Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه اندیشه خبرگزاری تقریب، حجت الاسلام و المسلمین احمد مبلغی در نشست مشترک مرکز تحقیقات اسلامی مجلس و معاونت پژوهشی حوزه علمیه خواهران، اظهار کرد: اگر نتوانیم برای هر کدام از این مسیرهای چهارگانه و جایگاه های آنها از حیث رتبه بندی، برنامه دقیق و حرکت اساسی داشته باشیم فعالیت هایمان دچار کاستی جدی و گاه فاقد کارکرد لازم و حتی  در شرایط و مواردی منتهی به نتایج معکوس خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


 
وی با اشاره به اینکه پژوهش و تحقیق در جایگاه و مرحله نخست قرار دارد،  گفت لازم است هر سه تلاش تبلیغ، تقنین و فرهنگ سازی باید با اتکاء و بر اساس پژوهش صورت بگیرد تا بتواند مسیر تاثیرگذاری بر جامعه را پیدا کند و به صورت دقیق کارکرد دین و علوم دینی را به ساحت اجتماعی برساند.
 
وی افزود: از رهگذر پژوهش های اساسی و درست می‌توانیم ماهیت موضوعات مختلف را کشف و با نگاه به زمان، ظرفیت های ناشناخته اندیشه‌های دینی را در ارتباط با این موضوعات شناسایی و ارائه نماییم.
 
او ادامه داد: در این صورت قادر خواهیم بود در جهت پوشاندن لباس فرهنگ یا قانون  بر خروجی‌های دقیق این پژوهش ها حرکت کنیم و یا آن را به نسل های جدید در فضاهای اجتماعی ارائه و تبلیغ و ترویج بنماییم.
 
 مبلغی گفت: یکی از مشکلات این است که در مواردى تحقیق و پژوهش ما به اندازه کافی نیست و عمده  تمرکز در این موارد بر تبلیغ و ترویج است، در نتیجه آنچه که ترویج می شود امر تحقیق ناشده‌ای است، یا ابعاد تحقیق ناشده دارد، به همین دلیل، تلاش و فرهنگ سازى نسبت به آنها به جایی نمی رسد و تبلیغ آنها نیز در جامعه جایگاه مناسب پیدا نمی کند.
 
عضو مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه باید بیشترین همت ما به سمت تحقیق و پژوهش معطوف شود، گفت: باید تبلیغ، فرهنگ سازی و تقنین، در ذیل پژوهش ومتوجه به نتایج حاصل از آن باشد.
 
مبلغی تصریح کرد: به برکت انقلاب اسلامی فضای تحقیق و پژوهش در حوزه های علمیه گشوده شده و باید از این فرصت به نحو مطلوب استفاده شود، که ما در استفاده از این فرصت‌ها، گاه تمرکز لازم را   ایجاد نمی‌کنیم.
 
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس گفت: این مرکز بدون یک مدل از پیش تعین شده‌ای، در یک حوزه فعالیت پژوهشی مهم و کم سابقه‌ای مانند تقنین ورود پیدا کرده است، به همین دلیل آورده‌های این مرکز، نیز  جدید خواهد بود.
 
مبلغی خواهان همکاری سایر مراکز علمی پژوهشی حوزوی بویژه حوزه علمیه خواهران با این مرکز شد و گفت: اگر با همکاری مراکز دیگر بتوانیم تحقیق در حوزه تقنین را با ابعاد و مختصات لازم دنبال و موضوعات را به فضای حقوقی و قانونی نزدیک و نسبت به آنها پیشنهادات فقهی قانونی ارائه  دهیم، توفقیقات زیادی برای کشور رقم  خواهد خورد.
 
رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس یادآورشد: باید نسبت موضوعات اجتماعی مورد تحقیق را با قانون تعریف  کنیم به این صورت که آیا  ذیل یک قانون جای می گیرند؟ یا اینکه باید تبدیل به قانون شوند.
 
وی ادامه داد: هر چه جامعه رو به جلوتر می‌رود مسائل و موضوعات آن متداخل تر و پیچیده تر می شود در نتیجه نیاز آنها به حقوقی شدن و قرارگرفتن ذیل قوانین بیشتر می شود.
 
مبلغی گفت: به همین دلیل است که باید رابطه موضوعات اجتماعی را با قانون  تعیین و برقرار کنیم.
 
