Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از نشریه نیوزویک، ارمنستان درصدد جلب حمایت ایران است و جمهوری آذربایجان نیز از اقدامات دیپلماتیک جمهوری اسلامی قدردانی می کند.

هر دو کشور ارمنستان و جمهوری آذربایجان معتقدند که فرانسه، آمریکا و برخی دیگر قدرتهای جهانی برای پایان دادن به درگیری در منطقه قفقاز جنوبی به اندازه کافی تلاش نمی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براساس گزارش نیوزویک، در حالی که نشانه ای از فروکش کردن نبرد بین ارمنستان و جمهوری آذربایجان بر سر منطقه قره باغ کوهستانی مشاهده نمی شود، «محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران به «جیحون بایرامف» همتای جمهوری آذربایجانی خود پیشنهاد برگزاری مذاکرات سه جانبه با شرکت ایران، روسیه و ترکیه را به منظور کمک به حل و فصل این درگیری ها ارائه داد.

این سازوکار، روند موجود به رهبری سازمان امنیت و همکاری در گروه مینسک اروپا را تکمیل می کند.

«واروژان نرسسیان» سفیر ارمنستان در آمریکا در پاسخ به پیشنهاد ایران در مصاحبه ای که نشریه نیوزویک با وی انجام داد، گفت: ما برای رویکرد متعادل و تلاش های ایران به منظور دستیابی به راهکاری مسالمت آمیز برای درگیری  قره باغ که از سال ۱۹۹۱ ادامه داشته است، ارزش قائلیم.

وی افزود: ایران کشور همسایه ارمنستان و جمهوری آذربایجان است و با جمهوری آرتساخ مرز مشترک دارد.

در همین حال، واروژان نرسسیان سفیر ارمنستان در آمریکا به نیوزویک گفت: درمورد مذاکراتی که می تواند به مناقشه در این منطقه پایان دهد، تصور می کنم ایران از ظرفیت در این زمینه برخوردار است .

«الین سلیمانف» نماینده نیز باکو در واشنگتن پیشتر به پیشنهاد ایران پاسخ داد و ضمن استقبال از آن، نسبت به تلاش های گروه مینسک ابراز تاسف کرد.

وی گفت: جمهوری آذربایجان قدردان هر پیشنهادی برای کمک به دستیابی به صلح لازم الاجرا در منطقه ماست.

وی افزود: در عین حال، تلاش های گروه مینسک برای میانجیگری متاسفانه پیشرفت اندکی در بر داشته است.

گروه مینسک بارها از بابت اتهام های مطرح شده مبنی بر هدف قرار گرفتن غیرنظامیان در این درگیری ابراز نگرانی کرده و خواستار برقراری آتش بس فوری در منطقه شده است.

ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه و امانول مکرون همتای فرانسوی وی روز سه شنبه در مورد این موضوع تلفنی گفت و گو کردند. همچنین قرار است مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا به زودی با دیپلمات های ارشد دو کشور ارمنستان و آذربایجان به طور جداگانه دیدار و گفت و گو کند.

سلیمانف با اشاره به اینکه  جمهوری آذربایجان مایل به ازسرگیری مذاکرات مربوط به قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل در چارچوب گروه مینسک در اسرع وقت است، ارمنستان را به تاخیر انداختن مذاکرات صلح و خودداری از آن و همچنین رد اصول اولیه متهم کرد.

وی افزود: معتقدیم که فرآیند مذاکره باید در داخل گروه مینسک کلی تر باشد و همچنین مشارکت فعالتر همه اعضای گروه مینسک از جمله آلمان و ترکیه و سایرین را دربرگیرد.

