Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-04-26@12:09:36 GMT

منبع اصلی آلودگی هوای مشهدمقدس مشخص شد

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۰۹۱۷۵

منبع اصلی آلودگی هوای مشهدمقدس مشخص شد

آمارها و داده‌های موجود مشخص می‌کند که منبع اصلی آلودگی هوای کلانشهر مشهدمقدس کدام است.

به گزارش قدس آنلاین، مهدی یعقوبی اظهار داشت: نوسازی تجهیزات و ماشین‌آلات حوزه خدمات شهری همواره یکی از مهم ترین اولویت‌های مدیریت شهری بوده و به همین منظور براساس برنامه‌ریزی‌های انجام شده از سال ۹۶ تاکنون، ۶۱ دستگاه خودروی جدید وارد بدنه خدماتی سازمان مدیریت پسماند شده که عمدتاً جایگزین خودروهای فرسوده شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: به نحوی که ۳۳ دستگاه از این خودروهای جدید، شامل چهار دستگاه هیوندای ۶ تن، ۲۶ دستگاه هیوندای ۸ تن و سه دستگاه بنز ۱۰ تن، به همراه ۳۷ کاربری که قابلیت نصب بر روی این خودروها را دارند؛ با اعتباری بالغ بر ۲۲۰ میلیارد ریال طی سال گذشته و سال جاری خریداری شده و تعدادی از کاربری های خدمات شهری نصب شده و مابقی هم در حال نصب است.

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد افزود: در سال ۹۸ و با توجه به تلاشی که در حوزه معاونت خدمات شهری صورت گرفت، توانستیم سیاهه انتشار آلاینده های زیست محیطی شهر مشهد را تهیه کنیم؛ در این سیاهه به تفکیک، سهم هر کدام از آلاینده های شهر به صورت کاملا علمی و دقیق براساس برداشت های صورت گرفته از سطح شهر مشهد مشخص شده است و با استفاده از اطلاعات این سیاهه میتوانیم به پیش بینی کیفیت هوای شهر مشهد دست پیدا کنیم.

یعقوبی ادامه داد: براساس داده‌های این گزارش، مشخص شد، ۶۴ درصد از آلودگی هوای شهر مشهد مربوط به منابع متحرک نظیر خودروها و ۳۶ درصد مربوط به منابع ثابت مثل نیروگاه‌ها و کارخانجات است و در حوزه منابع متحرک رتبه اول با حدود ۵۱ درصد، مربوط به خودروهای شخصی است و کامیون‌ها و خودروهای سنگین با ۲۱ درصد در رتبه دوم قرار دارند.

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد افزود: یکی از مهم ترین دلایلی که سبب شد تا در سال‌های اخیر و با حمایت شورای اسلامی شهر مشهد در راستای نوسازی خودروهای فرسوده گام برداریم، تلاش برای کاهش بار آلودگی هوای مشهد از طریق نوسازی ناوگان خودروهای سنگین و تلاش برای کاهش سهم این خودروها در آلودگی هوای مشهد بود به نحوی که در این مدت توانستیم با نوسازی ماشین آلات و حذف خودروهای فرسوده و آلاینده، عمر ناوگان خودرویی در حوزه حمل پسماند نیمه سنگین را، از ۱۸ سال به ۴ سال کاهش دهیم.

یعقوبی افزود: نکته قابل توجه در تولید کاربری‌های تولید شده برای نصب بر روی خودروها، طراحی و تولید کاملا بومی و چند منظوره آنهاست که می‌توان از آنها در شرایط مختلف و با اهداف گوناگون استفاده کرد.

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد در خصوص رونمایی از طرح جمع آوری هوشمند پسماندهای بازیافتی به عنوان طرح "سیمپ" نیز گفت: در حال حاضر یکی از اولویت های کلان شهرها در بحث مدیریت پسماند، جمع آوری و مدیریت پسماند خشک است که در شهر مشهد نیز این موضوع از سال گذشته به صورت ویژه‌ای مورد توجه قرار گرفت.

وی ادامه داد: در همین راستا از ابتدای سال ۹۸، بر اساس مطالعات کارشناسی در حوزه خدمات شهری به جهت توسعه فرایندهای مدیریت پسماند و تفکیک از مبدا، مطالعات در خصوص طرح های نوین تفکیک از مبدا آغاز شد و از خرداد ماه ۹۸ طرح جدید تفکیک پسماند از مبدا تولید با عنوان سیمپ، به طور آزمایشی در نواحی یک و دو منطقه ۹ اجرایی شد.

