Web Analytics Made Easy - Statcounter

رویداد۲۴ نرخ دلار سر به فلک کشیده؛ خرید خانه و خودرو که هیچ حتی دیگر خرید‌های روزمره یک خانواده نیز سخت شده است. آقایان و خانم‌هایی که با شعار‌ها معیشتی و اقتصاد محور از مردم رای گرفته و خود را به بهارستان رسانده بودند، اما انگار نه انگار. اصلا به روی خود نمی‌آورند که قرار بود چه کنند و چه وعده‌هایی داده بودند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نه طرحی، نه حتی نطق و تذکری! نه به وزیر اقتصاد و سایر اعضای تیم اقتصادی دولت کار دارند و نه خودشان در فراکسیون‌ها و کمیته‌های تخصصی راهکار ارائه می‌دهند. در عوض ید طولایی در حاشیه سازی دارند. یک روز با دریافت ودیعه مسکن و خودرو. یک روز هم با سفر‌های غیرضروری و خانوادگی گه شائبه فراموشی وعده‌ها و افتادن در ورطه منفعت طلبی را تقویت می‌کند.

همین هم سبب شده که انتقاد‌ها از مجلس نوپای یازدهم بالا بگرید و فعالان سیاسی آنان را بی‌توجه به وعده‌ها و درگیر سیاسی‌کاری بدانند. مثلا علی صوفی فعال سیاسی اصلاح‌طلب به انتقاد از عملکرد مجلس یازدهم پرداخت و گفت: «شعار اصلی نمایندگان مجلس یازدهم حل مشکلات و معضلات اقتصادی بود. انتظار می‌رفت که این مجلس با توجه به یکدستی و برآمدن از یک جریان سیاسی بتواند با قوت تمام به بهبود اوضاع اقتصادی و اصلاح مشکلات معیشتی بپردازد، اما عملکردشان این طور نبود».

وی افزود: «نمایندگان محترم همان اول کار با دامن زدن به شایعاتی درباره استیضاح رئیس جمهور و همچنین خیز برداشتن برای احضار وی نارضایتی خود را از وضع موجود نشان دادند، اما علی‌رغم اینکه گرانی‌ها از اسفندماه سال گذشته رشد چشم‌گیری داشت و در این چند ماهه به اوج رسید و متاسفانه همچنان هم ادامه دارد؛ هیچ نشانه‌ای از کنترل قیمت‌ها و بهبود اوضاع مشاهده نمی‌شود. حتی همه شاخص‌ها بیانگر آن است که چشم‌اندازی برای کنترل این وضعیت وجود ندارد».

این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: «مجلس یازدهم در این زمینه نه طرحی ارائه کرده و نه ترمزی برای توقف این وضعیت شده است. در واقع از بعد نظارتی و تقنینی هیچ کاری انجام نداده است. البته آقای رئیس مجلس یک بار در تلویزیون از طرح اقتصادی خود گفت و وعده‌هایی داد. ما می‌دانیم که یک طرح تا مسیر خود را طی کند تا قانون و اجرایی شود ماه‌ها زمان می‌برد، اما آقای قالیباف و همکارانش در مجلس به خصوص رئیس کمیسیون اقتصادی در مصاحبه‌های خود اینطور القا کردند که خیلی زود در عرصه مسکن، طلا، خودرو و ... اقداماتی انجام خواهد شد. اکنون، اما هیچ نشانه‌ای از اقدام در این زمینه نمی‌بینیم و همه این‌ها نشان دهنده فاصله بین حرف تا عمل است».

وی در شرح دلایل فراموشی مشکلات اقتصادی و معیشتی در مجلس یازدهم نیز گفت: «یک سری اهداف سیاسی وجود دارد که طرح همین شعار‌های اقتصادی و معیشتی هم در همان مقوله می‌گنجد. به هرحال نگاه این آقایان معطوف به انتخابات ۱۴۰۰ است. خود آقای قالیباف سودای کاندیداتوری در انتخابات ریاست جمهوری را دارد. فراکسیون‌های موجود هم در درون خود رقابت سنگینی بر سر قبضه کردن قدرت در سال ۱۴۰۰ دارند. هر کدام از این‌ها کاندیدا‌های خودشان را دارند و دغدغه آنان همین مسائل سیاسی است».
بیشتر بخوانید:  حواشی جنجالی جلسه علنی امروز مجلس/ ظریف برای پاسخگویی به مجلس می‌رودصوفی با تاکید بر اینکه «دغدغه اصلی نمایندگان در مجلس یازدهم بهبود معیشت مردم نیست» گفت: «دلیلش نیز روشن است. خودشان به منابعی دسترسی پیدا کرده‌اند. از جمله حقوقی که افشا شد چقدر است و یا مزایایی مثل خودرو. البته این‌ها مزایای جمعی و ظاهری است که افشا شده است. هر کدام از این نمایندگان به صورت فردی هم می‌توانند دنبال منافع فردی خود باشند. یکی از مشکلات مجلس ما و حتی دولت ما این است که متاسفانه عده‌ای از مسئولان منافع شخصی خود را به منافع ملی ترجیح می‌دهند.»

وی ادامه داد: «چون منافع ملی پررنگ، معیار و ملاک نیست و، چون از نمایندگان مجلس اطاعت می‌خواهند، دیگر نمایندگان نمی‌توانند صدای مردم باشند و اگر می‌خواهند در آن جایگاه بمانند باید اطاعت کنند. این اطاعت نیز قیمتی دارد که هر کدام برای خودشان گذاشته و برای تامین منافع شخصی خود معامله می‌کنند. در نتیجه مرعوب و تطمیع می‌شوند. نکته دیگر اینکه اگر بخواهند چهار سال بعد هم نماینده مجلس باشند باید سازوکار‌ها را بدانند. یک مورد آن مساله احراز صلاحیت است که خودش چند کانال قدرت است و نمایندگان باید آن را لحاظ کنند. از طرفی اگر بخواهند دنبال منافع مردم باشند، هزینه‌های سنگینی متوجه آنان می‌شود و کمتر نماینده‌ای است که بتواند چنین کار را انجام دهد. البته در بین اصلاح طلبان و اصولگرایان افراد شجاعی داشتیم که چنین رویکردی داشته باشند. مثلا آقای مطهری – اگر چه خودش، خودش را اصولگرا هم نمی‌داند- یا آقای احمد توکلی. برخی از نمایندگان هم هستند که به صورت فصلی در نزدیکی انتخابات حرف‌هایی را می‌زنند و‌ای بسا که با کانون‌های قدرت هم هماهنگ کرده باشند. همه این‌ها باعث می‌شود که مجلس از کار افتد و اثری از خود نشان ندهد».

این فعال سیاسی اصلاح طلب خاطر نشان کرد: «نکته دیگر اینکه این نمایندگان برنامه‌محور هم نیستند. نه به برنامه پنج ساله اعتنا دارند و نه به چشم انداز بیست ساله؛ بنابراین به صورت روزمره اوضاع را رصد کرده و آنجا‌هایی که منافع شخصی و گروهی آنان اقتضا کند، حرکت می‌کنند». منبع: نامه نیوز لینک کوتاه: کپی در کلیپ بورد کپی لینک خبر های مرتبط

منبع: رویداد24

کلیدواژه: رویداد24 مجلس یازدهم نمایندگان مجلس آیت الله سیستانی مجلس یازدهم وعده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rouydad24.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رویداد24» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۵۴۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد

رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه مجلس شورای اسلامی در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: تا یکشنبه هفته آینده منتظر برنامه مکتوب بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برای بررسی در صحن علنی مجلس هستیم. در صورت ارائه نشدن این برنامه، کمیسیون و نمایندگان اقتصادی مجلس برنامه خود را ارائه خواهند کرد.

به گزارش ایسنا، روز گذشته دومین نشست بررسی مسائل ارزی با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس، سید احسان خاندوزی وزیر اقتصاد و امور دارایی، محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی، سید محمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور، محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی، سیدشمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید،  عزت الله اکبری تالارپشتی رئیس کمیسیون صنایع و معادن، حجت الاسلام محمدحسین حسین زاده بحرینی و محسن زنگنه از نمایندگان اقتصاددان مجلس و تعدادی از کارشناسان مرکز پژوهش‌ها در مجلس شورای اسلامی برگزار شد.

در این نشست، قالیباف با بیان اینکه نباید به ارائه گزارش اکتفا کرد گفت: در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنند.

در نشست قبلی به اندازه کافی گزارش ارائه شد. دوستان دولت باید به طور روشن و شفاف رویکرد رو به جلو برای مدیریت بازار ارز ارائه کنندرئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد:  ما دنبال تکرار جلسات نیستیم و جلسه سومی وجود ندارد؛ بنابراین باید در مورد موضوع به جمع‌بندی برسیم و نتیجه نهایی را به صحن علنی ارائه کنیم. در این رابطه با توجه به اصرار نمایندگان برای بررسی موضوع در صحن علنی، به صورت مشخص به نمایندگان گفتم اگر به جمع‌بندی و اتفاق نظر با دولت نرسیم، مجلس خود به جمع‌بندی روشن می‌رسد.

قالیباف با تاکید بر اینکه باید بر روی اصل موضوع بحث و گفت و گو کنیم و در مورد رویکردها، اشکالات و راهکارها به جمع‌بندی برسیم، بیان کرد: واقعیت این است که ناترازی‌ها در قیمت ارز تاثیرگذار است؛ بنابراین نمی‌توان نظام یکپارچه اقتصادی را نادیده گرفت؛ دولت و مجلس باید به این مهم توجه داشته باشند.

وی با بیان اینکه حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود، گفت: یک بخش تشخیص علمی و دیگری تصمیم سیاسی است؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد که اگر ترکیب آنها را با هم رعایت کنیم، می‌توانیم مشکلات را حل کنیم اما اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شد. همچنین اگر به تشخیص علمی بدون شرایط سیاسی کشور توجه کنیم با مشکل مواجه خواهیم شد بنابراین تعادل این موضوع مهم است.

حکمرانی از دو بخش تشکیل می‌شود: تشخیص علمی و تصمیم سیاسی؛ تشخیص‌های علمی ما به دلایل مختلف تحت تاثیر تصمیم‌های سیاسی قرار دارد؛ اگر تشخیص علمی را فدای تصمیم سیاسی کنیم به طور حتم دچار مشکل خواهیم شدرویکرد اقتصادی و مدیریتی در موضوع ارز اشکال دارد
همه اختیارها را به رئیس بانک مرکزی دادیم، اما ...

قالیباف با تاکید بر اینکه مجلس در عین اختلاف سلیقه و اختلاف دیدگاه با سیاست‌های ارزی دولت همراهی کرده است، گفت: همه اختیارهای موجود در قانون دائمی را به رئیس بانک مرکزی دادیم و هر چه ایشان در جلسه سران قوا بیان کردند قبول کردیم اما شرایط کنونی نشان می‌دهد که هم رویکرد اقتصادی و هم رویکرد مدیریتی در موضوع ارز دچار اشکال است.

وی با اشاره به تورم کالاهای اساسی که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند و تاکید بر ضرورت اصلاح رویکردهای اقتصادی در این زمینه، گفت:  به طور روشن و مشخص امروزه در سیاست‌های ارزی از نگاه اقتصادی دچار مشکل هستیم و طرح جامعی برای رویکرد اقتصادی در ارز وجود ندارد.

قالیباف خطاب به مسئولان اقتصادی حاضر در نشست گفت: ما رویکرد اقتصادی مان در حوزه مدیریتی را اعلام کردیم و تا روز یکشنبه هفته آینده برای دریافت برنامه دولت منتظر می‌مانیم اما اگر برنامه و سیاست ارزی دولت ارائه نشود، مجلس جلسه خواهد گذاشت و طرح خود را ارائه می‌کند.

در این جلسه محمدرضا فرزین رییس کل بانک مرکزی گزارشی از وضعیت بازار ارز و تحولات اقتصاد کلان کشور ارائه کرد.

همچنین وزیر اقتصاد و  روسای کمیسیون های اقتصادی، صنایع و معادن و جهش و رونق تولید مجلس هم به تشریح راهکارهای خود برای کنترل نرخ ارز پرداختند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ببینید| نوری قزلجه: بیش از ۵۰ درصد اقدامات مجلس یازدهم رضایت‌بخش نبود
  • بررسی دغدغه‌ی کارگران استان یزد
  • قالیباف: منتظر برنامه دولت برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • هشدار ارزی قالیباف به دولت
  • منتظر برنامۀ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز هستیم
  • قالیباف: اگر بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه خود را ارائه خواهد کرد
  • تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران، تلاشی سیاسی و بی‌اثر برای کسب رضایت صهیونیست‌ها
  • قالیباف: بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز برنامه ندهد مجلس برنامه می‌دهد
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • ماجرای عجیب رای به مصوبه جنجالی مجلس یازدهم