Web Analytics Made Easy - Statcounter

پرویز اسماعیلی سفیر جمهوری اسلامی ایران در مصاحبه با روزنامه وچرنی لیست به سوالات مطرح شده درباره تحریم های آمریکا، انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا، انتظار ایران از اروپا، مناسبات ایران و کرواسی، مناقشه قره باغ و ... پاسخ داد.

وی در پاسخ به این سوال که در پی درگیریهای اخیر قره باغ، ایران آذربایجان و ارمنستان را تهدید کرد در صورت ادامه اصابت توپ و خمپاره در خاک ایران، برای محافظت از امنیت ملی خود واکنش نشان خواهد داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همزمان ایران نیروهایش را در مرزهای ارمنستان و آذربایجان مستقر کرد. آیا نگرانید که پای ایران در مناقشه ارمنستان و آذربایجان کشیده شود؟ گفت: رویکرد ایران امنیت منطقه ای است. ما امنیت همسایگان را امنیت خود می دانیم. لذا هر درگیری نظامی بین همسایگان برای ما نگران کننده است. 

وی افزود: اما در مورد درگیریهای اخیر باید توجه کنید که ایران تنها کشور منطقه است که هم با دو کشور آذربایجان و ارمنستان رابطه دوستانه دارد؛ و هم نزدیک به ۸۰۰ کیلومتر مرز مشترک با آنها دارد. طبیعی است که ما نگرانی های بیشتری از دیگران داشته باشیم.

اسماعیلی خاطرنشان کرد: ایران اصول سیاست خارجی محکمی دارد که دعوت به صلح، گفتگو و همکاری درون منطقه ای است. ما هرگز هیجانی تصمیم نخواهیم گرفت. در درگیریهای اخیر بین ارمنستان و آذربایجان گلوله های توپ به منطقه خداآفرین در خاک ما برخورد کرد. این نقض تمامیت ارضی و سلب امنیت شهروندان ایران بود. ما هشدار دادیم. آنها عذرخواهی و تاکید کردند که عمدی نبوده است. قول دادند تکرار نشود. امیدواریم اینگونه باشد. 

سفیر ایران تصریح کرد: در صورت تکرار، ما حق هر تصمیمی را برای تامین امنیت ملی و شهروندان خود محفوظ خواهیم داشت.

وی یادآور شد: ایران ضمن تاکید بر حفظ حاکمیت ملی و تمامیت ارضی جمهوری آذربایجان، برای کمک به دستیابی به صلح و راه حل پایدار مناقشه قره باغ در چارچوب ابتکار منطقه ای ایران، ترکیه و روسیه - به عنوان مکمل مکانیسم گروه مینسک - اعلام آمادگی کرده است.

وی افزود: همچنین ما هرگونه حمله به غیرنظامیان و مناطق مسکونی را محکوم می کنیم. مانند حمله اخیر به شهر گنجه و کشتار مردم آنجا.

این دیپلمات ارشد ایرانی در خصوص اظهارات علی اکبر ولایتی مبنی بر اینکه ارمنستان بخشی از خاک آذربایجان را اشغال کرده و از ارمنستان خواست از قلمرو قره باغ خارج شود و ترکیه و اسرائیل را به تحریک ارمنستان و آذربایجان به جنگ و تشدید مناقشه متهم کرد، اظهار داشت: مثل همه دنیا، سیاست رسمی جمهوری اسلامی ایران در مسائل خارجی تنها از سوی وزارت امور خارجه بیان می شود. موضع اصولی ایران احترام به قوانین، مقررات و مرزهای شناخته شده بین المللی است.

سفیر ایران خاطرنشان کرد: راه حل اختلافات مرزی، جنگ و خونریزی نیست. از ابتدای بحران، ایران در سطح ریاست جمهوری و وزیر خارجه با سران دو کشور همسایه خود آذربایجان و ارمنستان؛ و سایر کشورهای موثر مثل روسیه در تماس دائم بود. ما طرفین را به «آتش بس فوری» و سپس «گفتگوهای جامع» بر اساس حسن نیت دعوت کردیم. ما مثل بحران سال ۱۹۹۲ آمادگی خود را برای میانجیگری بین دو همسایه اعلام کردیم. معتقدیم صلح پایدار فقط با اراده سیاسی باکو و ایروان و احترام به تمامیت ارضی و مقررات بین المللی ایجاد می شود.

اسماعیلی ادامه داد: در فارسی ضرب المثلی داریم که می گوید عده ای «از آب گل آلود، ماهی می گیرند.» هیچ کشوری نباید منافع خود را در جنگ بین دو همسایه و ریختن خون بیگناهان جستجو و یا طرفین را به ادامه درگیری تشویق کند. ما امیدواریم خبرهای مربوط به استفاده برخی کشورهای منطقه از تروریست های تکفیری صحت نداشته باشد. 

وی عنوان کرد: ما هرگز حضور نیروهای تروریستی را در نزدیکی مرزهای خود تحمل نخواهیم کرد و امیدواریم سران منطقه هم در این زمینه هوشیار باشند.

