارگاه طرح‌های اشتغال زایی و اشتغال دنبال می‌شود. ما به دولت در سال گذشته تعهد اشتغال دادیم و حدود ۱۲۳ هزار شغل در سال گذشته ایجاد شد.

زهرایی یادآور شد: ۳۰ هزار فرصت شغلی نیز از طریق صندوق قرض‌الحسنه ایجاد شد و ۲۷ هزار فرصت شغلی در واحد‌های صنعتی فراهم شد.

به گفته وی بیش از هزار مانع زدایی در این بخش اتفاق افتاده است.

رئیس سازمان بسیج سازندگی کشور ادامه داد: حدود ۵ هزار اشتغال نیز در شر‌کت‌های دانش بنیان صورت گرفته است.

دیگر خبرها

  • از لزوم جدیت در تفکیک زباله، تا سهم فاضلاب خانگی در آلودگی رودخانه های رشت
  • آسترازنکا به مرگبار بودن واکسن کرونایش اعتراف کرد
  • اعتراف سازنده واکسن کووید آسترازنکا بعد از ۳ سال
  • آزمون‌ پذیرش مؤسسه آموزش عالی اخلاق اسلامی در خردادماه
  • ارتقا دانشی و عملیاتی در حوزه اخلاق نیاز جامعه امروز است
  • غزه امروز دایره المعارف پرآوازه بی‌اخلاقی‌های غرب است
  • شناسایی ۶۰ شهید خدمت | ساخت ۱۱ هزار مسکن
  • بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور؛ مرکز کشت حلق بیماران CF
  • سلین دیون در مورد بیماری عصبی نادر خود می‌گوید / از لحاظ اخلاقی زندگی کردن روز به روز سخت‌تر می‌شود!
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت