Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@15:19:36 GMT

درد دل بی ‌خانمان‌ها؛ ۵۰۰ روز پس از سیل گلستان

تاریخ انتشار: ۲۸ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۸۶۷۱۳

درد دل بی ‌خانمان‌ها؛ ۵۰۰ روز پس از سیل گلستان

ایسنا/گلستان با گذشت بیش از ۵۰۰ روز از سیل گلستان، هنوز تعداد کمی از خانه‌های آسیب‌دیده به‌طور کامل بازسازی نشده‌اند و مسئولان قول مساعد دادند که این خانه‌ها نیز تا پیش از فصل سرما تکمیل شود.

اوایل سال ۹۸ سیلی عظیم مردم استان گلستان را غافلگیر کرد؛ میهمانی ناخوانده که تا دوماه ماندگار شد. شهرها و روستاهای زیادی در این استان زیر آب رفتند و هزاران خانه تخریب شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در آن روزها درد زخمی که سیل بر تن مردم ترکمن‌صحرا بر جای گذاشته بود، با کمک‌های بی‌دریغ مردم از اقصی نقاط کشور و دستگاه‌های مختلف، کمی آرام می‌گرفت. کمک‌ها مرهم درد بود ولی آنچه که درد را علاج می‌داد، بازسازی دوباره شهرها و روستاها و بازگشت به زندگی عادی مردم بود.

مسئولان و دستگاه‌های زیادی پای کار آمدند تا هر چه زودتر زندگی عادی را به مردم بازگردانند. وعده‌های زیادی برای بازسازی این مناطق داده شد و مردم امیدوار شدند. اکنون که چندین ماه از وقوع این سیل ویرانگر می‌گذرد، به میان مردم آق‌قلا، کانون اصلی سیل، رفتیم و سراغ وعده‌هایی که به آنها داده شده را گرفتیم.

یک شهروند روستایی شهرستان آق‌قلا در گفت‌وگو با ایسنا گفت: سیل که آمد در داخل خانه ما یک و نیم متر آب جمع شد و بعد از مدتی دیوارهای خانه تخریب شد. بعد از سیل که می‌خواستیم خانه را بازسازی کنیم، به ما گفتند که زمین خانه‌ ما جزو اراضی ملی است؛ این موضوع در حالی است که خانواده‌های ما بیش از ۱۰۰ سال در اینجا زندگی می‌کردند. اعلام کردند که ۳۰۰ مترمربع از زمین را به‌صورت رایگان می‌دهند و مابقی را باید خریداری کنیم. قرار شد که اضافه پول زمین را به‌صورت اقساطی پرداخت کنیم.

آقای آق تازی که در روستای چن سیبلی زندگی می‌کند، افزود: این موضوعات باعث شد که عملیات بازسازی خانه کمی به تأخیر بیافتد و از اول امسال شروع کنیم. امسال هم با توجه به افزایش قیمت‌ها، با وجود دریافت تسهیلات بنیاد مسکن و کمک کمیته امداد، نتوانستیم خانه را کامل کنیم و ناقص است.

وی با اشاره به اینکه حمام و سرویس بهداشتی خانه خود را تکمیل نکرده است، گفت: آب و برق وصل شده ولی با توجه به اینکه نتوانستیم کنتور گاز تهیه کنیم، هنوز گاز وصل نشده است. در سیل تمام وسایل خانه ما از بین رفت و دیگر نتوانستیم همه آنها را تهیه کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بعد از وقوع سیل به همراه مادرم و زن و دو بچه‌ام تا مدت بیش از یک سال در چادر زندگی می‌کردیم. با وجود اینکه خانه ناقص است، وسایل اندکی که داشتیم را به همین خانه نیمه‌کاره آوردیم تا حداقل بعدازاین همه مدت از چادر خارج شویم.

این شهروند روستایی گفت: شغل من کارگری است و در این شرایط شیوع کرونا هم کار کردن مشکل شده و درآمدم کم شده است. این روزها را با یارانه می‌گذرانیم. برای اشتغال به ما گفتند که ۵۰ میلیون تومان وام می‌دهند. ما هنوز تو اقساط زمین و وام بنیاد مسکن مانده‌ایم، چگونه می‌توانیم اقساط این وام را پرداخت کنیم؟

وی یادآور شد: هنوز چندین خانوار در روستا وجود دارند که در چادر یا در خانه قبلی که استحکام مناسبی ندارد، زندگی می‌کنند.

