Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-05-05@21:41:34 GMT

پروژه‌های خلاقانه برای پایداری بیشتر شهرها

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۱۷۲۶

پروژه‌های خلاقانه برای پایداری بیشتر شهرها

پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که تا سال ۲۰۵۰ نزدیک به ۷۰٪ از جمعیت جهان در شهرها زندگی کنند؛ اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد بر لزوم اطمینان از امنیت و پایداری این شهرها برای همه تأکید می‌کند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، با رشد روزافزون جمعیت جهان و افزایش شهرنشینی، ایجاد شهرهای ایمن، مقاوم و پایدار در رأس برنامه‌های سبز است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سازمان ملل متحد این مأموریت را در زمره ۱۷ هدف توسعه پایدار خود قرار داده است که در مجموع طرحی را برای پرداختن جمعی به چالش‌هایی که جهان با آن رو به رواست تشکیل می‌دهد. هدف این طرح دستیابی به شهرها و اجتماعات پایدار شامل کاهش اثرات بلایای طبیعی، اطمینان از دسترسی همه به فضای سبز و پرداختن به تأثیرات زیست محیطی شهرها است. بعضی از روش‌های ابتکاری و خلاقانه برای این چالش در شهرهای مختلف جهان در ادامه شرح داده می‌شود.

۱. شهرهای اسفنجی

دانشمندان تصور می‌کنند که گرم شدن کره زمین احتمال وقایع شدید آب و هوایی از جمله سیل را افزایش می‌دهد. اما بعضی از شهرها با استفاده از قدرت طبیعت برای کاهش خطرات اقدام می‌کنند. در چین، محله‌های بتنی با فضای سبز آمیخته می‌شوند که می‌توانند آب را به طور طبیعی جذب، نگه داشته و فیلتر کنند. همین مفهوم در سنگاپور نیز به کار رفته است که به دلیل سرسبزی زیاد "شهر باغ" لقب گرفته است.

۲. جنگل‌های عمودی

با کمبود فضا، مردم شهرها اغلب به دنبال مکان‌هایی برای گسترش فضای سبز به سمت بالا هستند. در شهر میلان ایتالیا، معماران همین کار را با پوشش درخت انجام داده‌اند و جنگل عمودی در دو بلوک برج مسکونی ایجاد کرده‌اند. این جنگل شامل ۸۰۰ درخت، ۴۵۰۰ بوته و ۱۵۰۰۰ گیاه بوده که در صورت کاشت در زمین، به مساحت سه و نیم زمین فوتبال گسترش می‌یابد. پروژه‌های مشابه در شهرهای سوئیس، هلند و چین انجام گرفته است.

۳. محله ۲۰ دقیقه‌ای

تصور کنید اگر در طول یک سفر ۲۰ دقیقه‌ای با وسایل حمل‌ونقل عمومی، دوچرخه سواری یا پیاده‌روی از خانه هر چیزی را که برای یک زندگی شاد و سالم لازم است، پیدا کنید. برخی از شهرها برای تحقق آن تلاش می‌کنند؛ ملبورن پیشگام این امر است و می‌خواهد ساکنان همیشه به سهولت به مواردی مانند مغازه‌ها، خدمات تجاری و بازرگانی، آموزش یا امکانات تفریحی دسترسی داشته باشند.

در پاریس، شهردار از یکی از معروف‌ترین خیابان‌های تجاری شهر (Rue de Rivoli) به عنوان نمونه اولیه یک کلان‌شهر آینده استفاده می‌کند که در آن هیچ پاریسی نیازی به مسافرت بیش از ۱۵ دقیقه پیاده‌روی یا دوچرخه‌سواری برای کار، خرید یا معامله با یک سازمان دولتی ندارد.

۴. جنگل‌های کوچک شهری

جنگل‌های کوچک با استفاده از روشی با الهام از معابد ژاپنی در مناطق شهری در سراسر جهان روییده‌اند. یک گیاه‌شناس دریافت که مناطق حفاظت شده در اطراف معابد، زیارتگاه‌ها و گورستان‌ها شامل انواع زیادی از گیاهان بومی است که با همزیستی اکوسیستم مقاوم و متنوعی تولید می‌کنند. از جنگل‌های کوچک به عنوان پتانسیلی برای کمک به مبارزه با تغییرات آب و هوایی یاد می‌شود.

