Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@03:29:40 GMT

پلنگ‌ها 10 نوبت در شیروان رونمایی کردند

تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۹۷۱۲۷۹۹

پلنگ‌ها 10 نوبت در شیروان رونمایی کردند

خبرگزاری آریا - رییس اداره حفاظت محیط زیست شیروان گفت: در 6 ماهه نخست امسال 10 نوبت حضور پلنگ در این شهرستان مشاهده و توسط شکاربانان به ثبت رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، حمید فخرانی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این موارد پنج نوبت در منطقه حفاظت شده گلیل واقع در بخش سرحد در شمال شهرستان به ثبت رسیده و پنج بار نیز حضور پلنگ در دیگر مناطق آزاد زیست محیطی توسط محیط بانان، چوپانان و ساکنان محلی گزارش شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی گفت: در پی مشاهدات و گزارش ماموران محیط زیست، این گونه در سه نوبت به دام روستاییان حمله و خسارت وارد کرده است که با تشکیل پرونده برای جبران خسارت آن اقدام شده است شود و در یک مورد نیز حمله پلنگ به یک گردشگر در دامنه کوه شاه جهان، که به زیستگاه این حیوان نزدیک شده بود، موجب زخمی شدن این طبعیت گرد شده بود.
فخرانی با اشاره به تشدید و کنترل گشت های محیط بانی شهرستان در این خصوص افزود: زیست پلنگ در مناطق این شهرستان امری عادی تلقی شده و نیاز به اقدام خاصی از سوی اداره محیط زیست ندارد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شیروان گفت: در بازدیدهای به عمل آمده از مناطق نزدیک به زیستگاه پلنگ در این شهرستان، که مشاهده این گونه در آن بیشتر صورت گرفته، 95 درصد ساکنان وجود آن را برای جلوگیری از افزایش جمعیت گرگها و کاهش تلفات آنها به گوسفندان خود مفید دانسته و بر این باورند که پلنگ خسارت به مراتب کمتری به دام و دامداران وارد می کند.
فخرانی افزود: همچنین در برخی از مناطق شهرستان، شاهد حمله گرازها به مزارع و باغ ها و وارد آمدن خسارت به کشاورزان هستیم که زیست پلنگ، به عنوان اصلی ترین شکارچی گرازها، در تنگ کردن عرصه بر این گونه مزاحم و کنترل جمعیت و خسارات آن بسیار موثر بوده است.
شهرستان شیروان با سه هزار و 789 کیلومترمربع وسعت، از شمال به کشور ترکمنستان، از جنوب به شهرستان اسفراین، از شرق به شهرستان فاروج و از غرب به بجنورد محدود می‌شود.
منطقه حفاظت شده گلیل و سرانی شیروان که در 80 کیلومتری شمال این شهرستان واقع شده و دارای آب و هوایی سرد و نیمه‌ خشک است، مهم ترین زیستگاه انواع پرندگان و همچنین کل و بز است.
این منطقه از متنوع‌ترین زیستگاه‌های گونه‌های وحشی ایران و یکی از مهم‌ترین ذخیره گاه های زیستی و جانوری کشور محسوب می‌شود.
پلنگ ایرانی، زیر پوشش بیمه است و خسارت های این گونه ارزشمند به انسان و دام، توسط بیمه جبران می شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۲۷۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال

به گزارش «تابناک»، مجید درگی در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به خسارت چندهزار میلیاردی آزادراه تهران- شمال به محیط زیست اظهار کرد: هر چند این پروژه نقش بسزایی در کاهش زمان تردد مسافران،کاهش مصرف سوخت، کاهش آلودگی هوا و ... دارد ولی نمی‌توان از کنار آسیبی که احداث این مسیر به محیط زیست وارد کرده به سادگی گذشت.

وی ادامه داد: هرچند عدم تعامل مجریان این پروژه با محیط زیست به ضرر طبیعت و حیات وحش تمام شده ولی در تلاشیم بخشی از این ضررها را جبران کنیم.

وی با تاکید بر اینکه اگر احداث این بزرگراه با نظارت محیط زیست انجام می‌شد، خسارت‌های آن به حداقل می‌رسید و دغدغه امروز وجود نداشت، توضیح داد: با احداث این آزادراه دسترسی شکارچیان به حیات وحش منطقه آسان شده و حتی شکارچی از داخل خودرو خود می‌تواند با دوربین شکار را بزند.

این مسئول تاکید کرد: برای جبران بخشی از خسارات وارده به محیط زیست منطقه پیشنهاداتی مطرح شده که امیدواریم از طریق مراجع ذیربط پیگیری و به نتیجه برسد.

مدیرکل محیط زیست البرز ابراز کرد: نصب دوربین‌های اپتیکی در مسیر این آزادراه برای رصد فعالیت شکارچیان احتمالی یکی از این پیشنهادات بوده که بنا شده در کمیته‌‎های فنی بررسی و به تصویب برسد.

درگی تاکید کرد: نصب این دوربین‌ها بیش از ۴۰ میلیارد تومان هزینه دارد که تامین آن در شرایط فعلی از عهده محیط زیست برنمی‌آید.

مدیر کل محیط زیست البرز با اشاره به دیگر پیشنهاد مطرح شده توضیح داد: با توجه به اینکه روزانه بیش از ۲۷ هزار تردد در این مسیر ثبت می‌شود، امیدواریم بخشی از عوارض این آزادراه به محیط زیست اختصاص یابد تا بتوانیم با هزینه کرد آن جان تازه‌ای به محیط زیست منطقه تزریق کنیم.

درگی خاطرنشان کرد: اقدامات اولیه در این خصوص انجام شده و امیدواریم این اتفاق به زودی بیفتد.

دیگر خبرها

  • جبران خسارت زیست محیطی ازسوی آزادراه تهران-شمال
  • بخشی از عوارض آزادراه تهران-شمال به محیط زیست اختصاص یابد
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • زنده گیری و رهاسازی سه سر تمساح در جنوب سیستان و بلوچستان
  • مشاهده پلنگ ایرانی در زیستگاه‌ های لرستان
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ثبت نخستین تصاویر از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان + فیلم
  • ثبت نخستین فیلم از پلنگ ایرانی در زیستگاه‌های لرستان
  • شکارچیان غیر مجاز ۱۱ میلیارد ریال به محیط زیست درگز خسارت زدند
  • تلاش برای احیای کامل تالاب نئور