سفیر ایران ادامه داد: واقعیت این است که امنیت منطقه ما هیچ ربطی به اسرائیل ندارد، اما نا امنی ها، کاملا مرتبط با اسرائیل است. فعلا ما قضاوتی نداریم. اسرائیل حضور نظامی و امنیتی در منطقه دارد و بعید نیست از هر بحرانی در نزدیکی ایران استقبال کند.

سفیر جمهوری اسلامی ایران همچنین در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه علیرغم این واقعیت که اکثریت آذربایجانی ها مسلمان شیعه هستند، ایران، کشوری که اکثریت آن شیعه هستند، بیشتر طرف ارمنستان را گرفته است؛ زیرا آذربایجان روابط بسیار قوی با اسرائیل دارد که حضور گسترده نظامی و اطلاعاتی در آذربایجان در کنار مرز ایران دارد. روابط اسرائیل و آذربایجان در سال ۱۹۹۲ پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی آغاز شد و در سالهای اخیر توسعه یافته است. با توجه به اینکه اسرائیل، آذربایجان را مسلح می کند، چقدر این همکاری بین اسرائیل و آذربایجان برای امنیت ملی ایران خطرناک است؟ گفت: ایران در تمام منطقه و بویژه در قفقاز جنوبی همیشه نقش متوازن کننده و نه نقش مداخله کننده داشته است. ما مخالف هرگونه جدایی و درگیری قومی و سرزمینی هستیم. ما بر عکس برخی کشورهای منطقه، هم با آذربایجان و هم با ارمنستان رابطه خوبی داریم. معتقدیم دخالت هر یک از کشورهای منطقه و بخصوص قدرتهای فرامنطقه ای بحران را تشدید می کند.

وی ادامه داد: در مورد رابطه با اسرائیل؛ ما برای دیگر کشورها تصمیم نمی گیریم. اما خط قرمز ما، امنیت ما است. در مورد امنیت ملی خود هرگز کوتاه نیامده و با هیچ کشوری مماشات نخواهیم کرد.

سفیر ایران در کرواسی در پاسخ به این سوال که چرا ایران مخالف صلح و  عادی سازی روابط بین اسرائیل و امارات متحده عربی و بحرین است؟ گفت:  اجازه بدهید من از شما سوال کنم. آیا فقط ایران مخالف است؟ آیا مردم و آوارگان فلسطینی راضی هستند؟ آیا حتی دولت خودگردان فلسطین راضی است؟ اگر جنبش فتح راضی بود، پس چرا طی روزهای گذشته تمام توافقات قبلی با اسرائیل را منتفی اعلام کرد؟ اگر گروههای مبارز فلسطینی موافق بودند، چرا در برابر اسرائیل اعلام همبستگی ملی کردند؟ آیا مردم مسلمان منطقه موافق رابطه با اسرائیل هستند؟ آیا مطمئن هستید که مردم امارات و بحرین موافق رابطه دولتهایشان با اسرائیل بوده اند؟

اسماعیلی افزود: همه فلسطینی ها با اقدام امارات و بحرین مخالفت کردند و آن را خنجری از پشت به ملت فلسطین نامیدند. بر اساس تجربه بیش از ۷۰ ساله، اسرائیل به هیچ پیمان صلحی وفادار نمانده و به اشغالگری خود ادامه داده است. چه تضمینی هست که در آینده مدعی سایر سرزمین های اسلامی نشود؟

وی گفت: این اقدام امارات و بحرین تغییری در وضعیت حقوقی فلسطین به عنوان کشوری اشغال شده توسط اسرائیل ایجاد نمی کند. ضمن اینکه به شکاف در بین کشورهای اسلامی و حتی عربی دامن می زند. این اقدام آنها حتی عقب نشینی از طرح صلح عربی ۲۰۰۲ عربستان بود که صلح با اسرائیل را منوط به خروج از سرزمینهای اشغالی ۱۹۶۷، حل عادلانه مساله آوارگان و پذیرش دولت مستقل فلسطینی به پایتختی بیت المقدس ساخته بود. امارات و بحرین حتی بر مواضع اتحادیه عرب و سازمان همکاریهای اسلامی هم پایبند نماندند.

این دیپلمات ارشد ایرانی بیان کرد: مجمع عمومی و شورای امنیت سازمان ملل تا به حال صدها قطعنامه در مورد حقوق مردم فلسطین صادر کرده که اسرائیل به هیچکدام اعتنایی نکرده است. اتحادیه اروپا هم در موضعی منطقی، با سیاست شهرک سازی اسرائیل در سرزمین های اشغالی، ادعای ارضی در مورد سایر کشورها مثل کرانه باختری رود اردن، انتقال پایتخت به بیت المقدس و ... مخالف است.

