Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از ایران، رئیس جمهوری این رویداد را یک پیروزی سیاسی برای ایران می‌داند. اهمیت این رویداد در کنار رفع تحریم‌های چند ساله، تلاشی است که امریکایی‌ها از چند ماه پیش مانع‌تراشی بر سر آن را شروع کرده بودند. رهاورد ترامپ و پمپئو، رئیس‌جمهوری و وزیر خارجه دولت امریکا در جلسه ۲۴ مرداد شورای امنیت برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی ایران تنها کسب یک رأی مثبت از «جمهوری دومینیکن» بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر همین اساس این اتفاق بی‌نظیر تاریخی را کارشناسان و صاحبنظران یک شکست بزرگ سیاسی و حقوقی برای کاخ سفید ارزیابی کردند. با این وصف انتظار می‌رفت فارغ از نگاه‌های سیاسی و جناحی جلسه علنی دیروز مجلس تحت‌الشعاع این رویداد قرار گیرد و نمایندگان مجلسی که اکثریت آن در اختیار اصولگرایان است نسبت به این موفقیت سیاسی روی خوش نشان دهند.

به‌نظر می‌رسد توئیت دیروز حسام‌الدین آشنا، مشاور رئیس جمهوری ناظر بر همین وضعیت در مجلس باشد: «در عجبم از جماعتی که دائماً از نبرد نظامی سخن می‌گویند، اما از شکسته شدن حصر تسلیحاتی و صنایع دفاعی ایران دم نمی‌زنند. وقت آن است که نیروهای مسلح و وزارت دفاع درباره اهمیت این موفقیت روشنگری کنند.»  

سخنان روز چهارشنبه حسن روحانی در جلسه هیأت دولت درباره صلح امام حسن(ع) و اینکه در زمان صلح باید صلح کنیم و در زمان جنگ باید بجنگیم و البته این سخن که امام حسن مجتبی وقتی دیدند اکثریت جامعه صلح می‌خواهد، صلح کردند، با واکنش تند جبهه دلواپسان و مخالفان دولت روبه رو شد چرا که به‌زعم آنها رئیس جمهوری چه بسا در تدارک مذاکره یا اصطلاحاً صلحی جدید با امریکاست. مجتبی ذوالنور نماینده اصولگرای قم شدیدترین واکنش را نشان داد و نوشت که اگر بر اساس منطق روحانی بخواهد عمل شود رهبر انقلاب باید هزار بار فرمان اعدام روحانی را صادر کند.

مخالفان صلح اما در روزی که برجام برای حوزه نظامی و تسلیحاتی دستاورد داشت، نه تنها سخنی درباره آن نگفتند که اتفاقاً محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه را که مسئولیت مذاکرات هسته‌ای را عهده دار بود با طرح ۸ سؤال به مجلس احضار کردند!

علیرضا سلیمی نماینده محلات از نمایندگان مخالف برجام در مجالس نهم، دهم و یازدهم سه سؤال از ظریف دارد. درباره علت عدم اقدام قاطع در مقابل قطعنامه شورای حکام، علت عدم موضع مناسب در برابر زیاده‌خواهی‌های برخی کشورهای اروپایی و علت مذاکره با امریکا خارج از چارچوب برجام و در نهایت علت عدم اقدام متناسب با طرف‌های مقابل ایران در برجام.

محمد حسن آصفری از منتقدان دولت در مجلس نهم و یازدهم هم دو سؤال از ظریف مطرح کرده است. درباره علت وارونه جلوه دادن مذاکرات و ارائه گزارش غلط به مردم و علت عدم اقدام وزارت خارجه برای فعال شدن سفارتخانه‌ها برای جذب سرمایه‌گذاری‌های خارجی.

جواد کریمی قدوسی چهره شناخته شده مخالف برجام و ظریف هم از وزیر خارجه سؤال کرده درباره علت اعلام کد مذاکره با امریکا پس از شهادت سردار سلیمانی و درباره موضع مطرح شده در جلسه ۱۵ تیر و ایجاد تنش در صحن علنی.

زهره الهیان نماینده تهران و تعدادی از نمایندگان دیگر هم از وزیر خارجه درباره علت عدم اقدام جدی وزارت خارجه جهت آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران در کشورهای مختلف طرح سؤال کرده‌اند.

فارغ ازشأن نزول این سؤالات که موضوع برخی از آنها به قبل از مجلس یازدهم هم برمی‌گردد، گویا نمایندگان مجلس با طرح این سؤالات در روزی که انتظار یک تشکر خشک و خالی از وزیر خارجه می‌شد، اینگونه به او پاداش دادند!

