Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- درحالی گلایه‌هایی از وضعیت مد و لباس در استان مرکزی وجود دارد که به دلیل عدم رغبت تولیدکنندگان برای لباس‌های پوشیده، نبود تنوع و مدل البسه اسلامی به یکی از مشکلات شهروندان در استان تبدیل شده است. - اخبار استانها -

به‌گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، مد و لباس به منزله یکی از صنایع پرطرفدار فرهنگی، علاوه‌بر سودآوری اقتصادی نقش مهمی در انتقال ایده‌های خلاق و رشد فرهنگی جوامع مبتنی بر میراث فرهنگی آنها ایفا کرده  که در این راستا چرخه‌ای از آفرینش، طراحی تا تولید، توزیع و در نهایت مصرف را سپری می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مد پدیده‌ای فرهنگی با چرخه حیات کوتاه و موقتی که در صنعتی خلاق به‌ویژه حوزه پوشاک متجلی شده و به عنوان پدیده‌ای فرهنگی چرخه‌ای از تولید تا مصرف را سپری می‌کند، خلاقیت در واقع موتور محرکه و عنصر اصلی در چرخه مد است اما نباید تقلید از الگوهای وارداتی و کپی‌کاری بر خلاقیت تاثیر بگذارد به همین سبب فعالان حوزه مد و لباس باید توجه ویژه‌ای داشته باشند.

بی‌اعتمادی به تولیدات داخلی، عدم امنیت اقتصادی تولیدکننده و سرمایه‌گذار، گرایش به عرضه مد و لباس وارداتی پرفروش یا الگوهای مشابه تقلیدی از آنها، نبود تنوع و یکنواختی شدن تولیدات بومی و سایر موارد از جمله مشکلاتی است که در حوزه مد تاثیرگذار هستند و مسئولان باید توجه ویژه‌ای داشته باشند.

در حالی که این روزها جامعه با معضل بد یا بی‌حجابی رو به رو است، رسانه‌های دشمن هم در خارج از کشور در فضای مجازی به تبلیغات گسترده علیه موضوع حجاب و عفاف در جامعه می‌پردازند به همین سبب باید موضوع ایجاد طرح‌های متنوع در پوشش با رعایت موازین اسلامی بیشتر مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

در عصر حاضر یکی از اقدامات رسانه‌های بیگانه تهاجم فرهنگی در کشور است و از همه امکانات و ابزارها برای رسیدن به اهداف شوم خود در جامعه استفاده می‌کنند بنابراین باید تولیدکنندگان پوشاک و طراحان مد و لباس با تمام توان با ارائه طرح‌ها و مدل‌های پوشش اسلامی بر اساس نیاز جامعه حرکت کنند.

هرساله جشنواره‌های متعدد مد و لباس و نمایشگاه‌های مختلف عفاف و حجاب در این زمینه برگزار می‌شود و اقدامات مختلفی در این راستا انجام می‌شود اما آنچه مهم‌است باید میزان تاثیرگذاری آنها در جامعه به ویژه برای قشر جوان جامعه و انعکاس این برنامه‌ها در بطن جامعه مورد توجه قرار گیرد.

چندی پیش مسئول بسیج طلاب استان خبر راه‌اندازی کارگاه تولید البسه اسلامی ویژه خانم‌ها در شهرستان اراک داد، اقدامی خوبی که به گفته این مقام مسئول بر اساس نیاز جامعه و مبارزه با تهاجم  فرهنگی دشمن این کار انجام می‌شود، یکی از برنامه‌ها راه‌اندازی چنین کارگاهی در سطح جامعه است اما باید دید مسئولان امر در این حوزه چه مقدار موفق بوده‌اند و تاکنون چه اقداماتی در این زمینه انجام شده است.

مرکز ویژه تولید و عرضه البسه اسلامی در استان مرکزی ایجاد می‌شود

علاوه‌بر اقدامات و تلاش‌های روزافزون طراحان مد و لباس و تولیدکنندگان در جامعه برای ارائه البسه اسلامی اما گروهی از افراد در جامعه اقدام به تولید البسه نامتعارف و غیراسلامی می‌کنند به همین سبب خبرنگار تسنیم در این زمینه که آیا نظارتی در این زمینه صورت می‌گیرد با مسئولان امر به گفت‌و‌گو نشست.

