Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجودی‌که عیسی کلانتری شفافیت را یک اصل در سازمان حفاظت محیط زیست می‌داند و این‌که تاکنون تصمیم محرمانه‌ای در آن انجام نشده ولی ابهامات و تناقض‌‌هایی در عملکرد صندوق ملی محیط زیست وجود دارد که این ادعا را با چالش مواجه می‌کند.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی خبرگزاری آنا، صندوق ملی محیط زیست با هدف کاهش آلاینده‌های زیست محیطی، حفظ و حمایت از محیط زیست، احیا و بهره‌برداری پایدار از محیط زیست تشکیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این صندوق بنا بر اذعان حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مجلس شورای اسلامی در دوره‌های نهم تا یازدهم در زمان ریاست معصومه ابتکار بر سازمان حفاظت محیط زیست در دولت‌های هفتم و هشتم تشکیل و در دولت‌های نهم و دهم به دلیل بی‌استفاده بودن ملغی شد اما ابتکار مجدداً و پس از به دست گرفتن سکان سازمان محیط زیست در دولت یازدهم آن را احیا کرد.

کلانتری: اصل در سازمان محیط زیست بر شفافیت است

با وجودی‌که عیسی کلانتری رئیس سازمان حفاظت محیط زیست مدعی است که ما در سازمان اصل را بر شفافیت گذاشته و هیچ تصمیم محرمانه‌ای نداشتیم ولی به‌نظر می‌رسد در عملکرد صندوق ملی محیط زیست به‌عنوان مؤسسه‌ای وابسته به این سازمان ابهاماتی وجود دارد که تاکنون تمایلی برای رفع ابهام و شفاف‌سازی در ارتباط با آن صورت نگرفته است.

بیشتر بخوانید:

رئیس سازمان حفاظت محیط زیست: می‌گفتند شوهر بعضی از خانم‌ها در واردات بنزین نقش داشته‌اند/ اجازه دستکاری در پارک پردیسان را نمی‌دهیم

یکی از مواردی‌که همواره در ارتباط با آن هیچ‌گونه گزارشی ارائه نشده گزارش‌های مالی در این حوزه است. با توجه به تأمین اعتبار این صندوق از منابعی همچون: بودجه، کمک‌های دولتی، غیردولتی، بین‌المللی، درآمد حاصل از صدور مجوز شکار و ... است و تاکنون هیچ مستندی از قراردادها و صورت‌های مالی در بحث استفاده از منابع در راستای تحقق اهداف صندوق منتشر نکرده است.

قراردادها و صورت‌های مالی صندوق ملی محیط زیست منتشر نمی‌شود؟

طبق اساسنامه صندوق ملی محیط زیست، هزینه‌کرد منابع درآمدی صندوق می‌بایست در مواردی همچون اعطای تسهیلات به کارخانه‌ها و کارگاه‌ها جهت کاهش آلایندگی محیط زیستی، حمایت مالی و همکاری در طرح‌ها و پروژه‌های زیست محیطی، اعطای تسهیلات مالی به مخترعان و محققان زیست محیطی صورت پذیرد.

اظهارات اخیر سمیه رفیعی رئیس فراکسیون محیط ‌زیست و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گواه این مدعا است که سازمان محیط زیست در عملکرد صندوق چندان شفافیتی به خرج نداده است.

وی در این‌باره می‌گوید نامه‌ای به سازمان محیط‌زیست ارسال شده مبنی بر این‌که به ما اطلاع دهند با توجه به واریزی که صندوق ملی محیط زیست داشته است این واریزی چگونه در پروژ‌ه‌ها به کار گرفته شده‌ است. طبق قانون، بودجه‌ای که از صندوق وارد می‌شود، باید صرف اصلاح محیط‌زیست شود و سؤال ما هم این بود که آیا واقعاً این اتفاق افتاده می‌افتد یا خیر و منتظر جواب هستیم که تا این لحظه سازمان محیط‌زیست جواب نداده است.

اعضای غیر و یا حتی ضدمحیط زیستی در صندوق ملی محیط زیست چه می‌کنند؟

علاوه بر موارد فوق حضور برخی از افراد غیر محیط زیستی و حتی دارای سوابق فعالیت‌های تجاری در هیئت مدیره این صندوق است.

