Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیین نکوداشت اکبر عالمی، مدرس سینما و مستندساز فقید در مراسم افتتاحیه دومین مرحله برگزاری جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت برگزار می‌شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، در زیر چند خبر از سینمای مستند را از منظر می‌گذرانید: 

برگزاری نکوداشت اکبر عالمی در جشنواره مقاومت

سید احد میکائیل‌‎زاده، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت از برپایی مراسم نکوداشت استاد عالمی در شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم خبر داد و گفت: استاد اکبر عالمی یکی از چهره‌های کمتر پیدا و تأثیرگذار در سینمای پس از انقلاب اسلامی بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

وی افزود: این استاد شاخص سینما در سال‌های متمادی فعالیت خود، نقش بسزایی در تربیت نیروی‌انسانی متخصص و متعهد داشت و در کنار فعالیت‌های فرهنگی و هنری خود، هرگز از تدریس و انتقال تجربیات و اندوخته‌هایش به نسل‌ جوان غفلت نکرد. 

میکائیل‌زاده ادامه داد: استاد عالمی با وجود تنوع در فعالیت‌های حرفه‌ای خود، همواره به پیشرفت و تعالی سینما توجه داشت و در این مسیر از هیچ کوششی دریغ نکرد، وی از معدود افرادی بود که هم در تئوری و هم در عمل به معنای واقعی استاد بود. 

معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت یادآور شد: تألیف کتاب‌هایی در زمینه‌ عکاسی، لابراتوار، جلوه‌های ویژه و‌ مباحث فنی و تخصصی سینما و تولید ده‌ها فیلم مستند و تبلیغاتی، تنها بخشی از کارنامه این استاد فقید است. 

وی تصریح کرد: دکتر عالمی سال‌ها رئیس لابراتوار وزارت فرهنگ‌ و ارشاد اسلامی و از مدیران لابراتوار صداو‌‌سیما بود که در این بخش نیز خدمات بسیاری به فرهنگ و هنر و به ویژه در نگهداری تصاویر کشور و تسریع در ثبت و حفظ مستندات دوران دفاع‌مقدس ارائه کرد، درگذشت استاد عالمی فقدانی جبران نشدنی است که قلب سینمای ایران را اندوهبار کرد. امیدواریم برپایی مراسم نکوداشت در مراسم افتتاحیه دومین مرحله برگزاری شانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت گامی کوچک برای گرامیداشت یاد مرحوم استاد اکبر عالمی باشد. 

استاد اکبر عالمی، کارگردان و منتقد فقید در تیرماه سال 1324 در اهواز به دنیا آمد. وی که سال‌‌ها به عنوان مجری و کارشناس صدا و سیما فعالیت می‌کرد، فارغ‌التحصیل رشته سینما از دانشکده هنرهای دراماتیک و دانش‌آموخته دکتری سینما از انگلستان بود. 

ساخت نزدیک به 30 فیلم مستند به زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، اسپانیولی، آلمانی، ایتالیایی، عربی از جمله فعالیت‌های استاد عالمی به شمار می‌رود و کارشناسی و تولید محتوای برنامه‌های سینمایی ارزشمند در تلویزیون مانند «آن روی سکه»، «هنر هفتم»، «سینمای ماوراء»، «سینما اقتباس» و گفتار متن مجموعه پنج قسمتی «جهان، آفریده هنر» و مجموعه «نوابغ عکاسی»، بخش دیگری از فعالیت‌های اوست. 

استاد اکبر عالمی بامداد 22 مهر 1399 در 75 سالگی بر اثر ابتلا به کرونا درگذشت.

آغاز عرضه اینترنتی مستند «چشمه‌ای در میانچال» / مسجدی متفاوت برآمده از دل تاریخ

عرضه اینترنتی مستند «چشمه‌ای در میانچال» به کارگردانی «مهدی علاءالدینی» و تهیه‌کنندگی «امیر مهریزدان» آغاز شد.

مستند «چشمه‌ای در میانچال»، جدیدترین محصول مدرسه اندیشه و هنر (ماه) است که سرگذشت مسجدی در میانچال کاشان در اواخر دهه 1340 را بررسی می‌کند. در آن دوران که جریان‌های هنری فاسد در کاشان مشغول فعالیت بودند، حضور و فعالیت‌های متفاوت «حاج ‌آقا محمد مدنی» پسر «آیت‌الله مدنی»، در مسجد میانچال، سبب آغاز جریان فرهنگی در زمینه‌های هنری می‌شود و در سال‌های پیروزی انقلاب، کمک شایانی به حرکت انقلابی مردم کاشان می‌کند.

این اثر 40 دقیقه‌ای که ترکیبی از آرشیوهای بکر و کمتر دیده‌شده از حرکت‌های فرهنگی و هنری دهه‌های 1340 و 1350 و مصاحبه با کارشناسان و مربیان هنری آن دوران است، می‌تواند به الگویی خوب و قابل اتکا برای فعالان فرهنگی و کسانی که به کار تربیتی و آموزشی مشغول‌اند تبدیل شود.

عموم مردم و علاقه‌مندان  برای تماشا و دانلود مستند جذاب «چشمه‌ای در میانچال»، می‌توانند به سایت عماریار به نشانی Ammaryar.ir مراجعه کنند.

دو مستند ایرانی به جشنواره فیلم‌های ورزشی «کنیا» راه یافتند

دو فیلم مستند «جایی برای فرشته‌ها نیست» و «ملوانان تنها به دریا نمی‌روند» که در مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی تهیه شده‌اند، به بخش مسابقه جشنواره فیلم‌های ورزشی «کنیا» راه یافتند.

