Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، پایگاه "عربی پست" امروز (چهارشنبه) نوشت: این درخواست که توسط نمایندگان اروپایی ارائه شده به دنبال مطالبه گسترده‌ای است که در اوایل ماه جاری خواستار کاهش نمایندگان اروپایی در اجلاس گروه ۲۰ در ریاض به منظور جلوگیری از مشروعیت بخشیدن به دولتی که مرتکب نقض آشکار حقوق بشر می شود و به آن اجازه داده می‌شود تا یکی از برجسته‌ترین نشست‌های جهان را میزبانی کند، شد 

به نوشته عربی پُست، در صورت قبول درخواست این نمایندگان، اجلاس ریاض در سطح پایینی برگزار خواهد شد و "أورسولا فون دیر لایین" رئیس کمیسیون اروپا و "شارل میشال" رئیس مجالس اروپا در این اجلاس که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار خواهد شد، حضور نخواهند یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بر اساس این گزارش، در نامه این ۶۵ نماینده اروپایی که توسط "میشال" رئیس مجالس اروپا به "فون دیرلاین" رئیس کمیسیون اروپا ارسال شده، آمده است که ما نباید میزبانی دولتی که مرتکب نقض فاحش حقوق بشر از یکی از مهمترین نشست‌های اجلاس سران در جهان می شود را قانونی بدانیم. 

نمایندگان یاد شده خطاب به رئیس کمیسیون اروپا افزودند: ما از شما می‌خواهیم که درباره شرکت در اجلاس گروه ۲۰ به میزبانی عربستان تجدید نظر و از حضور در آن خودداری کنید و یا سطح مشارکت را با اعزام یک هیات کاهش دهید. 

پایگاه اطلاع رسانی عربی پست تصمیم اتحادیه اروپا برای کاهش سطح نمایندگان خود در اجلاس گروه ۲۰ به میزبانی ریاض را بزرگترین اعتراض سیاسی در عرصه دیپلماسی بین‌المللی دانست و افزود: در صورت تحقق این موضوع، مایه شرمساری بزرگ برای عربستان خواهد بود. 

در همین حال مقامات عربستان نسبت به این اقدام نمایندگان اروپایی واکنشی نشان نداده‌اند و مشخص نیست که آیا " میشال " رئیس مجالس اروپا و " فون در لاین " رئیس کمیسیون اروپا به درخواست آن‌ها پاسخ کتبی خواهد داد یا خیر.  

به اعتقاد ناظران سیاسی حتی در صورت عملی نشدن مطالبه این نمایندگان اروپایی، همانگونه که یکی از نمایندگان اروپا گفته است این اقدام شدیدترین پیام سیاسی به ریاض است که همزمان با دومین سالگرد قتل جمال خاشقچی روزنامه نگار عربستانی که در کنسولگری کشورش در استانبول توسط ماموران عربستان به قتل رسید.  

اتحادیه اروپا یک نهاد تمام عیار در گروه ۲۰ است و به همراه سه کشور آلمان، فرانسه و ایتالیا یک قدرت اقتصادی بزرگ در این گروه به شمار می‌آید. 

این نمایندگان همچنین از اتحادیه اروپا خواسته‌اند که به دلیل نقض حقوق بشر در عربستان سعودی، این اتحادیه روابط اقتصادی خود با ریاض را محدود کند و به دنبال تقویت روابط اقتصادی با این کشور نباشد، که این مساله نیز ضربه دیگری به عربستان در آستانه برگزاری نشست سران گروه ۲۰ است . 

آن‌ها در نامه خود به کمیسیون اروپا از بازداشت فعالان دفاع از حقوق زنان عربستان از جمله "لجین الهذلول" و روزنامه نگاران و شهروندان عادی مطالبه گر به عنوان سایر موارد نقض حقوق بشر در عربستان اشاره کردند و افزودند که مقامات ریاض حتی به اعضای منتقد خانواده سلطنتی از جمله شاهزاده "محمد بن نایف" ولیعهد پیشین، شاهزاده "سلمان بن عبدالعزیز " فرزند پادشاه فقید و " باسما بنت سعود " دختر پادشاه اسبق عربستان رحم نکردند و آن‌ها را زندانی نمودند.   

در همین حال "إرنست أورتاسون" نماینده اسپانیایی اتحادیه اروپا که یکی از امضا کنندگان این نامه است گفت که کمیسیون اروپا نمی‌خواهد همه چیز علیه عربستان بازگردد و به رغم این همه نقض حقوق بشر، گویی در عربستان اتفاقی نیافتاده است.  

وی تاکید کرد که ما می‌خواهیم درباره نقض حقوق بشر در عربستان موضع سختی بگیریم و در صورت حضور " فون در لاین " و " میشال " در اجلاس گروه ۲۰  از آن‌ها می‌خواهیم که پرونده حقوق بشر عربستان را  در مرکز بحث‌های گروه ۲۰  قرار دهند. 