وی بیان کرد: خیران برای خوراک و پوشاک خصوصاً در ماه‌های اول کمک‌های خوبی به ما می‌کردند ولی الان حدود پنج ماه است که هیچ کمکی به دست ما نمی‌رسد. از خیران درخواست می‌کنیم که در این روستا حضور یابند و از نزدیک مشکلات ما را ببینند. مهم‌ترین دغدغه مردم تکمیل خانه‌هایشان است که واقعاً توانایی انجام آن را ندارند.

یکی از شهروندان شهر آق‌قلا نیز در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در سیل سال ۹۸ خانه ما به مدت حدود دو ماه، زیر آب رفت. بعد از سه ماه از فروکش کردن آب، کار ساخت خانه را با ۹۰ میلیون تومانی که بنیاد مسکن به حسابم واریز کرد، شروع کردم اما هنوز نتوانستم آن را تکمیل کنم.

وی ادامه داد: مهندسی که کار ساخت خانه را به او واگذار کردیم، ما را زیاد معطل می‌کند و به تأخیر انداختن ساخت‌وساز، باعث افزایش هزینه‌ها شده است. هنوز کچ کاری و یکسری از کارهای دیگر باقی مانده است.

وی با اشاره به اینکه شغل آزاد دارد، گفت: هنوز با وجود خطر ریزش، در خانه قبلی زندگی می‌کنیم و خانه جدید نرفتیم و مهم‌ترین دغدغه ما تکمیل خانه مان است.

در ادامه، یک شهروند روستایی شهرستان آق‌قلا در گفت‌وگو با ایسنا، گفت: بعد از سیل مجموعاً ۸۶ میلیون تومان از سوی بنیاد مسکن و کمیته امداد به حساب ما واریز شده است. این پول را با توجه به پیشرفت کار ساخت‌وساز می‌توانیم مرحله‌به‌مرحله از حساب دریافت کنیم. خانه ما در حریم رودخانه بود و بنیاد مسکن زمینی را رایگان واگذار کرد تا در آن خانه بسازیم.

وی با اشاره به اینکه کارگر است، افزود: ۲۸ میلیون در حساب من باقیمانده ولی با توجه به افزایش هزینه‌ها، قادر به تکمیل خانه نیستم. فقط توانستم اسکلت خانه را بسازم و مابقی کار مانده است. در اطراف خانه من ده نفر دیگر همین مشکل را دارند.

وی خاطرنشان کرد: در سیل فقط فرصت شد نصف وسیله‌های خانه را جمع کنیم و مابقی آنها از بین رفت. کل کمک‌هایی که به ما شد همان ۸۶ میلیون تومانی که به حساب واریز شده که بخشی از آن بلاعوض و مابقی آن تسهیلات است.

این شهروند روستایی با اشاره به اینکه در حال حاضر در خانه اجاره‌ای زندگی می‌کنند، گفت: تاکنون سیمان رایگان به ما داده نشده است.

در ادامه، یک شهروند روستایی که خانه خود را تکمیل کرده، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: مدت کمی بعد از فروکش کردن سیل، کار ساخت خانه را آغاز کردیم. جزو اولین خانه‌هایی بودیم که در روستایی چن سیبلی بازسازی خانه‌مان را آغاز کردیم. برای ساخت خانه بنیاد مسکن به ما کمک کرد و بقیه را از آورده خودمان ساختیم.

وی با اشاره به اینکه در مدت پنج ماه خانه‌اش را تکمیل کرده، خاطرنشان کرد: آنهایی که امسال کار ساخت‌وساز را آغاز کردند با مشکل گرانی روبه‌رو شدند. ما با هزینه‌های کمتر خانه را سال قبل ساختیم.

این شهروند روستای چن سیبلی با اشاره به اینکه ۱۶۰ پاکت سیمان رایگان دریافت کرده است، تصریح کرد: در اوایل زمان وقوع سیل در خانه خواهرم زندگی می‌کردیم اما زندگی کردن در آنجا سخت بود بعد از مدتی در همان ساختمان نیمه‌کاره‌ای که در حال ساخت بود، با چادر زندگی می‌کردیم تا در نهایت که خانه تکمیل و خیالمان راحت شد.

در ادامه، مشکلات مردم را به گوش مدیرکل بنیاد مسکن استان گلستان رساندیم. سیدمحمد حسینی در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۲ استان درگیر سیل شدند، گفت: گلستان جزو استان‌هایی بود که بیشترین خسارت را در سیل دید. هیچ واحد مسکونی را نداریم که خسارت آن پرداخت نشده باشد.