 وی با اشاره به اینکه از این خاستگاه نیاز به پژوهش‌های مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به صورت چشمگیری مضائف است گفت: ارتباط مرکز تحقیقات اسلامی مجلس با مراکز حوزوی باعث خواهد شد که در حوزه تقنین، کارهای مهمی انجام صورت گیرد.
 
وی ادامه داد:برای اینکه بتوانیم به شریعت در جامعه حضور ببخشیم، باید حوزه علمیه تلاش های خود را  افزون تر نماید و بدانیم تمرکز بر ترویج و تبلیغ بدون "تحقیق معطوف به مخاطب و اقتضائات جامعه امروز" کم تاثیر و در مواردی بی تاثیر  و حتی در مواردی مضر است .
 
وی پیشنهاد کرد: مرکز مدیریت حوزه های علمیه خواهران در عرصه چهارگانه تحقیق، تبلیغ، تثقیف (فرهنگ سازی) و تقنین مطالعاتی را به صورت هم افزا و در کنار هم نسبت به موضوعات مهم داشته باشد.
 
   سیده فاطمه متولیان معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران گفت: در حال حاضر 60 هزار طلبه خواهر در  500 حوزه علمیه سراسر حال تحصیل داریم، 40 هزار طلبه نیز فارغ التحصیل شدند. حدود 10 هزار طلبه خواهر در سطح 3 و بیش از یک هزار در سطح4 هستند.
 
دکتر سید احمد حبیب نژاد مشاور علمی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز طی سخنانی گفت: مرکز مدیریت حوزه علمیه خواهران و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در سه عرصه "پیش از تقنین" مانند نوشتن طرح‌ها و پیش نویس‌ها در حوزه زنان وخانواده، مرحله بررسی طرح و لوایح و ارزیابی و اثر بخشی قوانین می توانند با هم همکاری داشته باشند.
 
وی ادامه داد: حوزه علمیه خواهران و مرکز تحقیقات اسلامی مجلس می توانند در زمینه برخی مفاد سیاست‌های کلی مرتبط که نیازمند به تبدیل شدن به قانون  هستندمانند خانواده محوری در قوانین، و نیز در زمینه پژوهش در زمینه آسیب شناسی قوانین ومقرارت موجود، پیشنهاد برایاولویت‌بندی فعالیت فراکسیون زنان و خانواده مجلس، پیشنهادات عملیاتی در حوزه  تقنینی زنان سرپرست خانوار، زنان کارگر و زنان مناطق محروم با هم همکاری داشته باشند.
 
دکتر حبیب نژاد همچنین کمبود پژوهشگر ناظر به تقنین در عرصه بانوان را ملموس دانست وگفت: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در قالب دوره‌ها و کارگاه‌های آموزشی می تواند در این زمینه کمک کند.
 
وی افزود: حوزه علمیه خواهران در مرحله نیازسنجی می‌تواند مهمترین نیاز زنان و خانواده در حوزه‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را شناسایی و آنها را  جهت ارائه پیشنهاداتی به کمیسیون های تخصصی مجلس به مرکز تحقیقات اسلامی مجلس ارائه دهند.
 
 مسعود امامی دبیر شورای فقهی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس نیز پشنهاد کرد: معاونت پژوهش حوزه علمیه خواهران بخشی از موضوع پایان نامه های خود را از طرح ها و لوایح مجلس شورای اسلامی دریافت و به صورت تخصصی روی آنها کار کنند.
 
وی ادامه داد: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس به عنوان حلقه اتصال این مراکز پژوهشی با نظام تقنین، می تواند در این زمینه به مراکز پژوهشی کمک کند تا تحقیقات فقهی آنها ناظر بر مباحث قانونی باشد و پژوهشگران و طلاب بتوانند به خوبی با نیازهای جامعه ارتباط برقرار کنند.
 
امامی بیان داشت: ما با برخی مراکز حوزوی بویژه در بخش بانوان در موضوعاتی مانند سقط جنین همکاری های خوبی داشتیم و از سویی، محققان وپژوهشگران حوزه علمیه خواهران می توانند  تحقیقات علمی خود ناظر به حوزه تقنین را در اختیار مرکز قرار دهند.
 