نشست سران گروه ۲۰ قرار است در تاریخ ۲۱ و ۲۲ نوامبر بصورت ویدئو کنفرانس به میزبانی عربستان سعودی برگزار شود و این کشور اولین کشور عربی است که این اجلاس را میزبانی می‌کند.  

میزبانی از این اجلاس می‌توانست چهره عربستان و " محمد بن سلمان " ولیعهد این کشور را که پس از قتل خاشقچی لکه دار شده است، تاحدودی صیقل دهد و مقامان عربستان برای میزبانی این اجلاس برنامه ریزی وسیعی را تدارک دیده بودند، اما شیوع بیماری کرونا این امیدها را تضعیف کرده، زیرا برگزاری اجلاس بصورت حضوری غیرممکن شده است.  

برچسب‌ها آسیای غربی جمال خاشقجی عربستان سعودی گروه ۲۰ كميسيون اروپا حقوق بشر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: آسیای غربی جمال خاشقجی عربستان سعودی گروه ۲۰ كميسيون اروپا حقوق بشر آسیای غربی جمال خاشقجی عربستان سعودی گروه ۲۰ كميسيون اروپا حقوق بشر اخبار کنکور رئیس کمیسیون اروپا نمایندگان اروپایی نمایندگان اروپا اجلاس گروه ۲۰ اتحادیه اروپا نقض حقوق بشر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۳۵۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأکید سازمان همکاری اسلامی بر حق تحصیل دختران در افغانستان

سازمان همکاری اسلامی در بیانیه پایانی پانزدهمین اجلاس سران این سازمان بر حق تحصیل زنان و دختران، رعایت حقوق بشر و ایجاد دولت فراگیر در افغانستان تأکید کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، پانزدهمین اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی با انتشار بیانیه‌ای 34 ماده‌ای و با تأکید بر حق تحصیل زنان و دختران، رعایت حقوق بشر و ایجاد دولت فراگیر در افغانستان به کار خود پایان داد.

این نشست دو روزه با عنوان «تقویت وحدت و همبستگی از طریق گفتگو برای توسعه پایدار» در پایتخت گامبیا برگزار شد که «عبدالقهار بلخی» سخنگوی وزارت خارجه طالبان نیز در آن شرکت کرده بود.

سازمان همکاری اسلامی در این بیانیه بر حمایت از یک افغانستان صلح‌آمیز، باثبات، مرفه و فراگیر و نیز رسیدگی به چالش‌های پیش روی مردم افغانستان از جمله چالش‌های بشردوستانه، حقوق بشری، گروه‌های قومی، امنیت و تروریسم، مواد مخدر و چالش‌های اجتماعی تأکید کرده است.

طاها:سازمان همکاری اسلامی به تعامل با افغانستان ادامه می‌دهدشرکت هیئت طالبان در اجلاس سران سازمان همکاری اسلامینشست مقدماتی اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی در گامبیا

در این بیانیه آمده است: بر اهمیت احترام کامل به حقوق بشر همه افغان‌ها و لزوم حمایت از حقوق اساسی دختران و زنان افغان به‌ویژه حق تحصیل و کار تأکید داریم و خواستار ارتباط بیشتر با مقامات بالفعل در مورد این موضوعات هستیم.

بیانیه پایانی سازمان همکاری اسلامی اظهار داشتد: ما همچنین بر نیاز به تلاش بیشتر برای رسیدگی به چالش‌های مرتبط با گروه‌های قومی، تروریسم، مواد مخدر و جنبه‌های اجتماعی برای حکومت فراگیر برای دستیابی به ثبات پایدار تأکید می‌کنیم.

انتهای پیام/.

دیگر خبرها

  • سی و چهارمین کنفرانس بین‌المللی صلیب سرخ و هلال‌احمر آغاز شد
  • تأکید سازمان همکاری اسلامی بر حق تحصیل دختران در افغانستان
  • برگزاری هفتمین اجلاس رؤسای دانشگاه‌های برتر ایران و روسیه به میزبانی دانشگاه تهران
  • تاکید سازمان همکاری اسلامی بر لزوم تحریم همه‌جانبه اسرائیل
  • تاکید عربستان بر لزوم برقراری آتش‌بس فوری در غزه
  • انصارالله یمن پیشنهاد میزبانی صنعا از دفتر سیاسی حماس را داد
  • موضع‌گیری وزیر خارجه عربستان درباره جنگ غزه
  • دیدار امیرعبداللهیان با وزرای خارجه مصر و عربستان
  • وزرای خارجه ایران و عربستان دیدار کردند
  • وزارت دادگستری آمریکا به دنبال تحریم گوگل است