Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استانها- الگوهای نوین کشت در شهرستان بردسکن با بهره‌گیری از راهکارهای اقتصاد مقاومتی به بار نشسته است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بردسکن، سال‌هاست کشت محصولات با نیاز آبی بالا دیگر به‌صرفه نیست و کشاورزان به دنبال کشت‌هایی هستند که علاوه بر نیاز آبی کم و حتی مقاومت در برابر شرایط محیطی همچون شوری و خشکی، ارزش افزوده بیشتری داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اصلاح الگوی کشت چند سالی است به طور جدی در کشور در حال گسترش است. این در حالی است که واحدهای کشاورزی آستان قدس رضوی نیز همگام با کشور و حتی پیش‌گام، با کاشت پسته، این طلای سبز، در این عرصه ورود کرده‌اند.

با توجه به اینکه حدود 93 درصد سطح زیر کاشت در کشت و صنعت انابد زیرمجموعه شرکت کشاورزی رضوی به محصولات زراعی اختصاص دارد، بعد از محاسبه سود خالص محصولات مختلف، محصول پسته از سودآوری چشمگیری برخوردار است. این در حالی است که مصرف آب به‌شدت کاهش یافته و حتی در برخی مناطق که آب کشاورزی به دلیل کیفیت پایین برای کاشت محصولات زراعی مناسبت نیست، محصول پسته قابلیت تولید دارد.

افزایش 190 درصدی تولید پسته

سطح مجموع باغات در کشت و صنعت انابد 126 هکتار و از ارقام فندقی، سفید فیض‌آباد و احمدآقایی است که در سال جاری فقط 20 هکتار آن بارده بوده است. امسال از سطح باغات بارده این کشت و صنعت، 111 تن محصول تر و از سایر باغات حدود 6 تن محصول تر نوبرانه تولید شده است. به طور کلی، سال جاری از حیث تناوب باردهی، سال ناآور این باغات محسوب می‌شد، اما خوشبختانه در مقایسه با سال ناآور گذشته، عملکرد حدود 190 درصد افزایش پیدا کرده است.

مدیر کشت و صنعت انابد استفاده از برنامه غذایی متفاوت و کارآمدتر در مقایسه با سال‌های گذشته را یکی از اصلی‌ترین دلایل افزایش عملکرد در سال جاری دانست و خاطرنشان کرد: هم‌چنین می‌توان به انجام عملیات گرده‌افشانی با بهره‌گیری از روشی نوآورانه و مدیریت بهتر آبیاری و سایر اقدامات فنی اشاره کرد. ناگفته نماند که آبیاری در باغات این مجموعه در سطح 10 هکتار به روش نیمه بابلر و 35 هکتار به روش کم‌فشار سطحی انجام می‌شود که به نوبه خود، نقش بسزایی در افزایش بازده تولید دارد.

مرکزی| ظرفیت‌های اوقاف در مسیر تحقق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی به‌کارگیری شوداصفهان| پروژه "جی نف" در راستای اقتصاد مقاومتی راه‌اندازی می شوددرآمد 10هزار میلیارد ریالی جامعه عشایری استان ایلام در مسیر تحقق اقتصاد مقاومتی است

تولید با رویکرد اقتصاد مقاومتی

یک اصل بسیار مهم در بخش‌های مختلف تولیدی در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی، کاهش هزینه‌ها و افزایش تولید است. لذا حذف کامل سم و سایر هزینه‌های مرتبط با آن از چرخه تولید محصولی مانند پسته که دارای آفات درجه‌یک و طغیانی زیادی است، دستاوردی بزرگ محسوب می‌شود که در کشت و صنعت انابد محقق شده است.

 طوسی با بیان اینکه عملکرد باغات پسته در چند سال اخیر در مقایسه با گذشته افزایش چشمگیری داشته است، گفت: این در حالی است که فاکتورهای دیگر عملکرد همچون پوکی، انس (تولید پسته رقم فندقی با انس 24) و ... کم‌نظیر است. هم‌چنین در این راستا می‌توان به توسعه باغات پسته با رعایت اصول علمی باغبانی اشاره کرد.

حذف کامل آفت پسیل

از مهم‌ترین عوامل افزایش درصد پوکی طی سال‌های اخیر در باغات پسته کشور می‌توان به طغیان شدید آفت پسیل پسته اشاره کرد که خسارات جبران‌ناپذیری به اقتصاد کشور وارد کرده است. هم‌چنین خروج شیره گیاهی از سوی این آفت مکنده موجب بر هم خوردن تعادل و تخلیه غذایی در درختان شده است.

