Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-05@11:42:57 GMT

تشویق صادرات، یک سیاست ضدتورمی است

تاریخ انتشار: ۲۹ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۳۸۵۲

تشویق صادرات، یک سیاست ضدتورمی است

خبرگزاری آریا - آیا تا به حال به عنوانی که برای روز 29 مهرماه در تقویم رسمی کشور ثبت شده، برخورده اید؟ بیش از دو دهه از ثبت عنوان «روز صادرات» در تقویم ملی می گذرد؛ اتفاقی نمادین که می تواند از ابعاد و اهمیت «ملی» این روز برای مردم و اقتصاد کشور حکایت کند...
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از روابط عمومی مجتمع فولاد خراسان؛ آیا تا به حال به عنوانی که برای روز 29 مهرماه در تقویم رسمی کشور ثبت شده، برخورده اید؟ بیش از دو دهه از ثبت عنوان «روز صادرات» در تقویم ملی می گذرد؛ اتفاقی نمادین که می تواند از ابعاد و اهمیت «ملی» این روز برای مردم و اقتصاد کشور حکایت کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در کشوری که برای دهه ها، مهم ترین منبع درآمد صادراتی اش، منافع حاصل از صادرات نفت بوده، این عنوان معنای دیگری می یابد؛ تاکید بر نقش صادرات و خروج از اقتصاد «تک محصولی» و نهادینه کردن باور به توانمندی تولیدکنندگان ایرانی برای حضوری رقابتی در بازارهای فرامرزی و ترسیم نمایی چند وجهی از تولید کشور پاسخی به چرایی بزرگداشت صادرات و در واقع صادرکنندگان است.
صادرات کلید بقای کشورها در بازارهای جهانی، آن هم در اقتصادی است که هر روز جهانی تر می شود.
از سویی در شرایط فعلی کشور با توجه به شیوه اعمال تحریم‌های ظالمانه‌ی آمریکا و شرایط پیش آمده ناشی از شیوع کرونا، صادرات برای کشور ما حیاتی­تر از پیش شده­ است.
فولاد؛ پرچمدار صادرات غیر نفتی
تولید محور اصلی پیشرفت و توسعه کشور است و افزایش تولید، نه تنها باعث افزایش اشتغال و درآمد ملی است، بلکه ارتقای تولید و به تبع آن افزایش صادرات افزایش منابع ارزی و کاهش مشکلات ناشی از کمبود ارز را به دنبال دارد.
بر این اساس، «مجتمع فولاد خراسان» با تولید 1.4 میلیون تن فولاد در سال گذشته توانست 7 درصد از تولید میلگرد کشور را به عنوان یکی از محصولات نهایی به خود اختصاص دهد. این مجتمع همچنین 7درصد از تولید فولاد خام (تولید بلوم و بیلت)، 5درصد از آهن اسفنجی و 3درصد از کل تولید گندله سالانه کشور را به نام خود ثبت کرده است.
فولاد خراسان در حوزه صادرات با توجه به شرایط بازار داخل و وجود مازاد عرضه در کشور، در اجرای راهبرد «مدیریت اثربخش بازار» به عنوان یکی از اهداف استراتژیک خود، در 6 ماه اول سال 1399 حدود 70 هزار تن از محصولات خود را به برخی از کشورهای جهان صادر نموده است.
در شرایط کنونی اقتصادی، صادرات فولاد خام، یکی از مهم ترین گزینه هایی است که افزایش تولید شرکت‌ها را توجیه پذیر ساخته و تأمین ارز مورد نیاز کشور را نیز باعث می‌شود. دشواری های پیش روی صادرات نفت خام ایران، در سال های اخیر صنعت فولاد را از جنبه ارز آوری به یکی از مهم ترین کانون های توجه دولت مبدل ساخته است. موضوعی که علاوه بر تامین منافع عمومی کشور، سودآوری افزون تری را هم برای سهامداران شرکت‌های فولادساز محقق می سازد.
کاهش صادرات فولاد، تورم‌زا است
مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان با اشاره به شرایط اقتصاد کشور خاطرنشان ساخت: در شرایطی که کشور به درآمدهای ارزی حاصل از صادرات غیرنفتی نیاز دارد، باید شرایط صادرات فولاد تسهیل و تاییدیه مجوز صدور محصول به موقع از سوی وزارت صمت صادر گردد تا از این طریق ارز وارد کشور شود و بازار ارز به ثبات برسد.
به گفته­ی کسری غفوری، شرکت‌های فولادی در کنار پتروشیمی‌ها، بیشترین نقش را در ورود ارز به کشور دارند و در جلسه مدیران فولادی و پتروشیمی‌های بزرگ کشور با ریاست محترم جمهور نیز همگان به این موضوع اذعان کردند و حتی رئیس جمهور عنوان کرد که صنعت فولاد یک گام از صنعت پتروشیمی جلوتر است. باید تاکید کنیم که تشویق صادرات، یک سیاست ضدتورمی است و ایجاد محدودیت برای صادرات فولاد، عملاً تورم‌زا است.
شایان گفتن است که تسهیل صادرات و تامین مواد اولیه، خواسته­ای جمعی از سوی فولادگران برای متعادل سازی بازار فولاد و جلوگیری از تعدیل هزاران نیروی مشغول به کار در واحدهای فولادی است.
رکوردشکنی در فصل کرونا
غفوری در مورد شرایط تولید این مجتمع در دوران همه‌گیری کرونا هم اظهار داشت: علی‌رغم این‌که مجتمع فولاد خراسان در 23 روز ابتدایی سال جاری به دلیل وضعیت قرمزِ شیوع کرونا در استان خراسان رضوی مجبور به تعطیلی و توقف تولید شد، اما در فصل بهار رکورد تولید را هم در تولید گندله و هم فولادس