خبرنگار با بیان اینکه تقریبا همه تحلیلگران اتفاق نظر دارند که بدون موافقت عربستان سعودی، دو کشور بحرین و امارات توافقنامه را امضا نمی کردند. از وی پرسید آیا نقشه جدید ژئوپلیتیک و اتحادی از کشورهای عربی و اسرائیل و آمریکا علیه ایران ایجاد می شود؟ که اسماعیلی گفت: سال ۱۹۴۷ اعراب و فلسطینی ها قطعنامه ۱۸۱ مجمع عمومی سازمان ملل برای تقسیم سرزمین فلسطین و تشکیل اسرائیل را رد کردند. اسرائیل تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ با ایران رابطه داشت و لذا به اوضاع امنیتی تمام منطقه خلیج فارس با کمک آمریکا مسلط بود. بعد از انقلاب تا اکنون، اسرائیل، ایران را تهدید اصلی کشورهای خلیج فارس معرفی کرد تا همین کمبود را جبران کند. آمریکا هم با «پروژه ایران هراسی» به اسرائیل کمک کرد.

وی ادامه داد: به نظر من اتحاد کشورهای عربی با اسرائیل و آمریکا علیه ایران تنها یک توهم است. چون آمریکا و اسرائیل با اقدامات اخیرشان اتحاد بین کشورهای عربی را هم متزلزل کردند. ایران با سایر کشورهای عربی رابطه دوستانه و همکاری دارد. ما امارات و بحرین را هم، نه دشمن، بلکه همسایه و دوست خود می دانیم. اما آنها فریب خوردند. اسرائیل جای دوست و دشمن را برای آنها عوض کرد! دولت ترامپ هم به خاطر اهداف انتخاباتی و با تهدید و تطمیع، کشورهای منطقه را به عقب نشینی از آرمانهای اسلامی و عربی و رابطه با اسرائیل مجبور کرد. 

اسماعیلی اضافه کرد: تجربه تاریخی نشان می دهد که هر چه حضور آمریکا و اسرائیل در خاورمیانه بیشتر شده؛ ثبات، امنیت و همکاری منطقه ای کمتر شده است. آمریکا و اسرائیل تقریبا تمام کشورهای عرب خلیج فارس را به همراهی با صدام حسین در جنگ تحمیلی علیه ایران وادار کردند. اما ایران این مسئله را مبنای روابط خود با آنها قرار نداد. ما در جنگ تحمیلی نشان داده ایم  که به اندازه کافی برای دفاع از خود در برابر هر سطح از تهدید، قدرتمندیم و در عین حال،خواهان صلح و امنیت در منطقه هستیم. ما بارها پیشنهاد همکاری جمعی برای امنیت منطقه و پیمان عدم تجاوز دادیم.

وی در پاسخ به این پرسش که کدامیک از این دو مورد برای ایرانی ها بهتر است، پیروزی دونالد ترامپ یا جو بایدن؟ آیا شما اعتقاد دارید که اگر بایدن پیروز شود ، به برجام بازخواهد گشت؟ عنوان کرد: انتخابات، موضوع داخلی هر کشوری است. سیاست خارجی ما بر اساس حضور دموکرات ها یا جمهوری خواهان در کاخ سفید تنظیم نشده است. هر کدام که رئیس جمهور آمریکا شوند، استراتژی ما عوض نمی شود. البته اگر کسی در کاخ سفید بر اساس احترام متقابل، حقوق و منافع ملت و کشور ما را به رسمیت بشناسد، ما استقبال می کنیم و پاسخ متناسب خواهیم داد.

وی افزود: برجام مهمترین دستاورد دیپلماسی در صد سال اخیر است. برجام تضمین منافع همه طرفهای این توافق و البته تضمین صلح و امنیت منطقه ای و بین المللی بود و با پشتوانه شورای امنیت سازمان ملل امضا شد. آمریکا، در حالی که ایران به تعهداتش عمل کرده بود، یکطرفه قطعنامه ۲۲۳۱ را نقض کرد و از برجام خارج شد. این اقدام و تحریم های ظالمانه البته فشار زیادی به اقتصاد و ملت من وارد کرد؛ اما موجب انزوای بی سابقه سیاسی آمریکا در جهان شد. امیدواریم هر کسی که به کاخ سفید می رود، از این مسیر غلط بازگردد.

خبرنگار در ادامه با بیان اینکه علیرغم مخالفت سازمان ملل، آمریکا تحریم های جدیدی را علیه ایران اعمال کرده است. از اسماعیلی پرسید موضع کشورهای عضو اتحادیه اروپا در قبال این تحریم ها چیست؟ که وی  گفت: پایبندی اتحادیه اروپا به برجام در سطح سیاسی مثبت و تقریبا قابل قبول بوده است. اما این مواضع نیازمند اتخاذ گام های عملی و حمایت جدی از اجرای کامل برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است. تلاشهای اروپا، مانند اعلام مخالفت با تحریم های یکجانبه آمریکا قابل تقدیر است، اما اروپا نتوانسته به تعهدات خود در برجام عمل کرده و خروج آمریکا از برجام را جبران کند. لغو خودکار هرگونه محدودیت و تحریم تسلیحاتی ایران هم بر اساس برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ در ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰ یکی از توافقات برجام است که باید عملیاتی شود. اتحادیه اروپا یک نهاد حامی جند جانبه گرایی و حاکمیت قانون در روابط بین المللی است و باید نشان دهد که می تواند به نحو موثری از اصول خود پشتیبانی کند.