مدیرکل ارشاد استان مرکزی: بخش تولیداز طرح و مدل‌های حجاب استقبال نمی‌کند

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مرکزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به موضوع عفاف و حجاب در جامعه گفت: در حوزه پوشش حجاب خلا طرح و طراحی و آفرینش مدل و نمونه نداریم به طوری که طراحان در مراکز طراحی در زمینه جشنواره‌های مد و لباس و حجاب در انواع مختلف از جمله چادر، مانتو و لباس مجلسی حجاب، مقنعه، روسری و غیره طراحی می‌کنند.

حجت‌الاسلام عباس دانشی افزود: بخش تولید استقبال نمی‌کند و تولیدکنندگان در سطح استانی و ملی از طرح و مدل‌های حجاب استقبال نمی‌کنند و به دنبال مدل‌ها و طراح‌هایی از جمله مانتوهای جلوباز و بدون دکمه، شلوارهای کوتاه و غیره دارند که عمدتا سبب ترویج لباس نامناسب در جامعه می‌شود.

وی افزود: در سطح استان بین انجمن‌های مد و لباس و سازمان صنعت، معدن و تجارت و در سطح ملی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و حوزه مد و لباس، اتحادیه های صنفی و وزارت صمت باید رایزنی و گفت وگوهایی انجام شود.

دانشی تصریح کرد: باید الزام‌هایی به تولید باشد تا شاهد تحول در این زمینه باشیم اکنون وضعیت مناسبی در زمینه تولید و عرضه لباس نیست.

رئیس اتاق اصناف مرکزی: تولید لباس‌های غیرمتعارف در واحدهای غیرمجاز فاقد مجوز

رئیس اتاق اصناف استان مرکزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به اقدامات تولیدکنندگان در زمینه تولید البسه اسلامی در جامعه گفت: تولیدکنندگانی که شناسنامه‌دار و معتبر هستند چنین مواردی(لباس‌های نامتعارف و نامناسب) را تولید نمی‌کنند اما متاسفانه برخی از تولیدی‌های بدون پروانه که تحت نظارت اتاق اصناف نیستند از این موارد تولید و عرضه می‌کنند.

جمشید زند افزود: امیدواریم روزی فرا برسد که همه کالاها دارای ایران کد باشند و در این زمینه نظارت داشته باشیم، اکنون در زمینه تهیه مواد اولیه تولیدکنندگان با مشکلاتی رو به رو هستند.

رئیس انجمن مد استان مرکزی: راه‌اندازی 40 خانه مد / جشنواره لباس عاشورایی با حضور افراد توانمند 

رئیس انجمن مد و لباس استان مرکزی هم با اشاره به اقدامات انجمن در حوزه مد و لباس گفت: انجمن مد و لباس از آذر ماه 98 با همکاری اساتید دانشگاه، آموزشگاه و فعالان حوزه مد و لباس تاسیس شد و در بهمن ماه در نمایشگاه بین‌المللی مد و لباس و در جشنواره فجر تهران شرکت کردند که در این جشنواره حائز رتبه شدند.

زهرا سلیمانی افزود: در اسفند ماه سال گذشته قرار بود نمایشگاهی از توانمندی‌های بانوان برگزار شود به طوری که همه فعالان و افراد موفق در این حوزه کارهای خوبی آماده کرده‌ بودند که به سبب شیوع بحران کرونا این نمایشگاه لغو شد و بیشتر اقدامات به سمت فضای مجازی حرکت کرد اما انجمن مد و لباس همچنان فعال است.

وی ادامه داد: باتوجه به شیوع بحران کرونا در جامعه انجمن مد و لباس با همکاری تعدادی از آموزشگاه‌ها اقدام به تولید ماسک و لباس بیمارستان کردند و حدود 100 هزار ماسک رایگان تولید شد و از اسفند ماه تا خرداد ماه ماسک‌ها به بیمارستان‌ها، ارگان‌ها، بانک، کودکان کار، خانه سالمندان و سایر موارد توزیع شد.

رئیس انجمن مد و لباس استان مرکزی تصریح کرد: در فروردین ماه جشنواره ساماندهی مد و لباس مسابقه طراحی ماسک راه‌اندازی کردند و بسیاری از فعالان و متقاضیان در این جشنواره شرکت کردند و آموزش‌ها در زمینه ارائه ماسک مناسب و بدون آسیب به محیط زیست ارائه شد به طوری که یکی از افراد انجمن ماسک سه لایه پارچه‌ای قابلیت چندبارشست و شو طراحی کرد و به سازمان غذا و دارو ارائه شد و از این ماسک استقبال خوبی کردند.

