Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امیرابراهیم رسولی، مشاور رئیس مجلس شورای اسلامی در برنامه سعادت آباد رادیو تهران با تشریح مشکلات موجود درباره مهاجرت نخبگان اظهار کرد: مشکلی در حوزه قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری وجود ندارد؛ قوانین مفصل، سند چشم انداز در نظام جمهوری اسلامی و خیلی موارد مختلفی داریم که می‌توانیم آنها را فهرست کنیم و بگوییم که در این حوزه‌ها، این کار‌ها را خواسته‌ایم، سیاست‌گذاری کرده‌ایم، قانون گذاشته‌ایم و می‌خواهیم حمایت کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی با تأکید بر اینکه ما در اجرا مشکل داریم، گفت: بخشی مانند همه کسانی که معتقدند در تحریم و شرایط بد اقتصادی هستیم مورد قبول است، اما این مساله نباید به بهانه‌ای تبدیل شود.

رسولی با تاکید بر ضرورت واکاوی دلایل مهاجرت نخبگان تصریح کرد: اگر جوان ایرانی احساس کند تمامی لوازم حوزه پیشرفت و رفاهی اش مهیاست، چرا باید وطن خود را ترک کرده و برود؟

وی افزود: مشکل ما آنجاست که در حوزه آموزش و نظارت باید خودمان را تقویت کنیم همان‌طور که شعار‌ها و وعده‌های قشنگ می‌دهیم باید در حوزه اجرا هم عمل کنیم و ببینیم چقدر به نخبگان جامعه رسیدگی کرده‌ایم.

مشاور رئیس مجلس با اشاره به فعالیت بنیاد‌هایی مانند نخبگان در کشور مسائل اعتباری که این بنیاد‌ها با آن مواجه هستند را بیان کرد و گفت: مشکل ما در حوزه نظر و عمل است.

رسولی افزود: ما مجموعه‌ای به نام بنیاد ملی نخبگان ایجاد کرده و اختیارات و امکاناتی به آنها داده شده است، اما در کشور مشکل ما مدیریتی است. ما باید همه امکانات را به این بنیاد می‌دادیم و می‌گفتیم که مدیریت کند که به نظر می‌رسد این کار انجام نشده است. جوان نخبه ما راضی نیست که اگر بود مهاجرت نمی‌کرد.

وی گفت: ما در رادیو و تلویزیون‌ها خوب حرف می‌زنیم، اما هر کسی کار خودش را می‌کند و جوان نخبه احتمالا از روی نارضایتی است که مهاجرت می‌کند.

رسولی گفت: باید مسایل وسیع دیده و روی حوزه‌های اجرا تمرکز شود. وضعیت امروز را نمی‌توانیم از حوزه رفاهی خارج کنیم. جوان نخبه می‌خواهد کار کند، اما اگر دغدغه‌های روحی او برطرف نشود، چگونه می‌تواند مسیر نخبگی خود را ادامه داده و برای کشور موثر واقع شود؟

وی تصریح کرد: نگاه ما به نخبه باید چند وجهی باشد و در کنار تمام مسائل اعم از رفاهی باید به دغدغه‌های روحی او هم توجه شود.

سالاریه: ریشه اصلی مهاجرت نخبگان مسائل رفاهی نیست

حسن سالاریه، معاون آینده سازان بنیاد ملی نخبگان و عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف هم با اشاره به انجام پژوهش‌های مختلف در این بنیاد در چارچوب دلایل مهاجرت نخبگان گفت: ریشه داستان مهاجرت نخبگان مساله رفاهی نیست، چرا که این خود نتیجه عامل دیگری است.

وی افزود: علت اصلی مهاجرت نخبگان اثربخشی مثبت، مثمر و درست است. اصل خواسته‌ای که یک نخبه در کشور دارد این است که بتواند مطابق توانمندی‌ای که دارد برای کشور مثمر واقع شود که به تبع آن مسائل رفاهی او هم تأمین می‌شود.

سالاریه گفت: فرد نخبه فردی است که توانمندی علمی بالایی دارد، نیروی انسانی یک گنجینه‌ای است که زمانی اثربخش است که بتواند در کشور موثر واقع شود.

وی تصریح کرد: دانشگاه‌های ما اصلا برای حل مشکل کشور تعریف نشده‌اند. دانشگاه‌ها وسیله‌ای برای پز دادن شده است و دانشگاه ایجاد می‌کنیم که بگوییم دانشگاه داریم و نه اینکه دانشگاه ساخته ایم که مشکل کشور را حل کنیم.

سالاریه گفت: گاهی اوقات بناچار برای شتاب دهی به مساله، سازمان‌هایی هم مانند بنیاد نخبگان ایجاد شود. اثر بنیاد را در این می‌بینیم که روزگاری چیزی به نام شرکت دانش بنیان وجود نداشت، اما اکنون ۵ هزار شرکت دانش بنیان در کشور فعالیت دارند.


انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: مهاجرت نخبگان مجلس یازدهم مشکلات اقتصادی مهاجرت نخبگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۱۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه اجرایی در دستور کار بنیاد ملی نخبگان

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان گفت: در فراخوان جدید جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی علاوه بر ۱۸ دستگاهی که در فراخوان قبلی مشارکت داشتند، ۱۵ دستگاه دیگر پای کار خواهند آمد و در مجموع جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه صورت خواهد گرفت.

به گزارش ایسنا، یاسین کیخا با اشاره به ذکر آماری در خصوص جذب نخبگان در دستگاه‌های اجرایی، اظهار کرد: طبق مصوبه هیأت وزیران در سال ۱۴۰۰ تاکنون ۳ فراخوان جذب از سوی بنیاد ملی نخبگان اعلام شده است. فراخوان اول و دوم در سال ۱۴۰۱ اعلام شدند که حدود ۷ هزار نفر ثبت نام کردند.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان افزود: بعد از بررسی پرونده‌ها، ارزیابی و معرفی به کانون‌های ارزیابی در سال ۱۴۰۲ به صورت تدریجی انجام شد و در نهایت پرونده ۱۳۷۰ نفر در مجموع تأیید شد. در حال حاضر بیش از هزار نفر تعیین تکلیف و به دستگاه‌های اجرایی معرفی شدند و برای تعدادی هم کد استخدامی صادر شده است.

کیخا در ادامه خاطرنشان کرد: بهمن ماه سال ۱۴۰۲ فراخوان سوم بنیاد ملی نخبگان با حدود ۳ هزار و ۲۱ کدشغل از ۱۸ دستگاه اجرایی اعلام شد که ۲۵ هزار نفر موفق به ثبت نام و تأیید نهایی پرونده خود شدند.

وی به نسبت جنسیتی متقاضیان جذب در دستگاه‌های اجرایی اشاره کرد و گفت: در فراخوان اول و دوم حدود ۶۰ درصداز متقاضیان آقا و حدود ۴۰ درصد خانم بودند، ولی در فراخوان سوم نسبت جنسیتی متقاضیان برعکس شد،به طوری که حدود ۶۰ درصد متقاضیان خانم و ۴۰ درصد آقا هستند.

معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان بیان کرد: در فراخوان اول و دوم میانگین سنی خانم‌ها ۳۵ سال و آقایان ۳۳ سال بود و بیشترین متقاضیان فارغ‌التحصیلان دکتری تخصصی و از استان تهران بودند.

کیخا ضمن اعلام اینکه در فراخوان اول و دوم وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو و وزارت راه و شهرسازی در بحث جذب نهایی نخبگان معرفی شده نسبت به سایر دستگاه‌ها موفق‌تر عمل کردند، تصریح کرد: بیشترین ظرفیت جذب و کدشغل‌ها در فراخوان سوم مربوط به وزارت آموزش و پرورش، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت نیرو وزارت دفاع است. به طور مثال وزارت آموزش و پرورش در فراخوان سوم حدود ۸۰۰ کدشغل اعلام کرده است که نسبت به سایر دستگاه‌ها معنادارتر است.

وی همچنین با اشاره به ذکر آماری در خصوص بیشترین درخواست‌ها نسبت به کدشغل‌های اعلام شده، گفت: به طور مثال سازمان استاندارد ایران فقط ۴ کدشغل اعلام کرده است، ولی مابه ازای هر کدشغل سازمان ۱۳۸ نفر انتخاب اولویت داشتند. بیشترین نسبت انتخاب افراد ما به ازای کدشغل مربوط به سازمان استاندارد ایران و وزارت نفت است.

به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، معاون سرآمدان و نخبگان بنیاد ملی نخبگان با اعلام اینکه در حال برنامه‌یزی هستیم که فراخوان چهارم جذب را بزودی و در مناسب‌ترین زمان اعلام کنیم، گفت: قرار است در این فراخوان علاوه بر ۱۸ دستگاهی که در فراخوان قبلی مشارکت داشتند، ۱۵ دستگاه دیگر پای کار بیایند و در مجموع جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه صورت خواهد گرفت.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جذب نخبگان در ۳۳ دستگاه اجرایی در دستور کار بنیاد ملی نخبگان
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فناوری «وعده صادق»
  • چرایی ایجاد دفتر «فراجا» در بنیاد ملی نخبگان/۲ بال علم و فتاوری «وعده صادق»
  • حمایت از راهکارهای استخراج شده در میزهای هم‌اندیشی ایرانیان با تجربه زیست بین‌الملل
  • فراخوان بنیاد ملی نخبگان برای ثبت‌نام جشن ازدواج
  • فراخوان بنیاد ملی نخبگان برای ثبت‌نام جشن ازدواج نخبگان
  • خبر خوش وزیر علوم برای نخبگان
  • هشدار جهانگیری درباره مهاجرت نخبگان
  • وزیر کار: منتخبان کارگری عضو بنیاد ملی نخبگان می‌شوند
  • منتخبان کارگری عضو بنیاد ملی نخبگان می‌شوند