    بیشتر بخوانید

        "کارخانه‌ها" عوارض آلودگی هوای تهران را پرداخت نمی‌کنند!

        هواشناسی ایران 99/7/25| آسمان صاف 5 روزه برای اکثر مناطق کشور/ افزایش آلودگی هوا در شهرهای صنعتی

        آلودگی هوای کدام مناطق تهران بیشتر است؟

یعقوبی ادامه داد: آمارها حاکی از آن است که طی اجرای آزمایشی این طرح در نواحی یک و دو منطقه ۹ شهرداری مشهد، تاکنون بالغ بر ۷ هزار و ۴۰۰ نفر از شهروندان این دو ناحیه، در اپلیکیشن سیمپ ثبت نام کرده‌اند و این طرح با استقبال خوبی از سوی شهروندان مواجه شده و از امروز به صورت سراسری این طرح در سطح شهر مشهد فعالیت خود را آغاز می‌کند.

وی افزود: این طرح هوشمند، مزایای بسیار زیادی از جمله صرفه جویی در وقت و انرژی، افزایش سرعت مبادله و جمع آوری پسماند خشک، شارژ آنلاین کیف پول الکترونیک شهروند هم زمان با دریافت پسماند خشک، کاهش تردد زباله گردها در سطح شهر، افزایش بهداشت و سلامت عمومی در محیط های شهری و... را به همراه خواهد داشت.

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد ادامه داد: کلیه پیمانکارانی که در حوزه نرم افزاری و سخت افزاری بتوانند استانداردهای مورد نظر شهرداری را کسب کنند و از نظر توان سنجی در سطح قابل قبولی باشند می توانند در این طرح مشارکت کنند تا از طریق ایجاد رقابتی سالم خدمات مطلوب تری به شهروندان ارائه شود و اجرای مطلوب این طرح میتواند نقش قابل توجهی در کاهش تعداد انبارهای ضایعات حاشیه شهر و پدیده زباله گردی داشته باشد.

وی در ادامه با اشاره به اینکه فضای سبز شهری ضمن آنکه می‌تواند آرامش و ایمنی را در شهر ایجاد کند ارزش افزوده بسیار خوبی برای املاک نیز دارد و باعث بهبود محیط زندگی شهروندان می‌شود گفت: به طور متوسط سرانه فضای سبز شهری ما حدود ۱۷.۳ متر مربع است، بنابراین پنج متری که قرار است تازه به آن اضافه شود، عدد پایینی خواهد بود و می‌طلبد که در این زمینه بیشتر از گذشته تلاش کنیم.

معاون خدمات شهری شهرداری مشهد بیان کرد: انصافا در سه سال اخیر تمام تلاش ما این بوده که اگر فضا و عرصه خالی برای ایجاد فضای سبز وجود دارد، اعتباری لحاظ شود. در حال حاضر ما با محدودیت عرصه ای و تراکم جمعیتی رو به رو هستیم، اما بازهم بر این امر تاکید داریم که اگر فضای خالی وجود دارد، شهردار منطقه سه این موضوع را به جد دنبال کنند.

یعقوبی تاکید کرد: قطعا تمام عرصه هایی که امکان ایجاد فضای سبز در آن وجود داشته باشد و به ما پیشنهاد داده شود، بدون هیچ گونه محدودیتی با اولویت مناطق حاشیه ای پیگیری خواهیم کرد.

منبع:

انتهای پیام/

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: آلودگی هوا مهدی یعقوبی تجهیزات معاون خدمات شهری شهرداری مشهد مدیریت پسماند آلودگی هوای فضای سبز شهر مشهد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۰۹۱۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت

کیفیت هوای اصفهان امروز (‌پنجشنبه) بر اساس آمار ایستگاه‌های سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف اعلام شد.

جمشید لقایی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به وضعیت سنجش کیفیت هوای در ایستگاه‌ها اظهار کرد: بر اساس اطلاعات دریافتی از ۱۲ ایستگاه سنجش آلودگی هوای متعلق به شهرداری اصفهان و سه ایستگاه سنجش اداره کل محیط‌زیست استان امروز _پنجشنبه ششم اردیبهشت_ اکنون شاخص کیفیت هوا با عدد ۴۹ در شرایط پاک (سبز) بوده و آلاینده غالب ذرات معلق کوچک‌تر از ۲.۵ میکرون است.