وی در خصوص اینکه ایران بارها تهدید کرده است که در صورت عدم اجرای تعهدات کشورهای عضو اتحادیه اروپا در برجام مبنی بر لغو تحریم های ایران، از توافق هسته ای خارج خواهد شد. چه خواهد شد؟ گفت: سیاست ایران تعهد در برابر تعهد؛ و رویکرد ما صبر راهبردی و فرصت دادن حداکثری به دیپلماسی است. به همین خاطر بعد از خروج آمریکا از برجام به درخواست سایر طرف ها حتی بیش از یکسال صبر کردیم و به تعهدات خود کامل عمل کردیم. رئیس جمهور ایران در نامه هشتم می ۲۰۱۸ خود به سران کشورهای عضو برجام شرایط ماندن ایران در این توافق را به صراحت بیان کرده است. اگر منافع ایران از طریق برجام تامین نشود، هشدارهای مطرح شده در آن نامه عملیاتی خواهد شد. تصمیم ایران معلوم است؛ بقا و اجرای کامل برجام. اکنون توپ در زمین طرفهای مقابل است.

خبرنگار با بیان اینکه پس از ترور ژنرال سلیمانی، ایران قسم خورد که جنگ را تا زمانی که آمریکا از خلیج فارس خارج نشود دنبال کند. از سفیر ایران سوال کرد که آیا از درگیری احتمالی مستقیم بین آمریکا و ایران هراس دارید؟ که وی پاسخ داد: این اقدام دولت آمریکا علیه فرمانده اصلی مبارزه با داعش در منطقه، بر اساس همه معیارهای بین المللی و اعلام سازمان ملل، یک عمل تروریستی و اقدام مستقیم دولت ترامپ علیه امنیت ملی ما و در جهت حمایت از داعش بود. ایران حق اقدام متقابل را برای خود محفوظ می داند، اما زمان و چگونگی پاسخ را خود تعیین خواهد کرد.

وی افزود: ملتهای منطقه خلیج فارس مخالف حضور آمریکا هستند. مثل پارلمان عراق که خروج نظامیان آمریکایی را تصویب کرد. این واقعیتی است که آمریکا دیر یا زود باید درک کند.

این دیپلمات ارشد ایرانی در ارزیابی همکاری اقتصادی، سیاسی و فرهنگی بین کرواسی و ایران هم اظهار داشت: روابط دوجانبه در زمینه های سیاسی و فرهنگی معمولا و به ویژهدر شرایط فعلی از روابط اقتصادی جلوتر بوده است. مردم و تجار کرواسی و ایران علاقه فراوانی برای رابطه اقتصادی بیشتر دارند. همانطور که پس از برجام زمینه مساعدی ایجاد شد و دو طرف هم تا حد امکان از آن استفاده کردند. با خروج ترامپ از برجام و اعمال تحریمها، برخی شرکت های کروات علیرغم اشتیاق شان به همکاری، با تهدیدهای آمریکا از میدان خارج شدند. البته روابط تجاری هرگز قطع نشده و ادامه دارد. ما ملاحظات در کرواسی را درک می کنیم اما سوال اینجاست که رابطه کرواسی با ایران یا هر کشور دیگری، چه ارتباطی به آمریکا دارد؟!

اسماعیلی افزود: درهای اقتصاد ایران به روی کرواسی همیشه باز است. ما اخیرا لایحه مهم تشویق و حمایت از سرمایه گذاری مشترک بین دو کشور را تصویب کردیم. دو لایجه دیگر اقتصادی هم به زودی تصویب می شوند. 

وی بیان کرد: در زمینه های فرهنگی و ورزشی روابط دو کشور رو به گسترش است. برنامه اجرایی روابط فرهنگی ما نهایی شده است. هنرمندان دو کشور ارتباط بسیار فعالی با هم دارند. اخیرا در یک زمان دو فیلم از کرواسی و سه فیلم از ایران در فستیوالهای یکدیگر حضور داشتند. مربی تیم ملی فوتبال ما کروات است و مربی باشگاه تکواندو یاسترب در کرواسی یک ایرانی است. بازیکنان مختلفی هم در لیگ های ورزشی دو کشور حضور دارند. از زمان مسئولیت من، ارتباط بین دو ملت افزایش یافته است. به نظر من مهمترین بخش روابط دو کشور، بخش فرهنگی است.

وی گفت: روز ۲۳ اکتبر علی رهبری استاد آهنگساز ایرانی که قبلا رهبری ارکستر فیلارمونیک زاگرب و تهران را هم برعهده داشته، در زاگرب برنامه ای اجرا می کند و آقای رضا فکری هم آواز خواهد خواند.