این کشت و صنعت برای جلوگیری از پوکی و هم‌چنین افزایش عملکرد این محصول، اقدامات شایان توجهی انجام داده است. از آن میان، می‌توان به حذف کامل آفت پسیل پسته در چند سال گذشته با استفاده از روش‌های غیرشیمیایی، فیزیکی و بیولوژیکی اشاره کرد. استفاده از برنامه غذایی متعادل و جامع با هدف افزایش مقاومت درختان در برابر آفات مکنده و نابهنجاری‌های دمایی پیش رو، تعدیل دما و افزایش رطوبت نسبی محیط باغ از طریق آبیاری منظم و مکفی و هم‌چنین حفظ پوشش گیاهی باطراوت در سطح باغ در فصل گرما، بخشی دیگر از فعالیت‌های صورت‌گرفته به شمار می‌رود.

حذف کامل سموم حشره کش

چند سالی است که استفاده از انواع کود شیمیایی، آفت‌کش‌ها و سموم در تولید محصولات باغبانی و کشاورزی افزایش یافته و این امر ورود بی‌رویه عناصر سمی به زنجیره غذایی انسان را در پی داشته است. از طرفی، به گفته کارشناسان، افزایش چشمگیر قیمت سموم طی سال جاری موجب کاهش سود خالص محصولات کشاورزی شده است که در نهایت، باعث افزایش هزینه‌های تولید می‌شود. لذا حذف سموم شیمیایی و هزینه‌های مرتبط با آن از چرخه تولید موفقیت بسیار بزرگی است.

طوسی با بیان اینکه از سال 1394 تاکنون استفاده از انواع سموم حشره‌کش در باغات کشت و صنعت انابد به‌کل حذف شده است افزود: طی سال‌های اخیر چند بار نمونه محصول از طریق مرکز جهاد کشاورزی شهرستان تهیه شده که در نتیجه آنالیز آزمایشگاه، خوشبختانه هیچ‌گونه سم شیمیایی‌ای مشاهده نشده است. به‌واقع می‌توان گفت پسته تولیدشده در باغات این مجموعه، محصولی سالم است.

مشکلاتی فراتر از دغدغه

با وجود تلاش‌هایی که کشت و صنعت انابد در چند سال گذشته برای تولید محصول سالم و فاقد سم انجام داده است، متأسفانه تفاوت قیمتی بین محصول تولیدی در این مجموعه با محصولات آلوده به انواع سموم وجود ندارد. لذا از مسئولان ذی‌ربط انتظار می‌رود اقدامات شایسته‌ای در این زمینه صورت گیرد.

مدیر کشت و صنعت انابد، تجهیز نشدن باغات پسته به سامانه‌های نوین آبیاری را یکی دیگر از مشکلات پیش روی این مجموعه مطرح کرد و گفت: توسعه سیستم‌های آبیاری تحت فشار با توجه به بحران آبی فعلی و هم‌چنین مدیریت بهتر تغذیه، امری ضرور است که متأسفانه گرانی‌های اخیر موجب کندی گسترش این سیستم‌های آبیاری در بخش کشاورزی شده است.

انتهای پیام/282/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: کشت و صنعت انابد اقتصاد مقاومتی باغات پسته سال جاری حذف کامل چند سال هم چنین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۶۱۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند

به گزارش قدس خراسان، احمد وحیدی در همایش ملی مناطق آزاد تجاری صنعتی و ویژه اقتصادی سراسر کشور  اظهار کرد: همه گام های رشد و ارتقا را جمهوری اسلامی طی کرده و در قله ها به‌سر می‌برد اما کاستی و کمی هنوز در حوزه اقتصاد وجود دارد. مقام معظم رهبری فرموده‌اند یکی از مسائل ما استحکام اقتصادی است و اقتصاد باید درخور آرمان های کشور باشد. یک کشور با آرمان‌ها، رسالت و انتظارات جهانی باید اقتصاد کافی و چشم نواز داشته باشد.

وزیر کشور با اشاره به اینکه امروز جمهوری اسلامی قدرت کاملا تصویب شده و مقتدری دارد، افزود: به خصوص بعد از عملیات وعده صادق نوع نگاه کشورها، ملت‌ها و نوع اشتیاق آنها به جمهوری اسلامی  متفاوت شده‌است. همیشه در هر مرحله‌ای قدرت و اقتدار را تجربه کرده ‌ایم و تحسین جهانیان و ملت های آزاده و غیر وابسته و وابسته برانگیخته و ما امروز هم در همان مسیر اقتدار هستیم.

وی گفت: ما در حوزه های سیاسی دفاعی،امنیتی، علمی و فرهنگی بسیار در موقعیت‌های خوبی به‌سر می بریم. ما پیام انقلاب اسلامی و رسالت انقلاب اسلامی را داریم. آینده روشن انقلاب اسلامی را به جهانیان نشان دادیم.کدام کشور می‌تواند مانند ایران ظرفیت سیاسی، استقلال سیاسی و مانورهای سیاسی داشته باشد و همه از منظر خدا خواهی و سعادت بشری است. در حوزه امنیت و دفاعی و علمی در نرخ رشد در جهان اول هستیم.