سومین دوره جشنواره فیلم‌های ورزشی «کنیا» از 29 اکتبر تا 1 نوامبر 2020 (‌8 تا 11 آبان 99‌) در شهر «نایروبی» برگزار خواهد شد و فیلم‌های مستند «جایی برای فرشته‌ها نیست» به کارگردانی سام کلانتری و «ملوانان تنها به دریا نمی‌روند» ساخته «الله‌کرم رضائی‌زاده»، در بخش مسابقه این رویداد به نمایش گذاشته می‌شوند.

این جشنواره که از مهم‌ترین جشنواره‌های ورزشی دنیا است، امسال به دلیل شیوع بیماری کووید 19 به‌صورت آنلاین برگزار خواهد شد.

پخش بین‌المللی «جایی برای فرشته‌ها نیست» و «ملوانان تنها به دریا نمی‌روند» برعهده مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی است.

«جایی برای فرشته‌ها نیست» مستندی درباره‌ تیم ملی دختران «اسکیت هاکی» ایران و مشکلات پیچیده‌ آنان در راه مسابقات آسیایی کره‌جنوبی است که ورزش، بهانه‌ای برای وارد شدن به زندگی این دختران شده است. این فیلم طی ماه‌های اخیر در گروه سینمایی هنر و تجربه و پلتفرم نمایش درخواستی فیلیمو و نمآوا اکران عمومی شده است.

مستند «ملوانان تنها به دریا نمی‌روند» هم با اشاره به افتخارات تیم ملوان بندرانزلی در تاریخ فوتبال ایران، روایتگر دلبستگی و همدلی کم‌نظیر اهالی بندرانزلی به این تیم محبوب و ریشه‌دار است.

بازنشر یک گفت‌وگو با مرحوم «اکبر عالمی» / فیلم دینی باید با قلب مخاطب ارتباط برقرار کندپیکر اکبر عالمی در قطعه هنرمندان بهشت زهرا به خاک سپرده می‌شود

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: جشنواره فیلم مقاومت سینما فیلم مستند جشنواره فیلم مقاومت سینما فیلم مستند شانزدهمین جشنواره بین المللی فیلم جشنواره بین المللی فیلم مقاومت ملوانان تنها به دریا نمی روند جایی برای فرشته ها نیست استاد اکبر عالمی استاد عالمی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۲۸۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری هشتمین کنگره علمی جشنواره خوارزمی در کاشان

هشتمین کنگره علمی‌پژوهشی دانش‌آموزی جشنواره خوارزمی با ارائه دستاوردهای پژوهشی در کاشان برگزار شد.

به گزارش، خبرگزاری ایمنا از اصفهان، حمزه چاوشی، دبیر علمی کنگره ملی خوارزمی، اظهار کرد: هشتمین کنگره علمی-پژوهشی دانش آموزی جشنواره خوارزمی با ارائه دستاوردهای پژوهشی در کاشان برگزار شد.

وی افزود: این کنگره علمی-پژوهشی با حضور بیش از ۱۲۰ دانش‌آموز پسر برگزار شد و از بین ۵۵ طرح ارائه شده، پس از ۲ نوبت داوری، ۳۵ طرح پژوهشی در زمینه‌های مختلف علوم ریاضی-علوم تجربی و علوم انسانی برای حضور در کنگره انتخاب شد.

دبیر علمی کنگره ملی خوارزمی خاطرنشان کرد: این جشنواره با هدف شناسایی علایق و استعدادهای دانش‌آموزان و تقویت روحیه خود باوری و اعتماد به نفس و کار گروهی برگزار شد

چاوشی تصریح کرد: ساخت گلخانه هوشمند، ساخت دستگاه تولید نخ پلاستیکی، ساخت و بررسی دهان‌شویه گیاهی بر ضد باکتری استرپتوکوکوس موتانس، رنگ بری از پساب‌های کارخانجات نساجی کاشان، بررسی گیاه خارمریم بر شاخص‌های کبد چرب، ساخت ماشین هوشمند، تأثیر آموزش تفکر انتقادی بر خودکار آمدی تحصیلی و انگیزشی تحصیلی دانش آموزان متوسطه اول کاشان از جمله طرح‌های ارائه شده در این کنگره است.

وی اضافه کرد: طرح‌های بر گزیده این جشنواره به جشنواره طرح‌های پژوهشی مدارس سمپاد کشور معرفی می‌شوند.

به گزارش ایمنا؛ هشتمین کنگره علمی-پژوهشی خوارزمی با هدف شناسایی علایق و استعدادهای دانش آموزان در دوره اول متوسطه در دانشگاه آزاد اسلامی در دو قسمت سخنرانی و ارائه پوستر برگزار شد.

کد خبر 751106

دیگر خبرها

  • «با قید محرمانگی» از اوبرهاوزن جایزه گرفت
  • استادان نقش مهمی در پیشبرد اهداف فرهنگی و اقتصادی کشور دارند 
  • ۱۱ شب جشن و شادمانی رضوی کاشانی‌ها با «آه و آهو»
  • برگزاری هشتمین کنگره علمی جشنواره خوارزمی در کاشان
  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • پذیرش۵۳ درصدی استاد محوری دانشجویان دکترای دانشگاه ها
  • جشنواره «چای گلاب و عطر حرم» در کاشان برگزار می‌شود
  • مستند کوتاه ایرانی «با قید محرمانگی» در اوبرهاوزن آلمان
  • نگاه خلاقانه در ساخت مستند رادیویی تاثیرگذار است