خبرنگار با بیان اینکه شرکت نفت INA علاقه مند به همکاری و فعالیت در ایران بود. از سفیر ایران سوال کرد که آیا این پروژه محقق شده است؟ شرکت دخانیات TDR در ایران فعالیت بزرگی داشت ، آیا این فعالیت ادامه یافت یا به دلیل تحریم ها  متوقف شد؟ که وی پاسخ داد: شرکت اینا اکنون هم مشتاق همکاری با ایران است. شرکت نفت ما و شرکت اینا فرصت خوبی برای همکاری داشتند و موافقتنامه همکاری هم امضاء کردند. اینا فعالیت های خود را نیز در منطقه مغان آغاز کرد. هیچ مشکلی بین ما نبود. اما با شروع تحریم های آمریکا فعالیت هایش را متوقف کرد. شرکت اینا بر اساس قرارداد باید زیان وارده به طرف ایرانی را جبران کند. اینا هم پذیرفته که خسارت را بپردازد، ولی به دنبال قرارداد جدید و همکاری پس از رفع تحریم ها است. من به مسئولان شرکت اینا گفته ام که ما همواره از سرمایه گذاری شرکتهای کروات استقبال می کنیم، اما نمی توانیم پروژه های زیر ساختی کشورمان را معطل نگهداریم. شرکت TDR تعهداتش در قرارداد با شرکت دخانیات ایران را انجام داده و کارخانه تولید سیگار با سرمایه گذاری مشترک در استان مازندران ایجاد و مشغول تولید است.

وی افزود: رابطه با ایران سود بسیار خوبی برای شرکتهای کرواسی دارد. هر پروژه مشترکی که اجرا شده، موفق بوده است. ما هم از توسعه روابط اقتصادی فیمابین استقبال و در این جهت تلاش می کنیم.

سفیر ایران درباره وضعیت اقتصادی در ایران هم گفت: اقتصاد ایران دارای ظرفیت ها و فرصت های بسیار بزرگی است و ایران می تواند خیلی سریع به یک قطب اقتصادی قدرتمند و مفید برای تجارت جهانی تبدیل شود. به همین خاطر آمریکا از ابتدای انقلاب تحریم هایی مثل داماتو را در حوزه انرژی شروع و مرتب تحریم ها را گسترده کرد. در سالهای اخیر هم به گفته خودشان سنگین ترین تحریمهای تاریخ را علیه ایران اعمال کرده اند. این تحریمها یکجانبه و فقط نشانه دشمنی با ایران است.

وی افزود: ما به غیر از منابع داخلی نیازمند سرمایه گذاری و تکنولوژی جدید در نفت و گاز و صنایع مادر هستیم که تحریم ها مانع از انجام آن شده اند. ایران کشوری بزرگ با نیروی انسانی متخصص و جوان و منابع قابل توجه است. البته اقتصاد منطقه ما مشکلات ساختاری هم دارد که تحریمها باعث می شود ما زودتر از دیگران این مشکلات را شناسایی و حل کنیم. ما بر مشکلات فعلی غلبه خواهیم کرد.

سفیر ایران ادامه داد؛ یک ضرب المثل فارس می گوید «در بر این پاشنه نمی چرخد». اقتصاد ما به سرعت شکوفا خواهد شد و در آن زمان اولویت را به کشورها و شرکتهایی خواهیم داد که در زمان تحریم های ظالمانه آمریکا، ارتباط خود را با ما قطع نکردند.

وی در پاسخ به این سوال که ایران چگونه ایران علیه پاندمی کووید-۱۹ اقدام و مبارزه می کند؟ عنوان کرد: ایران توان پزشکی بسیار خوبی دارد. کادر درمانی ما از بهترینمتخصصان شناخته شده جهان و با دانش بالا هستند. از جهت تولید دارو و تجهیزات پزشکی هم در سطح خوبی هستیم. در فاز اول شیوع کووید-19 با استفاده از این ظرفیت ها توانستیم بیماری را کنترل کنیم. ولی تحریم ها محدودیت هایزیادی در دسترسی به دارو و سایر امکانات پزشکی ایجاد کرد. از طرف دیگر شهرهای بزرگی مانند تهران با جمعیت حدود ۱۵ میلیون نفر مسائل و مشکلات ویژه ای دارند که اعمال محدودیتها را برای مدت طولانی سخت می کند. در انتهای فاز اول ما تعداد قربانیان را بسیار کاهش دادیم. ولی وقتی کرونا ادامه یافت، تصور مردم از عدم امکان دسترسی به واکسن، خسته شدن آنان از رعایت پروتکل ها و همچنین نیاز به انجام فعالیت های روزمره اقتصادی موجب افزایش مجدد مبتلایان و متاسفانه قربانیان شده است. مثل بسیاری دیگر از کشورها و از جمله کرواسی. ما سخت در تلاشیم تا این بیماری را مهار کنیم.