«سلیمانی» رئیس انجمن مد و لباس استان مرکزی می‌گوید: 40 خانه مد در سطح استان در حال پیگیری اقدامات برای تاسیس هستند، البته باید از واردات بی‌کیفیت جلوگیری شود که در این صورت در جامعه چشم‌انداز 5 سال آینده پیشرفت‌های خوبی در این زمینه حاصل می‌شود

 

سلیمانی بیان کرد: حدود 20 هزار عدد از این نوع ماسک پارچه‌‌ای با همکاری خیران تولید شد و در این مسابقه تعدادی بسیاری از افراد از استان مرکزی شرکت و در زمینه طراحی ماسک رتبه دوم کشوری را کسب کردند و یکی دیگر از افراد در زمینه ماسک ناشنوایان یا به عبارتی ماسک لبخند طراحی کردند که از افتخارات انجمن مد و لباس استان مرکزی است.

وی ادامه داد: در زمینه جشنواره لباس عاشورایی افراد توانمند انجمن مد و لباس استان شرکت کردند و به سبب اینکه جشنواره همزمان با ایام محرم و صفر بود آیین اختتامیه برگزار نشد که پس از ماه صفر برگزار می‌شود به همین سبب استان ما در این جشنواره و چادر اجتماع، مانتو اجتماع، لباس کادر درمان، روپوش مدارس و سایر موارد رتبه‌های خوبی کسب کرد.

رئیس انجمن مد و لباس استان مرکزی افزود: در تیرماه امسال مسابقه کشوری ایده تا اجرا برگزار شد و انجمن مد و لباس استان ما در این جشنواره شرکت کردند و اکنون برای دهمین جشنواره مد و لباس کشوری آماده می‌شویم و انجمن قدم‌های محکمی در این زمینه برداشته است همچنین برای جشنواره تیرماه ورکشاپ‌های خوبی برگزار شد  و سازمان فرهنگی هنری شهردای فضایی را در اختیار انجمن قرار دادند که افراد با رعایت پروتکل‌های بهداشتی و فاصله اجتماعی در این ورکشاپ شرکت کردند بنابراین ورکشاپ کادر درمان، روپوش مدارس، مانتو و چادر اجتماع برگزار شدند.

قانون ساماندهی مدل و لباس گام به گام اجرایی می‌شودنمایشگاه مدل و لباس ایرانی - اسلامی چهارمحال و بختیاری گشایش یافت

استان مرکزی همیشه در زمینه الگوهای پوشش ایرانی اسلامی فعال بوده است

سلیمانی با اشاره به فرهنگ، پیشینه و ظرفیت استان در حوزه مد و لباس گفت: استان مرکزی همیشه در زمینه الگوهای پوشش ایرانی اسلامی فعال بوده و با گذشت بیش از 30 سال از سابقه کاری در این حوزه استان ما از ظرفیت‌های خوبی در این زمینه برخوردار است و از زمان تشکیل انجمن مد و لباس استان با همکاری بسیاری از افراد به پیشرفت‌های خوبی رسیدیم و همه در کنار یکدیگر تلاش می‌کنیم تا به اهداف مورد نظر برسیم، یکی از مشکلات انجمن مد و لباس استان در زمینه بیمه هنرمندان، صندوق اعتباری هنر و سایر موارد است که امیدواریم مسئولان حمایت بیشتری داشته باشند.

رئیس انجمن مد و لباس استان مرکزی با اشاره به تهاجم فرهنگی در حوزه مد و لباس گفت: بلافاصله نمی‌توان ذائقه مردم را تغییر داد به طوری که لباس پوشیدن جوانان و سلیقه‌ آنها خیلی تغییر کرده و باید آرام آرام این ذائقه را تغییر داد و با توجه به مشکلات اقتصادی حوزه مد و لباس در زمینه پوشش هم مشکلاتی وجود دارد بنابراین به یک باره نمی‌توان برخورد یا به جوانان تنش وارد کرد به همین سبب باید با جایگزین‌ کردن طراحی‌های ویژه ایرانی اسلامی جوانان را به این سمت سوق دهیم و با وجود طراحی‌های عالی و اقداماتی که در این حوزه انجام می‌شود اما طراحی‌ها خریداری نمی‌شود و متاسفانه حمایت نمی‌شود به همین سبب باید سرمنشا موضوع با حمایت از طراحی‌ها و ورود آنها به بازار برطرف شود.