برچسب‌ها منطقه قره باغ درگیری جمهوری آذربایجان ایران ارمنستان پروندهٔ خبری قره باغ و مناقشه جدید جمهوری آذربایجان و ارمنستان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: منطقه قره باغ درگیری جمهوری آذربایجان ایران ارمنستان منطقه قره باغ درگیری جمهوری آذربایجان ایران ارمنستان اخبار کنکور جمهوری آذربایجان گروه مینسک قره باغ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۱۳۷۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ

همزمان با نزدیک شدن جمهوری های ارمنستان و آذربایجان به توافق صلح، پرچم کشورهای روسیه و ترکیه از منطقه‌ای در قره باغ به نشانه خروج نیروهای حافظ صلح پایین آورده شد.

به گزارش مشرق،پس از آنکه نیروهای حافظ صلح روس به حضور چند ساله خود در منطقه قفقاز جنوبی پایان دادند، پرچم روسیه و ترکیه نیز دیروز جمعه به مناسبت بسته شدن مرکزی که برای نظارت بر آتش بس در قره باغ ایجاد شده بود، پایین آورده شد.

در نوامبر سال ۲۰۲۰ (آبان ۱۳۹۹) نزدیک به دو هزار نیروی حافظ صلح روسیه بر اساس توافقی با میانجیگری مسکو که به شش هفته درگیری میان نیروهای جمهوری آذربایجان و جمهوری ارمنستان پایان داد، به قره باغ اعزام شدند.

اما در سپتامبر سال گذشته جمهوری آذربایجان در نهایت قره باغ را با زور بازپس گرفت و باعث کوچ اجباری ۱۲۰ هزار ارمنی ساکن این منطقه شد.

پس از این رویداد، ارمنستان مسکو را به عدم حمایت از منافع ایروان متهم کرد؛ اتهامی که مسکو آن را رد کرد.

روسیه نیز که پیش از این قرار بود نیروهای حافظ صلح خود را تا سال ۲۰۲۵ در منطقه حفظ کند، در اوایل ماه جاری میلادی تصمیم به خروج آنها گرفت.

این نیروها شامل سربازانی از روسیه و ترکیه و همچنین جمهوری آذربایجان بودند که در شهر متروکه ای به نام آغ دام که از سال ۲۰۲۰ در کنترل باکو قرار دارد، مستقر شده بودند.

سرگئی ایستراکوف معاون رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه پس از خروج نیروهای حافظ صلح روس از این منطقه، از دوستی میان سه کشور قدردانی کرد و گفت: اولویت حقوق بشردوستانه بین‌المللی این امکان را فراهم کرده تا عملیات زودتر از موعد تکمیل گردد.

در حال حاضر گفته می شود که جمهوری های ارمنستان و آذربایجان به سمت یک توافق صلح برای پایان مناقشه قره باغ گام برداشته اند.

یک منبع وزارت دفاع جمهوری آذربایجان نیز در همین زمینه به رویترز گفت که آخرین گروه از نیروهای حافظ صلح قرار است در پایان ماه مه (۱۱ خرداد) منطقه را ترک کنند.

الهام علی‌اف رئیس جمهوری آذربایجان نیز پیش از این در همین زمینه اظهار داشت: باکو ممکن است قبل از کنفرانس صلح بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان (COP۲۹) که در ماه نوامبر (آبان) به میزبانی باکو برگزار می‌شود، توافقنامه صلح امضا کند.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • دیدار وزرای خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در قزاقستان
  • بازداشت معترضان به تصمیم پاشینیان برای «واگذاری روستاها» به باکو
  • واکنش هند به انتقاد باکو از فروش تسلیحات به ارمنستان
  • آغاز خروج نیروهای حافظ صلح از قره باغ
  • توافق میان باکو و ایروان نزدیک است
  • شولتز: توافق میان باکو و ایروان نزدیک است
  • تعیین مرزهای ارمنستان و جمهوری آذربایجان و ۳ سناریوی پیش رو
  • بازداشت 29 معترض به مرزبندی جدید ایروان با جمهوری آذربایجان
  • ناآرامی‌ها در ارمنستان به دنبال واگذاری ۴ روستا به جمهوری آذربایجان
  • درباره رابطه ایران با گرجستان و ارمنستان!