برخی از این موارد بدین شرح است:

سعید نمکی وزیر بهداشت: از خرداد ۱۳۹۷ تا فروردین ۱۳۹۸ رئیس هیئت مدیره این صندوق بوده است. وی علاقه زیادی به موضوع شکار دارد و گفته می‌شود که او حتی قُرُق اختصاصی شکار خود را هم دارد.
پیشکسوتان حوزه حیات وحش و سمن‌های محیط زیستی، بارها عیسی کلانتری را به دلیل انتخاب وی به عنوان مشاور و همچنین اجرای سیاست‌های شکارگرایانه مورد انتقاد قرار داده و به نقش مخرّب مشاوره‌های او در فروش مجوز شکار به خارجیان و ترویج شکار و همچنین سوءمدیریت در اداره زیستگاه‌ها و پارک‌های طبیعی ملی مثل پارک ملی گلستان اذعان داشته‌اند. سید صفدر حسینی: فردی‌که در کابینه محمد خاتمی تصدی وزارتخانه‌های کار و امور اجتماعی و امور اقتصادی و دارایی را بر عهده داشت. او پس از آغاز به کار دولت حسن روحانی با حکم وی به‌عنوان رئیس صندوق توسعه ملی ایران منصوب شد.
حسینی در ماجرای حقوق‌های نجومی فیش حقوقی‌اش توسط یکی از کارکنان صندوق توسعه ملی منتشر شد که براساس آن وی در سال ۱۳۹۵ ماهانه ۵۷ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان حقوق دریافت می‌کرد که مواردی چون کمک‌هزینه ورزش، خرید کتاب، اوقات فراغت فرزندانش نیز در آن لحاظ شده بود.
وی از بهمن ۱۳۹۳ تا بهمن ۱۳۹۵ رئیس هیئت مدیره این صندوق بوده است.
  مسعود شهسواری: در حال حاضر رئیس هیئت مدیره صندوق ملی محیط زیست است خود رئیس هیئت مدیره یک شرکت سیمان کردستان است.
برای هر کارشناس محیط زیست این موضوع هویدا است که صنایعی همچون سیمان به‌عنوان یکی از آلاینده‌ترین صنایع زیست محیطی محسوب می‌شود ولی مشخص نیست چرا چنین فردی به‌عنوان یک گزینه مناسب در مؤسسه‌ای که در سطح ملی برای مبارزه با آلودگی و آلایندگی فعالیت می‌کند حضور دارد؟

این‌ها تنها بخشی از سؤالات و ابهاماتی است که سازمان حفاظت محیط زیست تاکنون در ارتباط با آن پاسخ قانع‌کننده‌ای ارائه نداده و امید آن می‌رود سازمان حفاظت محیط زیست آن هم در دولتی که بنا به اذعان خودشان دولتی زیست‌محیطی است در ماه‌های پایانی فعالیت خود بتواند در حوزه صندوق ملی محیط زیست پاسخ قانع‌کننده‌ای را به افکار عمومی ارائه دهد.

انتهای پیام/4105

منبع: آنا

کلیدواژه: عیسی کلانتری رئیس فراکسیون محیط زیست مجلس صندوق ملی محیط زیست سمیه رفیعی سازمان حفاظت محیط زیست صندوق ملی محیط زیست سازمان محیط زیست رئیس هیئت مدیره عملکرد صندوق زیست محیطی محیط زیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ana.press دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۱۱۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد

همشهری آنلاین- زهرا رفیعی: پس از سال‌ها دوندگی، سازمان حفاظت محیط زیست بالاخره توانست مجوز ورود ۱۰۰ دستگاه خودرو را آن هم با عبور از هفت خوان بروکراسی طی کند. این در حالی است که حفاظت از مرغوب‌ترین زیستگاه‌های کشور، اگر مهمتر از حفاظت جان و مال شهروندان نباشد، کمتر نیست. ناوگان موتوری- خودرویی سازمان به قدری فرسوده است که سازمان عملا در بسیاری از موارد، آفتابه خرج لحیم می‌کند تا بتواند از این ناوگان برای گشت‌زنی در مناطق استفاده کند.