وی افزود: مجموعاً ۸۱۵ میلیارد تومان تسهیلات و کمک بلاعوض برای بازسازی و تعمیر واحدهای مسکونی در استان پرداخت شده است. برای واحدهای احداثی در شهرها ۹۴ میلیون تومان و روستاها ۷۶ میلیون تومان پرداخت شد. این مبلغ متناسب با پیشرفت فیزیکی واحدها به‌صورت مرحله‌به‌مرحله قابل برداشت بوده است.

مدیرکل بنیاد مسکن استان گلستان بیان کرد: علاوه بر اینها از سوی کمیته امداد و بهزیستی هم کمک‌هایی به افراد تحت پوشش صورت گرفت. هلال‌احمر هم به مردم گمیشان، آق‌قلا و گنبدکاووس مبلغ ۵ تا ۱۰ میلیون تومان کمک داشته است.

حسینی معتقد است که از مجموع کل واحدهای مسکونی، حدود ۲ تا ۳ درصد واحدها هنوز تکمیل نشده که در حال تکمیل آن هستند.

وی علت این موضوع را مسائل مربوط به انصراف و جایگزینی آنها و یا تأخیر در تأمین زمین عنوان کرد و گفت: این واحدها که با تأخیر و در سال جاری کار ساخت‌وساز را آغاز کردند، به مشکلات گرانی بر خوردند. به دنبال این هستیم کمک‌های بلاعوض دیگری را برای این واحدها در نظر بگیریم تا آنها نیز قبل از فصل سرما تکمیل شوند. این افراد شناسایی شده هستند و نگران نباشند.

مدیرکل بنیاد مسکن گلستان خاطرنشان کرد: علاوه بر بازسازی واحدهای مسکونی، ۵۰۹ پروژه بازسازی تأسیسات روبنایی با اعتبار ۵۰ میلیارد تومان در ۲۴۰ روستای استان گلستان انجام شد.

به گزارش ایسنا، حدود ۲۲ هزار واحد مسکونی گلستان در سیل سال ۹۸ دچار آسیب شدند که از این تعداد ۷۷۰۷ واحد احداثی و مابقی تعمیراتی بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی سیل گلستان گلستان گفت وگو با ایسنا شهروند روستایی استان گلستان میلیون تومان بنیاد مسکن ساخت خانه ساخت وساز کار ساخت خانه ما خانه ها آق قلا کمک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۶۷۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، کتاب «اُمّ علاء»؛ روایت زندگی اُمُّ­الشهداء فخرالسادات طباطبایی اثر سمیه خردمند، روایت زنی است که هفت نفر از اعضای خانواده­اش به شهادت رسیدند. زنی که هجده فرزندش را در خانه‌­ای شصت­‌متری و وقفی بزرگ کرد.

خانه‌­ای که هر وقت پنجره­‌اش را باز می‌­کرد؛ چشمانش به گنبد مطهر حرم حضرت علی علیه­‌السلام گره می­‌خورد و نسیم رأفت جناب ابوتراب وارد خانه و زندگی­شان می‌­شد.

فخرالسلادات یا همان «اُمّ علا»، مادر چهار شهید، همسر شهید، خواهر شهید و مادر همسر شهید است. پدر و مادر فخرالسادات در جوانی به بهانه­ تعلیم در حوزه­ علمیه‌ نجف، از تبریز به نجف اشرف هجرت می‌کنند و همان­جا ماندگار می‌شوند.

فخرالسادات در نجف به دنیا می‌­آید و در سن سیزده سالگی با آیت‌­الله سید حسن قبانچی که یکی از شاگردان ممتاز پدرش سید محمد جواد طباطبایی تبریزی بود ازدواج می‌­کند. آن­ها در خانه وقفی کوچکی در جوار حرم امیرالمؤمنین علیه‌­السلام زندگی­شان را با عشق آغاز می­‌کنند و حاصل این ازدواج می‌­شود هجده فرزند، نه پسر و نه دخترکه در دوران خفقانی که رژیم بعثی صدام در عراق ایجاد کرد، آن­ها را به سمت دروس حوزوی سوق داد. تعدادی از فرزندانش شاگرد آیت­ الله صدر بودند و دخترانش در مکتب بنت­‌الهدی صدر درس می­‌خواندند.

در دوران نخست وزیری حسن البکر پسرش عزّالدین و برادرش عمادالدین که هر دو از شاگردان نخبهی آیت ­الله صدر بودند دستگیر و روانهی زندان شدند. حسن البکر که از خود اختیاری نداشت، با نظر صدام اعدام این دو روحانی بزرگوار را صادر کرد. این برای اولین ­بار بود که در نجف خون روحانیت ریخته می‌شد. چند روز قبل از اعدام، ام علاء با پسر و برادرش ملاقات می­‌کند و به آنها وعدهی بهشت و دیدار با امام حسین (ع) را می­دهد.

