Web Analytics Made Easy - Statcounter

در آمار روزانه وزارت بهداشت درباره کرونا، «سیستان و بلوچستان» همواره در فهرست استان‌های سفید گزارش می‌شود. این ‌در حالی است که در پیک اول کرونا، این بیماری در جنوب‌شرقی ایران بروز پیدا کرد.

به گزارش خبرگزاری برنا؛ طبق آمارهای اعلام‌شده، تا تیر و مرداد امسال و با اوج‌گیری ابتلا و مرگ‌ومیرها در کشور، در استان سیستان و بلوچستان ابتلای روزانه صدها تن و افزایش مرگ و میر ثبت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما بعد از موج همه‌گیری در کشور، موارد ابتلا و مرگ در این استان کاهش یافت.

این در حالی است که پس از شهریور و پایان سفرهای تابستانی و بازگشایی مدارس روند ابتلا در کشور دوباره صعودی شد اما این روند افزایشی در سیستان و بلوچستان ایجاد نشد و طی این مدت ابتلا به کرونا نرخ پایینی داشته است،حتی در پیک سوم !!!

از سوی دیگر این سوال ایجاد می‌شود که رعایت پروتکل‌های بهداشتی در بین مردم این استان چه تفاوتی با استان‌های دیگر داشته که آمار ابتلا و مرگ و میر در آن این قدر پایین است؟ آن هم در شرایطی که مسئولان مدام می‌گویند رعایت پروتکل‌های بهداشتی در کشور کمرنگ و استفاده از ماسک نیز کم شده است.

چند روز پیش ایرج حریرچی، معاون کل وزیر بهداشت میزان رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در کشور را ۶۲ درصد و استفاده از ماسک را ۵۰ درصد اعلام کرد. حریرچی گفت: متأسفانه میزان نگرانی مردم درباره کرونا به شدت کاهش پیدا کرده و طبق مشاهدات میدانی، موارد یادشده در استان سیستان و بلوچستان با شدت بیشتری محسوس است. استانی که بسیاری از مردم آن در رعایت موارد بهداشتی دچار مضیقه مالی نیز هستند.

شماری از شهروندان سیستان و بلوچستان، این روزها در شبکه‌های اجتماعی تردید خود را به آمار وزارت بهداشت نشان داده‌ و نوشته‌اند که نگران پشت پرده آمارها هستند و باورشان نمی‌شود در شرایطی که همه استان‌ها قرمز یا در وضعیت هشدار قرار دارند، استان‌ آنها در پیک سوم کرونا در لیست استان‌های سفید قرار داشته باشد.

فاصله‌گذاری رعایت می‌شود!

رئیس کمیسیون بهداشت و نماینده مردم زاهدان در مجلس اما در پاسخ به این سوال که چرا سیستان و بلوچستان همواره جزو استان‌های سفید کرونا اعلام می‌شود، به همشهری‌آنلاین می‌گوید: این را باید از دولت بپرسید ولی من فکر می‌کنم یکی از دلایلش این است که سیستان و بلوچستان، استانی پهناور و تراکم جمعیت در آن پایین است. جمعیت در شهرها کم است. روستاها هم متفرق هستند؛ روستاهایی دورافتاده با جمعیت کم. برای همین آمار مرگ‌ومیر و ابتلا کم است. برداشت من این است.

حسینعلی شهریاری می‌گوید: یک دلیلش هم می‌تواند عوامل ژنتیکی باشد که البته هنوز معلوم نیست و بعدها در تحقیقات مشخص خواهد شد که آیا واقعا ژنتیک می‌تواند در عدم ابتلای مردم یک استان به گونه‌ای از بیماری موثر باشد یا نه.