در جلسه دیروز از میان تذکرها و نطق‌های مجلسی‌ها نشانی از پایان تحریم‌های تسلیحاتی نبود جز اشاره‌ای کوتاه در نطق رئیس مجلس و البته علیرضا نوری سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس. قالیباف در بخشی از نطق خود پایان تحریم‌های تسلیحاتی را یک شکست قابل توجه برای دولت پرمدعا اما ناتوان و منزوی امریکا خواند و بدون اشاره به اینکه این شکست چگونه حاصل شده، گفت: «تبدیل این شکست امریکا به یک دستاورد راهبردی برای ملت ایران چیزی نیست که فقط با سخنرانی اتفاق بیفتد بلکه باید گام‌های مهمی در واکنش متناسب و بازدارنده در قبال فشارهای بیشتر امریکا و همچنین خرید و فروش سلاح انجام پذیرد.»

غلامرضا نوری سخنگوی فراکسیون مستقلین ولایی اما تنها نماینده‌ای بود که در تذکری گفت: «شکست دو باره امریکا در مجامع بین‌المللی مرهون برجام و در بستر توافق هسته‌ای رخ داده است. این که امروز تحریم تسلیحاتی کشور به پایان رسیده و می‌توانیم وارد بازار تسلیحات دفاعی شویم همه در بستر توافقنامه هسته‌ای انجام شده است.»

کد خبر 558360 برچسب‌ها محمدجواد ظریف مجلس شورای اسلامی

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: محمدجواد ظریف مجلس شورای اسلامی علت عدم اقدام رئیس جمهوری وزیر خارجه درباره علت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۸۲۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟

همشهری آنلاین- بهاره خسروی : چینی‌بندزن‌های دوره‌گرد پایتخت به صدای بلند در کوچه‌ها می‌خواندند: «چینی‌بند زن اومده ... برگ گل هم بند می‌زنم!» خانم‌های خانه با شنیدن شاعرانگی همین جمله آخر هر چه کاسه و بشقاب شکسته و ترک‌خورده کنج انباری و صندوقخانه داشتند جمع می‌کردند و راهی کوچه می‌شدند. بچه ها همه سعی می کردند کنار چینی بندزن بشینن و تا ببینند حاصل خرابکاری‌شان چطور ماهرانه کنار هم بند می خورد.

قصه‌های خواندنی تهران را اینجا دنبال کنید

چینی‌بندزنی یکی از مشاغل نوستالژیک و فراموش‌شده تهران است. این حرفه در روزگاری که وقتی چیزی می‌شکست و خراب می‌شد به جای دور انداختن آن را تعمیر می‌کردند، حسابی پرطرفدار بود. قدیم‌ها معمولاً ظروف پرکاربرد خانه مانند کاسه، بشقاب و قوری از جنس چینی بود به ضربه‌ای ترک می‌خورد یا می‌شکست.

خانم‌های باسلیقه در طول سال تکه‌های شکسته چینی را تا زمان آمدن چینی‌بندزن نگه می‌داشتند. قدیم ها تا دلتان بخواهد از سر غفلت یا شیطنت بچه های خانه که همیشه پر تعداد بودند ظرف و ظروف می‌شکست و پیدا کردن مدل مشابه و جایگزین کار چندان آسانی نبود.

هنر تعمیر و کنار هم چیدن تکه های شکسته یا ظریف‌کاری بر عهده چینی‌بندزن‌ها بود تا با کمک ابزار ویژه صاحبان این شغل که چیزی نبود جز تسمه فلزی و چسب و مته، تکه‌های شکسته بار دیگر کنار هم قرار گیرد و باعث خوشحالی خانم خانه شود. آنها پس از ترمیم هریک از ظروف به ازای دستمزد آن مقداری گردو، بادام، گندم یا پول دریافت می‌کردند. چینی‌بندزن‌ها در محل‌های خاصی برای مدت معینی اقامت می‌کردند تا کارشان را انجام دهند.

کمان، قیف برنجی، الماس، تکه چوب نازک از جنس درخت بید، نخ لحاف‌دوزی، مفتول و سندان از ابزار کار چینی‌بندزن‌ها بود. اما ظرافت‌های این حرفه و احیای وسایلی که آدم‌ها به آن دلبستگی‌های مختلفی پیدا کرده‌اند نام این حرفه را به ادبیات عامیانه و فولکلور وارد کرد: چینی بند زن/ یه دل شکسته رو بند می‌زنی؟ / هرچی دارم به تو می‌دم / تو بگو چند می‌زنی؟

کد خبر 844617 برچسب‌ها مشاغل هویت شهری تهران

دیگر خبرها

  • تفرقه در وزارت خارجه آمریکا/ اختلاف بر سر حمایت تسلیحاتی از اسرائیل است
  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • موضع تازه وزیر دفاع امریکا به حمله موشکی ایران
  • ظریف، همچون بند زدن برگ گل! | چینی‌بندزن! یه دل شکسته رو هم بند می‌زنی؟
  • واکنش سخنگوی وزارت خارجه به تحریم های سه کشور علیه ایران: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • سخنگوی وزارت خارجه: دولت و مردم ایران از آمریکا و اروپا طلبکار هستند
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • تعریف دولتمردان برجام از خود به خاطر نابودی یک دهه فرصت رشد اقتصادی!
  • وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد
  • سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد