Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-07@03:18:06 GMT

علت اصلی خودکشی چیست؟

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۸۷۱۴

علت اصلی خودکشی چیست؟

خودکشی یکی از آسیب‌های اجتماعی است که علل مختلفی دارد. کارشناسان ناامیدی را علت اصلی اقدام به خودکشی می‌دانند. ناطقان: خودکشی فقط از دست دادن یک فرد نیست بلکه یک تراژدی است که افراد زیادی را تحت تاثیر قرار می‌دهد.





فاطمه اکبری زاده افزود: مهمترین نکته در این زمینه پیشگیری است. همه باید در این زمینه دست به دست هم بدهند از خانواده تا جامعه و مدرسه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیشگیری از این آسیب رویکرد جامع نیاز دارد.

او ادامه داد: باور‌ها درباره خودکشی باید اصلاح شوند. اگر کسی اعلام کرد «خودم را می‌کشم» این جمله علامت خطر است و باید جدی گرفته شود به ویژه اگر فرد در خانواده‌ای زندگی می‌کند که بحران دارد. افراد فکر نکنند که این جمله صحنه سازی است.

فکر خودکشی یکباره نیست
این روانشناس عنوان کرد: بسیاری از افراد که دست به خودکشی زده‌اند درباره‌اش فکر کرده‌اند و حرف زده‌اند. این که فکر کنیم خودکشی یکباره به سراغ فرد آمده درست نیست.

اکبری زاده گفت: افراد باید به رفتار‌های نزدیکان خود دقت کنند اگر فردی مدت‌هاست با دیگران ارتباط اجتماعی نداشته است یکباره به سراغشان بیاید و حرف از حلالیت یا خداحافظی بزند یا بهترین داشته‌هایش را یادگاری بدهد، این‌ها نشانه خطرند.

او تاکید کرد: این که فکر کنیم افرادی که خودکشی می‌کنند خودخواه یا ضعیفند شاید صحیح نباشد. این افراد از قبل دچار افسردگی‌هایی بوده‌اند که درمان نشده است و این افسردگی به سواد، جایگاه اقتصادی اجتماعی و فرهنگی ربطی ندارد. در ذهن هر فردی ممکن است فکر خودکشی شکل بگیرد حالا عملی شود یا نشود بحث دیگری است.

این روانشناس بیان کرد: کسانی که خودکشی می‌کنند از اختلال روانی رنج می‌برند که اگر به موقع تشخیص داده شود می‌توان از حاد شدن مشکل جلوگیری کرد.

اکبری زاده افزود: مهم‌ترین علت خودکشی ناامیدی است. فرد به این نقطه می‌رسد که دردهایش پایان ندارد و به این علت تلاش می‌کند با از بین بردن خودش از درد‌ها رها شود.

او ادامه داد: ممکن است درد جسمی باشد یا روانی و یا موقعیتی. فرد به این نتیجه می‌رسد که موقعیت رنج آور تمام ناشدنی است و غیرقابل تغییر است، و این گونه برای حل مساله خود، روشی ناسالم را انتخاب می‌کند. اگردر این شرایط دیگران حواسشان به فرد باشد می‌توانند به او کمک کنند که مساله اش را با روشی سالم حل کند.

عواملی که خطر خودکشی را افزایش می‌دهند


مدیرگروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افسردگی را عمده‌ترین عامل افزایش خطر خودکشی عنوان کرد و با اشاره به دیگر عوامل موثر دراین اتفاق گفت: سن عامل خطر دیگری است. در اواخر نوجوانی و اوایل جوانی ۱۵ تا ۲۴ سالگی میزان خودکشی بالاست. در زیر این سن به ندرت پیش می‌آید کسی دست به خودکشی بزند.

اکبری زاده بیان کرد: در این سن فرد به سن استقلال می‌رسد اگر مشکلی در خانواده باشد ممکن است خود را متعهد به حل آن بداند و اگر توان حلش را نداشته باشد خودکشی کند.

او، جنسیت راعامل خطر دیگری به شمار می‌رود به طوری که مردان چهار برابر زنان دست به خودکشی می‌زنند.

این روانشناس تاکید کرد: سابقه اختلالات روانی عامل دیگری است که اطرافیان باید نسبت به آن هوشیار باشند و به دنبال حل آن باشند.