انتهای پیام/
 
 

منبع: تقریب

کلیدواژه: مرکز تحقیقات اسلامی مجلس حوزه علمیه خواهران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.taghribnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تقریب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۶۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی ۵۰۰ شعبه اخذ رأی برای انتخابات مرحله دوم مجلس در شیراز و زرقان

ایسنا/فارس فرماندار شیراز از درنظر گرفتن ۵۰۰ شعبه اخذ رأی برای انتخابات مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان خبر داد.

لطف‌الله شیبانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا با بیان اینکه دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در دو حوزه انتخابیه شیراز و زرقان و مرودشت، پاسارگاد، ارسنجان به مرحله دوم کشیده شد، گفت: در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان انتخابات به مرحله دوم کشیده شد.

وی با بیان اینکه در این حوزه انتخابیه ۴ نفر برای ۲ کرسی در مجلس شورای اسلامی به رقابت می‌پردازند، افزود: در مرحله دوم علیرضا پاک فطرت، ابراهیم عزیزی، سیداسماعیل حسینی و رحمت‌الله مرزوقی رقابت خواهند داشت.

شیبانی زمان برگزاری انتخابات مرحله دوم مجلس شورای اسلامی را ۲۱ اردیبهشت‌ماه اعلام کرد و گفت: بر اساس توافق وزارت کشور و شورای نگهبان انتخابات در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان به صورت تمام الکترونیک برگزار خواهد شد.

فرماندار شیراز تصریح کرد: در مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در شهرستان‌های شیراز و زرقان ۸۷۵ شعبه اخذ رأی در نظر گرفته شد اما به دلیل اینکه در مرحله دوم دیگر انتخابات مجلس خبرگان رهبری نداریم، صندوق‌ها را بر اساس تعداد آراء مأخوذه در مرحله اول خواهیم داشت که بر اساس پراکندگی در محلات و روستاها خواهند بود و در نهایت حدود ۵۰۰ شعبه اخذ رأی برای حوزه انتخابیه شیراز و زرقان برای مرحله دوم انتخابات مجلس خواهیم داشت.

وی با بیان اینکه مجریان انتخابات در شعبات دو شهرستان مشخص شده‌اند، گفت: طبق تقویم برای مجریان انتخابات تعیین تکلیف شده است و بر اساس آن جلو می‌رویم.

شیبانی در پاسخ به اینکه در این مرحله هم شعب اخذ رأی سیار خواهیم داشت، افزود: بله صد درصد به منظور رفاه حال مردم، هم صندوق سیار هم صندوق ثابت خواهیم داشت.

فرماندار شیراز با بیان اینکه انتخابات مجلس در ۱۴ مرکز در شهرستان شیراز برگزار خواهد شد، گفت: از این تعداد ۱۱ مرکز در کلان‌شهر شیراز که ۱۰ مرکز مربوط به خود شیراز و یک مرکز در صدراست. ۳ مرکز هم مربوط به بخش ارژن و سیاخ دارنگون است و مجموعاً ۱۴ مرکز پشتیبان‌کننده شعبات اخذ رأی خواهند بود.

وی بیان کرد: در زرقان هم یک مرکز در فرمانداری شهرستان مستقر شده است که به طور کلی ۱۵ مرکز در حوزه انتخابیه شیراز و زرقان انتخابات مرحله دوم مجلس را پشتیبانی می‌کند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • طلابی که اقدام به تشخیص نیازهای جامعه و حل مسئله می کنند حمایت می شوند
  • مهم‌ترین اولویت مجلس آینده از نگاه لاهوتی
  • راه حل رفع مشکلات حضور آگاهانه در انتخابات است‌
  • لزوم هوشیارسازی اجتماعی نسبت به آسیب‌های پیری جمعیت
  • مرکز تحقیقات «هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» مجوز فعالیت گرفت
  • صدور مجوز تأسیس مرکز تحقیقات«هوش مصنوعی و اینترنت اشیاء» دانشگاه آزاد سیرجان
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • مرحله دوم انتخابات مجلس در ۲۲۱ شعبه اخذ رای سمیرم و لنجان
  • پیش‌بینی ۵۰۰ شعبه اخذ رأی در شیراز و زرقان
  • پیش‌بینی ۵۰۰ شعبه اخذ رأی برای انتخابات مرحله دوم مجلس در شیراز و زرقان