استان پهناور است یا مردم، پول انجام تست ندارند؟

در حالی که نماینده زاهدان در مجلس، «عوامل ژنتیکی» و «پهناور بودن جمعیت استان» را دلیل پایین بودن آمار ابتلا به کرونا در این استان عنوان کرده، برخی علت واقعی این موضوع را پایین بودن آمار تست‌های کرونا از مردم می‌دانند و این که بسیاری از مردم سیستان توانایی مالی انجام تست کرونا را ندارند.

بسیاری از کاربران شبکه‌های اجتماعی که خود اهل سیستان و بلوچستان می‌گویند دلیل کاهش آمار موارد ابتلا به ویروس کرونا در این استان، جیره‌بندی تست‌های تشخیصی و پولی کردن آن در مراکز درمانی دولتی است. در این سیاست فقط از بیماران بالای ۶۵ سال و بیماران مزمن تست رایگان گرفته می‌شود و بقیه گروه‌های سنی باید حدود ۲۰۰ هزار تومان در مراکز دولتی و ۴۵۰ هزار تومان در مراکز خصوصی پرداخت کنند. مبلغی که از عهده بسیاری از مردم استان خارج است.

 

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کرونا ویروس کرونا کرونا در ایران کرونا در سیستان کرونا در استانها سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۳۵۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آب شرب ۹۰ درصد روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد

به گزارش خبرگزاری مهر، بر اساس اعلام شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، هاشم امینی از وصل شدن آب شرب ۹۰ درصد روستاهای مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: از مجموع ۳۰۰ روستای درگیر پیامدهای سیل، تنها ۲۸ روستای منطقه بندینی باقی مانده‌اند که طی روزهای آینده مشکل آب شرب این روستاها نیز برطرف خواهد شد.

وی ادامه داد: بزرگ‌ترین مانع در ترمیم زیرساخت‌های آب‌رسانی به این روستاها، حجم بالای سیلابی است که همچنان در بستر رودخانه بندینی جاری است و امکان استفاده از تجهیزات مکانیکی و خودروها را نمی‌دهد و در نتیجه عملیات استقرار و اتصال لوله‌های انتقال آب از طریق عوامل انسانی در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کشور افزود: طی ۲۴ ساعت پس از بارش‌ها سامانه آب‌شیرین‌کن چابهار و کنارک با حجم تولید ۴۳ هزار مترمکعب وارد مدار و از قطع آب مناطق وسیعی از شهرهای جنوب استان جلوگیری شد.

امینی ادامه داد: از ابتدای قطع آب شرب و بهداشت ۲۸ روستای باقی‌مانده، با استقرار ۱۵ دستگاه تانکر، نیاز آبی این روستاها تأمین شده است.

گفتنی است، روز ۲۷ فروردین سازمان هواشناسی و ستاد مدیریت بحران برای استان‌های جنوبی و جنوب شرقی کشور از جمله سیستان و بلوچستان هشدار قرمز بارندگی و احتمال وقوع سیلاب صادر کرد.

کد خبر 6088776 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تا رفع مشکل سیل‌زدگان، خدمات‌رسانی نیروی دریایی ارتش انجام می‌شود
  • تاکید استاندار بر ضرورت ایجاد تعاونی‌های گردشگری در سیستان و بلوچستان
  • وقوع سرقت در سیستان و بلوچستان ۱۸ درصد کاهش یافت
  • مردم سیستان و بلوچستان به احدی اجازه تفرقه‌اندازی نمی‌دهند
  • فیلم| وضعیت بیماری مالاریا در سیستان و بلوچستان
  • حمایت هزارو۱۲۷ میلیاردتومانی ازسبدامنیت غذایی مردم سیستان وبلوچستان
  • کارگران در خط مقدم و خاکریز اول جهاد اقتصادی هستند
  • حمایت یک هزار و ۱۲۷ میلیارد تومانی از سبد امنیت غذایی مردم سیستان و بلوچستان
  • تلاش برای مهار وکنترل آب‌ها در سیستان و بلوچستان
  • آب شرب ۹۰ درصد روستاهای سیل‌زده سیستان و بلوچستان وصل شد