۵. مسیر قطار سبز

پروژه‌های بازآفرینی نیز در خط مقدم ابتکارات پایدارسازی شهر قرار دارند و شهر بانکوک، جایی که کمبود فضای سبز مورد بررسی قرار گرفته است، در مسیر درستی قرار گرفته است؛ اکنون یک خط ریلی قدیمی به پارک شهر تبدیل شده است. یکی از مشاوران این پروژه گفت: "ممکن است بزرگ نباشد، اما به عنوان یک کاتالیزور برای بازآفرینی شهری از اهمیت بیشتری برخوردار است و می‌تواند نوع نگاه مردم به فضاهای عمومی را تغییر دهد."

۶. تردد هوشمندانه‌تر

در بعضی کشورها نرم‌افزار جدیدی بر روی گوشی به تردد سریع‌تر، تمیزتر و راحت‌تر شهروندان کمک کرده است. کاربران مکان و مقصد خود را وارد می‌کنند و بر اساس یک الگوریتم کارآمدترین مسیر محاسبه می‌شود و سپس حمل‌ونقل عمومی بر اساس آن تغییر مسیر می‌یابد. این سیستم ابتدا برای کمک به مبارزه با کووید ۱۹ (COVID-19) معرفی شد، اما تحقیقات نشان داده اگر به طور دائمی اجرا شود می‌تواند میلیون‌ها دلار صرفه‌جویی کند.

تا سال ۲۰۵۰، تخمین زده می‌شود که تقریباً ۷۰٪ از جمعیت جهان در شهرها زندگی خواهند کرد و مفهوم جوامع پایدار به عنوان یک راه حل کارآمد برای جمعیت در حال رشد است.

کد خبر 444392

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهر پایدار توسعه پایدار شهری شهر اسفنجی جنگل شهری باغ بام جنگل عمودی حمل و نقل عمومي حمل و نقل شهرنشینی شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق فضای سبز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۱۷۲۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دبی، میزبان بزرگ‌ترین پروژه‌های خاورمیانه

دبی با رونمایی از پروژه بزرگ‌ترین ساحل جهان با گنبدهای زیستی و فناوری پیشرفته در کنار ابرپروژه‌هایی هم‌چون بزرگ‌ترین فرودگاه، اولین استادیوم زیر آب، بلندترین برج ساعت مسکونی جهان و دبی‌لند، گام دیگری در تبدیل شدن به شگفتی جهان برداشته است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ابرشهر خاورمیانه، دبی، در حال حاضر از بلندترین ساختمان‌ها گرفته تا بزرگ‌ترین مرکز خرید، خانه شگفتی‌های معماری متعدد است. این شهر بیش از ۴۲۵ رکورد جهانی گینس دارد که بیش از هر شهر دیگری در خاورمیانه است. در جدیدترین اقدام خود نیز به برنامه‌ریزی برای ساخت بزرگ‌ترین ساحل جهان با گنبدهای زیستی و فناوری پیشرفته رونمایی کرده که می‌تواند به شگفتی بعدی جهانی تبدیل شود، زیرا این خط ساحلی ۴۵ مایلی قرار است به بهشت حرا تبدیل شود.

بزرگ‌ترین ساحل جهان در دبی

این پیشنهاد بلندپروازانه دارای گنبدهای شیشه‌ای آینده‌نگر است که مرکز بازدیدکنندگان، موزه گیاه‌شناسی و مرکز حفاظت را در خود جای خواهد داد و توسعه‌دهنده آن از طرح‌هایی برای کاشت ۱۰۰ میلیون مانگرو در سواحل خلیج فارس رونمایی کرده است. در داخل گنبدهای زیستی، بازدیدکنندگان می‌توانند گیاهان مختلف را بررسی کنند و در عین حال اطلاعات بیشتری در مورد جنگل‌های حرا و گیاهان منطقه بیاموزند.

گردشگران همچنین می‌توانند در طول خط ساحلی قدم بزنند و از طبیعت اطراف و مناظر خیره‌کننده اقیانوس لذت ببرند. پروژه حاضر برای علاقه‌مندان به تناسب اندام و سلامتی نیز مسیرهای دویدن و دوچرخه‌سواری به همراه تمام امکانات ورزشی ساحلی ارائه داده است.

