Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان گیلان با اشاره به ۲۰ طرح میراث فرهنگی گیلان که در انتظار ثبت ملی است گفت: ثبت جهانی ماسوله در اولویت است. - اخبار استانها -

مسعود حلاج‌پور در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در رشت، با اشاره به مراتب ثبت 12 طرح میراث فرهنگی ناملموس گیلان اظهار داشت: هم‌اکنون پرونده  20 طرح میراث فرهنگی برای اجرای مراحل ثبت به تهران فرستاده شد که در شورای ملی ثبت آثار بررسی و نتیجه آن اعلام خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان ثبت جهانی جنگل‌های هیرکانی استان را اتفاق بسیار خوب در گیلان دانست و بیان کرد: پیگیری لازم برای ثبت جهانی ماسوله و ثبت ملی کاروانسراهای تاریخی گیلان را در دستور کار داشته و امیدواریم شاهد اتفاقات خوبی در این حوزه باشیم.

حلاج‌پور با اشاره به روستاهای ثبت ملی شده در حوزه صنایع‌دستی افزود: روستای فشتکه خمام، روستای قاسم‌آباد چابکسر ثبت ملی شدند و در کنار آن روستای عنبران آستارا به‌عنوان روستای ملی گلیم‌بافی، روستای ارده رضوانشهر برای شالبافی، روستای شالما ماسال برای چوب‌تراشی و روستای جیرده برای سفالگری سنتی ثبت شدند.

ضرورت برنامه‌ریزی برای افزایش تولید چای ایرانی؛ ترویج عملیات بهزراعی باغات گیلان و مازندران در دستور کار قرار گرفتکتاب حوزه دفاع‌مقدس با عنوان «حُر گیلان» رونمایی شدتبدیل موزه رشت به موزه باستان‌شناسی گیلان؛ موزه نهضت‌جنگل راه‌اندازی می‌شود

وی با بیان اینکه روستای جیرده از ظرفیت صادرات هنر دستی «گمج» برخوردار است ابراز داشت: شهر رشت به‌عنوان شهر ملی هنر رشتی‌دوزی ثبت شده و بنده معتقدم هنر رشتی‌‌دوزی ما قابل رقابت با هنر سوزن‌دوزی بلوچ است و می‌تواند ارزش‌آفرینی و ارزش‌افزوده زیادی را برای رشت به‌همراه داشته باشد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان با اشاره به اینکه ثبت ملی روستاها و شهرها تأثیرات زیادی را در ارزآوری، برندسازی و افزایش انرژی مثبت در جامعه خواهد داشت و مورد استقبال گردشگران قرار می‌گیرد عنوان کرد: ثبت جهانی روستای چادر شب‌بافی قاسم‌آباد چابکسر نیز یکی از اتفاقات خوب بود.

حلاج‌پور خاطرنشان کرد: ثبت جهانی روستای قاسم‌آباد سبب شد تا یکی از اهالی روستا با هزینه شخصی خود اقدام به راه‌اندازی موزه مردم‌شناسی در این روستا کند و مردم روستا نیز اموال تاریخی و فرهنگی خود را به این موزه اهدا کردند و حتی راه‌اندازی یک رستوران با غذای محلی و چند طرح بوم‌گردی نیز در همین روستا در دستور کار است.

وی به بیش از 85 هنر فاخر صنایع‌دستی گیلان اشاره کرد و در کنار آن از راه‌اندازی بازارچه سنتی در صومعه‌سرا، رودبار و رشت خبر داد و گفت: قرارشد عمارت کلاه‌فرنگی رشت نیز به موزه هنرهای سنتی و صنایع‌دستی با محوریت هنر رشتی‌دوزی تبدیل شود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گیلان با بیان اینکه برای حفظ و ماندگاری فرهنگ گیلان در تلاش هستیم تا در هر شهرستان استان یک موزه مردم‌شناسی راه‌اندازی کنیم افزود: این موزه‌ها با همکاری فرمانداران و در صورت دستورات تأمین اعتبار در ساختمان‌های بلااستفاده شهرستان‌ها اجرایی می‌شود.

انتهای پیام/612/ ع

منبع: تسنیم

کلیدواژه: صنایع دستی و گردشگری مدیرکل میراث فرهنگی طرح میراث فرهنگی راه اندازی ثبت جهانی ثبت ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۸۶۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای گردشگری دریایی در مازندران صادر شد

مدیرکل اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مازندران از صدور ۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای تفریحات دریایی در این استان مازندران خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از مازندران، حسین ایزدی، عصر امروز_سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در نمایشگاه ایران ا اکسپو ۲۰۲۴- تهران در جمع خبرنگاران یکی از تدابیر مهم دولت سیزدهم در شناسایی و تقویت توانمندی‌های استان‌ها با توجه به زنجیره ارزش در استان‌های مختلف عنوان و اظهار کرد: در این تدبیر، استان مازندران به عنوان قطب کشاورزی و گردشگری تعریف شده و ماهیت استان هم در همین قالب برنامه‌ریزی شده است.

وی افزود: تلاش اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در اقتصاد دریا محور است که اقداماتی در این راستا انجام شد.

مدیرکل اداره میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با بیان اینکه در حال حاضر ۲۰ عنوان موافقت اصولی برای فعالیت گردشگری در بستر دریا صادر شده است، گفت: همچنین ۲۰۰ موافقت اصولی برای تفریحات دریایی در مازندران صادر شده است که با موافقت‌ها و مجوزهای صادر شده مازندران بسترسازیهای لازم را برای فعالیت براساس اقتصاد دریاپایه است.

ایزدی ادامه داد: در راستای توسعه زنجیره ارزش مورد توجه این استان، برنامه‌ریزی برای صادرات صنایع دستی به منظور حمایت از هنرمندان تدارک دیده شده است.

وی با اشاره به اینکه رشته‌های اصلی و بومی مازندران احیا شده و بسته‌بندی صنایع‌دستی و برندسازی این محصولات نیز مورد توجه قرار گرفته است، در خصوص احیای بناهای تاریخی و میراثی مازندران عنوان کرد: در این زمینه به منظور جذب گردشگر برنامه‌هایی در نظر گرفته شد که سال گذشته ۸۰ هزار گردشگر خارجی وارد مازندران شدند؛ پیش‌بینی می‌شود با توسعه گردشگری دریایی در مازندران، این میزان در سال‌های آتی افزایش یابد.

کد خبر 749476

دیگر خبرها

  • اقامتگاه سنتی گل‌سنگ دربند افتتاح شد
  • وجود بیش از یکهزار و 800 اثر تاریخی ثبت ملی شده در آذربایجا‌ن‌غربی
  • افتتاح هتل در ارومیه
  • ۲۰۰ مجوز موافقت اصولی برای گردشگری دریایی در مازندران صادر شد
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • توجه به بسته‌بندی صنایع‌دستی در اولویت قرار بگیرد
  • مسجد جامع ارومیه قابلیت جهانی شدن را دارد
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌دستی استان سمنان به ۱۹ باب افزایش یافت
  • بازدید رایگان از موزه‌ها برای معلم‌ها و استادان
  • اجرای پروژه‌های گردشگری با بیش از ۲۰ همت سرمایه‌گذاری