وحیدی تاکید کرد: در اقتصاد ظرفیت‌ها فراوان است. ما از نظر تولید ناخالص و قدرت خرید با توجه به آنچه سازمان برنامه و بودجه اعلام کرده است در رتبه  ١٩ قرار داریم. جهاد امروز ما مهم است و باید ظرفیت های بالقوه را بالفعل تبدیل کنیم و کشور را در حوزه اقتصادی بر قله‌های افتخار بنشانیم. البته دشمن در مقابل سنگ اندازی می‌کند و نمونه آن تحریم‌ها است و موارد غیر تحریم هم وجود دارد اما اینها نباید از تلاش‌های ما بکاهد.

وزیر کشور ادامه داد: لذا جهاد مهم شکل گرفته است و هر کس مسئولیت هایی دارد و شما عزیزان جایگاه بسیار مهمی در این جهاد دارید و باید گام‌هایی در حرکت‌های بزرگ اقتصادی بردارید. مناطق آزاد و ویژه پرچم داران و بخش مهم، نقطه تعیین کننده و پیشران بزرگ در اقتصاد هستند.

وی با بیان اینکه مناطق آزاد از ارکان اقتصاد مقاومتی هستند، تاکید کرد: مقام معظم رهبری فرمودند مناطق آزاد و ویژه باید در جذب فناوری‌های پیشرفته، جذب منابع خارجی، توسعه صادرات و توسعه تولید عملکرد بالایی داشته باشند. ما باید برای تحقق تک تک این موارد هدف گذاری، نقشه راه و برنامه اقدام مشخص داشته باشیم. از گذشته نسبت به این مناطق نظر بدبینانه ایجاد شده است و برگشت این نکته و نشان دادن ظرفیت بالای این مناطق بار سنگینی است که بر دوش شما عزیزان افتاده است.

وحیدی خاطرنشان کرد: الحمدلله برخی مناطق رشد خوبی داشتند و این نشان دهنده این است که حرکت‌های خوب آغاز شده و این حرکت های خوب باید مستمر، هدفمند با برنامه و با اصرار و پیگیری دنبال شود. دشمن قصد دارد از حوزه مناطق آزاد و ویژه به کشور آسیب برساند، تا کشور نتواند رشد کند لذا باید هدفمند و با برنامه جلو برویم. مناطق ویژه باید موضوع محور و هدفمند حرکت کنند و مناطق آزاد به صورت عمومی کار کنند.

وزیر کشور با تاکید ورود بخش خصوصی به مناطق ویژه ، ادامه داد: ما مناطق ویژه زیادی داریم که هنوز راه اندازی نشدند و باید بخش خصوصی در این زمینه ورود پیدا کند. ما باید به صورت هدفمند ظرفیت‌های مناطق ویژه را بسنجیم و عمل کنیم. سرمایه گذاران ایرانی زیادی داریم که سرمایه های خود را  در کشورهای دیگر سرمایه گذاری کردند.برای مناطق آزاد و ویژه جذب سرمایه مهم است.

وی با بیان این موضوع که باید یک منطقه آزاد را به عنوان شهر هوشمند معرفی کنیم تا الگویی برای شهرهای دیگر ما باشد، گفت: در این مناطق باید شهرک های اربعینی ایجاد کنیم و باید گفت که لیستی از فعالیت‌های متعدد وجود دارد که می‌توان در این مناطق اجرا کرد. همچنین برای توسعه حوزه‌های فرهنگی و اجتماعی اقدام جدی صورت گیرد.رسیدگی به مردم بومی نیز باید در اولویت قرار گیرد. امنیت و محورهای حقوقی که مطرح شد نیز باید رسیدگی شود. همچنین این موضوع که منطقه‌ای نصف آزاد است و نصف دیگر آزاد نیست نیز باید بررسی شود زیرا مشکلاتی برای آن‌ها ایجاد شده که باید حل شود. زیرا آثار آن مردم را اذیت خواهد کرد.

در پایان این همایش از برخی مناطق آزاد و ویژه که شامل مناطق ویژه اقتصادی سلفچگان، سهلان، گرمسار و مناطق آزاد ارس، اروند بودند، تقدیر شد.

منبع: شهرآرا

دیگر خبرها

  • برنامه ریزی لازم برای تحقق اقتصاد دریامحور در راستای تحقق تمدین نوین اسلامی انجام شود
  • وزیر کشور: مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور هستند
  • مناطق آزاد و ویژه از ارکان اقتصاد مقاومتی کشور است
  • لرستان |توانمندسازی تسهیلگران اقتصاد مقاومتی در لرستان
  • امکان کاهش ۲۰ درصدی ضایعات برداشت گندم با روش‌های علمی
  • جهش تولید بدون فعالیت کارگران معنا و مفهومی ندارد
  • ۱۵۸ واحد تولیدی در زنجان تعطیل یا راکد است
  • مجوز افزایش دوباره «قیمت لاستیک» به فاصله شش ماه/ سازمان حمایت از مصرف کننده خبر دارد؟
  • رشد ۱۷ درصدی قراردادهای ارتباط با صنعت دانشگاه شاهد در ۲ سال
  • کارگران رکن اصلی جهش تولید و رونق اقتصادی هستند