سلیمانی ادامه داد: شیوع بیماری کرونا در جامعه به فعالان حوزه انجمن مد و لباس و افراد عضو انجمن آسیب‌هایی وارد کرد اما با توکل به خدا و مهارت خود باوجود همه مشکلات قدم برداشتند و درواقع یاوران سلامت هستند به طوری که پس از کادر درمان این افراد توانستند لباس ویژه بیمارستان، ماسک، ملحفه و سایر موارد تولید کردند، آموزشگاه‌ها چند ماه به سبب این شرایط کرونا تعطیل شدند، بدون اینکه حمایت شویم اما با تمام توان فعالیت می‌کنیم و درخواست داریم تا مسئولان در زمینه بیمه و سایر مشکلات حوزه مد و لباس همکاری بیشتری داشته باشند.

پیگیری تاسیس 40 خانه مد در سطح استان مرکزی

ی ادامه داد: متاسفانه مجوز  آموزش به اتاق اصناف داده می‌شود درصورتیکه کسب و کار اصناف از جنس آموزش نیست و آموزشگاه‌ها در حوزه آموزش فعالیت می‌کنند و با توجه به اینکه چرخ جامعه بدون فعالیت اصناف نمی‌چرخد اما آموزش باید برعهده آموزشگاه‌ها باشد.

وی خاطرنشان کرد: برای جشنواره مد و لباس تیرماه 161 اثر از استان‌های همجوار از جمله قم، تهران، همدان و غیره جمع‌آوری شد به همین سبب استان ما از ظرفیت بالایی برخوردار است و تقریبا 160 عضو انجمن از اساتید دانشگاه‌ها، صاحبان آموزشگاه‌ها، فعالان حوزه مد و لباس و غیره درواقع از نخبگان استان هستند که از این تعداد 20 نفر مرد و بقیه زن هستند و حدود 180 طراح مد و لباس در سطح استان داریم.

رئیس انجمن مد و لباس استان مرکزی با اشاره به اینکه 40 خانه مد در سطح استان در حال پیگیری اقدامات برای تاسیس هستند، گفت: باید از واردات بی‌کیفیت جلوگیری شود که در این صورت در جامعه چشم‌انداز 5 سال آینده پیشرفت‌های خوبی در این زمینه حاصل می‌شود.

شهروند اراک: عدم دسترسی به مانتو و لباس‌های پوشیده و متنوع

"محمدی" از بانوان شهروند اراک در گفت‌و‌گو با خبرنگار تسنیم، با اشاره به انتقاد از عرضه لباس‌های نامناسب در جامعه گفت: متاسفانه یکی از معضلات کنونی در جامعه ارائه لباس‌های نامناسب به ویژه برای جوانان است به طوری که شلوارهای پاره و کوتاه، تیشرت و پیراهن‌هایی با تصاویر نامناسب و به شکل نامتعارف در جامعه دیده می‌شود.

وی افزود: در کنار عرضه چنین البسه‌ای در جامعه یکی از مشکلات موجود برای خانم‌های محجبه عدم دسترسی به مانتو و لباس‌های پوشیده و متنوع است به طوری که باید ساعت‌ها و حتی چند روز به دنبال یک مانتو مناسب و ایده آل بود.

محمدی تصریح کرد: متاسفانه دشمنان با تهاجم فرهنگی تبلیغات پررنگی در فضای مجازی دارند و خریدهای اینترنتی هم سبب شده تا نظارت در این زمینه کمتر شود به همین سبب مردم و مسئولان باید با یکدیگر همکاری داشته باشند.

این شهروند اراکی ادامه داد: با توجه به دغدغه‌های مقام معظم رهبری در حوزه عفاف و حجاب مسئولان و طراحان باید در این زمینه نظارت بیشتری داشته باشند و از طراحان و تولیدکنندگان البسه ایرانی اسلامی حمایت بیشتری کنند.

انتهای پیام/713/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ایرانی اسلامی حوزه مد و لباس خبرنگار تسنیم البسه اسلامی سطح استان سایر موارد داشته باشند آموزشگاه ها مد و لباس فعالان حوزه همین سبب شرکت کردند راه اندازی مد و لباس اتاق اصناف حوزه مد استان ما طراحی ها گفت و گو خانه مد مدل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۱۵۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی

به گزارش گروه پژوهش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پدیده‌ نشر کتاب، یکی از دغدغه‌های اصلی سیاست‌گذاران نظام‌ها و کشور‌های مختلف دنیا بوده و به‌عنوان مهمترین شاخص پیشرفت و توسعه‌یافتگی در نظر گرفته شده است.