بررسی‌های یگان حفاظت محیط زیست، در سال‌های ۹۶ تا ۹۸ نشان داد که نیمی از ناوگان موتوری و خودرویی سازمان فرسوده شده و به مرحله نوسازی (اسقاطی) رسیده‌اند. در آن زمان مصوبه‌ایی دولتی به همه سازمان‌های دولتی ابلاغ شده بود که هر گونه تجهیزاتی که در داخل تولید و یا مونتاژ می‌شود و در واقع نمونه ایرانی دارد، نباید از خارج کشور وارد شود این در حالی است که به اعتقاد محیطبانان مسیر تردد ناوگان موتوری- خودرویی سازمان حفاظت محیط زیست با سایر یگان‌ها و دوایر دولتی فرق می‌کند؛ تفاوت بسیاری است بین تردد روی جاده‌های آسفالته با مسیرهای سنگلاخی در دل طبیعت. این تجهیزات جدا از «تجهیزات انفرادی محیطبانان» است که شامل اقلام مصرفی (جیره غذایی، البسه، کوله پشتی، کفش و ...) و اقلام غیرمصرفی (دوربین، شوکر، دستبند، بی‌سیم، اسلحه، باتوم و ... ) می‌شود. در مورد تجهیزات جمعی محیطبان‌ها با منوچهر فلاحی، ارشد محیط دار یگان حفاظت محیط زیست به گفت و گو نشسته‌ایم.

چرا خودروی عملیاتی محیطبان با سایر ارگان‌ها باید فرق کند؟

اگر یک خودروی سواری سازمانی، به طور متوسط ۶ سال بتواند بدون زمین‌گیر شدن در تعمیرگاه بر روی جاده‌های آسفالته تردد کند، یک خودروی متعلق به یگان حفاظت محیط زیست به مراتب در زمان کمتری کارش به تعمیرگاه خواهد کشید. چرا که یگان حفاظت محیط زیست دائم در حال پایش مناطق و یا تعقیب و گریز با متخلفان در جاده‌های خاکی، کوهستانی و پرسنگلاخ و ... هستند، تجهیزات موتوری محیطبانان نیز دائما در حال تردد در بی‌راهه‌ها است. ناوگان خودرویی و موتوری یگان حفاظت در هیچ سالی، همزمان با افزایش مناطق تحت پوشش سازمان افزایش و یا ارتقاء نیافته است. این را بگذارید کنار این مسئله که سازمان به طور ذاتی موظف به افزایش مناطق حفاظت شده و مناطق پشتیبان است.

کیفیت ناوگان موتوری و خودرویی یگان حفاظت چگونه است؟

کیفیت خودروهای یگان حفاظت مطلوب نیست. چند سال پیش پس از ارزیابی وضعیت ناوگان موتوری- خودرویی کشور، تفاهمنامه سه‌جانبه‌ایی با همکاری وزارت دفاع منعقد کردیم که بر اساس آن این وزارتخانه ناوگان موتوری سازمان را با وارد کردن موتورسیکلت هوندا CRM ژاپن نوسازی کند. با به نتیجه نرسیدن برجام، تشدید تحریم‌ها و افزایش قیمت دلار، این بخش ناکام ماند. در مورد ناوگان خودرویی نیز که ۵۰ درصد آن کاملا فرسوده و اسقاطی بود، قرار شد صرفا با بضاعت شرکت‌های داخلی این بخش بازسازی شود. نهایتا ۱۲۰۰ دستگاه موتورسیکلت مونتاژ شده از برندهای داخلی خریداری شد. برخی از خودروهایی که در اختیار سازمان گذاشته شده به گونه‌ای بوده که به سر سال نرسیده سر از تعمیرگاه درآوردند.

در روزهای اخیر ۲۵ خودرو تویوتا هایلوکس ۲۰۲۳ بین استان‌ها توزیع شد. نیاز محیطبانان به ناوگان جدید چه تعداد است و چرا اصرار به کیفیت به روز و بالا دارید؟

نیاز کشور برای نوسازی ناوگان خودرویی یگان حفاظت محیط زیست ۱۰۰۰ دستگاه است. در دو سال گذشته دولت را متقاعد کردیم که این خودروها نه تنها کارآمد نیستند، بلکه صرفه اقتصادی ندارند و باعث هدررفت بیت المال می‌شوند. مصوبه هیات وزیران، کمیسیون‌های تخصصی، معافیت مالیاتی و گمرکی را برای ورود ۱۰۰ دستگاه خودرو خارجی به سازمان حفاظت محیط زیست داده شد؛ خودروهایی که تجربه همه استان ها نشان داده بود این خودرو تا ۱۰ سال فقط آب، روغن و بنزین نیاز دارد. میزان مصرف سوخت این خودروها نیز به مراتب کمتر است. خودروهای سازمان در هر ۱۰۰ کیلومتر ۱۵ لیتر مصرف می‌کنند در حالی که خودروهای جدید ۷ لیتر مصرف می‌کنند. در روزهای اخیر ۲۵ خودرو از آنها بین استان‌ها توزیع شد. البته استان‌ها هم به فراخور بودجه‌ها و پروژه‌ای خود می‌توانند خودروی خارجی بیشتری تهیه کنند. این خودروها فارغ از کاهش مصرف سوخت کارایی بالایی در منطقه عملیاتی دارند.