وی با اشاره به اینکه سنجش کیفیت هوا امروز در هیچکدام از ایستگاه‌های کلان‌شهر اصفهان در وضعیت آلوده (قرمز) و ناسالم (نارنجی) قرار ندارد، افزود: ایستگاه‌های دانشگاه صنعتی با شاخص ۶۱، کاوه با شاخص ۵۹، پارک زمزم با شاخص ۵۸، زینبیه و انقلاب با شاخص ۵۷ سالم (زرد)، ولدان با شاخص ۴۸، خیابان ۲۵ آبان با شاخص ۴۴، رهنان با شاخص ۳۵، کردآباد با شاخص ۳۴، فرشادی با شاخص ۳۰، میرزاطاهر با شاخص ۲۹ و سپاهان‌شهر با شاخص ۲۶ در موقعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد. ایستگاه فیض فعال نیست.

مسئول امور کنترل کیفیت هوا در معاونت حمل‌ونقل شهرداری اصفهان با اشاره به عوارض بهداشتی و اقدامات احتیاطی آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در شرایط ناسالم خاطرنشان کرد: احتمال تشدید بیمارهای قلبی یا ریوی سالمندان از عوارض بهداشتی این آلاینده‌ها است، از این‌رو افراد حساس در صورت امکان فعالیت‌های طولانی یا سنگین خارج از منزل را کاهش دهند.

همچنین بر اساس سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان حفاظت محیط‌زیست منطقه اصفهان با قرار گرفتن روی عدد ۴۹ در وضعیت هوای پاک (سبز) قرار دارد، ایستگاه‌های احمدآباد با شاخص ۸۱، خرازی با شاخص ۵۸ و پروین با شاخص ۵۷ در موقعیت هوای سالم (زرد) ثبت شدند.

در حال حاضر تنها ایستگاه‌های فعال در زمینه نشانگر شاخص کیفی هوا در استان اصفهان، خمینی‌شهر، نجف‌آباد، زرین‌شهر، کاشان، سجزی، قهجاورستان، مبارکه و شاهین‌شهر است که موقعیت کاشان با شاخص ۱۰۹ ناسالم (نارنجی)، قهجاورستان با شاخص ۷۰، زرین‌شهر با شاخص ۵۶، سجزی با شاخص ۵۸ و مبارکه با شاخص ۵۴ سالم (زرد)، خمینی‌شهر با شاخص ۲۴، شاهین‌شهر با شاخص ۳۵، و نجف‌آباد با شاخص ۶۲ پاک (سبز) ثبت شدند، ایستگاه‌های استانداری اصفهان، رودکی، خواجو، باغ‌غدیر و شهر دولت‌آباد فعال نیست.

بر اساس گزارش اداره کل هواشناسی استان اصفهان و پیش‌آگاهی هوا، با خروج سامانه ناپایدار از روی استان تا اواسط هفته آینده جوی پایدار حاکم خواهد بود. آسمان شهر اصفهان نیز امروز کمی ابری تا قسمتی ابری، گاهی وزش باد شدید پیش‌بینی می‌شود.

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم (زرد)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ بسیار خطرناک (قهوه‌ای) است. این شاخص به‌طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل منواکسید کربن ( CO) ، اُزن (O۳)، دی‌اکسید نیتروژن (NO ۲)، دی‌اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM ۲.۵) اندازه‌گیری و روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

شاخص کیفی هوا (Air Quality Index) معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا همچون منواکسید کربن، دی‌اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن‌دار، ازن و ذرات معلق (ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف دارد، به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.‌

کد خبر 747775

دیگر خبرها

  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز جمعه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • غبار روی کوه های تهران مه است یا آلودگی هوا؟ | فقط این منطقه غربی تهران هوای پاک دارد
  • هوای پایتخت در مرز آلودگی ؛ وضعیت کیفیت هوای شهرستان‌های استان تهران + عکس
  • خرمشهر در وضعیت «نارنجی» آلودگی هوا
  • استقرار نیرو‌ها و تجهیزات لازم با شروع بارندگی در مشهد
  • استقرار نیروها و تجهیزات خدمات شهری همزمان با شروع بارندگی در مشهد
  • شاخص آلودگی هوای اصفهان امروز پنجشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + آخرین وضعیت
  • سهم مشهدی‌ها از هوای پاک فقط ۲۶ روز در سال
  • شاخص آلودگی هوای مشهد امروز چهارشنبه ۴ اردیبهشت
  • با تغییر رژیم غذایی خود زمین را نجات دهید