Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-30@09:44:33 GMT

در قانون تعریفی از حد مجاز تنبیه بدنی وجود ندارد

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۶۹۶۹۹۸

در قانون تعریفی از حد مجاز تنبیه بدنی وجود ندارد

عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه اصفهان گفت: تنبیه بدنی کودک توسط والدین، مربی و سرپرست کودک قانونی نیست، اما در قانون تعریفی از اینکه چه اندازه‌ای از تربیت بدنی مجاز است و یا موارد این چنینی وجود ندارد و والدین نیز آموزشی در زمینه تربیت کودک نمی‌بینند.

به گزارش خبرنگار ایمنا، قدرت‌الله خسروشاهی در نشست خبری بررسی ابعاد حقوقی و اجتماعی پدیده کودک آزاری و خشونت خانگی، اظهار کرد: در بررسی یک آسیب اجتماعی باید تمام جوانب آن را مدنظر قرار داد و قبل از بحث آسیب اجتماعی باید به بحث تخصصی پیشگیری پرداخت، پیشگیری انواع متفاوتی از جمله پیشگیری اجتماعی، رشد مدار و وضعی دارد، در زمینه کودک آزاری باید بیشتر و پررنگ‌تر به پیشگیری این آسیب بپردازیم و راه‌های پیشگیری را بررسی کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در پیشگیری اولیه باید به آموزش خانواده‌ها درباره کودک آزاری و خشونت خانگی بپردازیم، چرا که گاهی خانواده‌ها نمی‌دانند برخی از رفتارهایشان کودک آزاری و خشونت خانگی علیه کودکان است و خانواده گمان می‌کند، انجام آن رفتارها نسبت به کودک صحیح است، بنابراین آموزش خانواده لازمه پیشگیری است.

والدین آموزشی در زمینه تربیت کودک نمی‌بینند

عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه اصفهان، با توضیح اینکه در قوانین کیفی والدین و سرپرستان کودک در قالب تنبیه و تربیت، رفتارهای خشونت‌آمیزی علیه کودکان دارند، افزود: تنبیه بدنی کودک توسط والدین، مربی و سرپرست کودک قانونی نیست، اما در قانون تعریفی از اینکه چه اندازه‌ای از تربیت بدنی مجاز است و یا موارد این چنینی وجود ندارد و والدین نیز آموزشی در زمینه تربیت کودک نمی‌بینند.

وی با اشاره به اینکه مرحله دوم پیشگیری شناسایی خانواده‌هایی است که احتمال خشونت علیه کودکان در آن‌ها وجود دارد، اضافه کرد: بسیاری از خانواده‌ها، به دلیل فقر فرهنگی، مشکلات مالی، کثرت تعداد فرزندان و محیطی که در آن زندگی می‌کنند، خشونت علیه کودکان در بین آن‌ها وجود دارد و این خانواده‌ها باید شناسایی شوند و آموزش ببینند تا با شناخت خشونت و آزار علیه کودکان در خانواده‌ها کمتر شاهد این معضل اجتماعی باشیم.

وجود پلیس ویژه کودک در پیشگیری وضعی از خشونت خانگی مؤثر است

خسروشاهی با تاکید بر اینکه مرحله سوم مربوط به خانواده‌هایی است که خشونت علیه کودکان در آن اتفاق افتاده و خانواده درگیر خشونت و آزار کودک است، تصریح کرد: در اینگونه خانواده‌ها باید آموزش و پیشگیری جایگزین استفاده از قوانین کیفری شود، چرا که این خانواده‌ها دچار فقر فرهنگی و ضعف آموزشی هستند که به جای امنیت دادن به کودک در حال آزار وی هستند، بنابراین باید مشکلات این خانواده‌ها شناسایی و حل شود، تنها مجازات کردن مشکلات را حل نمی‌کند.

وی آموزش کودکان در زمینه شناخت خشونت و آزار علیه آن‌ها را مهم دانست و گفت: خود کودک نیز باید بداند و تشخیص دهد که کدام رفتار خشونت و آزار محسوب می‌شود، گاهی هم کودکان توان گزارش دادن خشونتی که علیه آن‌ها صورت می‌گیرد را ندارند و موارد بسیاری از خشونت علیه کودکان پنهان می‌ماند، چرا که کودکان درباره اطلاع دادن خشونت آموزش ندیده‌اند.

عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه اصفهان خاطرنشان کرد: داشتن نیروهای تخصصی مانند پلیس ویژه کودک بسیار کارآمد است و در حوزه پیشگیری وضعی قرار می‌گیرد، در بسیاری از کشورها پلیس ویژه کودک وجود دارد و کودک می‌تواند خشونت و آزاری که علیه وی انجام شده را به پلیس اطلاع دهد، ما در زمینه پیشگیری وضعی بسیار ضعیف عمل کرده‌ایم.

لزوم تشکیل پرونده شخصیت در ارتکاب جرایم سنگین

وی سیستمی و روشمند عمل کردن در حل و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی را مهم دانست و ادامه داد: درباره آسیب‌های اجتماعی نباید موردی و انتخابی عمل کنیم، علم جرم شناسی هنوز جایگاه واقعی خود را پیدا نکرده و جرم شناسی بالینی مانند روان شناسی بالینی می‌گوید زمانی که جرمی رخ می‌دهد نباید اجازه دهیم به جرمی سنگین‌تر تبدیل شود و جرم یک بیماری اجتماعی است که اتفاق افتاده و باید مجرم از چند جانب بررسی شود و افراد متخصص ابعاد مختلف شخصیتی مجرم را تشخیص و مورد بررسی قرار دهند.

خسروشاهی توضیح داد: باید درباره جرم‌های سنگین و جرم‌هایی که کودکان و نوجوانان انجام می‌دهند، پرونده شخصیت تشکیل شود، اما تشکیل پرونده شخصیت را درباره مجرمان نمی‌بینیم و نداریم، این در حالی است که قاضی باید بر اساس پرونده شخصیت درباره مجرم تصمیم بگیرد، اگر تشکیل پرونده شخصیت انجام شود به آسیب شناسی درباره مشکلات اجتماعی کمک مؤثری می‌کند، البته گاهی نیز حالت محرمانگی حاکم بر پرونده‌های کیفی اجازه فعالیت و تشکیل پرونده شخصیت را درباره مجرمان نمی‌دهد.

کد خبر 450701

منبع: ایمنا

کلیدواژه: کودکان کودک آزاری حقوق کودک آموزش کودکان کودک تربیت کودک خشونت خشونت خانگی پیشگیری پیشگیری از اسیب ها تنبیه بدنی حقوقدان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق تشکیل پرونده شخصیت خشونت علیه کودکان علیه کودکان خشونت و آزار خشونت خانگی کودک آزاری خانواده ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۶۹۶۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند

مدیرعامل موسسه محک با بیان اینکه از سال ۷۰ که این موسسه ایجاد شد تاکنون ۴۲هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند، گفت:تا امروز ۱۶ هزار کودک سرطانی بهبودی پیدا کرده و به زندگی بازگشته اند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجو، نشست خبری کنگره دوسالانه بین المللی آنکولوژی کودکان یادبود «پروانه وثوق» در بیمارستان فوق تخصصی درمان سرطان «محک» برگزار شد.

هادی موسی خانی، فوق تخصص آنکلوژی در این نشست بیان داشت:۲۰درصد کودکان سرطانی کشور در بیمارستان محک تحت درمان قرار می‌گیرد و شایع‌ترین سرطان در کودکان سرطان خون و پس از آن تومور مغزی است.

وی ادامه داد:درمان آنکولوژی به یک کار تیمی نیاز دارد. در محک به این موضوع توجه خاصی دارد. استید این بیمارستان سابقه هیات علمی دانشگاه دارند و همه آنکولوژیست‌ها آرزوی کار کردن در محک را دارند.

آراسب احمدیان، مدیر عامل موسسه خیریه درمان کودکان سرطانی محک با بیان اینکه درمان کودکان سرطانی در محک رایگان است؛ ضمن اینکه حمایت‌های لازم در طول بیماری کودک نیز انجام می‌شود.

وی ادامه داد: در محک یک پلن درمانی یکپارچه در درمان بیماران سرطانی اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۶ هزار کودکان سرطانی به زندگی طبیعی خود بازگشتند، خاطرنشان کرد:از ابتدای تأسیس محک از سال ۷۰ بالغ بر ۴۲ هزار بیمار کودک سرطانی تشکیل پرونده داده اند.