در رابطه با این موضوع پژوهشگران مطالعه‌ای انجام داده‌اند که این صنعت مانند هر صنعت دیگر نیازمند برنامه‌ریزی، سیاست‌گذاری، سرمایه‌گذاری و تأمین زیرساخت‌هایی است تا بتواند به یک اهرم فرهنگی و اقتصادی مؤثر تبدیل شود. برخورد سطحی، سنتی و تجربی با مسئله نشر جوابگوی نیاز‌های جامعه کنونی نیست؛ زیرا نشر پیوندی عمیق با تاریخ، اقلیم، فرهنگ، اقتصاد و آموزش دارد و نیازمند حرکتی همه جانبه و در تمام ابعاد است. روشن است که این حرکت‌ها بازخورد سریع ندارند، اما در درازمدت تغییرات اساسی ایجاد می‌کنند.

* وضعیت نشر در ایران

 در این پژوهش آمده است که  نشر در ایران طی عمر کوتاه خود همواره با مشکلات عدید‌ه‌ای روبه‌رو بوده و با فراز و نشیب‌های گوناگون برخاسته از تحولات اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و پیشرفت‌های فنی مواجه بوده است.

این پژوهش به این مهم اشاره می‌کند که منابع پزشکی با سلامت جامعه ارتباط مستقیم داشته و کتاب به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین منابع، از اهمیت بالایی برخوردار است. پژوهش حاضر با هدف آسیب‌شناسی وضعیت نشر کتاب‌های علوم پزشکی و همچنین شناسایی مشکلات تولید محتوا، تولید فرهنگی و تولید فنی در ایران از دیدگاه ناشران انجام شده است.

بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌ها، قوانین و فرهنگ حاکم بر جامعه دارد

این پژوهش توضیح می‌دهد وجود نوسان و نابسامانی در مواردی مانند تعداد عناوین سالانه، نوبت چاپ، تالیف و ترجمه، شمارگان و قیمت در هر سال نشان از عدم برنامه‌ریزی صحیح و اصولی در امر نشر دارد.

* ارتباط سطح سلامت جامعه با نشر پزشکی

یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که نشر پزشکی به‌دلیل تاثیر مستقیم آن بر سلامت بشر، از اهمیت بالایی برخوردار است و نمی‌توان آن را نادیده گرفت؛ بنابراین با بررسی چالش‌های پیشروی این صنعت و تلاش در جهت برطرف‌کردن آنها، می‌توان بر پویایی و بازدهی آن و در نتیجه بالارفتن سطح سلامت جامعه افزود با توجه به اینکه پژوهش‌های مختلف صورت‌گرفته در این حوزه بر اساس دیدگاه متخصصان و ناشران در تمامی حوزه‌های موضوعی نشر می‌باشد.می‌توان نتیجه گرفت که بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌ها، قوانین و فرهنگ حاکم بر جامعه دارد.

* عوامل موثر بر آسیب‌های نشر کتاب پزشکی در ایران

این پژوهش مطرح می‌کند که مهم‌ترین آسیب‌های نشر کتاب پزشکی در ایران را می‌توان ضعف در سیاست‌گذاری‌ها و قوانین و چارچوب‌ها در نظر گرفت. از بعد دیگر، نبود نیروی متخصص فنی در قسمت‌های مختلف نشر پزشکی به تنهایی آسیب زیادی را به این حوزه وارد کرده است. مخاطبان کتاب نیز به دنبال کتاب‌های کم‌حجم و منابع امتحانی به جهت قبولی در آزمون‌ها و امتحانات هستند و این مسئه ناشر را نیز با چالش تولید محتوای علمی مواجه می‌کند.

این پژوهش مطرح می‌کند که مسایل سیاسی و اقتصادی حاکم برکشور بر نشر نیز تاثیر گذاشته است که نمود آن را بیشتر درحوزه‌ تولید فنی و خرید و نگهداری مواد اولیه چاپ می‌توان مشاهده کرد. درنهایت متکی بودن بر طب غیرایرانی و استفاده فراوان از منابع ترجمه‌ای و تولید محتوا‌های غیرمفید و عدم رغبت دانشجویان به مطالعه، ماحصل کاستی‌های ریشه‌ای در حوزه‌ نشر است.

متکی بودن بر طب غیرایرانی و استفاده فراوان از منابع ترجمه‌ای و تولید محتوا‌های غیرمفید و عدم رغبت دانشجویان به مطالعه، ماحصل کاستی‌های ریشه‌ای در حوزه‌ی نشر است

پیشنهاد‌های برگرفته از پژوهش حاضر، عبارتند از:

در نظر گرفتن تخصص ناشر هنگام اخذ مجوز نشر، برگزاری جلسات ارتباط مستقیم بین ناشران و سیاست‌گذاران نشر، نیازسنجی مشکلات سلامت کشور و سفارش تولید محتوای متناسب با آن، تجدیدنظر در معیار‌های ارزیابی ناشران و اتخاذ فرایند تشویق و تنبیه بر اساس آن،  اصلاح قوانین ارزشیابی در فرایند ارتقای هیات‌علمی.

 

از دیدگاه نویسندگان این پژوهش؛ توجه جدی‌تر به نشر تخصصی پزشکی از سوی دولت، می‌تواند بسیاری از مشکلاتی را که ناشران حوزه‌ی تخصصی نشر پزشکی و به‌ویژه ناشران خصوصی با آن دست به گریبان هستند، مرتفع سازد و کتاب، این کالای فرهنگی پراهمیت، در استانداردترین حالت‌ممکن و در کوتاه‌ترین زمان به‌ دست مخاطب برسد.

* بیشترین مشکلات و آسیب‌ها در حوزه‌ تولید محتوا

از نظر این پژوهش بیشترین آسیب‌ها در حوضه تولید محتوا در نشر کتاب به شرح زیر است:

نبود سیاست‌گذاری تولید محتوا ترجمه‌ای بودن درصد بالای آثار نشر پزشکی و تخصص نداشتن ناشران پزشکی بیشترین مشکلات و آسیب‌ها در حوزه‌ی تولید محتوا را در برمی‌گیرد.

در ادامه این پژوهش آمده است که مشکلات تولید فرهنگی شامل تخصصی و هزینه‌بر بودن ویراستاری کتاب، حرفه‌ای نبودن داوران و نبود قوانین ساختارمند داوری با آسیب‌ها بیان شده است و مسایل بخش تولید فنی که مشکلات مواد اولیه چاپ و نشر، مشکلات فناوری چاپ و نشر و کمبود نیروی متخصص فنی سه آسیب اصلی در تولید فنی از دیدگاه ناشران برشمرده شده‌اند.

لیکن بر اساس یافته‌های این مطالعه، باتوجه به یافته‌های حاصل از این پژوهش درباره‌ آسیب‌های موجود در صنعت نشر پزشکی، می‌توان نتیجه گرفت که بسیاری از مشکلات نشر در ایران ریشه در سیاست‌های کلی و قوانین و فرهنگ حاکم دارد.

بنابراین توجه جدی‌تر به حوزه‌ تخصصی نشر پزشکی از سوی دولت و سیاست‌گذاری کاملاً بی‌طرفانه در جهت برطرف‌کردن دغدغه‌های ناشران می‌تواند موانع و مشکلات زیادی را برطرف سازد. 

گفتنی است، این یافته‌ها، به صورت یک مقاله علمی پژوهشی باعنوان «تحلیل وضعیت نشر کتاب‌های حوزه‌ی پزشکی با رویکرد پدیدارشناسی» تهیه شده که در دوماهنامه «پیاورد سلامت» منتشر شده است. این نشریه متعلق به دانشگاه علوم پزشکی تهران است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رشد غیرمتعارف تامین ارز برای واردات مرغ و گوشت
  • سید محمد خاتمی: تورم به سطح نگران کننده‌ای رسیده است
  • احیای ۴۹۷ واحد اقتصادی استان مرکزی ظرف دو سال
  • بازگشت واحدهای تعطیل‌شده به چرخه تولید، ادعاست یا واقعیت؟ / باوجود دستور رئیسی، مسئولان از اعلام آمار، فراری هستند
  • کارگران بازوان توانمند جامعه‌
  • ۶۰ درصد بیمه شدگان اجباری استان مرکزی قشر کارگر هستند
  • وضعیت نشر کتاب‌های حوزه پزشکی
  • شادابی و طراوت در حوزه ورزش کارگری استان مرکزی ایجاد شود
  • سیستان و بلوچستان پتانسیل‌های فراوانی در زمینه‌های تولیدی و اقتصادی دارد
  • فضای جامعه برای مجرمان خشن و حرفه ای ناامن شود