ازی شکستیم و فروش مجتمع در سه ماه نخست سال جاری به 1000 میلیارد تومان رسید.
مدیرعامل فولاد خراسان افزود: بر همین اساس و با وجود تحریم و بحران کرونا، پیش‌بینی می‌کنیم در سال جاری همه اهداف خود را محقق کنیم و در کنار رشد فروش داخلی، صادرات را نیز 10 درصد نسبت به سال گذشته افزایش دهیم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: مجتمع فولاد خراسان صادرات فولاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۳۸۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید

براساس تصمیمات کلان دولت در زمینه زنجیره فولاد در سال 1368، هفت طرح ملی فولاد در 7 منطقه کشور راه‌اندازی شد که شرکت فولاد بافت، یکی از پروژه‌های این طرح بزرگ ملی است.

فاز اول شرکت احیا استیل بافت

طرح فولاد بافت شامل دو فاز 1 و 2 می‌شود. تاکنون در فاز یک، موفق به احداث واحد تولید آهن اسفنجی با ظرفیتی معادل 800 هزار تن در سال و با کمک فناوری احیای مستقیم PERED به روش ایرانی (افتتاح‌شده در آبان 1398) شده است.

ارزش فاز یک شرکت احیا استیل بافت، بالغ بر 120 میلیون یورو است. با تولید ویژه خود نه‌تنها موفق شده اقتصاد و تولید کشور را متحول کند، بلکه صدها نیروی جوان را به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم به سرکار آورده است.

همان‌طور که اشاره شد، محصول شرکت احیا استیل بافت، آهن اسفنجی است. گندله سنگ آهن ماده اولیه کارخانه فولاد بافت است و توسط مجموعه‌های داخلی تامین می‌شود. این محصول واسطه‌ای بوده که پس از تولید، به‌عنوان ماده اولیه توسط کارخانجات تولیدکننده شمش آهن به مصرف می‌رسند.

شرکت احیا استیل بافت، تنها در 4 سال فعالیت خود نه‌تنها به ظرفیت اسمی خود دست پیدا کرده، بلکه موفق به تولیدی تا 4% بیش از ظرفیت پیشین شده است. فولاد بافت هم‌اکنون نیز، در پی راه‌اندازی فاز دوم تولیدات خود است.

فاز دوم شرکت استیل بافت

فاز دوم این شرکت، مطابق با روند فاز یک متمرکز بر تولید آهن اسفنج با 800 هزار تن ظرفیت خواهد بود. سرمایه‌گذاری این فاز، چیزی در حدود 4 هزار میلیارد تومان برآورده شده و همان‌طور که در گذشته وعده داده شده بود، فاز دوم تولید آهن اسفنجی این شرکت در اردیبهشت ماه سال 1403 آغاز به کار خواهد کرد.

همان‌طور که در فاز یک، تولید خیره‌کننده و درخشانی از این شرکت فولادی در اقتصاد و تولید کشور دیدیم، پیش‌بینی می‌شود در فاز 2 نیز نتایج مثبت و شایان‌توجهی را شاهد بوده و جوانان مستعد و تحصیل‌کرده بیشتری را در سراسر کشور، مشغول به کار ببینیم.

سخن پایانی

شرکت احیا استیل فولاد بافت، یکی از 7 شرکت فولادی برتر کشور است که تنها در فاز اول تولیدات خود توانسته به ظرفیت 800 هزار تن در سال دست پیدا کرده و چیزی در حدود 4% بیشتر از ظرفیت ازپیش‌تعیین‌شده نیز تولید کند.

فاز دوم تولید آهن فولاد نیز، به‌زودی در زمینه تولید آهن اسفنجی با ظرفیت اسمی 800 هزار تن در سال، با پشتوانه 4 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری، راه‌اندازی خواهد شد. تولیدات این شرکت فولادی را می‌توان نقطه عطفی در رشد اقتصاد، تولید و اشتغال‌زایی در کشور دانست. با افتتاح فاز دوم فولاد بافت اشتغال‌زایی این پروژه به 5500 فرصت مستقیم و غیرمستقیم افزایش خواهد یافت.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

دیگر خبرها

  • فولادمبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی ایران
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • آیا بورس به تنهایی می‌تواند باعث رونق تولید شود؟ 
  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید
  • فولاد مبارکه بزرگترین صادرکننده غیرنفتی در سال ۱۴۰۲ شد
  • مسیر تحقق واقعی مشارکت مهم ترین بخش مردمی اقتصاد در جهش تولید و صادرات کشور
  • معرفی شرکت احیا استیل فولاد بافت
  • افزایش ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در فصل نخست ۲۰۲۴
  • فرصت‌ صادرات برق به اروپا در شرکت‌های دانش‌بنیان‌
  • اعتراض هواداران میلان به سیاست باشگاه؛ در سن سیرو هیچ صدایی شنیده نخواهد شد