اسماعیلی گفت: ادعای مقامات آمریکا مبنی بر نگرانی آنها و آمادگی شان برای کمک به مردم ایران در مبارزه با کرونا دروغی بیش نیست. آنها تمام راههای استفاده ما از منابع مالی خود جهت تامین دارو برای بیماران مبتلا به کرونا و بیماریهای خاص را مسدود کرده اند. آمار بالای کشته های کرونا در ایران، مستقیما نتیجه تحریم های آمریکاست.

 

منبع: پارس نیوز

کلیدواژه: پرویز اسماعیلی کرواسی سفیر ایران دونالد ترامپ انتخابات ریاست جمهوری آمریکا پرویز اسماعیلی ارمنستان و آذربایجان امارات و بحرین امنیت منطقه سازمان ملل سفیر ایران امنیت ملی خواهد شد تحریم ها منطقه ای دو کشور بر اساس قره باغ بین دو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارس نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۱۸۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!

این روز‌ها نام فلسطین بیش از هر زمان دیگری بر سر زبان‌ها افتاده و از اقصی‌نقاط جهان به گوش می‌رسد و یک جنبش عمومی برای احقاق حقوق مردم غزه آغاز شده است. البته جنایت صهیونیست‌ها که در ماه‌های اخیر به اوج خود رسیده، محدود به وقایع بعد از عملیات طوفان‌الاقصی و ماه‌های اخیر نمی‌شود و قدمتی ۷۵ساله دارد و مهاجرت اجباری و پاک‌سازی قومیتی سوغات شوم صهیونیست‌ها در این تهاجم است.

رسانه‌ای‌شدن بخشی از جنایت‌های ارتش صهیونیستی در غزه و مخابره تصاویر بیمارستان‌ها و مراکز درمانی که تاکنون سانسور می‌شد همبستگی عمیقی را بین ملت‌های مختلف علیه رژیم کودک‌کش اسرائیل رقم زد و این کینه به اقدام بزرگ و ارزشمندی نظیر تظاهرات مردم و تجمع دانشجویان جهان علیه صهیونیست‌ها منجر شد.

 گزارش‌های ارسالی از دانشگاه‌های آمریکا یکی از شگفت‌انگیزترین اخبار این روز‌ها بود و باعث شد تا نقاب از چهره سران آمریکا کنار رفته و افکارعمومی جهان با ماهیت تروریست‌پرور این دولت استعماری آشنا شوند چراکه اگر حمایت‌های بی‌دریغ کاخ‌سفید از این رژیم تداوم نداشت، کار اسرائیل پیش از اینها یکسره شده بود و ملت مظلوم غزه قربانی زیاده‌خواهی صهیونیست‌های غاصب نمی‌شدند.

 مروری بر تاریخ پرفرازونشیب منطقه غرب آسیا حکایت از این دارد که کشور‌های غربی ازجمله آمریکا برای بهره‌مندی از مواهب و امکانات استراتژیک این منطقه، رژیمی با عنوان اسرائیل را علم کردند تا با اقدامات ایذایی و تروریستی علیه ملت‌های منطقه غرب آسیا، اهداف استعماری آنها را محقق کند، اما رویداد‌های اخیر نشان می‌دهد که بومرنگ این بدخواهی‌ها به سمت کشور‌های غربی برگشته است و افکارعمومی این کشور‌ها با محاکمه آنها خواستار بازنگری این سیاست‌های نژادپرستانه هستند؛ مسأله‌ای که به زعم کارشناسان توجه و عدم توجه به آن، حاکمیت آمریکا و دولت بایدن را با چالشی جدی مواجه کرده و به افول هژمونی آن می‌انجامد.

یکی ازموضوعاتی که ریاکاری و استاندارد‌های دوگانه دولت‌های غربی را به‌صورت واضح آشکار کرده و موجب رسوایی آنها می‌شود استفاده دوپهلو از پدیده تروریسم است. سیاستمداران غربی از یک‌سو در سخنرانی‌ها و موضع‌گیری‌های‌شان مکررا از لزوم مقابله با تروریسم می‌گویند و از طرف دیگر با حمایت از گروه‌های تروریستی و تقسیم آن به دو بخش خوب و بد، رویه دروغین خود در فریب افکارعمومی را آشکار می‌کنند. سناتور‌های آمریکایی و دیپلمات‌های اروپایی پشت تریبون‌های رسمی، خودشان را دشمن نخست گروه‌های تروریستی معرفی می‌کنند، اما تاکنون عملیات قابل‌توجهی از سوی آنها علیه اهداف غربی صورت نگرفته است و همواره در راستای تحقق اهداف آمریکا که جنگ‌افروزی و دست‌اندازی به ثروت‌های ملت‌هاست حرکت کرده‌اند و بی‌دلیل نیست که از حمایت آنها نیز برخوردار هستند و تروریسم در خدمت آمریکاست؛ مسأله‌ای که با نگاهی به عملکرد دولت‌های غربی قابل رویت است و می‌توان رد پای آنها را در روابط متقابل دید. تشکیل دولت غاصب صهیونیست که مصداق کاملی از تروریسم است بخشی از این تعامل است که صدمات زیادی را بر پیکره جهان اسلام و جامعه بشری وارد کرد. شواهد و مستندات بسیاری وجود دارد که نشان می‌دهد مقامات اروپایی با همراهی صهیونیست‌ها، از حمایت مردم بی‌دفاع غزه خودداری کرده و ناقض حقوق‌بشری شده‌اند که داعیه پاسداری از آن را دارند و عجیب‌تر آن‌که در برخی موارد از اقدامات بشردوستانه‌ای که در حمایت از حقوق مردم فلسطین انجام گرفته است نیز جرم‌انگاری کرده و مانع ارسال کمک‌های بشردوستانه شده‌اند.
 