بعد از شهادت سه فرزندش، ام علاء همراه همسرش ابو علاء به دستور صدام روانه­ زندان شد. به دلیل فعالیت‌­های سیاسی دیگر پسرانش در ایران علیه رژیم صدام، این زن و شوهر مبارز و صبور یک سال­ ونیم در زندان حزب بعث به سر می‌بردند. درواقع رژیم بعث قصد داشت با این شیوه دیگر پسران وی را به دام بیندازد که مؤفق نشد.

ام علاء در طول زندگی متحمل رنج‌­ها و سختی‌­های زیادی شد. ولی هیچ‌­گاه خم به ابرو نیاورد و همچنان در آرزوی سرنگونی رژیم بعث به سر می‌برد. ام علاء زنی به شدت صبور، مؤمن، با اخلاق و متواضع بود که در طول زندگیش همیشه به اقوام رسیدگی و از آنها دلجویی می­‌کرد. در بین خویشاوندان برای هر کس مشکلی پیش می­‌آمد او اولین نفر بود که برای حل مشکلش قدم برمی­داشت.

او ده سال آخر زندگیش را در حالی که دست و پای چپش در دوران اسارت از کار افتاده بود و هیچ خبری از سرنوشت همسرش ابو علاء نداشت، به ایران هجرت کرد. در ایران ساکن قم شد و تمام کار‌های شخصی­‌اش را با توجه به شرایط جسمانی که داشت خودش انجام می‌­داد.

همیشه در طول عمرش فرزندانش را به پشتیبانی از حضرت امام خمینی (ره) و پیروی از ایشان توصیه می‌­کرد. به آن­ها می‌­گفت: اگر همه­ی شما هم فدای اسلام شوید ناراحت نمی­‌شوم؛ بلکه افتخار می­‌کنم و بدانید خون فرزندان من رنگین‌­تر از خون فرزندان اباعبدالله نیست.

در بخشی از کتاب «اُمّ علاء» آمده است: نشست روبه‌روی مامه و هر دو با هم گریه می‌کردند و روضه می‌خواندند. پدر با گریه گفت: «علویه! حالا مثل ام‌البنین چهار پسر فدا کردی.»

شاید می‌خواست با این کلمات، دل مادر داغ‌دیده‌ام را آرام کند.

مامه دستی به صورتش کشید و میان هق‌هق گریه‌هایش گفت: «من کجا، ام‌البنین کجا ابوعلاء؟ ام‌البنین تمام فرزندانش را تقدیم کرد؛ اما من هنوز چند پسر دیگر هم دارم.»

انتشارات شهید کاظمی در نظر دارد با امضای نویسنده و نگین دُرّ نجف، چاپ اول این کتاب را به مخاطبان ارائه دهد.

این کتاب در ۲۵۵ صفحه در قطع رقعی، با شمارگان هزار نسخه و با قیمت ۱۸۰ هزار تومان توسط انتشارات شهید کاظمی روانه بازار نشر شده است.

علاقه‌مندان برای مشاهده و تهیه این کتاب می‌توانند با ورود به سامانه من و کتاب manvaketab.com و همچنین از طریق ارسال نام عدد ۲۲ به سامانه پیام کوتاه ۳۰۰۰۱۴۱۴۴۱ کتاب را تهیه نمایند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • اختصاص ۸۲ میلیاردتومان اعتبار برای ساخت پروژه دفاع مقدس در گلستان
  • تاکید استاندار بر کمک دولت به تسریع در تکمیل طرح‌های راهبردی گلستان
  • بهره مندی بیش از ۱۲ هزار روستایی گلستان از تسهیلات قرض‌الحسنه
  • بازگشت محکوم به مرگ از پای چوبه دار
  • «اُمّ علاء»؛ مادر شهیدی که هفت عزیزش را تقدیم اسلام کرد
  • مزارع کشاورزی که با فاضلاب خام و پساب آبیاری شوند، معدوم خواهند شد/چرخه تصفیه خانه‌ها باید تکمیل شود
  • نمایش «وضوح ناقص» در خانه عکاسان جوان
  • فعالیت پایلوت ۸ خانه محیط زیستی در گلستان
  • کتاب «ادب زندگی» منتشر شد
  • کتاب «ادب زندگی» روانه بازار نشر شد