به جز خودرو و موتور سازمان برای تجهیز محیط‌بانان به چه تکنولوژی‌های به روزتر دیگری نیاز دارد؟

علاوه بر ناوگان موتوری که ابزار دست محیطبان است و تاثیر صددرصدی بر روی عملکرد سازمان حفاظت محیط زیست دارد، محیطبانان نیاز به ابزارهای به روزتری دارند تا هرجا تخریب، تصرف، آتش سوزی عمدی، شکار غیرمجازی رخ می‌دهد بدون کمترین تعارض به آن را رسیدگی کنند. هم اکنون به صورت موردی در ۱۰ استان مثل گلستان، قزوین، آذربایجان غربی، مازندران از پهپاد برای رصد، سرشماری حیات وحش و پایش مناطق استفاده می‌شود. در عین حال ذکر این نکته ضروری است که توسعه تکنولوژی در بین محیط‌بانان نیازمند آموزش آنهاست. پهپادها قابلیت‌های زیادی غیر از آنچه گفته شد دارند؛ یعنی می‌توان از انها حتی برای اطفاء حریق، امداد و نجات کوهنوردان و گردشگران و ... استفاده کرد در نتیجه سرمایه‌گذاری در این بخش باید همراه با آموزش باشد. نیروهایی که در یگان حفاظت به کار مشغول هستند عمدتا مدرک تحصیلی دیپلم دارند و برای تربیت کاربر پهپاد نیاز به کسانی است که تطابق پذیری بالاتری برای استفاده از تکنولوژی دارند. ریاست سازمان نیز به دنبال ارتقاء ۳۰ درصد از پست‌های سازمانی با مدارک کارشناسی و فنی برای مشاغلی مثل کارشناس پهپاد، آموزش جامعه محلی و ... است. علاوه بر این در ۱۸ استان تجهیزات نوین بی‌سیم به روزرسانی شده است و از آنالوگ به دیجیتال ارتقاء یافته است. بی‌سیم‌های دیجیتال به لحاظ حجم و اندازه به مراتب کوچکتر است. توانایی انتقال تصویر را هم دارد، می‌توان از آن به عنوان موبایل هم استفاده کرد، نقاط کور را پوشش می‌دهد، نحوه پایش و خط سیر محیطبانها را رصد می‌کند.

آیا در تجهیزات انفرادی هم به روز شده‌اید؟

تجهیزات انفرادی هر ساله تمدید می‌شوند امسال ۵۰۰ دوربین دو چشمی و هزار کیسه خواب نیز بین محیط‌بانان استان‌ها توزیع شد. ولی بیشترین نیاز یگان حفاظت حذف بروکراسی در دولت برای تهیه تجهیزات جمعی محیطبانان است. ما ترجیح می‌دهیم یک کالای خوب و با کیفیت را برای طولانی مدت در اختیار محیط‌بانان قرار دهیم تا اینکه نسخه ارزان‌تر و بی‌کیفیت‌تر آن را خریداری کنیم. این هدر رفت سرمایه ملی است.

کد خبر 846771 برچسب‌ها محیط‌بان خودرو - ایرانی سازمان حفاظت محیط زیست محیط زیست ایران

دیگر خبرها

  • الگوسازی دانشگاه آزاد کهنوج در راستای حفاظت از محیط زیست
  • پسماند و پساب مشکل اصلی شهرهای ساحلی
  • بد عهدی در تجهیز محیط‌بان‌ ها |‌ از هزار خودروی مورد نیاز محیط بان‌ها تنها 25 خودرو تحویل شد
  • یگان حفاظت محیط زیست خراسان شمالی رتبه اول عملکرد کشوری را کسب کرد
  • اتوبان کسایی تبریز از زباله‌های پلاستیکی پاکسازی شد
  • آبگیری یک کانون مهم گرد و غبار بر اثر بارندگی‌های اخیر | آب به جازموریان رسید
  • چرا نماینده طالبان برای مذاکره درباره حقابه هیرمند به ایران نیامد؟ + جزئیات
  • استفاده از پهپاد برای پایش‌تالاب‌ها
  • تجهیز محیط بانان با به‌روزترین فناوری‌های دنیا
  • ٢۵ خودروی عملیاتی محیط‌بانی رونمایی شد