نقش آمریکا در تثبیت جریان‌های تروریستی‌
می‌سال ۱۹۴۸بودکه اعلامیه دولت آمریکا مبنی بر شناسایی دولت اسرائیل صادر شد. درحالی‌که این طرح هنوز در مجمع عمومی سازمان ملل در جریان بود و کارشناسان مشغول بررسی و گفتگو درباره طرح قیمومیت بودند، اما تصمیم‌گیرندگان کاخ‌سفید مثل همین حالا که چشم و گوش خود را نسبت به جنایات صهیونیست‌ها بسته‌اند، بدون توجه به نتایج بررسی سازمان ملل، دولت اسرائیل را به رسمیت شناخته و مسئولان اسرائیلی نیز استقلال خود را اعلام کردند و این آغاز راه آمریکا برای حمایت از اسرائیل بود. موضوعی که در این هفته‌ها به‌دلیل آن به مصاف شهروندان کشورش رفته و حتی برای حفاظت از منافع اسرائیل تمام اصول قانونی را زیر پا گذاشته است.

رئیس‌جمهور آمریکا در ادامه تصمیم‌های متعددی را در راستای پاسداری از موجودیت نحس اسرائیل اتخاذ کرده و در نخستین ملاقات رسمی با مقامات صهیونیستی، مبلغ صدمیلیون دلار در اختیار آنها قرار داد و با تأسیس دفتر سیاسی در تل‌آویو به روابط دیپلماتیک میان آمریکا و اسرائیل رسمیت بخشید تا سایر کشور‌ها نیز از این قاعده پیروی کنند. خوابی که برای منطقه غرب‌آسیا دیده بودند و با جهاد رزمندگان محور مقاومت کابوسی شد که علاوه بر اضمحلال صهیونیست‌ها برای آمریکایی‌ها نیز پرمخاطره شده است. اما آمریکا به همین هم بسنده نکرده و تلاش‌های زیادی را برای پذیرش اسرائیل در سازمان ملل متحدانجام داد واین خوش‌خدمتی‌ها بالغو تحریم نظامی وارسال اسلحه به اسرائیل از طرف آمریکا تکمیل شد و مجموعه این کار‌ها اراده آمریکا در تشکیل این رژیم تروریستی را نشان می‌دهد که علنا اعلام جنگی علیه اعراب و ساکنان فلسطین بود.
 
ریشه‌های تروریسم در غرب آسیا 
این سلسله‌اقدامات باعث شد تا کشور‌های غربی به رهبری آمریکا، رژیم غاصب صهیونیستی و دلار‌های نفتی برخی حکام دست‌نشانده در منطقه اضلاع مثلث تروریسم را در منطقه غرب‌آسیا کامل کنند. برخورداری از منابع طبیعی فسیلی یکی از مواردی بود که باعث شد تا غربی‌ها چشم طمع به این منطقه دوخته و این پهنه جغرافیایی را تبدیل به مأمن تروریست‌ها کنند. از سوی دیگر وقوع جنگ در این منطقه سود کلانی را نصیب این دولت‌های استعماری می‌کرد و آمریکا برای ادامه حیات خود محتاج میلیون‌ها دلاری است که از طرف کارخانه‌های اسلحه‌سازی به خزانه آنها سرازیر می‌شود. پس پرواضح است که جنگ‌افروزی از طریق حمایت از تروریسم در منطقه بهترین راه برای جوش‌دادن این معاملات پرسود است.

علاوه بر آمریکا، اسرائیل نیز به دلایل متعددی برای حمایت از گسترش تروریسم در منطقه اشتیاق دارد: از ابتدای تأسیس رژیم منحوس صهیونیستی در غرب‌آسیا و در قلب سرزمین‌های اسلامی حفظ امنیت مهم‌ترین دغدغه این رژیم بوده و هست. از طرفی صهیونیست‌ها به‌دلیل نداشتن وسعت و جمعیت کافی به‌منظور جنگ مجبور است تا از درگیری بلندمدت با کشور‌های منطقه و حتی جنبش‌های اسلامی مانند حزب‌ا... و حماس اجتناب کند؛ بنابراین بهترین راه برای درگیرنشدن مستقیم در منطقه حمایت از گروه‌های تروریستی است تا کشور‌هایی مانند سوریه، لبنان و ایران درگیر مبارزه با تروریسم شوند و از مبارزه با اسرائیل دست بردارند.

 تولید و حمایت تروریسم از سوی آمریکا یکی از توطئه‌های پنتاگون است تا طی آن رقبای منطقه‌ای این دولت استکباری مشغول حل‌وفصل این مسأله ویران‌کننده در داخل مرزهای‌شان باشند و برای رهایی از آن دست به دامان آمریکا یا متحد صهیونیست‌ها شوند و به‌این‌ترتیب این کشور‌ها علاوه بر این‌که مجری سیاست آمریکا باشند، منافع اقتصادی چشمگیری را نیز نصیب دولت‌های غربی کنند. پس از بهار عربی و سقوط حکومت‌های خودکامه در آفریقا و غرب‌آسیا، حکومت‌های وابسته که با دیدن عاقبت هم‌کیشان خود دچار هراس شده بودند برای رهایی از خشم مردم به دولت‌های تروریست‌پرور متوسل شدند و اعتراف مقامات آمریکایی در تاسیس داعش نشان از همراهی مستمر آنها با گروه‌های تروریستی دارد و عجیب آن‌که بازهم دولت‌های خودکامه وابسته به غرب از گزند داعش در امان بودند.

حمایت دولت‌های اروپایی از گروهک تروریستی منافقین و پشتیبانی از گروه‌های مسلح تجزیه‌طلب مثال‌های نغزی است که نشان می‌دهد دولت‌های غربی با استاندارد‌های دوگانه خود گاهی برای مقابله با تروریسم به کشور‌های دیگر لشکرکشی کرده و استقلال آنها را زیر سؤال می‌برند و بعضا با پذیرش افرادی که نقش مستقیمی در کشتار ۱۷هزار نفر از شهروندان ایرانی داشته‌اند، تمام قوانین مرتبط با این موضوع را زیر پا گذاشته و برای آنها فرش‌قرمز پهن می‌کنند. 

به هر تقدیر وقایع این روز‌های غزه وجنون نسل‌کشی توسط صهیونیست‌ها و حمایت عریان مدعیان حقوق‌بشر از این رژیم‌نژاد‌پرست نشان می‌دهد که باید مراقب آدرس غلط رسانه‌های غربی بود. موضوعی که در نامه رهبر معظم انقلاب که سال‌ها پیش خطاب به جوانان اروپایی نوشته شده بود هم به آن اشاره شده بود و معظم‌له فلسطین را مرز حق و باطل عنوان و تاکید کرده بودند: «تا زمانی که معیار‌های دوگانه بر سیاست غرب مسلط باشد و تا وقتی که تروریسم در نگاه حامیان قدرتمندش به انواع خوب و بد تقسیم شود و تا روزی که منافع دولت‌ها بر ارزش‌های انسانی و اخلاقی ترجیح داده شود، نباید ریشه‌های خشونت را در جای دیگر جست‌وجو کرد.» بنابراین صحنه‌های غم‌انگیزی که این ماه‌ها از غزه مخابره می‌شود ریشه در خشونت آمریکایی دارد و به فضل خدا با بیداری جهانی که در سطح جهان فراگیر شده است، به نابودی صهیونیسم و آزادی قدس منجر می‌شود.

منبع: رونامه جام جم

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

دیگر خبرها

  • ظریف: اسرائیلی‌ها به آمریکایی‌ها هم لگد زدند | اسرائیل به هیچ کس رحم نکرد | آنانکه دل‌شان برای آمریکا لک می‌زند باید بدانند آمریکا چه کرد
  • ظریف: یکی از دلایل موافقت آمریکا با برجام، کاستن از حضور خود در منطقه بود / اعراب منطقه و اسرائیل به همین دلیل با برجام مخالف بودند؛ نمی‌خواستند شاهد کاهش حضور آمریکا در منطقه باشند / خیال می‌کنیم اگر در روندی شرکت نکنیم شکل نمی‌گیرد / در کاسپین این اشتبا
  • سقوط اف-۱۶ حامل مواد شیمیایی در آمریکا
  • پایه‌های رژیم صهیونیستی در حال سست شدن است/روشنفکران دنیا تحمل جنایات اسرائیل را ندارند
  • ترور برای بقا
  • رئیس کمیسیون اروپا: حمله اسرائیل به رفح کاملا غیرقابل قبول است
  • ریشه‌های تروریست‌پروری در سیاست‌های غرب؛ ترور برای بقا!
  • پیام‌ها و پیامدهای عملیات «وعده صادق»/ اسرائیل و آمریکا تحقیر شدند
  • حضور ۲ هزار تاجر در نمایشگاه اکسپوی تهران/آزاداندیشان جهان، بیش از این تداوم جنایات در غزه را تحمل نمی‌کنند
  • اظهارات جدید وزیر خارجه انگلیس علیه ایران | این راهکار بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس خواهد بود