زیرساخت‌های پروژه همچنین شامل فضاهای اجتماعی و مناطق اختصاص داده شده به کشاورزی زیست شور (یک روش کشاورزی با استفاده از آب شور) خواهد بود.

علاوه بر مزایای تفریحی، این پروژه با هدف تقویت گردشگری آموزشی و اکوسیستم محلی به نحوی پیاده‌سازی خواهد شد که طبیعت را با اوقات فراغت ترکیب می‌کند.

حرای دبی گواهی بر این است که چگونه نوآوری‌های شهری و محیطی می‌توانند به‌عنوان الگویی هماهنگ برای شهرهای سراسر جهان عمل کنند و قدرت دگرگون‌کننده ادغام حفاظت از محیط زیست با رشد شهری را به نمایش بگذارند. با این حال این پروژه بسیار بیشتر از بازسازی یا تاب‌آوری ساحل و در مورد تعیین یک استاندارد جهانی برای چگونگی تعادل شهرها بین نیازهای کره زمین و نیازهای مردم است.

انتظار می‌رود که جنگل حرای دبی سالانه ۱.۲۳ میلیون تن کربن‌دی‌اکسید را جذب کند که معادل انتشار ۲۶۰ هزار خودرو در سال است. این ابتکار پیشگامانه هنوز در مراحل اولیه است، اما مبتکران آن قصد ایجاد یک بزرگراه دوچرخه‌سواری ۵۸ مایلی را نیز دارند که در یک لوله شیشه‌ای محصور شده است که در اطراف دبی قرار می‌گیرد و در صورت ساخته شدن، دارای یک کف جنبشی خواهد بود که هنگام پا گذاشتن روی آن انرژی تولید می‌کند و دبی را به متصل‌ترین شهر پیاده‌رو یا دوچرخه‌سوار تبدیل می‌کند.

برنامه‌های بلندپروازانه‌تر دبی برای آینده

دبی همچنین از برنامه‌های خود برای ساخت بزرگ‌ترین فرودگاه جهان رونمایی کرده است که ۲۶۰ میلیون مسافر را از طریق مرکزی ۲۸ میلیارد پوندی جابه‌جا می‌کند. به این ترتیب ساخت ترمینال مسافربری جدید در فرودگاه بین‌المللی آل مکتوم این شهر آغاز شده است.

این شهر همچنین قرار است اولین استادیوم زیر آب را با سقف شیشه‌ای ۱۰۸ فوتی داشته باشد که به سمت اقیانوس قرار دارد. این پروژه پیشگامانه با قیمت چشمگیر دو میلیارد پوندی قرار است در قسمتی از شهر بین برج‌العرب و جزایر نخل جمیرا در دبی واقع شود و علاوه بر نگهداری از ماهی‌ها و حیوانات دریایی، دارای هفت زمین تنیس با صخره‌های مرجانی نفس‌گیر است.

پروژه‌های بزرگ دبی در حالی انجام می‌شوند که این شهر در حال آماده شدن برای ساخت بلندترین برج ساعت مسکونی جهان با ارتفاع خیره‌کننده ۴۵۰ متری (پنج برابر بلندتر از همتای بریتانیایی ۹۶ متری خود) خواهد بود. در همین حال دبی‌لند که دیزنی‌لند خاورمیانه نامیده می‌شود نیز پس از گذشت ۲۱ سال از چالش‌ها، هنوز در حال ساخت است. این پروژه ۱۰۷ متر مربعی با هزینه حدود ۵۰ میلیارد پوند، دو برابر اندازه استراحتگاه جهانی والت دیزنی خواهد بود و به ۶ منطقه مجزا تقسیم می‌شود.

کد خبر 750027

دیگر خبرها

  • (تصاویر) اگر نقاشی کودکان واقعیت داشت جهان چه شکلی می‌شد؟
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در ۱۴۰۲
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در سال ۱۴۰۲
  • جزئیات جدید از پروژه ۳ طبقه کردن میدان ونک تهران
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد؛ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • بورل: آمریکا دیگر هژمونی ندارد/ روسیه تهدیدی وجودی برای اروپاست
  • گشتی در اقتصاد جهان | صادرات گاز ترکمنستان به چین از روسیه بیشتر شد
  • افتتاح فاز دوم فولاد بافت؛ با این پروژه بزرگ بیشتر آشنا شوید
  • دبی، میزبان بزرگ‌ترین پروژه‌های خاورمیانه