وی با بیان اینکه محک ۳۰سال پیش با هدف درمان کودکان سرطانی ایجاد شده، افزود: مجوز مرکز تحقیقات سرطان در محک گرفته شده تا پروتکل‌های درمانی کامل شود.

احمدیان تاکید کرد:خیرین هزینه‌های درمانی در محک را تامین می‌کنند؛ ضمن اینکه محک از نظر علمی و تخصصی با بیمارستان‌های خارج کشور ارتباط دارد؛ از جمله پزشکان ایرانی خارج از کشور.

دانشگری، معاون درمان بیمارستان محک تصریح کرد:این کنگره ۲۶لغایت ۲۸ اردیبهشت برگزار می‌شود و اساتید خارجی و داخلی در این کنگره شرکت می‌کنند و امتیاز باز آموزی دارد.

وی ادامه داد:یکی از نیاز‌های همیشگی رسیدن به درمان‌های روز دنیا در درمان سرطان است؛ باتوجه به اینکه محک بیشترین بیماران کودک سرطانی را در تومور‌های مغزی دارد.

وی متذکر شد:محیط، ژنتیک و وراثت از جمله علل بروز سرطان در کودکان است؛ در نتیجه اینکه بیماری صعب العلاج گفته می‌شود به دلیل نامشخص بودن علت بیماری است.

دانشگری خاطرنشان کرد:در بیمارستان محک کودکان تا ۱۸سال مبتلا را درمان می‌کنیم و سرطان خون و لنفوم شایع‌ترین سرطان در بین کودکان است.

وی گفت:در ایران و محک ۶۵تا ۷۰ درصد کودکان سرطانی درمان می‌شوند

میترا قالیبافان آنکولوژیست ابراز کرد:تومور‌های مغزی اولین علت مرگ در سرطان‌های کودکان است.

وی ادامه داد:تومور‌های کودکان با تومور‌های بزرگسالان متفاوت است؛ در نتیجه برخورد تیم درمان با کودک سرطانی باید متفاوت باشد.

قالیبافیان خاطرنشان کرد:هدف اول این کنگره این است که تومور‌های مغزی در کودکان و بزرگسالان متفاوت است؛ نحو برخورد با این کودکان نیز متفاوت است و سوم اینکه این کودکان نیازمند بازتوانی دارند و باید برای این بیماران فکری شود.

وی تصریح کرد:زمان بقای کودکان مبتلا به تومور سرطانی به زمان مراجعه به پزشک بستگی دارد. کودکان به عوارض درمان بیماری سرطان نسبت به بزرگتر‌ها حساس‌تر هستند. جراحی، شیمی درمانی و رادیو تراپی سه روش درمانی در کودکان سرطانی است.

این آنکولوژیست زمان بقای یک کودک سرطانی را به میزان توانایی بدن کودک در مقابله با روش‌های درمانی برشمرد و گفت:در برخی کودکان پس از ۵سال درمان کاملا بهبودی حاصل می‌شود.

وثوق جراح اطفال بیان داشت:پیگیری درمان کودکان در محک تا ۱۸ سالگی ادامه دارد.

وی با بیان اینکه در دنیا یک درصد سرطان‌ها کودکان را شامل می‌شود، گفت:سالانه هزار تا ۱۵۰۰ مورد جدید از کودک سرطانی در ایران شناسایی می‌شود.

دیگر خبرها

  • بهزیستی پیگیر تنبیه در مرکز نگهداری از کودکان بی‌سرپرست کرج است
  • برنامه کودکی نداریم که درباره «جیغ و دست و هورایش» صحبت کنیم
  • بهترین و بدترین خاطره معلم کودکان کار
  • پرداخت ۴۷ میلیارد تومان خسارت بدنی به علت حوادث رانندگی در کهگیلویه و بویراحمد
  • حسین قناعت:«والدین امانتی» به کودکان حفاظت از محیط زیست را آموزش می‌دهد/ فیلم کودک با اکران آنلاین بهتر دیده می‌شود
  • اجرای ناقص و ناتمام قوانین یکی از اشکال‌های قانون‌گذاری است
  • تصاویر باورنکردنی از خشونت علیه زنان
  • بازتاب خشونت پلیس آمریکا در شبکه‌های اجتماعی
  • تاثیر اسباب بازی در نبوغ و رشد کودکان
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند