Web Analytics Made Easy - Statcounter

احمد علی مقدم عضو شورای مرکزی حزب موتلفه اسلامی در گفتگو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، در رابطه با فرمایشات حکیمانه مقام معظم رهبری در دیدار تصویری با مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه‌های افسری نیروهای مسلح، اظهار داشت: رهبر انقلاب «قدرت دفاعی»، «استحکام و ثبات اقتصادی» و «توانایی و قوام فرهنگی» را به‌عنوان سه مؤلفه اصلی اقتدار ملی تبیین کرده‌اند که بیان و تاکید این نکته، لزوم توجه بیش از پیش را یادآور می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه اقتدار بر مبنای تعقل و آگاهی است، افزود: اقتدار یعنی توانایی‌ها و توانمندی‌های یک ملت که با آگاهی و خودباوری، دریافتند که علاج مشکلات کشور در داخل و مبتنی بر توانمندی های داخلی و اقتصاد مقاومتی است، هم چنین قدرت دفاعی،موشکی و نظامی یک ملت و کشور متکی به توانایی‌های داخلی است که سبب عزت مندی، سربلندی و اقتدار در منطقه و جهان می شود.

مقدم گفت:ایجاد پیشرفت و ثبات اقتصادی زمانی امکان‌پذیر است که همه مقدمات برای تولید کننده مهیا باشد تا تولید کننده بتواند برنامه‌ریزی کند و در راستای جهش تولید اقدام کند. ثبات اقتصادی و عدم نوسانات قیمت ها منجربه توجه و جذب سرمایه گذاران خارجی و در نتیجه سبب اقتدار ملی و توانمند شدن اقتصادی کشور می شود.

دبیر حزب موتلفه اسلامی استان کرمان بیان کرد: رونق تولید سبب ایجاد اشتغال و کار می شود و زمانیکه در کشور تولید ملی رونق بگیرد دیگر بیکاری وجود نخواهد داشت و در نهایت، اشتغال و ثروت باعث بالا رفتن توان اقتصادی و در نتیجه اقتدار ملی خواهد شد.

وی با بیان اینکه دستاوردهای پیشرفت و ثبات دولت سبب اقتدار ملی می شود، تاکید کرد: رشد اقتصادی ایران در هشت سال ریاست جمهوری دولت روحانی، گاه فرود و فراز داشته و گاها رشد منفی داشته است یعنی اینکه پیشرفتی در کار نبوده بلکه ثباتی هم نداشته است لذا طبیعی است وقتی  ثبات اقتصادی در کار نباشد عملا رونق تولید، اشتغال و نهایتا قدرت اقتصادی نیز متاثر از آن خواهند شد و به اقتصاد کشور و معیشت مردم لطمه وارد می شود. 

وی یادآور شد:استحکام اقتصادی درگرو تمرکز بر مسأله تولید، جلوگیری از سقوط پی‌درپی ارزش پول ملی، قاچاق، واردات بی‌رویه و فسادهای مالی است تا بتوان معیشت مردم را حل کرد؛ لذا مشکلات اقتصادی و معیشتی که گریبان گیر مردم هستند و باعث هرچه کوچکتر شدن سفره های مردم شده است ناشی از ضعف مدیریتی و بی کفایتی برخی ازمسئولان  در این عرصه می باشد.

مقدم با تاکید بر فرمایش حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای مبنی بر اینکه "انفعال و فرار از مقابل دشمن عقلانیت نیست"، تشریح کرد: بسیاری از مشکلات اقتصادی امروز ناشی از سوءمدیریت، بی‌توجهی به تولید، عدم استفاده از توان داخلی و یا سیاست‌زدگی و اشرافی گری مسئولان کشور است. متاسفانه برخی از مدیران دولتی با همراهی برخی روزنامه های زنجیره ای اصلاح طلب غربگرا، دائم حل مشکلات کشور را به مذاکره و ارتباط با اجانب گره می زنند و هنوز در مدت این چهل و یکسال انقلاب به این باور نرسیده اند که تحریم، ابزاری برای مقاوم‌سازی واقعی اقتصاد کشور است بشرط اینکه مدیران و مسئولانی توانمند و با تدبیر و انقلابی داشته باشد.مسئولان باید باورداشته باشند که علاج تمامی مشکلات کشور با تمرکز به تولید، توان داخلی وچشم امید نداشتن به خارج حل خواهند شد.  

این کارشناس سیاسی گفت: دولت دائم کسری بودجه را با بالا بردن قیمت مایحتاج ضروری زندگی از جیب مردم جبران می کند، برخی افراد بی تجربه و غیر متخصص عملاً سکان اقتصادی کشور را در دست گرفته اند و بسیاری از دولتمردان فقط در حال فعالیت‌های سیاسی، حزبی و پر کردن جیب خود هستند، مسئولان کشور، به جای توجه به ظرفیت‌های داخلی، امیدوار به تغییر و تحولات سیاست‌های خارجی و انتخابات آتی ایالات متحده آمریکا هستند و هشت سال عمر دولت خود را با امید واهی و خیال مذاکره با شیطان بزرگ به هدر داده اند و مردم را نیز ناراضی از وضع موجود کرده اند.

وی در رابطه با توانایی و قوام فرهنگی با اشاره به اینکه فرهنگ هر جامعه هویّت و موجودیّت آن جامعه را تشکیل می ‏‏دهد، متذکر شد: مسائل فرهنگی به عنوان یکی از ارکان مهم اقتدار ملی هستند که با انحراف فرهنگ، هر چند جامعه در ابعاد اقتصادی، دفاعی و نظامی قدرتمند باشد، ولی از داخل پوسیده می شود و ارزشی ندارد زیرا اگر فرهنگ جامعه ای وابسته و متاثر از فرهنگ مخالف باشد باعث می شود که آن ملت، موجودیت خود را از دست بدهد. موجودیت و حقیقت اصلی کشور ما که دشمن قصد نبرد فرهنگی با آن را دارد اسلام است و اگر دشمن بتواند موجودیت و بیداری را ازملت ما بگیرد در نهایت به هدف خود که نفوذ و تهاجم فرهنگی است، می رسد لذا توجه به مقوله فرهنگ از این جهت اهمیت وافر دارد.

دبیر جبهه پیروان خط امام و رهبری استان کرمان در پایان با بیان اینکه دوران تفکر لیبرالی و وادادگی غربزدگان کدخدا پرست به پایان رسیده است، خاطر نشان کرد:اگر مسئولان کشور ما، فقط و فقط  به فرمایشات حضرت آیت الله العظمی  امام خامنه ای توجه و خواسته های ایشان را عملی کنند و "ما می توانیم" را در همه عرصه های دفاعی، اقتصادی و فرهنگی به منصه ظهور برسانند، سبب تقویت اقتدار ملی کشور شده و می توانیم در برابر سیاست ها و تحریم های خبیثانه اجانب، بالاخص امریکای جنایتکار و ذلیل  قد علم کنیم وهر روز شاهد پیشرفتهای بیشتری درهمه عرصه باشیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: اقتصاد مشکلات اقتصادی اقتصادی دولت روحانی معیشت موتلفه ثبات اقتصادی اقتدار ملی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۹۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند

به گزارش خبرنگار گروه اقتصاد کلان خبرگزاری صدا و سیما، بعد از اینکه رهبر انقلاب نام سال را "جهش تولید با مشارکت مردم" اعلام کردند، صحبت های مختلفی درباره راهکارهای مشارکت مردم در تولید اتفاق افتاد. از کاهش تصدی گری دولت تا هویت بخشیدن به کسب و کارهایی که تاکنون دیده نمی شدند.

آقای کاشانی که یکی از فعالان بخش خصوصی در حوزه جواهرات است، در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما، عمده ترین دلیل مردمی نشدن اقتصاد طی این سال ها را ایجاد انحصار می داند. او می گوید: برای همه تجربه جنگ یک نمونه موفق مشارکت مردم برای پیشبرد یک هدف است. باید در حوزه های اقتصادی هم چنین فرصتی را به مردم داد. اقتصاد فقط نفت نیست و رشد در تولید نفت هم منجر به جهش تولید نمی شود.

اقتصاد فقط نفت نیست

آقای کاشانی می گوید: هر چقدر دامنه اقتصاد گسترده شود جهش تولید بهتر اتفاق می افتد. حوزه هایی نظیر هوش مصنوعی، تولیدات تکنولوژی محور و جلوگیری از خام فروشی در کشور می تواند چرخ تولید را به چرخش در بیاورد.

صحبت های فعالان بخش خصوصی همگی به یک نقطه می رسد و آن هم باز شدن میدان مشارکت برای بخش خصوصی و کاهش موانع بر سر راه فعالان اقتصادی. موانعی که از ابتدای آغاز یک کسب و کار فعال اقتصادی را کلافه می کند.

۶۰ درصد اقتصاد کشور شبه دولتی است

آقای آل اسحاق، عضو اتاق بازرگانی ایران و عراق نیز در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما می گوید: همچنان ۶۰درصد اقتصاد کشور دولتی و شبه دولتی است. واگذاری ها بر اساس اصل قانون اساسی هم مطابق هدف نتوانست نقش مردم را در مدیریت تولید و اقتصاد مشخص کند.

این عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: باید به بخش خصوصی ابتدا اعتماد شود و در مرحله دوم نقش بخش دولتی را از رقابت و معاملات بازار کمررنگ کرد. دولت نباید با فعال اقتصادی رقابت کند بلکه باید حمایت و نظارت کند تا این بخش خصوصی محصولات تولیدی خود را با قیمت مناسب به دولت بفروشد.

در اصل ۴۴ قانون اساسی، عنوان شده است که با توجه به ضرورت شتاب گرفتن رشد و توسعه اقتصادی کشور مبتنی بر اجرای عدالت اجتماعی و فقرزدایی در چارچوب چشم‌انداز ۲۰ ساله کشور باید نقش دولت از مالکیت و مدیریت مستقیم بنگاه به سیاستگذاری و هدایت و نظارت تغییر کند، بخش‌های خصوصی و تعاونی در اقتصاد توانمند شوند. بنگاه‌های داخلی جهت مواجهه هوشمندانه با قواعد تجارت جهانی در یک فرایند تدریجی و هدفمند آماده‌سازی شوند، سرمایه انسانی دانش پایه و متخصص توسعه پیدا کرده، استاندارهای ملی با استانداردهای جهانی مطابقت کند و ۸۰ درصد از سهام بنگاه‌های دولتی مشمول صدر اصل ۴۴ به بخش‌های خصوصی شرکت‌های تعاونی سهامی عام و بنگاه‌های عمومی غیردولتی واگذار شوند.

وزارت اقتصاد فهرست فعالیت های اقتصادی که دولت نباید ورود کند را تهیه کند

آقای علی آقامحمدی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در این باره می گوید: باید وزارت اقتصاد فهرستی از فعالیت هایی که دولت نباید در آن ها ورود کند را آماده سازی کرده و آن را به تمامی دستگاه ها ابلاغ کند تا از ورود بخش های دولتی به بازاری که بخش خصوصی درآن حضور دارد خودداری شود. دولت ها طبق گفته رهبری باید بروند به سمت فعالیت هایی که برای مردم ممکن نیست.

نمونه ای از این رقابت دولتی ها یا نهادهای عمومی با بخش خصوصی، در نمایشگاه دستاوردهای کارآفرینان دیده شد که رهبر انقلاب هم به این موضوع اشاره کرده و می گویند" ستاد اجرایی فرمان امام بخش خصوصی نیست" و از وزیر نفت می خواهد تا طرح های کلان نفتی را به بخش خصوصی واقعی واگذار کند.

یا در قسمتی دیگر بخش خصوصی تولید کننده تجهیزات پزشکی در کشور، از فعالیت هلال احمر در بازار این تجهیزات گلایه می کنند و می گویند: ما در کرونا کشور را با تولیداتمان مدیریت کردیم حالا در بازارمان با بخش دولتی رقابت می کنیم و بازارمان بهم می ریزد.

آقای پزشکی، تولید کننده تجهیزات پزشکی در گفت و گو با خبرگزاری صدا و سیما، می گوید: من بخش خصوصی که چندسالی است بازارمان رونق گرفته برای این که در مزایده ای شرکت کنیم و از بخش دولتی جلو بزنیم مجبور به کاهش قیمت می شویم. چرا بخش خصوصی باید با بخش های دولتی و عمومی در یک مزایده شرکت کند؟ ما توانمندی لازم برای تولید و تامین بازار تجهیزات پزشکی را داریم اما دولتی ها با امکانات بیشتر و دسترسی های ویژه، بخش خصوصی را ناامید می کنند.

موضوعی که این عضو اتاق بازرگانی به آن اشاره کرد یعنی فروش کالا یا خدمت به دولت توسط بخش خصوصی، صحبت مشترک او با رئیس سازمان برنامه و بودجه است. آقای منظور که در نخستین روز سال ۱۴۰۳  با خبرگزاری صدا و سیما گفتگو کرد. چند مثال برای این نوع مشارکت بیان کرد.

به گفته آقای منظور، اکثر نیروگاه ها و آزادراه هایی که به تازگی در کشور افتتاح شده، با روش مشارکت عمومی خصوصی بوده است. یعنی یک بخش خصوصی با گرفتن تسهیلات و یا خط اعتباری خارجی توانسته طرحی مثل نیروگاه یا آزادراه را بسازد و طبق توافقی، از سود بعد از به جریان افتادن آن طرح ها استفاده کند. دولت دیگر نباید خودش بسازد و خودش بهره ببرد بلکه باید با بخش خصوصی همکاری کرده و محصولات تولید شده از بخش خصوصی را برای تنظیم بازارهایش خریداری کند.

این گفته آقای منظور یکی از بندهای مهم برنامه هفتم است. ۳ بند با چندین الحاقیه که واگذاری سهام دولت در شرکت های دولتی به بخش خصوصی و مشارکت مردم در تکمیل طرح های نیمه تمام و استفاده از توان مردم در رشد اقتصادی را در خود جای داده است.

برنامه هفتم بخش های مختلفی را برای مشارکت عمومی و خصوصی مشخص می کند تا دولت ها دست از ایفای نقش در بازارها برداشته و برای جهش تولید از بازوی بخش خصوصی استفاده کنند. موضوعی که هر ساله رهبر انقلاب آن را بازگو کرده بودند و این بار جدی تر، آن را هدفی برای کل کشور در سال  ۱۴۰۳ بیان کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهد ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • رئیسی: دشمن حتماً در عرصه اقتصادی ناکام خواهند ماند / باید همه حمایت‌های حقوقی، مالی و اجتماعی از کار و کارگر انجام شود
  • نیروی دریایی امنیت شاهرگ اقتصادی کشور را تضمین کرده
  • نیروی دریایی ارتش امنیت شاهرگ اقتصادی کشور را تضمین کرده است
  • شعار سال یک راهبرد اجرایی برای حل مشکلات است
  • کارآفرین و کارگر ۲ بال حرکت اقتصاد و تولید هستند
  • مسئولان به بازخورد انجام وظایف خود در انتخابات توجه کنند
  • رفع مشکلات اقتصادی بدون مشارکت مردم ممکن نیست
  • مردم پایه اقتدار حکومت اسلامی را تشکیل می‌دهند
  • دولتی‌ها به جای رقابت، نظارت کنند