اکبری زاده اعتماد به نفس پایین و ناامیدی را از جمله اختلالاتی دانست که باعث می‌شود فرد به فکر خودکشی بیفتد.

به گفته او، اعتماد به نفس پایین بر اثر عوامل مختلف ممکن است رخ دهد و به طور حتم ناشی از مسائل اقتصادی نیست. کمال گرایی افراطی، مقایسه کردن خود با دیگرانی که خیلی تفاوت دارند، خشم، احساس گناه، تحقیر شدن از طرف خانواده و اطرافیان، تشویق فرد به فداکاری بیش از حد در برابر خواسته دیگران، می‌تواند خطر خودکشی را ایجاد کند.

مدیرگروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر با اشاره به اینکه عوامل اجتماعی خودکشی رو به افزایش است، عنوان کرد: حوادث اضطراب آور، مشکلات مالی، تعارض‌ها، جدایی والدین، انزوای اجتماعی، تنها زندگی کردن افراد به علت شرایط کاری، قرار گرفتن در معرض بدرفتاری‌های جسمی و جنسی، خشونت خانوادگی همه این‌ها می‌تواند خطر خودکشی را بیشتر کند.

درباره خودکشی‌ها شایعه پراکنی نکنیم
اکبری زاده گفت: خانواده‌هایی که یکی از اعضایشان دست به خودکشی می‌زند به غیر از غم از دست دادن فرد مورد نظر در معرض شایعات و قضاوت مردم قرار می‌گیرند که این موضوع آن‌ها را بیش از حد تحت فشار قرار می‌دهد.

او تاکید کرد: مردم در این شرایط مراقب باشند با شایعه پراکنی داغ این خانواده‌ها را بیشتر نکنند.

خانواده‌ها از نظر سلامت روانی غربالگری شوند
مدیرگروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: باید خانواده‌ها از نظر سلامت روانی غربالگری شوند. با کمک آموزش و پرورش خانواده‌هایی که دچار مشکلات اجتماعی هستند شناسایی و بر روی بچه‌ها و خانواده‌شان کار شود.


او با اشاره به شرایط ناشی ازکرونا هم که مشکلات اجتماعی و اقتصادی را در پی داشته است، عنوان کرد و گفت: باید همه تلاش کنند اضطراب‌های ناشی از این مشکلات را با یادگیری مهارت‌های لازم کاهش دهند.

این روانشناس با توجه به شرایط خاص دانش آموزان در این مقطع عنوان کرد: اکنون همه با مشکلات آموزش مجازی دست به گریبان هستند هم معلم هم دانش آموز و هم والدین. خوب است که معلمان آموزش‌های لازم را در زمینه کاهش اضطراب فرا بگیرند. اضطراب ناشی از تکالیف مدرسه را کم کنند. روش‌های صحیح تشویق را به کار گیرند. از سوی دیگر آموزش و پرورش و نهاد‌های حمایتی بازماندگان از تحصیل را شناسایی و کمک کنند زمینه تحصیلشان فراهم شود.

اکبری زاده ازخانواده‌ها خواست با توجه به اینکه ارتباط اجتماعی به علت کرونا کم شده تلاش کنند بچه‌ها دچار انزوا نشوند و خودشان با روش‌های مختلف با فرزندان ارتباط کلامی داشته باشند.

اوهمچنین از مراکز طب کار خواست به کارگرانی که از خانواده دور هستند کمک کنند تا دوری از خانواده منجر به تنهایی و مشکلات روانی نشود.

مدیرگروه سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر از مراکز خدمات جامع سلامت کمک بگیرند در این مراکز روانشناسان به صورت رایگان خدمات ارائه می‌دهند. سامانه ۴۰۳۰ نیز در این زمینه کمک کننده است تا افراد روش حل سالم مساله را به کار ببرند.
برچسب ها: خودکشی ، ناطقان ، پیشگیری ، ناامیدی

منبع: ناطقان

کلیدواژه: خودکشی ناطقان پیشگیری ناامیدی دست به خودکشی اکبری زاده خانواده ها خطر خودکشی کمک کنند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۸۷۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم هوشیارسازی اجتماعی نسبت به آسیب‌های پیری جمعیت

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری اردبیل گفت: در صورت ادامه روند کاهشی رشد جمعیت، ایران در آینده‌ای نزدیک یکی از پیرترین کشورهای جهان می‌شود که با پیامدها و آسیب‌های جدی جبران‌ناپذیری در حوزه اقتصاد، امنیت و فرهنگ مواجه خواهد شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از اردبیل، افسانه جهانی در دوره تربیت راهبر و کنشگر جمعیت اظهار کرد: با توجه به اهمیت ایجاد شبکه نظام‌مند فعالان در راستای تحول راهبردی خانواده و جمعیت، دوره تربیت راهبر و کنشگر جمعیت با حضور اساتید مؤسسه جوانه‌های مدینه فاضله برای ۲۰۰ نفر از دغدغه‌مندان این حوزه در استان اردبیل برنامه‌ریزی شد.

وی افزود: هدف از برگزاری این دوره، توانمندسازی فعالان حوزه جمعیت، هوشیارسازی اجتماعی نسبت به بحران سالمندی، آسیب‌های کم‌فرزندی، تبیین جایگاه مادری و کرامت زنانه و ایجاد انگیزه و دغدغه‌مندی نسبت به مباحث جمعیتی است.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری اردبیل ادامه داد: اقناع‌سازی و گفتمان‌سازی جمعیت و فرزندآوری در بین نخبگان حوزوی و دانشگاهی و توانمندسازی سازمان‌های مردم‌نهاد و شبکه‌سازی افراد آموزش‌دیده همسو با تحول راهبردی خانواده و جمعیت، از دیگر اهداف برگزاری این دوره است.

جهانی تصریح کرد: در صورت ادامه روند کاهشی رشد جمعیت، ایران در آینده‌ای نزدیک یکی از پیرترین کشورهای جهان می‌شود که پیامدها و آسیب‌های جدی جبران‌ناپذیری در حوزه اقتصاد، امنیت و فرهنگ کشور خواهد داشت.

وی بیان کرد: در طول تاریخ زندگی بشر تفکرات دینی و مذهبی مهم‌ترین عامل در تحولات فردی و اجتماعی بوده و تمام ساحت‌های زندگی بشر اعم از اقتصاد، فرهنگ، سیاست، اخلاق اجتماعی و نظام خانه و خانواده از دین تأثیر پذیرفته است لذا نگاه صرفاً اقتصادی برای حل بحران جمعیتی قطعاً شکست خورده است.

مدیرکل دفتر امور زنان و خانواده استانداری اردبیل اظهار کرد: در دین مقدس اسلام، ازدواج امری مقدس بوده و داشتن فرزند صالح، نعمت الهی و مایه خیر و برکت دنیا و آخرت معرفی می‌شود و سقط از گناهان بزرگ و قتل نفس است.

جهانی گفت: تبلیغ و ترویج آموزه‌های دینی، تلاش برای اصلاح سبک زندگی، مقابله با مصرف‌گرایی و اصلاح نگرش‌های عمومی و باورهای اجتماعی، وظیفه راهبران و کنشگران حوزه جمعیت و فرزندآوری بوده و برگزاری دوره تکمیلی راهبر و کنشگر جمعیت و اجرای طرح حمایت از حیات جنین، از دیگر برنامه‌های دفتر امور زنان و خانواده استانداری اردبیل است.

کد خبر 750943

دیگر خبرها

  • ۲ انتصاب جدید در دانشگاه آزاد آذربایجان غربی
  • لزوم هوشیارسازی اجتماعی نسبت به آسیب‌های پیری جمعیت
  • ترومای اجتماعی، طوفان خاموش
  • جلوگیری از ناهنجاری‌های جامعه با بهره‌گیری از آموزه‌های قرآن
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران +تصویر
  • دیدگاه‌های متعدد در اسلامی‌سازی علوم انسانی بررسی شد
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه
  • خودکشی دانشجوی کارشناسی ارشد در کوی دانشگاه تهران
  • کاهش نرخ باروری در ایران از چه وقت شروع شد؟
  • شروع کاهش نرخ باروری به حدود دهه چهل برمی‌گردد